Gott nytt bokår!:D

Ja, imorgon börjar 2011! Hoppas att alla får ett riktigt bra bokår och att ni får läsa många bra böcker!

Men snälla, skjut helst inte raketer, tänk på alla djuren som lider av ljudet..


Ska ni ha något nyårslöfte 2011?

Jag brukar aldrig ha några nyårslöften,men ett kanske ska bli att jag ska försöka mig på mer engelska böcker. Läste faktiskt ut en engelsk bok tidigare idag:D/Anna(:

Saknad: Fritagningen

Titel: Saknad: Fritagningen(del 4)
Författare: Meg Cabot/Jenny Carroll
Sidantal:192
Betyg:5/5
(Jag hade tänkt ta ett eget foto av boken, men har man inget batteri så är det svårt)

Under tacksägelsedagen åker Jessica hem till Rob och hans mamma för att äta middag(hennes familj tror att hon ska hem till sin kompis). På hemvägen kör Rob bakom Jessicas bil eftersom hon inte har körkort och får egentligen inte köra bil. Efter ett tag blir de stoppade av polisen och då ser Jessica att de håller på med något på åkern. Hon går dit för att titta och får se en mördad kille. En kille från hennes område. Hans pappa var och frågade efter honom tidigare på dagen efter att han försvunnit när han skulle köpa grädde.
Jessica tänker ta reda på vilka det är som har mördat honom och sätta stopp för dem.
Men snart försvinner det någon mer och då blir det bråttom..

Underbar bok och underbar serie. Jag låter alltid tjatig när jag recenserar de här böckerna eftersom jag tycker att de är så bra! Jessica är en av mina favoritkaraktärer just för att hon klarar att ta hand om sig själv och vågar göra saker ensam. Hon är förälskad i Rob men det är inte något som gör att hon gör sig löjlig eller försöker få hjälp.
Det värsta i den här boken var att det var väldigt mycket stavfel. Som ni vet så hatar jag stavfel(och hundöron^^) och det gör mig frustrerad.

Även fast det ibland är lite läskigt och spännande så är det samtidigt en väldigt lättsam bok. Det är ju inte direkt någon deckare, den är mycket mer lättsam och rolig, något som faller mig i smaken:D

Jag ser fram emot att läsa femte och sista(buhu) boken!

/Anna(:


Följdfråga på Dagens fråga

Ni som läser på engelska, tycker ni inte att det är jobbigt och frustrerande när det är ord som ni inte förstår? För det inträffar ju oftare än i svenska böcker.


Ja, jag vill själv uppskatta att läsa på engelska så därför frågar jag er:D

Förresten, tack för att ni besvarade min tidigare fråga:D Det känns bättre nu.
/Anna(:


Dagens fråga

Den här frågan är lite annorlunda. Den handlar om att läsa på engelska.

Tror ni att ju mer man läser på engelska desto säkrare och lättare känns det?

Jag förstår att ni måste tycka att det där är en idiotisk fråga. Men jag undrar liksom, för jag känner ju mig väldigt säker på att läsa på svenska och så där,men jag tycker att det kan vara lite jobbigt och kämpigt att läsa på engelska. Så, tror ni att det går att öva upp för jag vill kunna läsa på engelska och liksom känna att det känns precis lika enkelt som att läsa på svenska.

/Anna(:


Veckans musik

Ja, nu var det dags igen, tiden går verkligen fort!


Bulletproof-La Roux

Den här sången är jag beroende av för tillfället:D

/Anna(:

Dags för ännu en gästbloggning!

Hejhej :D Då var det dags för mig, B, att gästblogga igen då :)

Sist så la ja ju in en lista över böcker som jag ville läsa och här kommer den listan.


