Dagens fråga

Vad är ni bäst på att föreställa er i böcker? Eller alltså, har ni lättast för att se framför er hur en person ser ut eller har ni lättast för att se framför er hur omgivningen ser ut? Eller är ni kanske lika bra på bägge, eller kan ni kanske inte alls se sådana saker framför er?

Jag är bäst på att se omgivningarna framför mig, däremot är jag kass på att få en bild framför mig hur personerna ser ut. Jag får nästan alltid en bild framför mig hur deras rum eller så ser ut och om jag efter ett halvår läser fortsättningen på den boken så kan jag fortfarande komma ihåg hur det ser ut i mitt huvud. Dock har jag nog nästan inte ett ansikte på någon av karaktärerna i böcker. Fast det är lite konstigt, för ser jag en film som är baserad på en bok så kan jag tänka: Nej, så ska de ju inte alls se ut.

/Anna(:


Kommentarer
Postat av: felicia

Hej! Awesome blogg du!

Vad ska du göra idag? :)

2011-04-19 @ 11:01:10
URL: http://feliciaofsweden.blogg.se/
Postat av: FERHAT - Studerar till sjuksköterska

Hejsan! Jag har skrivit ett inlägg om hur jag ser på DAGENS IDEAL. Skulle vara tacksam om du läste inlägget och kommentera något om det eller vad du själv tycker om dagens ideal.



Här är direkt länken: http://ferhat.blogg.se/2011/april/dagens-ideal.html



Tack så hemskt mkt! :)

2011-04-19 @ 11:10:58
URL: http://ferhat.blogg.se/
Postat av: Emilia

Jag ser det oftast som min egna filmversion, haha :)

2011-04-19 @ 11:35:22
URL: http://kittypaws.blogg.se/
Postat av: Sara

Omgivningen brukar komma rätt automatiskt för mig. Ibland ser jag liknande ställen som de i min egen omgivning, men ibland kommer nya ställen upp, helt random. Personer kan jag mest se konturerna på, och färger och deras byggnad och så, men ansiktena är alltid suddiga.

2011-04-19 @ 11:56:41
URL: http://underbartbokberoende.blogspot.com
Postat av: Emelie

Beror ju på hur väl beskrivningarna är, men jag får nog glimtar av lite allt möjligt. Ibland som på film, ibland bara som stillbilder :)

Jag tror jag har lite lättare för att föreställa mig omgivningen eftersom den är lättare, mer konkret eftersom man vet hur en ek ser ut osv. Jag brukar så rätt bra bilder på människorna, iallfall kroppen och håret - ansiktet är svårare. Det är som om man ser det i ögonvrån, då kan jag se ansiktet, men om jag försöker fokusera på ansiktet så blir det suddigt. Hoppas det där lät vettigt xD

2011-04-19 @ 12:33:10
URL: http://bookworm.bloggplatsen.se
Postat av: Anna

För mig är alltid omgivningarna lättast att föreställa sig, men efter ett tag så brukar jag "se" ansiktena på människorna med. Men om det beskrivs att en person har ett särskilt särdrag t.ex listig, bruten näsa, gladlynt osv så brukar personens utseende klarna för mig och jag ser personen som jag tror att en person som är glad, elak m.m ser ut^^

2011-04-19 @ 12:48:50
URL: http://booksandstrawberries.bloggplatsen.se
Postat av: Ida Björnfot

håller med dig precis, anna ;P

2011-04-19 @ 13:22:36
URL: http://bbloggar.blogg.se/
Postat av: Naima

Jag ser alltid en klar bild av personerna först, omgivningen kommer bara upp automatiskt. Jag har nog lite svårare att föreställa mig omgivningen om jag ska vara ärlig, men har hur lätt som helst att se personerna framför mig när jag läser.



Sedan beror de på hur bra författaren beskrivit miljön och så :P

2011-04-19 @ 13:46:48
URL: http://crazyinbooks.blogg.se/
Postat av: Lucy

Omgivningarna bara dyker upp för mig.. Men personer går aldrig. Kan tänka mig bakifrån, ett ungefärligt utseende osv. men aldrig exakt.. X3

2011-04-19 @ 14:06:16
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Adelina

Det är väldigt olika för mig beroende på boken. Men jag har väldigt lätt att se personerna men oftast inte som dom är beskrivnaxD det kan stå att han har långt mörkt hå och jag tänker mig det kort och ljus, hehe. Och när jag tänker miljöer blir det ofta att jag tänker mig mitt hus eller andras hur. Och det stör mig väldigt. Men så är det;D

2011-04-19 @ 14:27:09
URL: http://addesbokblogg.blogspot.com
Postat av: Siis

Omgivningen. För liksom jag glömmer bort lite lätt hur personerna ser ut ibland. Glömmer bort hårfärgen m.m. Men ibland kommer jag ihåg hur personen ser ut, men inte så ofta.

2011-04-19 @ 22:59:55
URL: http://musicflower.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0