Dagens fråga

Imorgon är det första december och då börjar julkalendern som säkert de flesta känner till. I år heter den Hotell Gyllene Knorren (som ni kanske kommer ihåg så skrev jag om det tidigare). Så min fråga till er är:

Kommer ni titta på julkalendern i år?

Jag kommer självklart titta. Jag tittar alltid på julkalendrarna och tycker att det är underbart. Förra året tyckte jag däremot inte alls om den. Fy vad trist och dålig den var.
Men jag kommer som sagt garanterat se den(:

/Anna(:

Veckans musik

Den här veckan blir det en låt som jag är beroende av för tillfället och som jag lyssnar på rätt så många gånger per dag.
Jag gillar texten för den påminner mig om Vampire Diaries. Det känns lite som en sång från Damon till Elena, men det är bara hur jag uppfattar texten. Superbra är den i alla fall och den var faktiskt med i förra avsnittet av Vampire Diaries.
Lyssna och njut!/Anna(:

Airhead

Titel: Airhead
Författare: Meg Cabot
Sidantal: 291
Betyg:4,5-5/5


Det är en aning klurigt att försöka berätta vad den här boken handlar om utan att avslöja för mycket.
Det är liksom inte kul att veta något innan hon själv vet det med tanke på att det tar ungefär 100 sidor innan hon faktiskt fattar.

Så jag skriver det enda som står på boken:Ingen bryr sig om insidan. Det är utsidan som räknas.

Så jag antar att jag kan säga att mina kommentarer kan avslöja lite grejer eftersom baksidetexten inte är särskilt avslöjande och det finns inte direkt så mycket att diskutera kring den.

Jag gillade den här boken. Man blir liksom nästan aldrig besviken på Meg Cabot, på något sätt lyckas hon nästan alltid. Den enda anledningen till att jag ens brydde mig om att ta med ordet nästan var att jag inte var överförtjust i Jinx-tur i oturen, men bara därför.

Jag förstår ärligt talat inte hur hon lyckas med alla dessa briljanta idéer, för enligt mig är det en briljant idé.
Hon lyckas blanda så mycket i en och samma bok så det blir aldrig tråkigt. Både kärlek,spänning,humor och helt vanliga tonårskänslor. Meg Cabot är garanterat en av mina favoritförfattare!

Tillbaka till boken. Jag gillade boken dels för att jag tyckte att själva idén var väldigt bra och för att den liksom bara är så där underbar. Man blir inte direkt ledsen och brydd över vad som händer utan det är bara en härlig bok där de i hemlighet har bytt ut hjärnan hos en supermodell.

Som ni kanske märker har jag lite svårt att sätta fingret på exakt vad det är jag gillar.
Men det är ju lite kul för Em fick ju en snygg kropp( och ja, jag vet att det faktiskt inte är det enda som spelar roll, men det är ju kul för Em att se att livet inte är lätt bara för att man är snygg) och Nikki fick en smart hjärna(även om hon inte direkt vet det, eftersom ja, hennes hjärna är bortplockad och ersatt).


Detta var faktiskt en svår bok att bedöma enligt mig men jag tyckte att den var väldigt bra och absolut läsvärd. Är man lite trött i hjärnan( man kan ju alltid be någon doktor att få byta hjärna annars) så kan man absolut läsa den för man behöver inte direkt anstränga sig jättemycket.

/Anna(:

Autografer i Airhead?

Jag antar att detta skulle kunna vara en spoiler om man inte har läst Airhead och absolut inte vill veta något om vad som händer.

Som sagt så läser jag Airhead nu och Ems hjärna sätts ju in i Nikkis kropp. Senare i boken skriver ju Ems hjärna i Nikkis kropp autografer. Ser autograferna verkligen likadana ut som de gjorde innan Nikkis hjärna blev utbytt?
Jag menar, tänk om någon ber om en autograf för andra gången och autografen inte alls ser likadan ut..

Förstår ni hur jag tänker?

Har ni någon egen teori?

/Anna(:

Arvet

Tyvärr kan jag säga att jag inte har läst Döden i dina ögon än men jag vill.
Nu finns det i alla fall information om del 2. Jag som trodde att det bara var en enda bok och inte någon serie.

Den kommer i alla fall heta Arvet och den kommer släppas den 7de mars 2011 precis som två andra böcker som jag skrivit om.


Tonårige Adam ser siffror. När han ser in i andra människors ögon så ser han det datum då personen i fråga ska dö - precis som hans mamma Jem en gång gjorde. Adam har svårt att hantera sin egendomliga "gåva" som han mest ser som en börda, och när han plötsligt inser att alla omkring honom har samma siffror i sina ögon, samma dödsdatum, blir han mycket rädd för vad som kan tänkas inträffa år 2025.

I sin desperata jakt på svaret till vad som ska ske undersöker Adam alla möjligheter: Ska det bli krig? Svält? Kommer det att inträffa en kärnvapenolycka - eller kommer vi att drabbas av ett dödligt virus? Han är säker på att en katastrof väntar mänskligheten, men vad? Och kan han över huvud taget göra något för att förhindra den?

Har ni läst Döden i dina ögon?
Om ni har det, blir ni sugna på att läsa uppföljaren?

/Anna(:


Äntligen fredag!

Så skönt med fredag! Den här veckan har inte direkt varit underbar.. Gigantiskt prov i tisdags, aktivitetsdag igår och bad idag..

Men nu är det i alla fall fredag:D

För tillfället håller jag på att läsa Airhead(äntligen, det var ungefär tre månader sedan jag lånade den).


Någon som läst den? Vad tyckte ni i så fall?


