Att läsa under sommarlovet

Som jag sa i min förra video är jag otroligt dålig på att planera vad jag ska läsa. Jag kan bestämma mig för att läsa något en speciell månad, men sedan blir det ändå inte så eftersom andra böcker kommer i vägen eller för att jag helt enkelt inte är sugen. Jag har dessutom aldrig vågat ställa min olästa böcker på en speciell hylla eftersom jag då trott att jag ska bli stressad. Dock testade jag faktiskt det med de böcker som jag verkligen vill försöka hinna med i sommar och det gick förvånansvärt bra. Jag blev peppad och började på en av böckerna som stod i hyllan direkt. 
City of Fallen Angels- Cassandra Clare
Jag är lite fundersam över om jag ska läsa den här boken under sommarlovet eller inte. Det är nämligen så att jag hört att man helst ska läsa de tre första i The Mortal Instruments och sedan läsa Clockwork Angel innan man ger sig på City of Fallen Angels för att man ska få ut så mycket som möjligt av böckerna. Detta har då alltså gjort mig lite kluven. Jag vill läsa fyran, men eftersom jag vill få ut så mycket som möjligt av den så kanske jag borde läsa Clockwork Angel som jag ändå planerat att läsa någon gång.
Nattens Cirkus- Erin Morgenstern
Just för tillfället är jag inte sugen på att läsa den här boken, men eftersom jag tjatade så om att jag inte skulle få ha den över sommarlovet och eftersom jag lånat den så är det nog bäst att jag faktiskt försöker mig på den under sommarlovet.
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children- Ransom Riggs
Den här boken fick jag i julklapp, då var jag otroligt sugen på den, det är jag inte riktigt längre. Visst vill jag fortfarande läsa den och anledningen till att den står där är för att jag haft den ett tag, men också för att jag skulle vilja läsa ut den innan den kommer ut på svenska. Det kan dock hända att den blir utbytt mot någon biblioteksbok eller The Summoning av Kelley Armstrong.
Divergent-Veronica Roth
Nej, jag har ännu inte läst den här boken, men efter allt jag har hört om den så tänkte jag att det nog vore bäst om jag läste den på sommarlovet då jag har möjlighet att sträckläsa ifall det skulle visa sig att jag vill det. Precis som alla andra av mina sommarböcker så är den tjock och jag orkar egentligen inte det.
Awake at Dawn- C.C Hunter
Vissa av mina böcker är jag lite osäker på om jag verkligen ska läsa, men inte den här. Jag ska verkligen göra mitt bästa för att hinna med den här! Av någon oförklarlig anledning är jag väldigt sugen på att läsa den.
Cirkoli- Patrik Stigsson
Den här fick jag hem som recensionsexemplar förra veckan och jag vet att jag glömt tacka, men det gör jag nu istället. TACK så jättemycket! Den verkar otroligt intressant, jag har inte sett några recensioner på den och dessutom är omslaget så himla snyggt. Dessutom förälskade jag mig i språket efter första sidan!
Harry Potter och fången från Azkaban- J.K Rowling
Nej, detta är inte någon omläsning(eller jo,på sätt och vis är det faktiskt det för jag läste den när jag var typ 9 år gammal). Jag har som mål att läsa minst del 3 och 4 innan 2012 är slut och för att lyckas med mitt mål vill jag helst hinna med tredje boken under sommarlovet. Det känns dessutom som att Harry Potter är den perfekta boken att läsa under sommarlovet.
Döda flickors dans- Rachel Caine
Detta är ett recensionsexemplar som jag borde läst för länge sedan, men jag har inte orkat. Jag tyckte inte att Glashuset var så bra egentligen, men efter att ha läst ut den kände jag ändå för att ge tvåan en andra chans, men nu såhär några månader efteråt är jag inte alls sugen tyvärr...
The Pledge- Kimberly Derting
Den här köpte jag för några månader sedan eftersom jag tyckte att den lät otroligt intressant. Jag började läsa lite i den när jag fick hem den men orkade inte fortsätta. Jag är fortfarande intresserad av konceptet och hoppas att jag ska lyckas klämma in den under sommarlovet.
The Lying Game- Sara Shepard
Den här boken var jag också supersugen på att läsa när jag köpte den förra sommaren. Jag är tyvärr inte lika sugen längre, men eftersom jag har hört att den ska vara bra(och Sara Shepards fyra första böcker i Pretty Little Liars var bra) så måste jag ge den en chans. Dessutom känns den som gjord för sommaren eftersom den säkert ändå är rätt lättsmält, och lite läskig.
Last Sacrifice- Richelle Mead
Den här boken har jag haft i nästan ett år ( i alla fall den svenska versionen). Jag har skjutit upp den och skjutit upp den, men för några dagar sedan bestämde jag mig för att ta tag i den. Efter bara några sidor störde jag mig på översättningen och då gjorde jag ett val jag aldrig trodde att jag skulle göra: jag började läsa den på engelska eftersom jag ändå hade den hemma. Ett mycket bra val har jag märkt så här i efterhand. Det går långsamt, men jag känner mig närmare karaktärerna och historien. Jag hade dessutom ingen aning om att jag hade saknat Vampire Academy så himla mycket!
 