Här ligger jag och blöder- Jenny Jägerfeld
Det händer NU- Sofia Nordin
Revolt - Suzanne Collins
Löftet - Richelle Mead
Ursäkta att man vill bli lite älskad- Johanna Thydell
The Carrie diaries- Candace Bushnell
Natthimmel- Sofia Nordin
Ung, bög och jävligt kär- Johannes Sandreyo
Lydia och tigerns gåta- Finn Zetterholm

Och ja har faktiskt fått 4 av dem böckerna! Kommer ni ihåg när Anna skrev att hon var på bokcafé? Ja var med henne då och tog Här ligger jag och blöder! :)

Sen nu i jul så fick ja "Det händer NU" (YES!), "Natthimmel" och "Lydia och tigerns gåta" ! :) Har även fått en bok av Anna och en annan kompis, så ja tänkte lägga in bilder på dem nu :)

Vet inte om ni ser vad det står men xD

Hahha, nu tappade Anna precis en bild på oss som var i en ram så allt trilla ut och hon fick glaset på sig xD fick de på föttrerna :P Klant! <3
O hon är ju så klen så hon sitter och ojoar sig o tror att det kommer vara en skada för evigt >< Va på hennes fötter i typ 1 sek liksom xD Hahha :D

Och för några dagar sen, 22 tror ja, så var vi på kyrkornas och där hittade ja sex stycken riktigt fräscha böcker som alla kostade 5 kr st ! Och när man hade köpt 3 så fick man en gratis så alltså fick ja 2 gratis och det kostade bara 20 kr!

Dem här köpte ja :)

Nu sitter Anna på min pilatesboll och tjatar om att ja bloggar så länge, så ja får väl ta och sluta nu då!  ;)

Tjingeling! //B(:

Changes

När 2011 börjar kommer jag nog lägga till och ändra lite saker på recensionerna. Kanske även på andra saker men om jag kommer på något att ändra så återkommer jag om det.
Hittills tror jag att jag ska ändra/lägga till detta i mina recensioner(och detta kom jag på igår när jag försökte somna så det kanske inte är världens mest genomtänkta grejer):

  • Nytt betygssystem. Jag tror att det är bättre att köra ända upp till 10. Det är lättare att sätta ett rättvist betyg då.
  • Det bästa med boken. Jag kommer helt enkelt skriva det som var bäst med boken,tex personerna,någon händelse,språket
  • Vilken ålder boken passar för. Nu är det ju inte så att bara de i den åldern kan läsa den boken,men jag tänker skriva för vilken ålder den verkar passa som allra bäst


Vad tycker ni om mina idéer som jag har för att ändra recensionerna? Tror ni att det kommer bli bättre eller sämre?


Min bokhög från jul

Nu kommer äntligen bilden på de böcker som jag fick i julklapp(:


Tiara och Dr Martens- Meg Cabot
Janis den magnifika- Johanna Nilsson
Fritagningen-Meg Cabot
Gömstället- Meg Cabot
Kodnamn Cassandra- Meg Cabot
Okänd identitet- Meg Cabot
Okänd identitet- Meg Cabot
Piraternas fånge- Emily Diamand
Vad varje svensk bör veta
Engelskt ficklexikon

En del av dessa böcker har jag redan läst men några av de böcker jag läst önskade jag mig ändå för jag tycker att de är bra.
Som ni ser så fick jag två exemplar av Okänd identitet och jag ska lämna tillbaka den ena och kanske byta mot Saknad- Träffad av blixten som är första delen i serien.Det är nämligen den enda som jag inte har i serien ännu.

Det var lite roligt att jag fick Vad varje svensk bör veta. Jag sitter nämligen alltid och bläddrar i den när jag är hemma hos farmor och farfar så nu fick jag en egen av farmor och farfar.Tack(:

Ett lexikon hade jag faktiskt önskat mig, kanske i en lite större storlek men jag fyller ju snart år;). Det är ju alltid bra att ha en liten också.

Janis den magnifika har jag redan läst men det gör absolut inget, megaglad ändå:)

Piraternas fånge fick jag av en kompis och det var lite roligt för bara några dagar innan hade jag lånat den på biblioteket(jag hade reserverat den) men jag hade ännu inte börjat läsa den, som tur var eftersom jag fick den helt oväntat i julklapp. Mina kompisar har tydligen väldigt bra koll på min boksmak och det är ju bra(:

Tack allihopa för alla böcker:D

Något som ni läst eller något som ni blev intresserade av?


