Utvärdering av första Miljöutmaningen!

Med risk att låta som en gammal gumma: Oj, oj vad tiden går fort. Har det redan gått en månad sedan jag publicerade den första miljöutmaningen?
Tydligen.
Nu är det dags för en utvärdering(fråga mig inte riktigt hur jag hade tänkt mig upplägget av detta, för jag vet inte).

Så, hur många steg klarade jag, vad var lättast, vad kommer jag fortsätta med och så vidare. Det kommer ni antagligen få svar på i den här utvärderingen. Sedan vill jag ha era svar.

Ni som inte kommer ihåg förra Miljöutmaningen kan klicka HÄR.

Temat var ju som sagt var kläder (eller shopping överhuvudtaget).
 Steg 1 var att ta med sig en tygkasse. Detta har jag verkligen tänkt på den senaste månaden och jag har kommit på hur mycket plastpåsar jag faktiskt använde tidigare. Jag har åtminstone halverat min förbrukning av plastpåsar den senaste månaden. Jag kommer absolut fortsätta att använda tygkassar eftersom det fungerar lika bra enligt mig.Har jag någon gång råkat få en plastpåse så återvinner jag inte den direkt, utan jag använder den några gånger först. När jag var i Göteborg i somras så lyssnade faktiskt inte några i kassorna på att vi inte ville ha en plastkassar, de gav oss ändå. Dålig stil tycker jag!

Senare kanske jag testar på att sy lite egna tygkassar, om jag lyckas kommer de nog synas i bloggen.
Steg 2 var att cykla till stan istället för att ta bilen. Något jag inte har några större problem med. Fast jag åker fortfarande bil ibland när jag lika gärna kunde ha cyklat. Men ingen är perfekt och jag får fortsätta jobba på det( men jag cyklar till skolan varje dag, känn på den.)

Steg 3 var att fråga kassörskan om de hade miljövänliga kläder. Det gjorde jag faktiskt inte en enda gång, och ja,jag skäms för det. Jag testade inte ens, men jag ska försöka någon gång. Och gör jag inte det så ska jag i alla fall mejla. Kanske.

Steg 4 var att tänka efter innan man handlade. Det antar jag att jag gör, kanske till och med lite för mycket ibland. För jag får  väldigt dåligt samvete över att köpa kläder som är gjorda i Bangladesh, men det finns ju inte direkt så mycket annat att få tag i om man nu inte är miljonär, och det är jag inte. Ännu. Så jag antar att jag lyckades. Dessutom så tänkte jag över om jag skulle använda kläderna eller inte.

Steg 5 handlade om att handla på Seconhand. Det har jag inte gjort(om man bara räknar kläder, för jag har köpt mycket böcker på Secondhand fast inte denna månad), men jag har i alla fall varit där och tittat och försökt hitta kläder. Det är ju mycket bättre än om jag inte hade varit där alls. Min syster har dock hittat hur mycket snygga kläder som helst på Secondhand. Ja,jag är lite avundsjuk.

Steg 6 handlade om att man skulle tacka nej till plastpåsar. Undra hur många gånger både jag och resten av min familj sagt Vi behöver ingen plastpåse den här månaden. Väldigt många gånger.


Överlag har det faktiskt gått ganska bra. Det som jag är mest stolt över är att jag har börjat använda tygkassar så himla mycket mer än tidigare. Innan detta så använde jag bara tygkassar ibland, oftast när jag åkte biblioteket. Nu har jag med mig en tygkasse så fort jag ska till stan.

Hur har det gått för er?
Berätta gärna vilka steg ni lyckades med, vilka ni misslyckades med, om ni kommer fortsätta med något och så vidare.
Känn er fria att skriva vad ni vill om Miljöutmaningen som varit(eller om Miljöutmaningarna överhuvudtaget).

Imorgon kommer en ny miljöutmaning. Denna gången handlar det om något som de flesta gör, minst några gånger i veckan.
/Anna(:


Kommentarer
Postat av: Linda (:

steg-2,4,5,6 ;)

Ska fortsätta :D

2011-08-31 @ 21:31:37
URL: http://lindavarnamnet.blogg.se.se
Postat av: Nea

Ojdå, nu känner jag mig dum. Har helt glömt bort det där med miljötänket. Nästa månad ska jag rycka upp mig så jag kan göra en riktig utvärdering! Men superbra jobb ni som gjorde det! Näsa månad ska jag göra som ni! :D Då ska jag skriva det i kalendern också så jag kommer ihåg det :)

2011-08-31 @ 22:03:21
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: we (bookfrenzy)

Nr 1: Hehe, räknas hundra år gamla plastkassar?:P

Nr 2: Åker buss till stan (är iallafall miljövänligt) och cyklar till skolan!^^

Nr 3: Glömde helt bort det! :$

Nr 4: Gör jag varje gång jag handlar något!:D

Nr 5: Har aldrig gjort det ...

Nr 6: Har med mig egna gamla så jag tackar alltid nej;)



Det gick ganska bra för mig med!:DDDD

2011-08-31 @ 23:34:09
URL: http://bookfrenzy.blogg.se/
Postat av: andrea

1. Några gånger har jag lyckats, men fyra eller fem gånger har jag alldeles glömt bort det.

2. Gjort, går till och från skolan varenda dag. Två gånger har jag åkt buss hem och två gånger har jag fått skjuts med bil av en släkting som ändå skulle åka hit. Yay!

3. Nej, det har jag inte gjort, men så har jag bara köpt en enda topp på hela månaden.

4. Tänkt efter har jag gjort, men om jag har tänkt på var kläder är tillverkade och så ... det vet jag inte. Mat har jag nog också bara kastat ner i korgen utgående från priser, så nej.

5. Vet inte ens var de har några second hand butiker eller loppisar i den här staden ... fast jag vet att det finns flera stycken, ska försöka ta reda på var snart!

6. Har som sagt försökt undvika det där med plastpåsar c:



Gick väl så där halvt bra, men jag har försökt i alla fall!

2011-09-01 @ 06:13:06
URL: http://andreaiboklandet.blogspot.com/
Postat av: Clara

1. Jag tog med mig tygpåse de flesta gångerna, men jag glömde några gånger och de gångerna tog jag emot plastkassar. Men jag tryckte ner allt i samma plastkasse och det gick bra. Dessutom samlar vi ihop plastkassar och sånt hemma, och använder dem om och om igen.



2. Cykla till stan har jag ingen lust med (det är bara en mil, men iallafall) men jag åker ganska lite bil. När jag ska in till stan tar jag allra oftast bussen, och jag cyklar till skolan.



3. Nu blir det pinsamt. Har inte frågat om det. Inte en enda gång.



4. Jag tänkte efter varje gång innan jag handlade- faktiskt! Provade massor av kläder, men tänkte efter och köpte det jag behövde eller verkligen, verkligen ville ha.



5.Jag har inte heller handlat på 2hand, men å andra sidan har jag inte shoppat så mycket kläder, och de jag köpte kommer hålla i evigheter och jag älskar de plaggen.



6. Jag tackade nej till plastpåse några gånger, men när jag inte hade tygpåse med mig ville jag inte gå runt och hålla kläderna i famnen, så då tog jag emot plastpåse. Men trycte ner allt jag handlade i samma påse.



Jättebra utmaning, kommer absolut fortsätta tacka nej till plastpåse, tänka efter innan jag handlar och jag ska verkligen försöka att komma ihåg tygpåse! Ska också kolla efter mer miljövänliga kläder!



:D

2011-09-01 @ 21:31:15
URL: http://bokclara.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0