11 frågor av Emelie

Jag utmanade min kära vän Emelie att svara på mina 11 frågor och när hon hade gjort det så tvingade hon mig att svara på hennes. Eftersom man inte vill bråka med Emelie så är det bäst att göra som hon säger^^

1. Bästa barnprogrammet? xD
Jobbig fråga! Jag tittar faktiskt rätt mycket på barnprogram så det är svårt att välja ^^Jag tycker väldigt mycket om Phineas och Ferb, ICarly och Svampop Fyrkant så de tre får det bli. Sedan så älskar jag ju såklart alla Astrid Lindgrens barnfilmer/program men det är ju kanske underförstått.

2. Vad är din största fobi/rädsla?
Jag hatar verkligen stickor/flisor/vad ni nu än kallar dem. Sådana där flisor i trä(eller metall för all del...) som man alltid lyckas få. Jag är livrädd för dem och jag drar till mig dem som en magnet.  En gång drog jag bara handen över ett bord på en möbelaffär och då fick jag en flis i handen. Jag brukar sitta och gråta ett tag innan jag ens låter någon pilla ut flisen, sedan gråter jag och skriker lite under tiden också förstås.

Jag är heller inte något stort fan av sprutor(jag tycker ärligt talat inte om något vasst som man sticker in i huden). Jag börjar nästan alltid gråta när jag ska ta en spruta fast jag har lovat mig själv att inte göra det. Senaste gången var när jag tog en fästingspruta för bara några veckor sedan.


3. Om du hade en daimon (Guldkompassen-referens, någon?) - vilket djur skulle den vara?
Nu måste jag ju googla för det...Okej, nu tror jag att jag fattar. Min daimon hade i så fall varit en katt av den enkla anledningen att jag älskar katter. Fast är det inte hon i Guldkompassen som typ rider på en isbjörn? Då kanske det i så fall skulle vara smart att ha något djur som man kunde sitta på så att jag slapp gå så mycket. En katt skulle knappast klara min kroppsvikt. I så fall får det väl bli någon trevlig tiger eller ett lejon. Ett kattdjur ska det i alla fall vara, så det så.
4. Har du något tvångsbeteende?
Ja, jag svarade på den här frågan på mina senaste frågor också, folk måste verkligen vara intresserad av mina tvånstankar och beteenden. Men eftersom jag har en del så kan jag ju alltid välja någon jag inte berättade om sist.

Varje gång jag åker över en A-brunn måste jag klappa mig själv på ryggen tre gånger, innan jag lägger mig kör jag alltid en trevlig liten ramsa som går likadant varje gång och sedan så har jag även lite sådana där tvångsbeteenden då jag måste räkna saker. Inte så mycket att det går till överdrift alltså, jag antar att jag bara är en person med väldigt mycket fritid...
5. Vilken fiktiv karaktär (och ifrån vilket fiktivt verk) har du kärat i dig mest i? ;)
Oj, det där varierar ju något otroligt. Jag älskar ju Dimitri (Vampire Academy), Étienne St.Clair(Anna and the French Kiss), Jace(The Mortal Instruments) och Rose (Vampire Academy). Min kärlek till Rose är inte på samma sätt som min kärlek till de andra pojkarna då... Sedan tycker jag också väldigt mycket om Jessica Mastriani ( Saknad-serien). Det finns säkert fler som jag inte kan komma på just nu. JUST DET! Jag älskar Ruby från En sån där vidrig bok där mamman dör också och Anna från Anna and the French Kiss!
6. Vilken författare (exempel på bok?) har influerat dig mest?
Svårt... Jag vet faktiskt inte riktigt... Så jag tänker nog passa på den här frågan.
7. Vad tyckte du om Snape i början av Harry Potter-serien? 
Ja, eftersom jag bara har läst de första böckerna i Harry Potter så måste jag ju säga att jag inte tycker om honom. Han är elak. I spelen är han också elak för han tvingar mig alltid att gå och leta upp massa konstiga örter och lägger ut massa fällor så att jag trillar ner i hål. Alltså gillar jag honom inte, men jag har hört att många gillar honom så jag antar att det händer något senare i serien(men inga spoilers ,please)
8. Finns det någon musikgenre som du absolut inte tål/ogillar? Vilken?
Rap och jazz typ. Eller rättare sagt: jag klarar nästan inte av någon låt med Pitbull. Han är hemsk och sliskig.
9. Om du skrev en bok, vilken genre skulle den tillhöra och vart skulle den utspela sig?
Jag vet intexD Jag började ju skriva lite under NaNoWriMo, men jag har kommit på att den storyn inte riktigt håller. Jag har kommit på en mycket bättre utveckling till den handlingen  även om den inte är riktigt uttänkt än. Jag undrar dock om jag någonsin kommer orka skriva om den. Den utspelar sig i alla fall i verkligheten någonstans där jag inte riktigt vet och den tillhör någon genre som jag inte heller riktigt vet. Det finns i alla fall en del övernaturliga element.
10. Vilken bok tror du skulle kunna bli ett bra datorspel? Varför?
Jag vet att Harry Potter blev ett bra datorspel i alla fall för det har jag spelat åtskilliga gånger och timmar, men annars tror jag att Sebastian Darke-serien skulle bli ett bra datorspel för böckerna är väldigt äventyrliga och det händer mycket.
11. Vilken författare vill du helst av allt träffa? :D
Vilka svåra frågor! Jag skulle vilja träffa Stephanie Perkins, Cassandra Clare och Richelle Mead mest av allt tror jag. När jag har läst Harry Potter skulle jag nog även vilja träffa J.K Rowling för hon är stor.

Hoppas du gillar min svar Emelie!:D

/Anna(:
Trackback
RSS 2.0