/Anna(:

Ursäkta att man vill bli lite älskad

Titel: Ursäkta att man vill bli lite älskad
Författare: Johanna Thydell
Sidantal:245
Betyg: 6/10

Nora har inga stora problem. Hon varken skär sig eller är mobbad. Hennes enda problem är att ingen kille verkar gilla henne. Stämmer verkligen det eller är det Nora som inte ser hur det verkligen ligger till?
Nora är bästa kompis med Lisa som är hur populär som helst. Ändå väljer hon att vara med Nora. Just det är inget som Nora tycker är konstigt för det har varit Lisa och hon sedan urminnes tider.
Noras problem är att alla killar verkar dras till Lisa medan hon själv står ensam kvar. Vad är det för fel på henne egentligen?

Det som verkligen lyfter den här boken är det ironiska sättet som Johanna har skrivit på. Anledningen till att jag gillar sättet hon skriver på är antagligen för att jag själv gillar att skriva på det sättet. Framhäva minsta lilla problem som att man är den enda i världen som lider av just detta. Ironiskt då förstås. Jag älskar att skriva på det sättet och även att läsa sådana texter. Det som jag inte gillar med boken är att det knappt inte är någon dialog. Hon har liksom vävt in pratet tillsammans med den vanliga texten och det blev väldigt jobbigt att läsa ibland. Det är ju lättare att förstå när de pratar om man har talstreck och sådana saker.

Ordspråken som dök upp med jämna mellanrum på sidorna gillade jag också, vissa mer än andra.
Det var även mycket visa och smarta tankar inne i boken som gjorde att man verkligen kände igen sig. Den här boken lyckades sätta ord på en del känslor som man känner.

Hela boken kretsade ju kring att Nora inte hade någon pojkvän men att hon hemskt gärna ville ha någon.
Inte världens mest händelserika bok men det flyter på bra eftersom sättet hon skriver på är så härligt.

Kapitlen eller vad man ska kalla det var väldigt korta och det kan vara skönt ibland.(:

Det var inte bara historien om hennes liv just nu utan även tillbakablickar till tidigare år tillsammans med Lisa och tidigare pojkvänserfarenheter. Det är ju inte direkt konstigt att hon tror att det är något fel på henne om man säger så.

Jag tycker att detta garanterat är en läsvärd bok:D Den var inte riktigt lika bra som jag hade förväntat mig men absolut,absolut läsvärd. Hög igenkänningsfaktor utlovas!

/Anna(:Veckans musik

Ja, jag hade tänkt starta en ny grej:D Nämligen, varje vecka så lägger jag ut en låt som jag tycker är bra, eller videon kanske är bra eller så. Då får ni ju även lite låttips och det är ju finfint!
För det kan ju vara roligt med musik även om det är en bokblogg(:

The Pretty Reckless- Make me wanna die

Denna låt har till exempel varit med i en Vampire Diaries-"reklam" eller vad man ska kalla det.
Vad tycker ni om idén med Veckans musik?

/Anna(:

Vinnaren av Augustpriset!

Vinnaren  av Augustpriset inom Barn och ungdomskategorin är Här ligger jag och blöder. Jag har inte läst den men jag har den liggande hemma, den bara väntar på att få läsas.
Jag tror faktiskt att den är riktigt bra så det var bra att den vann.Tycker ni att rätt bok vann? Här är länken till de nominerade som jag skrev om tidigare.

Har ni läst
Här ligger jag och blöder?

/Anna(:

Saknad- Snygga omslag!

Jag kikade precis in Meg Cabots hemsida och såg de engelska omslagen till Saknad-serien och tyckte att de var grymt snygga!


Saknad: Träffad av blixten

Saknad: Kodnamn Cassandra

Saknad:Gömstället

Saknad:Fritagningen
Saknad: Okänd identitet

Vilka omslag gillar ni bäst? Jag gillar de engelska bäst helt klart!
Det kanske inte blev så jättesnyggt men strunt samma.

/Anna(:

Dagens fråga

Ja, nu var det bara jag kvar men det ska nog funka fint ändå. Jag älskar att blogga så:D

Funderar ni ofta på budskapet med en bok?

Det gör nog inte jag direkt,men ibland är det kul att fundera över vad budskapet kanske kan vara. Alla böcker är ju faktiskt inte skriva med ett budskap så.

/Anna(: (Jag vet att det bara är jag kvar men jag tänker nog fortsätta skriva under på det här sättet. Det har blivit en vana)


Slutar.

Hinner inte med bloggen. Men Anna klarar det utan mig, så jag kommer ändå fortsätta läsa den då och då. =)

Kram, Lisa.

Cherry on top awards

Blev verkligen hyperglad när jag såg bland kommentarerna att Gudon från Crazyinbooks hade gett mig en Cherry on top award:D
Tack så jättemycket(:


Det man ska göra när man har fått den är följande:

  • Tacka den du har mottagit prisen ifrån.
  • Kopiera awarden till din blogg.
  • Berätta vilka 3 författare du räknar bland dina favoriter och nämna en favoritbok per författare.
  • Skicka awarden vidare till 5 mottagare som du tycker förtjänar den.

Mina tre favoritförfattare.. Svår fråga
Det får nog ändå bli:
Stephenie Meyer med Ljudet av ditt hjärta
Richelle Mead
med Skuggkysst
Och sist men inte minst: Meg Cabot med Saknad: Träffad av blixten

De fem som jag vill skicka vidare awarden till är:

Jag vet att det där var sex länkningar, men vad tusan. Det är väl kul om så många som möjligt får;)

/Anna(:


Citat(:

Jag läser Ursäkta att man vill bli lite älskad och det känns som att den boken lyckas väldigt bra ibland med att sätta ord på ens känslor så nu kommer det lite citat(:

Hur fan ska man kunna veta vad man vill sen när man inte ens vet det nu?
Nora Jonasson, Ursäkta att man vill bli lite älskad sidan 78


Det är inte ens fel att annan överreagerar
Noriskt ordspråk

/Anna(:

