Dagens fråga

Den här frågan är lite annorlunda. Den handlar om att läsa på engelska.

Tror ni att ju mer man läser på engelska desto säkrare och lättare känns det?

Jag förstår att ni måste tycka att det där är en idiotisk fråga. Men jag undrar liksom, för jag känner ju mig väldigt säker på att läsa på svenska och så där,men jag tycker att det kan vara lite jobbigt och kämpigt att läsa på engelska. Så, tror ni att det går att öva upp för jag vill kunna läsa på engelska och liksom känna att det känns precis lika enkelt som att läsa på svenska.

/Anna(:


Kommentarer
Postat av: Sofia

Absolut! Jag tycker, i likhet med dig, att det kan vara kämpigt att läsa på engelska som jag inte är speciellt superb på, så därför håller jag nu på med en engelsk bok och i takt med att jag läser märker jag att det går allt bättre :)

2010-12-28 @ 16:53:48
URL: http://snusmumrik-bok.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ja det tror ja :)

2010-12-28 @ 19:34:48
Postat av: Gudon

I början när jag började läsa på engelsk så var det ganska annorlunda, för jag var van vid att läsa på svenska. Men jag var ganska bestämd på att jag skulle läsa på engelska. Och nu tycker jag att det är mycket enklare och vanligare att läsa på engelska än svenska

2010-12-28 @ 19:58:34
URL: http://crazyinbooks.blogg.se/
Postat av: Nea

Jag brukar alltid ha det lite kämpigt i börja av en engelsk bok, men sedan vänjer man sig och slutar tänka på att den är på ett annat språk. Men man ska nog inte börja med så svåra böcker, det gjorde jag, vilket resulterade att jag inte ville läsa engelska på ett tag xD

2010-12-28 @ 21:02:46
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: Sara

Definitivt. Under ungefär ett och halvt år nu har jag endast läst böcker på engelska. Upplevelsen, och även mina språkkunskaper, har förändrats drastiskt.



Så ja, det blir definitivt lättare.

2010-12-29 @ 21:02:27
URL: http://underbartbokberoende.blogspot.com
Postat av: Ebba

Säger som de andra, att när man först ger sig in på en engelsk bok kan det vara lite svårt men man vänjer sig och till slut tänker man inte på det längre och det går mkt lättare. Läser man mycket på engelska kommer ens kunskaper såklart att förbättras och man blir säkrare på att t ex att skriva en uppsats i skolan!

2010-12-30 @ 17:11:50
URL: http://vitgulstrumpa.blogspot.com
Postat av: Alice från Bokhyllan

Det är klart att det är. När jag började läsa på engelska för några år sen var det jättekämpigt. Jag tragglade mig igenom sida efter sida. (Men att jag bara var tolv år är icke att förglömma!)

Men jag fortsatte, och nu förtiden känns det mycket enklare och naturligare än att läsa på svenska.

Mina engelska-kunskaper har också förbättrats något kolossalt!

So keep on going!

2010-12-30 @ 22:16:28
URL: http://takenbybooks.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0