/Anna(:

God jul allihop i efterskott:D

Igår, som alla andra dagar innan jul, så hade jag det lite stressigt, men det är fortfarande inte för sent att säga God jul så det gör jag nu:D Hoppas ni hade en riktigt bra julafton igår och fick alla de böcker som ni önskade er!Och även en del av det andra ni önskade er förstås:D

Ett litet extra God jul till alla trevliga bokbloggar därute:D

En bild på böckerna jag har fått kommer senare, jag har nämligen inte öppnat alla mina paket än.

Vad fick ni för böcker i julklapp?


Vilken var den bästa julklappen ni fick?
/Anna(:

Tack?

Hur säger man egentligen tack ordentligt? Om man får julklappar som man verkligen gillar så känns det ibland som att det inte räcker med att säga tack,men säger man tack för många gånger så kan de som har gett julklappen tro att man bara säger tack för att vara artig.

Så, hur visar man egentligen att man verkligen är tacksam? För ordet Tack använder man ju faktiskt väldigt ofta, kanske så ofta att det tappar sin betydelse..
Det var nämligen så att jag var och bytte julklappar med mina kompisar igår och jag blev verkligen jättenöjd med mina julklappar men det är inte så lätt att veta vad man ska säga.. Jag tycker även att jag har lite problem med att visa mina känslor också och då blir det ju ännu svårare.

Någon som har ett bra tips hur man ska göra?

Senare slänger jag kanske in en bild på julklapparna jag fick! En sak kan jag i alla fall säga, mina kompisar har vääldigt god smak vad gäller böcker, de har bra smak överhuvudtaget;)/Anna(:

Veckans musik

Jag är väldigt ledsen att jag inte har uppdaterat på ett tag och det smärtar mig att veta att ni kommer hit och sen så finns det inga nya inlägg. Men jag, precis som de flesta andra, har alldeles för mycket att göra innan julafton och det är stressigt som tusan. Läsa hinner jag inte direkt heller. Men nu kommer i alla fall Veckans musik, för musik hinner jag lyssna på:)Megabra låt av Green Day, mitt favoritband för några år sedan.


Gillar ni den här låten?

/Anna(:

Snart är jag borta

Titel: Snart är jag borta
Författare: Hanna Jedvik
Sidantal: 283 sidor
Betyg: 3,5/5

Maja och Lina är kompisar och väldigt olika. Maja bor i en villa med föräldrar som är rika, hon älskar killar och musik. Lina bor i en lägenhet med sin mamma och syster, hennes pappa är alkoholberoende och bor inte längre hos dem.
Lina har nyss blivit våldtagen och försöker handskas med alla känslor inombords. Hon vill inte berätta för någon, hon vill inte att någon ska veta hur äcklig hon är. Inte ens Maja får veta.
Maja gillar Jonas men hon vet inte hur hon ska få honom att lägga märke till henne, och hon vågar inte bjuda ut honom. Eftersom Lina inte berättar för Maja om våldtäkten så vet inte Maja varför Lina reagerar som hon gör och det gör att de glider isär..

Den här boken var väldigt deprimerande enligt mig. I och för sig hade jag läst två deprimerande böcker precis innan så det blev nog inte en rättvis bedömning eftersom jag var väldigt trött på deprimerande böcker. 

Meningarna var väldigt korta och det kändes lite jobbigt och hackigt ibland.

Jag kände igen mig i både Maja och Lina då och då och det kändes skönt för då kunde man verkligen känna för dem. Calle, som kommer senare i boken, var verkligen den personen som lyfte boken. Utan honom hade nog inte boken varit särskilt bra alls. Han gjorde liksom Lina lycklig igen. Det dröjde däremot ett tag innan Calle kom in i boken så den var seg i ungefär 170 sidor.

Jag fick också känslan av att Maja och Lina faktiskt inte var så väldans bra kompisar. De vågade liksom knappt berätta något för varandra och Maja blev sur på Lina för att hon var sur och snäste åt henne istället för att ta tag i problemet och fråga vad som egentligen var fel.