Revolt

Titel: Revolt
Författare: Suzanne Collins
Sidantal: 329
Betyg:4/5

Katniss och hennes familj bor numera i Distrikt 13 efter att Distrikt 12 förstördes av regimen. Katniss är inte direkt nöjd med att vara där. Hon mår fortfarande inte bra efter förra hungerspelen så hon bestämmer sig för att bli rebellernas Härmskrika. Samtidigt måste hon komma på ett sätt att rädda Peeta, om han fortfarande lever förstås..
Som ni alla vet så brukade Peeta alltid sköta snacket under intervjuerna, men nu när han inte längre är där så måste Katniss klara det själv. Det går inget vidare och hon vill inte stå i studion och spela in videor. Hon vill ut och kriga! Störta regimen och framför allt,döda president Snow.
Men hur lätt är det när man är otränad och ligger på sjukhus för att man har psykiska problem?
Som ni vet så klarar Katniss det mesta.

Jag kan säga att den här boken gjorde mig Förvirrad med stort F. Ibland tyckte jag att det var väldigt rörigt och det tog lång tid innan man ens kom in i boken. Den här boken kan enligt mig inte mäta sig med första boken. Andra boken var också väldigt bra, men det är första boken som verkligen är riktigt,riktigt bra.
En sak som man verkligen tänkte på var hur mycket Katniss har ändrat sig sedan hon först tog sin systers plats vid slåttern innan det första hungerspelet.
Man kan absolut lida med Katniss ibland men som sagt var den väldigt rörig ibland och det var synd.

En sak som jag däremot verkligen gillar är Katniss och Smörblommas relation. Jag älskar även hur den faktiskt utvecklas och man märker att Katniss faktiskt bryr sig om honom lite.

Jag kommer inte avslöja allt för mycket i den här recensionen eftersom så många kanske inte kan läsa den då pga att de inte läst boken än.Jag är i alla fall ganska besviken på den här boken. Tyvärr..

Det jag gillar med boken är att Katniss är så stark och att Suzanne Collins lyckas hitta på nya sätt att döda folk hela tiden. Inte vet jag om det direkt är någon bra egenskap men det gör i alla fall att man inte kan lista ut vilka som ska dö och hur de kommer dö. För en sak som Suzanne inte har problem med är att döda sina egna karaktärer. Undra hur många som egentligen dött i alla hennes böcker. Alla dödsfall gör att man till slut nästan slutar bry sig om vem som dör, man tror ändå att den ända som kommer stå levande kvar till slut är Katniss.

/Anna(:


Dagens fråga

Tisdagen som kommer har jag ett stort prov i fysik/kemi så tyvärr hinner jag inte läsa så mycket. Nu undrar jag:
Hur gör ni?

Prioriterar ni böcker eller läxor först?

Jag prioriterar absolut läxor först. Jag tycker att det är viktigare, fast jag vill verkligen läsa..


/Anna(:


Bokcirkel

Idag var det bokcirkel igen och vi bestämde oss för att läsa Snart är jag borta. En bok jag har velat läsa ett tag och det kommer bli kul att få läsa den.
Maja bankar huvudet i väggen och drömmer om kärlek. Hon kan tänka sig en kille som Håkan Hellström. Alla tror hon är stark, det är ingen som ser det där som skaver på insidan. Hon vill att saker ska kännas. Maja har svar på tal, är klok och kontrollerad, det säger hennes kompis Lina i alla fall. Maja skulle aldrig ha följt med fyra killar på efterfest, som Lina gjorde. Lina som önskar att hon kunde skylla det som hände på någon annan än sig själv.

Maja och Lina är som natt och dag, fastän de är så lika. Medan Maja alltid gör sitt bästa för att hålla skenet uppe, aldrig gråta, bli arg eller skrika, gör Lina vad som faller henne in. Maja är ett fladdrande kärleksvrak och Lina verkar aldrig ens bli kär, hon vågar inte ens lita på någon, för allt man får är skit. Maja längtar till storstan, Göteborg, och Lina orkar knappt leva med sig själv. De är varandras allra närmaste vänner, men det finns alltid hemligheter som man inte kan berätta för någon enda.

Något som ni har läst eller vill läsa?

/Anna(:


De utvalda: Tankeläsaren

Jag läste om den här boken igår och tycker att den verkar bra! Det är första delen i en serie med tre böcker och den släpps 21 mars 2011 på svenska.

Boken handlar om sextonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat ?? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?

Orginaltiteln är Graceling.

Är det något som ni har läst på engelska tidigare? Vad tyckte ni då i så fall?


/Anna(:

Eclipse Parody av Hillywood show

Äntligen! Jag älskar Hillywood shows parodier!
Titta och njut!


/Anna(:

True Blood Feber.

