Annas bokiga bekännelser

Jag blev taggad av Ebba att göra den här taggen och eftersom jag inte har bloggat på mer än en vecka tänkte jag att det här skulle vara ett bra sätt att få igång blogglusten på igen.
 
Och här kommer reglerna (som jag kopierade från Ebba, som kopierade dem från någon annan etc.)
 
Själva meningen med "bokiga bekännelser" är att varje person som gör den ska tänka efter vad som har hänt i sitt liv och sedan berättade om de 7 största sakerna som är relaterade till böcker och läsning. Det kan vara allt mellan himmel och jord, man sätter gränserna själv för vad man vill dela med sig av - glöm bara inte att namnge inlägget som "'ditt namn' bokiga bekännerlse". När man väl har "bekänt" så ska man tagga vidare 5 stycken andra bloggare, och sedan meddela dessa personer att de har blivit utvalda! Svårare än så är det inte. 
 
 
1. Jag har inte läst hela Harry Potter-serien
Att inte ha läst Harry Potter-serien är väl ungefär värre än att svära i kyrkan. Varje gång jag berättar det här för någon ny tappar de alltid hakan och undrar vad felet är med mig, speciellt eftersom jag gillar att läsa. Varje gång blir jag också lika ställd när jag får frågan: varför? Mitt svar brukar bli något i stil med att de är så långa och att jag inte riktigt vet och ja. Jag har helt enkelt svårt att ta tag i dem. Det har dock inget med att göra att jag har svårt att få tag i dem, jag äger nämligen hela serien på svenska. 
 
Den här boxen skulle jag dock inte ha något alls emot att äga! (Bilden kommer från Anna)
 
2. Jag har över 100 olästa böcker hemma
Det här är tyvärr sant och jag hatar det. Jag är en rätt långsam läsare och jag läser lite mer än 50 böcker på ett år. Att bara läsa ut de böckerna jag har nu, utan att köpa nya, skulle ta ungefär 2 år i min nuvarande lässtakt. Jag hatar det. Jag vill ha några få olästa och kunna köpa nya och läsa direkt. 100 olästa böcker i hyllan gör mig otroligt stressad, jag vill ju läsa alla (typ)!
 
3. Innan bloggen hatade jag dock att äga böcker
Innan bloggen hade jag typ en bokhylla och jag önskade mig i stort sett aldrig böcker eftersom jag tyckte att det var så himla onödigt att äga böcker när man kunde låna från biblioteket. Sedan blev jag påverkad av bokbloggarvärlden och nu är jag nästan helt tvärtom. Snart kommer jag behöva flytta ut från mitt rum eftersom böckerna har tagit över. Men jag ångrar inget (typ) ;)
 
4. Jag har nästan alltid över 20 böcker lånade från biblioteket
Ehm ja, ännu ett problem jag lider av. Jag älskar att låna böcker från biblioteket och jag har nästan konstant 20 böcker lånade därifrån. Dock hinner jag nästan aldrig läsa en enda bok och det slutar alltid med att jag lånar om dem så många gånger det går och sedan lämnar jag tillbaka dem olästa. Sorgligt med sant. 
 
 
Det här är de böcker jag har hemlånade från biblioteket för tillfället. Med 100 olästa egna böcker kan man ju tycka att jag inte behöver låna från biblioteket,men tydligen. 
 
5. Jag är såå efter 
I serier är jag alltid minst 2 böcker efter och jag läser aldrig de hypade böckerna förrän ungefär 2 år senare än alla andra. Man kan ju tro att jag som bokbloggare borde vara lite mer uppdaterad på nysläppta böcker, men det är jag inte. Jag vet rätt mycket om vad som släpps, men jag kan aldrig läsa det för jag har fortfarande några böcker i serien att läsa för att komma ikapp. Det är supertråkigt för jag kan aldrig vara excited för nya boksläpp. 
 