"Låtlistorna" i boken var ett stooort plus. Jag tyckte att det var en väldigt trevlig idé även om jag inte hade hört mer än en låt. På det sättet kändes det som att man även lärde känna Maja ännu lite mer.

En bra debut av Hanna Jedvik om allt svårt man kan utsättas för i tonåren. Föredrar man gladare böcker(som jag) så kanske detta inte är det man ska välja först.

/Anna(:


Det blev inte som det skulle men det blev bra ändå

Ja,jag hade egentligen tänkt göra värsta superinlägget igår om en bok som jag hittade på Bokus, men eftersom blogg.se tydligen inte fungerade så kunde jag inte göra något inlägg. Ni kan ju ändå vara glada för då sparades ju superinlägget tills idag(:

Den heter nämligen Mörkt liv och är skriven av Kat Falls. De som tycker att den här verkar bra kommer nog bli aningen besvikna nu för den kommer inte förrän den 7de april. Men som man alltid säger: Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Inte för att jag direkt kan hålla med men..


Ett hissnande äventyr på havets botten!

Våldsamma jordbävningar har skakat kontinenterna och stora landmassor har rasat ner i det stigande vattnet. Jordens befolkning har tvingats tränga ihop sig på den mark som finns kvar. De enda som har gott om plats är de som valt att bosätta sig på havets botten.

Ty har tillbringat hela livet i havet där hans familj har en bondgård på havsbottnen. Hans stora dröm är att han ska få muta in sin egen mark när han fyller 18 år. Men hans dröm slås i spillror när nybyggarkolonin hotas av banditer som attackerar regeringens lastskepp och nybyggarnas gårdar.

Ty tänker inte ge sig utan kamp och tillsammans med Gemma, en flicka från ovansidan som letar efter sin försvunne bror, beger sig Ty till kolonins farliga undre värld. Här upptäcker han mörka hemligheter om livet på havsbottnen - hemligheter som hade varit bäst oupptäckta ... 
Jag tycker att den verkar riktigt spännande och bra. På sistone har det kommit väldigt mycket sådana här böcker om att det har hänt massa hemska saker med jorden och så där. Men bra verkar den ändå och även lite läskig.

Är den här boken något som intresserar er?

/Anna(:

 

 

 


Veckans musik

Denna gången var det faktiskt inte riktigt lika enkelt att välja Veckans musik. Den som jag gillar väldigt mycket för tillfället är den här:

I like it- Enrique Iglesias


Det är ju kul att ha lite varierande musik också för då finns det ju förhoppningsvis något till alla så småningom:D Jag har faktiskt en väldigt varierande smak så det är ju bra.


/Anna(:

Glömde säga det viktigaste!

Ja, jag fick en kommentar om när det var premiär på Pirates 4 och ärligt talat fattar jag inte att jag glömde skriva det för det är ju faktiskt ganska så viktigt!

Världspremiären är 20 maj 2011 och vi får verkligen hoppas att den kommer till Sverige samma dag!
Underbar bild!:D


/Anna(:

OMJ!!!!!(OhMyJack)

Eftersom att detta är min blogg och jag bestämmer vad som ska skrivas så bestämmer jag härmed att det är absolut och fullkomligt tillåtet att lägga in den första trailern för Pirates of the Caribbean 4- On stranger tides.

Om jag inte har berättat det förut så är detta mina absoluta favoritfilmer och jag har inte sett någon film som hittills varit bättre.
Självklart är jag glad över att det kommer en fjärde film men jag har tyvärr inga höga förhoppningar. Det är många från de tidigare filmerna som inte längre är med och det är även en ny regissör.
Men missuppfatta inte, jag längar verkligen sjuuukt mycket tills jag kan gå och se en ny Pirates-film!


Titta och njut för Jack Sparrow/Johnny Depp är minsann lika bra som vanligt!:D

Något som ni planerar att se? Har ni sett de tidigare och vad tyckte ni i så fall?