Hej.
Jag måste faktiskt erkänna att jag har blivit väldigt mycket beroende av en BOKSERIE. Jag gillar inte tv-serien sådär mycket (lite för mycket, hm, så att säga erotiska scener i den. o__o) Men böckerna är desto bättre. Ändå kan jag inte förmå mig att rekommendera dem till er under 12 år. ;< Ursäkta.
Själv har jag läst de 4 första. Man börjar verkligen känna Sookie Stackhouse(huvudpersonen), och känna med henne. Gillar Sookies attityd. :33 Den är ju bra... (aa)
Jomen, bra bokserie. Lite mycket barnförbjudet material i, tyvärr, men man kan ju ta och hoppa förbi en sån där fem sidor i varje bok, vadsägs? o-o xP HHIHIHIHI.
Love
~~~Lisa (det är ju bara jag som tipsar om sådana böcker iaf. o_O)

Fråga

Varför tror ni att det är två översättare till den svenska utgåvan av Revolt? Är det någon som har en aning för jag är nyfiken till anledningen.
Den första hette Lena Jonsson och den andra hette Emma Jonsson Sandström.
Tror ni att det kan ha hänt något under tiden Lena Jonsson översatte som gjorde att hon inte kunde fortsätta?


/Anna(:

B gästbloggar(:

Hejhej! Eftersom jag är bästa kompis med Anna som bloggar här och läser bloggen dagligen så tänkte jag att det skulle bli kul att gästblogga här en gång :D Som ni kanske förstår så läser ja mkt, annars hade det ju inte vart nån idé att ja gästbloggat på en bok blogg. xD aja slut tjatat om det nu.

Jag hade tänkt göra en lista över mina favorit böcker, så håll i er! xD
(märkte när ja börjat skriva den att det blev jädrigt svårt det här xD)
1. Twilight böckerna. -Stephenie Meyer 
2. Som jag vill vara. - Katarina Von Bredow
3.Nattens hus serien- P.C. Cast och Kristin Cast
4. Hungerspelen - Suzanne Collins
5.Vampire Academy- Richelle Mead
6.klara serien- Pia Hagmar
7.Linas kvällsbok- Emma Hamberg
8. Petrini deckarna- Mårten Sandén
9. Theo och Ramona serien - Kim M. Kimselius
10. Bara inte du- Katarina Von Bredow

Dom är ju bara bäst!

Några böcker som jag vill läsa:

Här ligger jag och blöder- Jenny Jägerfeld
Det händer NU- Sofia Nordin
Revolt - Suzanne Collins
Löftet - Richelle Mead
Ursäkta att man vill bli lite älskad- Johanna Thydell
The Carrie diaries- Candace Bushnell
Natthimmel- Sofia Nordin
Ung, bög och jävligt kär- Johannes Sandreyo
Lydia och tigerns gåta- Finn Zetterholm


Är det någon som har läst någon av alla dem här böckerna? Vad tyckte du? :)

Tjingeling //B(: (Föresten så heter inte jag B utan det är bara ett smeknamn för mitt efternamn;))


Bokcafé

Fick precis ett svar av Nea som inte riktigt visste vad ett bokcafé är och det förstår jag verkligen för det är ju inte direkt något man bara går runt och vet.
Biblioteket hade alltså fixat något som kallades bokcafé och när vi kom dit fick vi en lista på böcker som de skulle tipsa om. Man fick även börja med att ta fika som bestod av dricka,salta pinnar, vindruvor och mazariner.
Sedan satte vi oss ner för att lyssna. Det var två bibliotekarier som var där för att tipsa om böcker. De hade lyckats välja böcker riktigt bra för jag hade bara läst två böcker av fjorton.
De turades om att tipsa om olika böcker och det är kul att sitta och lyssna men till slut blev det lite jobbigt att sitta still. Spänningen steg direkt när de sa att det var dags för boklotteri. Man vill ju liksom gå därifrån med en bok som man vunnit, helst en bra bok också.
Eftersom vi bara var sex stycken så fick de dra rätt många lappar innan någon hade numret som de ropade upp. Den första var faktiskt jag och jag valde som bekant Här ligger jag och blöder.
Så jag antar att ett bokcafé ungefär är samma sak som boktipsningskväll fast med lite mindre antal bokstäver.

Några av böckerna som de tipsade om och som jag tyckte lät intressanta:
Glöm mig inte- Anne Cassidy
Airhead- Meg Cabot
(visserligen har jag lånat hem den här boken för längesedan men jag har liksom inte hunnit läsa den.
Darlah: 172 timmar på månen- Johan Harstad
Persikosommar- Jodi Lynn Andersson
( de hann inte tipsa om den men jag har läst om den tidigare och den verkar bra)

Sedan var det självklart många fler böcker eftersom det var fjorton stycken.


/Anna(:

Vinst i boklotteri


Jag var på bokcafé i torsdags på biblioteket, tyvärr var det bara sex personer där och det är ju alltid lite trist när det inte kommer så många. En bra sak förde det i alla fall med sig: Alla som var där vann var sin bok!
Jag vann först och valde Här ligger jag och blöder som ni kan se på bilden.
Förhoppningsvis kommer jag snart ha tid att läsa den, men så säger jag ofta. Kom tillbaka om 20 år, då kanske jag har hunnit läsa den, men jag varnar er, det är ingen garanti.

/Anna(:

Löftet

Löftet
Richelle Mead
522 sidor
5/5
Del 4 i Vampire Academy
Dimtri har blivit strigoi och Rose måste lämna Lissa för att resa till Ryssland för att leta reda på honom och döda honom. Något hon lovade honom att göra om han någonsin skulle bli strigoi. Hon reser till Sibirien för att hitta honom. Om hon hittar honom gäller det att hon inte tvekar en enda sekund för då är det för sent, men hur lätt är det egentligen att döda den man älskar mest? Även om den har förändrats till en ondskefull varelse. Rose träffar på en rad intressanta människor på sin resa och börjar fundera på om hon verkligen kommer klara av att döda Dimtiri. Om hon ens vill döda honom..

Jag älskar verkligen Vampire Academy och Rose! Hon är en så stark karaktär och hon är en stor förebild. Den här boken är verkligen girl-power och jag älskar det.

