Facit till tävlingsfrågorna

Hej kära bloggläsare! Som ni kanske märkt har jag haft en välbehövlig paus från bloggen i några dagar (jaja, jag lovar att jag ska försöka svara på alla kommentarer snart). Att blogga varje dag i 24 dagar tog verkligen musten ur mig och jag var tvungen att ta lite ledigt. Dessutom var det ju jul. Det jag gjort de senaste dagarna är att sitta framför TV:n och sett på film. Får nästan alltid mycket intressanta filmer i julklapp och det gör att jag oftast spenderar mina jullov just framför TV:n. Men nu sitter jag här och tänkte att jag skulle ge er facit till tävlingsfrågorna. Jag kommer också göra precis som i På spåret och berätta varför jag valde bilderna och så.
 
Tävlingsfråga 1:
,
Personen som det här collaget skulle föreställa var självklart Ariel från Den lilla sjöjungfrun. Första bilden visar jordens djupaste plats och det var en ledtråd till låten Havet är djupt som sjungs i filmen.
 
Andra bilden visar Ariels två kompisar Blunder och Sebastian.
Tredje bilden visar havet (nähä?!) och det är ju där Ariel bor.
Fjärde bilden är på tvättmedel för om jag inte missminner mig finns det ett tvättmedel som heter Ariel.
Femte bilden visar en liten bok om Köpenhamn och också en bild på statyn Den lille havfrue.
Sjätte bilden är på en tjej i rött hår, precis som Ariel (i filmen)
Sjunde bilden ska symbolisera Blunder som är hennes vän.
Åttonde bilden är på en treudd och det har Ariels pappa i filmen.
 
Dessutom hade jag med en sång som hette Mermaids.

Tävlingsfråga 2:
Här ville jag istället veta vilken som skulle bort. En av dem passade inte in. De flesta av er hade lite svårt med det här. Jag antog faktiskt nästan att ni skulle ha det eftersom det faktiskt finns massor av olika sätt att välja. Alla tänker dessutom olika. Det gjorde att jag inte fann någon annan lösning än att ge er en ledtråd.
Bilden ni fick som ledtråd föreställde Frans Ferdinand och då blev det mycket lättare. Den som skulle bort var alltså Om jag kunde drömma eftersom den inte började på F.

 
 Tävlingsfråga 3:
Även till den tredje tävlingsfrågan undrade jag vem personen var som gömde sig bakom detta collage och det var självklart Pippi Långstrump!
 
Första bilden visar en sockerdricka och de som sett avsnitten av Pippi vet att det "växer" sockerdricka i ett träd i hennes trädgård.
Andra bilden visar två fiskskelett. De som sett Pippi på rymmen vet att Pippi äter fiskskelett och jag tycker att det ser gott ut, haha.
Tredje bilden visar ett hus som ska föreställa Villa Villekulla. Det är i alla fall rätt likt.
Fjärde bilden visar en trumpet och det får Pippi i ett julavsnitt av alla sina vänner.
Femte bilden visar självklart hennes guldpengar.
Sjätte bilden visar en tjej med likadana flätor som Pippi har.
Sjunde bilden visar Herr Nilsson och Lilla Gubben som är hennes husdjur.
 
Även här hade jag med en låt och det var Tommy tycker om mig. Tommy är Pippis vän och han gillar henne.

Tävlingsfråga 4:
I den fjärde och sista tävlingsfrågan efterfrågade jag vart vi var påväg. Efter en snabb googling (eller om man läst någon av dessa böcker)  kan man se att vi är påväg till Paris. Om ni inte har läst Anna and the French Kiss än rekommenderar jag förresten er till att läsa den så fort som möjligt.
 
Hoppas att ni tyckte att den här tävlingen var rolig! Jag vet att den var alldeles för lätt, men jag ville liksom att så många skulle kunna vara med i den utan att behöva anstränga sig alldeles för mycket.
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Elin - Bokparadiset

Tyckte det var super kul med alla bilderna då man skulle gissa vad det var, så ska jag absolut gör någon framtida tävling! :D

2012-12-30 @ 17:13:25
URL: http://bokparadis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0