Följdfråga på Dagens fråga

Ni som läser på engelska, tycker ni inte att det är jobbigt och frustrerande när det är ord som ni inte förstår? För det inträffar ju oftare än i svenska böcker.


Ja, jag vill själv uppskatta att läsa på engelska så därför frågar jag er:D

Förresten, tack för att ni besvarade min tidigare fråga:D Det känns bättre nu.
/Anna(:


Kommentarer
Postat av: Nea

Jag brukar oftast försöka lista ut sammanhanget utan att veta just det ordet. Om det är ett ord som återkommer många gånger i boken så brukar jag slå upp det när jag orkar ;)

2010-12-28 @ 22:13:44
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: Gudon

Jag brukar också lista ut sammanhanget av det ordet, men om det är ett ord som jag verkligen inte vet vad det betyder, brukar jag slå upp det eller fråga någon :p

2010-12-29 @ 14:14:25
URL: http://crazyinbooks.blogg.se/
Postat av: Siis

Om jag inte förstår orden så läser jag hela meningen och fortsätter att läsa sedan så försöker jag förstå sammanhanget. Men jag började typ läsa engelska böcker i sexan så, det är kämpigt i början eftersom man är så van vid att läsa på svenska men när man väl har börjat läsa ett tag så går det lättare. (:

2010-12-29 @ 17:48:28
URL: http://siisoayy.blogg.se/
Postat av: Lucy

Gör som de andra, då. Men annars brukar jag sitta framför datorn och läsa, så jag kan använda mig av Google Translate när det behövs. Något som jag tycker är lite viktigt när man ska läsa någon bok på engelska är att ha mycket tid. Att inte vara stressad, och liksom låta en själv komma in i boken sakta men säkert, då blir det lite lättare. :)

2010-12-30 @ 18:31:38
URL: http://lucyc.blogg.se/
Postat av: Hemlig

Det tar längre tid att "komma in i" en engelsk bok än en svensk.



Jag har läst några böcker på engelska, och tycker inte att det är något problem. När jag inte förstår något ord så försöker jag läsa en liten bit till, och se om jag förstår ordet via sammanhanget.



Dock slår jag upp ordet om det förekommer ofta. :)

2010-12-30 @ 21:38:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0