/Anna(:

Det som gör ondast

Titel: Det som gör ondast
Författare: Pernilla Gesén
Sidantal:158
Betyg:3,5
Serie: Del 7 i Klass 7B-serien


Rozanna skulle egentligen följt med Nicolas utomlands på skidresa på lovet men när hennes band får en stor spelning i Göteborg så vet hon inte riktigt vilket av det hon ska välja.
Paulinas pappa har varit otrogen och hennes familj håller sakta på att falla sönder i spillror.
Hanna har ätstörningar men hon tycker själv att hon är tjock och hon blir trött på sina föräldrar som inte gör något annat än tjatar på henne att hon borde äta mer.
Och Nicolas, det är inte längre som det brukade tillsammans med Rozanna. Hon svarar knappt på sms och hon svarar nästan alltid grinigt när han pratar med henne.

Tyvärr är det lite svårt att skriva om den här boken och man behöver ju ha läst de tidigare för att fatta något.
När jag började läsa den här serien så gick jag också i 7an och jag tyckte om böckerna väldigt mycket. Nu vet jag inte längre. Antingen så har de senaste böckerna varit sämre än de första eller så är det helt enkelt jag som har ändrat min smak och blivit äldre. För det är ju så. Man mognar och ändrar smak.
Jag tycker tyvärr att det i längden blir lite för deprimerande att läsa den här boken för den här gången har ingen det bra. Tidigare är det ju i alla fall någon/några i böckerna som har varit lyckliga men så är det inte direkt nu, och det suger ju lite.
Det är väldigt korta kapitel och det kan vara skönt. Boken går också fort att läsa och det kan vara skönt om man har en del tjockare böcker som ligger och väntar.
Jag skulle vilja säga att den här serien nog passar personer som går i 7an eller yngre åldrar för jag tycker inte att boken är tillräckligt intressant för att hålla mig fångad.
Men den här serien är ändå läsvärd!

/Anna(:Julklapptips(:

Ja,jag lovade ju att komma med lite julklappstips och denna gång har det inte något med böcker eller något liknande att göra.
Det handlar om att man kan göra något själv. Har man lite dåligt med pengar eller bara tycker att det är kul så kan man alltid göra ett litet presentkort där man kanske lovar att städa huset fem gånger, eller att man ska diska tio gånger eller något liknande. Fast det kan ju faktiskt handla om böcker också. Om boken till exempel är slut i affären så kan man ju skriva ett presentkort att de ska få boken så fort den finns.
Det är nog faktiskt väldigt uppskattat.

Idag har jag faktiskt pysslat lite själv även om jag inte direkt har tålamod för det.


Kanske inte världens mest lyckade presentkort men jag har i alla fall lagt ner tid på det och gjort det själv och det brukar ju räknas(:

Förresten,jag vill varna er för att limmet kan vara väldigt vresigt mot er.. I alla fall mot mig..


/Anna(:

Min typ brorsa som pocket

Nu finns Min typ brorsa av Johanna Lindbäck som pocket. Jag läste denna bok innan bloggen skapades så tyvärr finns ingen recension på den.
En perfekt julklapp till en tonåring som gillar svenska ungdomsböcker! Billig är den ju också och det är ju bra nu i juletider om man kanske börjar få slut på pengar,vilket säkert händer de flesta när det börjar närma sig jul.


Roligt, sorgligt, träffsäkert och romantiskt. Nu i pocket!

Ja, det där var det enda som stod på Adlibris.se

Senare någon gång i framtiden,helst innan julafton, så kommer jag nog kanske komma med lite julklappstips för boknörden(:

/Anna(:


Efter nästan tre månaders väntan(om inte ännu mer)

Idag fick jag äntligen min Vampire Diaries box:D
Det har verkligen varit full anstormning till min brevlåda de senaste veckorna. Jag har fått hem roliga saker nästan varenda vecka nu ett litet tag(kanske inte lika rolig för min plånbok men det är smällar man får ta).
Denna vecka var det alltså dags för Vampire Diaries(tjoho) och eftersom jag bokade den i slutet av augusti så är det ganska kul när man äntligen får den.