Man lider från första stund i boken och man vill helst bara att den ska ta slut. Samtidigt som man bara vill läsa mer och se vad som kommer hända. Egentligen både vill man och vill inte veta vad som händer. Nyfikenheten tar över och man kan inte hejda sig från att läsa även om man inte vill veta hur det kommer sluta.

Några gånger gör det så ont i hjärtat att jag undrar om den här boken verkligen är hälsosam för mig.
Jag kan säga att jag hade en teori i början av boken som visade sig vara ganska så korrekt i slutändan.
När jag har läst ut boken vill jag bara ha mer!
Boken är väldigt bra skriven och även komisk på vissa ställen vilket jag uppskattar väldigt mycket.
Jag gillar att Richelle lyckas skriva en sån hemsk,sorgsen och plågsam bok samtidigt som man läser om humor, glädje och spänning.
Det är nog därför som boken inte blir tråkig och deprimerande. Hela tiden har hon med de snabba svaren och roliga kommentarerna och man kan verkligen känna igen sig i personerna och verkligen ta till sig personerna.
Detta är inte endast en deprimerande bok som man blir ledsen av utan även en fin bok om kärlek och vänskap.

Den slår inte Skuggkysst men den är inte långt bakom. Skuggkysst är nog den bästa i serien hittills.

Som jag har sagt tidigare så älskar jag verkligen den här bokserien, den har allt!


/Anna(:

House of night del 6!

Nyss kom del 5 i House of night ut på svenska. Jagad heter den. Nu finns det redan information om den sjätte boken och det är ju superbra!

Den kommer heta Frestad och kommer ut 28 januari 2011.
SPOILERVARNING!

Den svarta ängeln Kalona och Neferet är inte besegrade. Kommer Zoey att kunna stå emot frestelsen när Kalona på alla sätt försöker locka henne till sig? Det här är del 6 i House of Night-serien. Liksom i de tidigare delarna är tempot högt och dramatiken stor. Det gäller verkligen för Zoey att ha en snabb hjärna, att hon vågar lita på sin magkänsla när förnuftet inte räcker och att hon har många, goda vänner som hjälper till.


Jag antar att det är Spoilervarning på texten, jag kan inte läsa den eftersom jag inte läst femte boken än


/Anna(:


Bio ännu en gång

Imorgon blir det bio för andra gången den här veckan. Denna gången blir det Tusen gånger starkare med skolan. Som jag tidigare har sagt så gillar jag inte boken så jag har ju inte direkt stora förväntningar på den, men jag tror faktiskt att filmen kommer vara bättre.


Har ni sett den? Vad tyckte ni isf?
Är det något ni vill se?

/Anna(:

Vampyrer suger

Vampyrer suger verkligen inte men det gjorde tyvärr den här filmen.

Det kändes väldigt konstlat och det kändes hela tiden som att de försökte göra filmen rolig, vilket gjorde den väldigt överdriven och faktiskt inte alls kul. Det mesta som faktiskt var roligt hade man redan sett i trailern så man skrattade ju inte direkt när det kom.
Jag har ju läst väldigt mycket om den här filmen och det har varit väldigt blandade reaktioner.
Kanske måste man ogilla Twilight för att gilla den här filmen. Problemet är att man ändå måste vara rätt så insatt i Twilight för att fatta alla skämt.
Så, ni som funderar på att se den här på bio, jag råder er till att inte göra det.Hade jag vetat att den skulle vara såhär så hade jag nog kanske inte gått. Visst hade jag en jättetrevlig och rolig kväll med mina kompisar men det hade varit bättre att vi gick på en bättre film.
Enligt mig var den i alla fall inte bra.

Har ni sett den? Om ni har sett den, vad tyckte ni då i så fall?
Är du sugen på att se den?

/Anna(:


Om jag kunde drömma seriebok(:


Vid det här laget vet nog de allra flesta vad Twilight handlar om. I alla fall om man är bokintresserad;)
Det här är då en tecknad version av den och den är väldigt fint tecknad. Det var liksom det som var en stor del av nöjet med att läsa den för den kan inte på långa vägar plocka upp den känslan som jag känner när jag läser den vanliga boken. Jag är däremot säker på att det finns många personer som varken gillar eller orkar läsa böcker som är mer än 400 sidor och då är ju den här boken perfekt. Dessutom får man bilder och det är ju alltid toppen. Det finns ju faktiskt personer som har problem med att föreställa sig hur personer och omgivningar ser ut i huvudet.

Inbitet(ordvits,hej) Twilight-fan som jag är så uppskattar jag självklart den här serieboken:D
Bilderna är verkligen jättefina och jag tycker att tecknaren Young Kim verkligen har lyckats med att rita både Bella och Edward(:

Den tar ju inte heller så lång tid att läsa ut och det kan självklart vara en nackdel för det är mysigt att sitta där, lite så där halvt koncentrerad och kolla på bilderna och samtidigt läsa lite smått. Som tur är kommer ju del två av Om jag kunde drömma. När vet jag inte riktigt än men jag är ganska säker på att Edward kommer vara på nästa omslag och också hålla ut sin hand precis som Bella(:
Tyvärr tycker jag inte att Bella är så jättefin på omslaget. Hon är finare inne i boken.

Är ni precis som jag ett Twilight-fan så är den här garanterat bra och läsvärd och den tar inte lång tid heller om man egentligen inte har tid. Något som jag vet väldigt mycket om;)

/Anna(:

Är det någon där?

Är det någon där?
Christina Wahldén
44 sidor
4/5
Tea älskar sin rosa laptop som har en inbyggd webbkamera. Hon chattar med folk och en dag får hon kontakt med en kille som kallar henne för gumman och säger att hon är fin. Han vill att hon ska visa sig i webben för en summa pengar. Till slut går det för långt..

