Dagens fråga

Jag vet att jag inte har uppdaterat på ett tag,men jag vet inte riktigt vad jag skriva om. Jag borde göra en utvärdering av vad jag läste i augusti,men det kanske kommer imorgon.

Istället skriver jag en Dagens fråga.

Hur vill ni ha det när ni läser? Tyst, musik i öronen eller på något annat sätt?

Om jag får välja så vill jag helst ha knäpptyst, det är då jag kan koncentrera mig som bäst. Jag blir faktiskt väldigt lätt distraherad. Jag kan inte läsa samtidigt som jag sitter vid datorn eller vid TVn, men jag tycker även att det är jobbigt när folk pratar medan jag försöker läsa.Ljud överhuvudtaget tycker jag är jobbigt.

bild tystnad tack

/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Lucy

Jag vill också ha helt knäpptyst, helst.

Jag KAN läsa mellan reklampauser och sånt om det är enkla böcker där man inte behöver tänka så mycket när man läser (t.ex Cabots chick-lit böcker).



Jag blir mest distraherad av att lyssna på engelska låtar, eftersom man hjärna gärna vill börja översätta och förstå, så ja.. xd

2011-09-04 @ 12:56:37
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Lucy

Jag vill också ha helt knäpptyst, helst.

Jag KAN läsa mellan reklampauser och sånt om det är enkla böcker där man inte behöver tänka så mycket när man läser (t.ex Cabots chick-lit böcker).



Jag blir mest distraherad av att lyssna på engelska låtar, eftersom man hjärna gärna vill börja översätta och förstå, så ja.. xd

2011-09-04 @ 12:58:31
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Nea

Jag kan omöjligt läsa när jag lyssnar på musik eller framför tvn, däremot har jag gärna lite folk som pratar runt omkring mig. Jag älskar att läsa på pendeln. Knäpptyst fungerar också ganska bra, men inte om det blir "för tyst". Det tycker jag är lite obehagligt.

2011-09-04 @ 13:39:19
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: Malin

Gärna riktigt tyst, med undantag för kanske lite ljud utifrån i bakgrunden. Men ingen musik, tv, eller personer som pratar. Då är det bäst att läsa tycker jag :)

2011-09-04 @ 15:11:30
URL: http://ensidatill.blogspot.com/
Postat av: Frida

Ibland tål jag inte att det är ljud runt omkring mig, då är det oftast att jag läser på engelska då jag behöver koncentrera mig. Annars trivs jag med låg musik. Det är väldigt mysigt :) Men prat tål jag inte!

2011-09-04 @ 16:41:23
URL: http://photosandbooks.blogg.se/
Postat av: Monika

Helst alldeles knäpptyst. Prat är alldeles uteslutet, då vill jag ju lyssna på det i stället. Musik skulle nog kunna funka, men varför? Jag vill ju fokusera på personerna i boken och "höra" dem.

2011-09-04 @ 18:42:31
URL: http://bokslut.blogspot.com/
Postat av: Recenzion

Jag vill ha precis som du, men i skolan så kan det gå bra med radio i öronen :)

2011-09-04 @ 19:12:31
URL: http://recenzion.blogg.se/
Postat av: B(:

Jag kan läsa i jobbiga miljöer också, är ju van efter att ha gått i en sån jobbig klass.. ;)

Musik spelar heller ingen roll :) Vilket är väldigt skönt, att kunna läsa "vartsomhelst" :)

2011-09-04 @ 19:30:07
URL: http://bbloggar.blogg.se/
Postat av: we - bookfrenzy

Precis som B(: så kan jag läsa i vilken miljö som helst. Förutom när mycket saker rör sig runt omkring. Då vill jag bara kolla på de:) Älskar din "dagens fråga" kategori förresten, gör mer av de!;)

2011-09-04 @ 23:49:12
URL: http://bookfrenzy.blogg.se/
Postat av: Yrsha

Jag är lite både och. Jag kan läsa i lite "stökigare miljöer", men jag stör mig bara på det om det är en bok jag inte tycker är så intressant. Då blir det svårare att fokusera på boken och lättare att fokusera på ljudet runtomkring. Men så fort det är en bok som jag känner är bra, som är intressant och fångar mig så spelar det alls ingen roll vad omgivningen gör.

Jag är inte sån som stänger ute allt helt och blir helt okontaktbar, jag är lite lagom och hör när någon pratar med mig.

Låter det konstigt? :P

2011-09-05 @ 21:51:58
URL: http://haveyoureadthisone.com
Postat av: Lauren

Helst vill jag ha tyst, men jag vet inte, när jag läser kommer jag in i en slags "trans" där jag stänger ute andra ljud och det är bara jag och boken som jag läser, fast då måste det givetvis vara en bra bok också, men hekst ska det vara tyst :)

2011-09-05 @ 22:36:43
URL: http://fantasybocker.blogg.se/
Postat av: Tove

Jag är den enda jag känner som får svårt att koncentrera mig på boken om jag INTE har musik i öronen. Inte för att jag riktigt lyssnar på musiken när jag läser. Jag brukar "Trycka bak" musiken på något sätt, sedan när jag lyssnar på låtarna (som jag lyssnat på till en viss bok) igen så får jag exakt samma känsla i kroppen som jag hade när jag läste boken.



Jag är en sådan som tröttnar på musik och filmer , otroligt snabbt och behöver nytt hela tiden, men de låtarna jag lyssnar på tillsammans med bra böcker, dem tröttnar jag aldrig på.



Jag började lyssna på samtidigt som jag läste när jag var ganska ung och jag antar att det är vanan som gör det så enkelt för mig för många runt omkring mig har otroligt svårt för ljud när de läser. :)

2011-09-07 @ 10:42:19
Postat av: Yrsha

Svar: Jag vet själv att jag är väldigt dålig på att svara på saker, så jag tycker det är lugnt :)

Vad kul att det är så olika hur folk vill att omgivningen ska vara när de läser.

2011-09-07 @ 21:23:00
URL: http://haveyoureadthisone.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0