Det är fem skivor och de innehåller alla avsnitten i första säsongen och även lite extramaterial(:

Har ni köpt den? Tänker ni köpa den?

Eller önskar ni er den i julklapp?

/Anna(:

Veckans musik

Den här veckan är jag beroende av den här låten och den är faktiskt också från Vampire Diaries. Det är egentligen inte meningen att det ska bli därifrån hela tiden men det är alltid någon låt som lyckas göra mig beroende.
Changes, I've never been good with change
I hate it when it all stays the sameJag älskar den delen av texten för den stämmer in rätt bra på mig.


/Anna(:

Min Eclipse-box:D

I fredags kom min Eclipse-box och igår såg jag på den. Jag tänkte slänga in lite bilder för er som kanske undrar vad som finns i boxen.Detta är då själva utsidan på boxen. Den är i kartong, och sjukt svår att öppna första gången(andra gången också förresten om man stänger den ordentligt). Fråga mig,jag vet..Detta är själva innehållet:

  • 6 vykort
  • Bellas förlovningsring
  • En poster
  • En liten bok med fans från Norden
  • Filmen såklart
  • Mer än 300 min extramaterial


Detta är då de tre skivorna. I den vanliga DVDn så är det bara två skivor.
Det som finns med på den tredje skivan är:
När Kristen och Taylor var i Sverige i somras.
Twilight in Forks (en dokumentär typ)

Ärligt talat så tyckte jag att nästan det mesta var bättre i New moon-boxen. Man fick med mer grejer och på den tredje skivan var det med mer saker och klipp från själva filmen. Nu har ju jag inte sett det material som är med på tredje skivan än men det kan säkert vara kul att se ändå(:


Någon annan som köpt Eclipse? Vilken av alla utgåvor då i så fall?


/Anna(:


Dagens fråga

Önskar ni er böcker i julklapp? Kan ni ge mig lite förslag på vad ni önskar er för böcker i så fall då?

Önskar ni er något annat kul?

/Anna(:

Happy:D

Vi håller på och läser på svenskan och när man har läst ut en bok får man berätta om den för läraren om man vill.
Jag valde att berätta om Tretton skäl varför idag eftersom jag läste ut den igår under lektionen.
Läraren tyckte att sättet jag hade berättat på var så intressant att hon själv blev väldigt sugen på att läsa den. Hon frågade om hon fick låna boken och även om jag hade lånat den på biblioteket så fick hon självklart låna den:). Det ska bli kul att se vad hon tyckte om den.
Det är verkligen roligt att ha en svenskalärare som älskar att läsa(:
/Anna(:


Tretton skäl varför

Titel:Tretton skäl varför
Författare: Jay Asher
Sidantal:302
Betyg:4,5-5/5

Hannah Baker har begått självmord, men innan hon gjorde det så spelade hon in tretton skäl varför på sju kassettband. De som får kassettbanden måste lyssna för det finns kopior som kommer spelas upp för många fler om man skulle strunta i att lyssna.
Clay Jensen har varit hemligt förälskad i Hannah ett långt tag och han förstår inte vad han har gjort för fel. Varför finns han med på banden?
Han börjar lyssna och historien han hör kommer förändra hans sätt att se på världen och andra personer, för evigt..

Jag blev förvånad av den här boken. Den påverkade mig inte på det sättet jag trodde att den skulle göra. Jag trodde att det skulle vara en väldigt sorgsen bok och att jag i stort sett skulle gråta mig igenom hela boken. Jag hade fel. Den fick mig att tänka efter men inte att gråta.
Under hela tiden lär man känna Hannah Baker och får reda på orsakerna till att hon till slut begick självmord. Till en början känns inte det som hon berättar så hemskt, egentligen är inte någon av historierna direkt helt otroligt hemsk. Det är bara det att det blir en kedjereaktion och till slut blir Hannah trött på att känna sig ignorerad och illa omtyckt.