Den här boken är lättläst och språket är väldigt lätt att förstå. Jag tror att det är just lättlästa böcker som Nypon förlag inriktar sig på.
Personligen tyckte jag att det var en viktig bok för även om den var kort så tog den upp ett viktigt ämne och det är ju bra att även de som har svårigheter med att läsa kan få ta del av de här ämnena som alla verkligen måste läsa om!
Det är därför den fick ett så pass högst betyg. Inte för att den var jättespännande eller jättebra skriven. Utan att den tog upp viktiga ämnen på så pass få sidor och hade ett lätt språk så att nästan alla förstår vad den handlar om.


/Anna(:

Bokenkät del 2

Forsättning på bokenkäten som Bokbabbel har översatt från någon engelsk hemsida(:

26. Favoritkokbok?
Jag lagar inte mat så ofta så jag vet inte direktxD
27. Mest inspirerande bok du läst i år (fakta eller fiktion)?
Men fy vad svårt,kanske Vampire Academy eller Saknad-serien. Jag älskar de två huvudkaraktärerna och de inspirerar mig.
28. Favoritlässnacks?
Jag brukar inte äta på något när jag läser.. Har problem med att göra flera saker samtidigt;)
29. Nämn ett fall där hypen förstörde din läsupplevelse?
Stormvarning? En kompis älskar boken, det har kanske inte varit någon hype direkt men hon gillade den och jag tyckte den verkade kass så när jag läste den kanske jag började läsa den med en negativ tanke, om ni förstår hur jag tänker.
30. Hur ofta håller du med kritikerna angående en bok?
Inte särskilt ofta. Kritiker gillar ju att vara negativa och oftast tycker jag mest positiva saker om böcker.
31. Vad tycker du om att ge bra/dålig kritik?
Det är svårt. Man kan gilla boken under tiden man läser den och några dagar efter men om man sedan tänker tillbaka på den så kan man tycka att den kanske inte var så bra och man kanske har gett den för bra betyg.
Det kan också vara lite svårt att ge dålig kritik för det kanske är fel på mig. Boken kanske är bra men passar inte min personliga smak.
32. Om du kunde läsa på ett främmande språk, vilket skulle du välja?
Ryska kanske;) Just nu är jag lite fast i Ryssland sen jag läste Löftet. Franska funkar också fint(:
33. Mest skrämmande/hotfulla bok du någonsin läst?
Jag läser nästan aldrig skräck så jag vet inte..
34. Skrämmande/hotfull bok du inte vågat påbörja?
Flickan i kistan, Chainmail m.m
35. Favoritpoet?
Jag kan typ inga poeter, tyvärr.
36. Hur många böcker brukar du ha lånade från biblioteket samtidigt?
Runt 15-25 och det är alldeles för mycket!
37. Hur ofta brukar du återlämna böcker till biblioteket olästa?
Hur ofta som helst. Det står väldigt ofta Antal omlån uppnått. Något som gör mig väldigt frustrerad. Man har liksom inte hur mycket tid som helst..
38. Vilken är din favorit bland fiktiva karaktärer?
Åhh:D Rose Hathaway i Vampire Academy och Jessica Mastriani i Saknad-serien
39. Vilken är din favorit bland fiktiva skurkar?
Svårt.. Det kan jag inte svara på. Hade jag läst Vampire Diaries hade jag nog svarat Damon;)
40. Vilken sorts bok tar du mest sannolikt med dig på semestern?
Antagligen en bok från biblioteket som snart ska lämnas in så att jag hinner läsa den(:
41. Det längsta du har varit utan att läsa?
Jag vet inte, men länge är det verkligen inte. Några ynka dagar kanske.
42. Nämn en bok du inte kunde/ville avsluta?
Finns alldeles för många. Twilight, Vampire Academy m.m. Om jag inte har missuppfattat frågan;)
43. Vad distraherar dig lättast då du läser?
Internet, bakgrundsljud, sms m.m. Ärligt talat så stör jag mig verkligen på jättemycket saker när jag läser.
44. Bästa filmatisering av bok?
Svår fråga. Hade Pirates of the Caribbean funnits på bok innan så hade jag garanterat svarat den.
Men Harry Potter är ju sjukt bra gjord.
45. Sämsta filmatisering av bok?
Jag vet faktiskt inte..
46. Den största summa pengar du spenderat i en bokhandel på en och samma gång?
Köper väldigt sällan böcker så det kan jag tyvärr inte svara på eftersom det antagligen var längesen.
47. Hur ofta skummar du igenom en bok innan du läser den?
Aldrig! Gillar inte ens att bläddra i böckerna för gör man det kan man råka läsa något man inte borde läsa. En gång bläddrade jag i Klara och hemligheten och råkade läsa exakt där de avslöjade vad hemligheten var och sedan dess har jag försökt unvika att bläddra i böcker.
48. Vad får dig att sluta läsa en bok mitt i?
Att den är hur dålig som helst och att gör att jag tappar suget för att läsa.
49. Har du dina böcker organiserade?
Nej, min bokhylla tillåter inte det för den är lite knäpp. Man staplar böcker och ska man då ha en pocket i botten och sedan lägga en stor bok ovanpå så ser det sjukt dumt ut.
50. Föredrar du att behålla dina böcker eller ge bort dem efter att du läst dem?
Behålla:D
51. Finns det böcker du undviker?
Deckare, skräck, science fiction(om det nu är så kallade rymdböcker)
52. Nämn en bok som gjorde dig arg?
14 år till salu av Caroline Engvall
53. Nämn en bok du inte trodde du skulle gilla men gillade?
Linas kvällsbok 1& 2 av Emma Hamberg
Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer
54. En bok du trodde du skulle gilla men inte gillade?
Mer än ögat ser av Melissa Marr
55. Bästa skuldfria nöjesläsningen?
Ursäkta,va?

/Anna(:

Feber, och som vi har väntat