Andra böcker jag ska försöka klämma in:
Metro 2033- Ska läsas i bokcirkeln så den måste jag läsa. Verkar riktigt bra!
För evigt- Maggie Stiefvater Sugen på att läsa och få veta hur serien slutar.
Noras val- Becca Fitzpatrick Gillade inte tvåan men hoppas att trean är bättre.
Cirkeln och pilen- Patrick Ness Första boken var väldigt bra och slutade med en cliffhanger så ni förstår ju varför jag gärna vill läsa vidare.
 
Förhoppningsvis hinner jag läsa fler än de som jag nämnt!
/Anna(:
 

Kommentarer
Postat av: Man

Menar du allvar med CoFA? Fudge då jag inte vill bryta "serieläsningen", men jag klagar kanske inte helt då jag har Clockwork Angel i hyllan med. Jag antar att det betyder att man kan läsa det i den här ordningen: CA, CoFA, CoLS, CP. Eller?

Harry Potter hade jag med tänkt att satsa på i sommar, men jisses - sommarhögen växer och växer.

Nattens cirkus måste du ju läsaläsaläsa. Tvingar dig mer eller mindre! Och Divergent borde inte ta så lång tid, det händer så mycket att det inte borde bli långtråkigt (säger jag). ;-)

Pfuh. Är lagom stressad och förvirrad idag. Förhoppningsvis hinner jag klämma in lite Bilbo-tid.

2012-06-26 @ 20:25:37
URL: http://bokskadad.blogg.se
Postat av: Anna - Boktycke

Åh många trevliga böcker där. Cassandra Clare rekommenderar ju själv att man ska läsa Clockwork Angel innan man läser CoFA och jag håller med henne. Det är inte superviktigt men jag tror att man kommer att gilla boken mer om man läser i "rätt" ordning.
Både The Pledge och The Lying Game är jag nyfiken på så för mig får du gärna läsa dem först och recensera dem :)

2012-06-26 @ 20:39:16
URL: http://boktycke.se
Postat av: Emelie

DU FÅR INTE LÄSA MISS PEREGRINE'S HOME FOR PECULIAR CHILDREN FÖRE MIG!!!! Då slår jag dig... *hotfull blick* xD Inte heller Nattens circus, för då blir jag sur... jag har ju redan börjat och allt, men inte läst ut den ännu xD

Jag tycker att du ska satsa på CoFA, för den är väldigt bra^^ Och då kan du fortsätta med den spännande uppföljaren CoLS :D

Svar: MOHAHAHAHxD
bookshelf

2012-06-26 @ 21:00:21
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Boktrollet

Ja du har ju många intressanta böcker att se fram emot i allafall. Har dock inte läst någon av dem. Och har hört att The Lying Game ska vara betydligt bättre än Pretty Little Liars serien, dock inget jag kan säga av egen erfarenhet :P Men hejja dig som har så mycket bra läsning framför dig! :D

2012-06-26 @ 21:02:04
URL: http://boktrollet.wordpress.com/
Postat av: Stockholmsflickan

Jag skulle gärna vilja läsa Nattens Circus i sommar, finns dock så många andra böcker som väntar på att läsas först...

2012-06-26 @ 21:24:12
URL: http://skrivande.blogspot.com
Postat av: Gudon

COFA har jag också hemma ska ta och börja på den efter nattens cirkus som jag läser nu, ligger på typ sida 60 och den verkar riktigt bra ! Divergent mååste du läsa den är verkligen bra :)

2012-06-26 @ 22:01:18
URL: http://crazyinbooks.blogg.se
Postat av: Vargnatts bokhylla

Nattens cirkus och Miss Peregrine's Home for Peculiar Children vill jag verkligen läsa snart nån gång :)

2012-06-26 @ 22:24:38
URL: http://www.vargnattsbokhylla.blogspot.se
Postat av: Man

Svar: Tack, snällaste du för informationen. Är ju lagom stressad nu. Typ. Haha. :D

2012-06-26 @ 22:41:39
URL: http://bokskadad.blogg.se
Postat av: Louise

Så många bra böcker du har att se fram emot! :)
Ska bli roligt att läsa dina recensioner sen :D

2012-06-27 @ 12:18:35
URL: http://fantasybocker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0