Det som jag känner är budskapet med den här boken är att man måste tänka sig för vad man säger och gör. Man kanske säger något som man egentligen inte menar särskilt mycket alls. Problemet är att personen kanske uppfattar det som något väldigt elakt pga att den har varit med om något liknande förut. Och om jag då inte vet detta så kan ju jag tycka att det är en struntsak medan personen som jag har sagt det till kanske tycker att det är jättehemskt.
Så budskapet är alltså:Tänk på vad du säger för det kan betyda något annat för personen du säger det till.
Jag tror även att det finns ett annat budskap. Det är inte många som känner Hannah egentligen. De flesta har bara hört rykten om henne och de tror på ryktena. Inte ens Clay kände den riktiga Hannah förrän han pratade med henne ordentligt.
Så, budskap nummer 2:Tro inte på allt du hör. Skapa dig en egen uppfattning.

Denna boken fick mig verkligen att tänka till. Jag vet själv med mig att jag pratar utan att tänka mig för och kan även säga en del elaka saker( egentligen är det bara på skämt och jag menar egentligen inget elakt alls med dem men vissa kanske uppfattar det så).
Så i fortsättningen ska jag tänka mig för innan jag säger för mycket.

Själva sättet boken var skriven på var smart. Det var nämligen en Play-knapp när han startade bandet, en paus-knapp när han pausade och en stopp-knapp när han stängde av det typ helt.
Hannah Bakers prat var skrivet i kursiv stil medan det som Clay tänkte och sa var i vanlig stil.


Denna bok är läsvärd för man börjar verkligen fundera. Alla kan liksom förändra något och man kan hjälpa någon genom att kanske bara säga Hej.


Två minus med den här boken var att det kunde vara väldigt svårt att hålla isär alla personer som var inblandade. Efter ett tag blev det faktiskt ganska många.
Det andra minuset var att ibland råkade man glömma när det inte var Hannah som pratade längre och tvärtom. Några gånger fick jag läsa om några rader eftersom jag kommit på att det visst inte var ur Clays perspektiv utan Hannahs./Anna(:

Kommentarer funkar typ inte

Om ni kommenterar så kommer det inte se ut som att ni har kommenterat. Det kommer fortfarande stå att 0 har kommenterat men det syns här oss mig så det är bara att fortsätta kommentera ändå;)


/Anna(:

Lika?

När jag tittade på den här boken trodde jag först att det var en fortsättning på boken Fallen av Lauren Kate men det förstod jag ganska snart att det inte var eftersom det förstås inte är samma författare och på omslaget kan man även se att Lauren Kate har skrivit vad hon tyckte om den här boken som heter The Replacement  och är skriven av Brenna Yovanoff.
Tycker ni att de är lika? Skulle ni tro att The Replacement och Fallen hörde till samma serie om ni bara såg omslagen och inget annat?


Förresten älskar jag omslaget till Fallen, så underbart fint är det! Det är nog ett av de finaste omslagen på böcker jag sett.

/Anna(:

Airhead - Jagad

Den 20 april 2011 släpps tredje och sista delen i Airhead. Jagad kommer den att heta, alltså samma sak som del 5 i House of night.


Jagad tar vid precis där Att vara Nikki slutade. Sextonåriga Em Watts, som i Airhead fick sin hjärna transplanterad till supermodellen Nikkis kropp, är på flykt. På flykt undan skolan, jobbet, sin familj, sina vänner, sig själv. Alla hon bryr sig om är rasande på henne och hela hennes tillvaro är på väg att krackelera. Jagad är den avslutande delen i Airhead-trilogin

Jag har ju hittills bara läst den första men jag väntar med spänning på tvåan( ja, som en inbiten bokbloggare så vet jag faktiskt att den redan har släppts, till och med för ganska länge sedan men mitt bibliotek förstår inte att de inte kan låna ut böcker till andra om de vet att jag också vill ha läsa just den boken). Och ja, det var meningen att man skulle ana en viss ironisk ton i det som står innanför parentesen.
Som sagt så tror jag att det är många som blir glada över att höra att Jagad snart kommer ( om man nu kan säga att slutet av april är snart), min kompis kommer nog till exempel bli väldigt glad.

/Anna(:

RSS 2.0