Nu finns äntligen det svenska namnet ute till boken Linger av Maggie Stiefvater och det är ju fortsättningen till Frost (Shiver).
Tyvärr blev jag rätt så besviken på namnet, det var inte särskilt fint..
Frost låter ju väldigt vacker och poetiskt och sen så kommer Feber som inte alls låter särskilt poetiskt.
Förra året var det här vad jag ville. Jag hade många skäl att önska att jag var en del av vargflocken i skogen bakom mitt hus. Men nu iakttar jag inte längre vargarna och väntar på att en av dem ska komma till mig. I stället är det vargarna som iakttar mig och väntar på att jag ska komma till dem.

Grace borde vara lycklig. Det har gått flera månader sedan de lyckades bota Sam och han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas till varg. Så hon borde vara lycklig. Men det är hon inte. En våldsam feber rasar i hennes kropp och för var dag som går växer vargen inom henne sig allt starkare och hotar att ta över hennes kropp. Kommer hon att förvandlas när vintern kommer?

Samtidigt dras Isabel, som redan har förlorat sin bror till vargarna, obönhörligt till flockens senaste medlem, den farligt sexige Cole. Men Cole är inte att lita på. Han kämpar för att förbli varg för att glömma sitt förflutna. Ett förflutet som kan innebära slutet för vargarna i Mercy Falls …

Vad jag kan se på Bokus hemsida så släpps boken 7de mars! Alltså samma datum som Andens kraft del 5 i Vampire Academy.

Det har faktiskt tagit väldigt lång tid innan man ens fick någon fakta om den här boken. Linger släpptes ju faktiskt i somras på engelska.

/Anna(:
En lat jävels guide till MVG i alla ämnen

Den här boken verkar väldigt bra:D


Så får du MVG i alla ämnen utan att plugga ihjäl dig

*10 enkla steg till hur du fixar MVG i allt

*Kul bok om hur du pluggar smart och effektivt

*Kan han så kan du. Lär dig Douglas egen pluggmetod

Ur innehållet:

Attityd

Att briljera muntligt

Do´s and Dont´s

Att plugga till prov

Att läsa en bok på 11 minuter blankt

Att skriva prov

Att redovisa

Att lära sig ämne för ämne

Får önska mig den i julklapp;)

/Anna(:

Att lura döden

Den 28 februari 2011 kommer en ny bok av L.J Smith ut på svenska. Den heter Att lura döden och den verkar väldigt bra!

Hastigt dö av cancer eller leva som vampyr - vad väljer du?
Det är en fråga som Poppy snabbt måste svara på. Hennes magsmärtor visar sig vara cancer och hon har kanske bara ett par veckor kvar att leva. Hennes bästa vän (och hemliga förälskelse) James erbjuder en ganska ovanlig lösning som omfattar en stor hemlighet (han är vampyr), en hel del blod, en förbjuden förvandling och en skenbegravning.


Ska garanterat läsa den här när den kommer ut på svenska:D

Tycker ni att den verkar bra eller har ni redan läst den på engelska?/Anna(:

Bokenkät:D

Hittade den här bokenkäten hos Tonårsboken och bestämde mig för att göra den:DFrån början komm enkäten från Bokbabbel som har översatt den till svenska från en engelskspråkig bokblogg. Det är alltid roligt med listor och det blir ännu roligare om ni också gör den(: Om ni har en egen blogg och gör den där så får ni gärna tipsa mig så att jag kan läsa:D


1. Favoritbok i barndomen?
Det beror ju lite på vad som menas med barndom,men jag älskade Boken om Någon,Hattjakten,Mamma Mu och massa mer. Detta var ju dock när jag läste bilderböcker. Jag kommer faktiskt inte ihåg vad min favoritbok var när jag var i 7-8 års åldern.
2. Vad läser du just nu?
Inget:O Jag läste ut Stolthet och Fördom tidigare i dag och ska nog börja i Revolt ikväll(:
3. Vilka böcker har du reserverade på biblioteket?
Just nu är det bara Piraternas fånge av Emily Diamand men oftast är det fler än bara en bok.
4. Dålig bokvana?
Ja, detta är väl mer en dålig datorvana,men jag måste ändå säga att det är en dålig bokvana. Jag har alldeles för svårt att slita mig från datorn och då händer det att jag inte går och läser även om jag vill..
5. Vad har du för tillfället hemlånat från biblioteket
Snälla.. Jag har hur många som helst^^ Men ändå inte så många som jag vanligtvis har;)

Om jag kunde drömma som seriebok
Saknad- Jennie 3 år
Airhead
Saker som aldrig händer
Revolt
Löftet
Alvas nya bästis
Det som gör ondast
Den giftiga ormen
Naomi & Elys kyssförbudlista
Ursäkta att man vill bli lite älskad
Övergivna
Stolthet och fördom
6. Har du en läsplatta?
Nej,och jag vill inte ha heller. Jag gillar känslan av att hålla en bok i handen och jag tycker att själva läskänslan skulle förstöras av en läsplatta.
7. Föredrar du att läsa en bok åt gången eller flera på en gång (slalomläsning)?
En bok åt gången. Läser jag för många så tappar jag suget och jag vet inte vilken jag ska läsa. Det tar även så lång tid innan boken blir utläst och det är jobbigt. Kan vara lite rörigt att hålla isär och man sätter sig inte in lika bra. Om jag däremot lånar en kort bok på 80 sidor och håller på i en tjock bok på över 500 sidor så kan jag läsa den med 80 sidor emellan eller hur man ska säga.
8. Har dina läsvanor ändrats sedan du började blogga?
Jag kanske har börjat läsa en aning mer.
9. Sämsta boken du läst i år?
Den här frågan är jättesvår. Det är väldigt lätt att glömma dåliga böcker och eftersom jag har läst så pass länge så vet jag ganska bra vad som passar mig och inte.
Vren- De glömda rummen var iaf väldigt dålig
Även Kära Edda
Mer än ögat ser föll mig inte heller direkt i smaken
 
10. Bästa boken du läst i år?
Svåårt. Jag kan inte heller bara välja en.
Skuggkysst
