För lite lästid?

Det är tisdag och man kommer hem från skolan, man har nyligen börjat läsa en bra bok, tyvärr kan man inte sätta sig ute i solen och läsa när man kommer hem. På fredag har man nämligen ett väldigt stort prov. Det är oerhört viktigt att man får bra på det här provet, så resten av den lediga tiden den veckan går åt till att plugga till provet och de andra läxorna.

Känner ni igen er i det här?
Jag antar att ni gör det. Tycker inte ni att det är synd att man har så pass mycket läxor att man inte hinner göra något som verkligen är viktigt. För läsning är faktiskt viktigt,man klarar sig bättre i skolan om man läser mycket för då har man lättare att förstå alla sorters texter. Och på lång sikt kommer det ju ge bättre resultat på proven eftersom man lättare förstår vad som står. Och det är roligt!
Borde man inte göra som när man var liten och införa läsläxa? Då skulle man ju ha en ursäkt för att läsa på veckorna även om man egentligen inte har tid.
För om jag läser "vanliga böcker" när jag borde plugga så får jag dåligt samvete och då kan jag ändå inte fokusera på det jag läser.
När man läser blir man ju både bra på svenska(och engelska om man läser på engelska) och man blir allmänbildad, borde inte mer vikt och tid läggas på läsningen då?
Eller så kunde väl läsning finnas på elevens val,jag vet att jag hade valt det i alla fall. Tänk er att under skoltid få 80 minuters lästid, shit vad underbart.

Vad har ni för åsikter om detta?

Update:
Det känns som att de flesta fick ganska mycket tid att läsa i skolan ändå. Just nu har vi faktiskt en läsperiod i skolan,men jag tycker att en gång per termin i några veckor är lite för lite,jag vill läsa mer^^.
Men det är ju i alla fall bra att vissa har läsning på elevens val och så:D Det hade jag också velat ha.


Kommentarer
Postat av: Frida

Jag hade en hel svenska-lektion då vi bara läste, men det här året har vi en mindre lektion så, snyft :(

SVAR: AW TACK! :D Jag kanske ska göra ett till och lotta ut det... Hm... :P

2011-05-21 @ 22:30:01
URL: http://photosandbooks.blogg.se/
Postat av: Recenzion

Jag tycker lika som du men jag måste faktiskt försvara min skola och säga att vi faktiskt hade ett stort läsprojekt som vi haft ända sen fyran ungefär då man ska läsa varsin skönlitterär bok, vilket innebär att vi har haft minst 6 st lektioner på minst 40 min varje år till att läsa och då har vi även haft i läxa att läsa ett visst antal sidor. Men jag förstår att i ditt läge är det jobbigt, så det är nåt man borde kämpa för, för min skola är väl en av dom få som har det såhär.

Oj, vad långt det blev nu men hoppas det är okej :)

2011-05-21 @ 23:04:00
URL: http://recenzion.blogg.se/
Postat av: Malin

Vi har faktiskt läsning på elevens val :) Jag har valt det typ 4 ggr i rad nu, och då får vi sitta på bibblan och läsa/skriva i en timme, två gånger i veckan :)

2011-05-22 @ 02:54:42
URL: http://jaagmaalin.blogg.se/
Postat av: andréa

Jaa, jag har knappt hunnit läsa alls under maj månad med alla prov och projekt och annat i den stilen -.- Men snart blir det sommarlov så!

2011-05-22 @ 07:02:22
URL: http://andreaiboklandet.blogspot.com/
Postat av: B(:

Håller med dig, lätt! Men vi måste ju iallafall läsa två böcker per termin i svenskan och göra en bokrecension på dem sen så vi får ju läsa lite också, har en hel lektion på fredagar :)



Antar att inte du blir jätte glad över det här men ^^ förlåt anna ;D

2011-05-22 @ 09:13:09
URL: http://bbloggar.blogg.se/
Postat av: Marias bokliv

Tyvärr blir det inte bättre när man blir "stor" o inte går i skolan, det gäller mest att lära sig att TA sig tid för det finns alltid så mycket annat man borde göra..

2011-05-22 @ 09:24:31
URL: http://www.mariasbokliv.wordpress.com
Postat av: Mathilda

Åh, jag minns i fyran och femman när vi började alla dagar i skolan med att läsa böcker i kanske 40 minuter! Nu får jag nöja mig med ungefär två böcker varje termin att läsa hemma, men det är ju inte helt fel heller:)

2011-05-22 @ 09:26:21
URL: http://bokglantan.wordpress.com/
Postat av: Lucy

Jo, känner väl igen mig delvis.

Men, jag får tid till detta i skolan.

På måndagar har vi läspass/promenad.. Har dock en lärare just nu som alltid säger att vi ska ta promenad, men vi har fått läsa någon enstaka gång denna termin i alla fall.

Vår svenskalärare är ganska insatt i att vi ska läsa, så vi får vår tisdagslektion till att läsa.

Och på elevens val har jag skolarbete, så där kan jag bli av med läxor och sånt, eller sitta och läsa.

2011-05-22 @ 11:15:30
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vi läser inte alls mycket i skolan, men jag har faktiskt valt 'bibliotek' på elevens val, som vi har en heldag en gång i månaden :) Det är faktiskt riktigt kul om man vill läsa xD Numera har jag satt en gräns för att jag inte vill plugga efter klockan åtta på kvällen, så jag går och lägger mig och läser då xD

2011-05-22 @ 15:17:06
URL: http://bookworm.bloggplatsen.se
Postat av: Amelie

Läsningen borde definitivt ha en större del under hela skoltiden, inte bara i början när man lär sig att läsa.

Jag har blivit mycket bättre på engelska sedan jag började läsa på engelska, jag har större ordförråd och bättre flyt i meningar. Samma sak med svenskan såklart.

2011-05-22 @ 22:46:07
URL: http://ameliesboktips.blogg.se/
Postat av: Paula

Förstog du slutet på Tretton skäl varför? Jag läste ut den igår men fattade inte slutet. Vem är Skye?



2011-05-23 @ 04:50:49
URL: http://Bokisan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0