 6. Precis som Ebba föreställer jag mig alltid karaktärer fel
Ja, det är superstörigt och jag märker det alltid först när det kommer en film. När jag läste Twilight fick jag för mig att Bella skulle vara blond och det är hon ju verkligen inte. När jag läste City of Bones föreställde jag mig inte Magnus Bane som asiat trots att han tydligen blev beskriven som det. Det verkar som att mina ögon bara ignorerar beskrivningar och hittar på själva.
 
Ehm,nej?
 
7. Hatar felskrivningar
Jag hatar felstavningar i böcker och jag vet att det lätt kan ske när det är så stora stycken av text man redigerar, men jag tycker att det har blivit värre med åren. Förr var det väl inte så mycket felstavningar i böcker? När jag gick på högstadiet ville jag till och med bli korrekturläsare för att kunna rätta till felstavningar eftersom jag är king på att lägga märke till dem (en mycket störande egenskap).
 
Det var mina 7 bokiga bekännelser (troligtvis inte så intressanta) och nu är det meningen att jag ska tagga vidare OCH DET TÄNKER JAG GÖRA!
 
1. Ebba
2. Elin
3. Nea
 
4. Amelie 
5. Anna
 
Och sedan taggar jag också Emelie, men hon har redan blivit taggad så det blir en liten extrataggning^^
 
PS: jag har nyss fått över 100 följare på Bloglovin (OMG)) så det kommer troligtvis en tävling snart (när jag lyckas komma på vad för tävling jag ska ha)! TAGGA!
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: [Anna]

Vilka bra bekännelser och shit vad jag kände igen mig för jag har inte läst någonting alls från harry potter böckerna, även fast jag äger dem.
Jag ligger oxå efter i de flesta serierna, jag har dock säkert 500 olästa böcker här hemma så jag måste verkligen skärpa mig för nu har jag börjat låna böcker på biblioteket oxå :/ Haha jag föreställer mig oxå karaktärer fel..störigt när man ser filmen...

Svar: Tack! :D Skönt att veta att jag inte är ensam om Harry Potter!
Oj! Har du 500 olästa böcker?! Då är ju mina 100 verkligen ingenting i jämförelse ;)
bookshelf

2013-09-02 @ 08:23:45
URL: http://bokraden.blogspot.com
Postat av: Äbba

Åh får klura ut vilka bekännelser jag ska berätta om! Känner igen mig i några av dina! Roligt att läsa! :)

Svar: Ja, det går du göra! :)
NAJS:D
bookshelf

2013-09-02 @ 21:39:05
URL: http://vitgulstrumpa.blogspot.com
Postat av: Klara

Hej! :) Utmanar dig att svara på fem frågor i det här inlägget: http://inutienbok.blogg.se/2013/september/utmaning-fem-fragor-3.html.

Svar: Tack! Jag ska göra det så snart jag har tid! :)
bookshelf

2013-09-05 @ 14:50:30
URL: http://inutienbok.blogg.se
Postat av: Jennifer

Åh jäklar! Över 100 böcker?! Föreställer mig precis som du ibland karaktärerna helt fel och jag har inte läst en enda Harry Potter bok :/

Svar: Ja, det är inte kul med så många olästa böcker...
Skönt att veta att jag inte är den enda som föreställer mig fel och dessutom ligger efter när det gäller Harry Potter! :)
bookshelf

2013-09-08 @ 00:17:06
URL: http://aloveforbooks.blogg.se
Postat av: Nea

ANNA LÄS HARRY POTTER! Ditt liv kommer aldrig mer bli detsamma! Fast iofs, du kanske inte vill att ditt liv aldrig mer ska bli detsamma. Hmm. Okej ANNA LÄS HARRY POTTER NÄR DU VILL ATT DITT LIV ALDRIG MER SKA BLI DETSAMMA. Wiho tack för taggen :D

2013-09-08 @ 08:13:22
URL: http://boknea.blogspot.se
Postat av: Elin - Bokparadiset

Oj såg först nu att jag blivit taggad av dig, tackar så mycket! Jobbigt det där med att ligga efter i bokvärlden gällande serier, det gör jag med, men istället läser man ju en massa andra bra böcker :))

2013-09-21 @ 17:59:21
URL: http://bokparadis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0