Linas kvällsbok 1&2
Hungerspelen
Saknad: Träffad av blixten
Fallen ängel
Löftet
11. Hur ofta läser du utanför din egen bekvämlighetszon?
Min bekvämlighetszon är nog ganska stor så det händer väl inte så ofta.. Deckare hör i alla fall inte dit och det läser jag ju inte särskilt ofta..
12. Vilken är din läsebekvämlighetszon?
Ojoj, det är allt möjligt. Men inte deckare eller Science fiction
13. Kan du läsa på bussen?
Jag åker nästan aldrig buss så jag kan inte uttrycka mig om det.
14. Vilken är din favoritplats att läsa på?´
I min datastol sittandes vid fönstret eller i sängen, men i sängen ligger jag mest på kvällen och läser.
15. Vad anser du om att låna ut böcker? Regler?
Ärligt talat så lånar jag nästan aldrig ut böcker. Jag gillar inte att inte veta vad som händer med mina böcker^^. Ibland sker det självklart undantag men det är inte utan oro som jag lämnar ifrån mig dem.
16. Viker du hundöron i dina böcker?
Absolut inte! Jag viker inte hundöron i någons böcker. Jag hatar hundöron.
17. Skriver du någonsin i bokens marginaler?
Inte direkt. Brukar inte sitta och skriva under tiden jag läser.
18. I studierelaterade böcker då?
Om det är böcker som man får skriva i så kan jag göra det.
19. Vilket är ditt favoritspråk att läsa böcker på?
Svenska. Läser på Engelska ibland men inget svårt då.
20. Vad får dig att älska en bok?
Karaktärerna, själva historien, språket m.m
21. Vad inspirerar dig att rekommendera en bok?
Boken måste ju självklart vara bra för att man ska rekommendera den. Det är extra kul att rekommendera böcker till folk som är lite skeptiska till den men sedan älskar den. Jag gillar att tipsa mina kompisar som läser mycket och även min mamma(:
22. Favoritgenre?
Kärlek,spänning och äventyr kanske^^ Jag känner att det inte direkt var någon superbra genreindelning men så får det bli
23. Genre du sällan läser (men önskar att du gjorde oftare)?
Jag vet inte. Läser man inte oftast böcker som man vill läsa?
24. Favoritbiografi?
Jag har inte läst mycket biografier men 14 år till salu var bra men väldigt hemsk.
25. Har du någonsin läst en självhjälpsbok? 
Tror faktiskt inte det..


Gör den ni också:D


/Anna(:

Ett citat, yey.

Citat ur frost - Maggie Stiefvater.
Jag blev helt fängslad. Jag ville be henne att stanna direkt, för jag måste kyssa henne.
Men så fick jag se en varg.
''Grace. Stanna - stanna bilen!''
Hon vred på huvudet och försökte se vad jag såg, men vargen hade redan hoppat över diket på andra sidan vägen och sprungit in i den glesa skogen.
''Stanna, Grace!'' upprepade jag. ''Jack.''


Jag tycker bara att det är ett lite fint ögonblick ur boken. :) Var tvungen att dela med mig. ._o Hehe.
~Lisa

Skriver mer än jag läser. o-O

Strange, huh?
Jo, jag skriver väldigt mycket just nu. (alltså, typ... noveller....)
Men det är väldigt roligt. :D Men jag läser ju såklart också. :) Ska recensera en bok, typ imorgon. >:3
Läser bl.a:
Echoes - Melinda Metz
Besatt - Anne Cassidy
Hela it girl serien.
Hela True Blood serien.
Hela Vampire Diaries serien.
Och lite annat ''smått och gott'', som de säger. ;o
Läser en del tidningar också. De ruinerar mig. Köper tidningar för runt 50 kronor i veckan. ._o
Blö.
Vilka tidningar följer ni? >.< Jag följer; Posh24, FRIDA, okej, solo och alla sådana där billiga för 19 kronor. *nicka*
Har någon något bra boktips? I stort behov av en BRA bok. Brabrabra. Funfunfun.
///////////////////~~~~~~~Lisaw.

Allhelgonaoffret

Allhelgonaoffret
Petter Lidbeck
3/5


Shirins pappa är inte direkt rik, när han blir erbjuden att bo på en stor herrgård med alla kostnader betalda så tackar han självklart ja. Shirin är däremot mer skeptisk. Varför skulle man få bo helt gratis på en herrgård?
Prästen i byn förklarar det med att kyrkan vill hjälpa människor och att huset inte ska stå och förfalla.
Det enda de inte får göra är att gå upp på vinden. Gör de det så måste de betala dyra kostnader eller flytta ut ur huset.
Till en början är allt bra och Shirin älskar att ta hand om hästen Kito som bara hon klarar av.
En dag börjar det droppa från taket och pappa måste gå upp för att kolla var ifrån det droppar.
Det är efter det som problemen börjar...


Jag gillade inte direkt den här boken. Jag hade förväntat mig att den skulle vara läskigare än den var. Som tur var så var den kort. Hela boken kändes väldigt overklig och i slutet fick man en väldigt kort förklaring till allt. Jag hann nästan inte med i svängarna.
Jag kanske hade behövt läsa den här boken på kvällen för att bli riktigt skrämd av den men allting kändes så pass overkligt att när det väl blev lite läskigt så kändes det också overkligt. Det kändes inte som att något av det som hände skulle kunna hända i en vanlig by i Sverige.

Så tyvärr får den här boken ganska svalt betyg av mig. Men vill man ha en lite gnutta skräck som inte tar för lång tid att läsa så kan man garanterat läsa den här boken(:

/Anna(:

Precis avslutat Löftet

Japp, nu har jag avslutat del 4 i Vampire Academy och fy vad smärtsam den var. Men så bra var den också!

Därför tänker jag nu tipsa om när femte delen kommer ut på svenska.

Den kommer i alla fall heta Andens kraft och den kommer ut 7de mars 2011. Fattar ni hur sjukt långt det är dit?!
Jag vet inte om jag klarar av att vänta så länge!Spoilervarning!
Intriger, kärlek och död bland vampyrer på high school!
Rose värsta mardröm har blivit verklighet: Dimitri är en strigoi, hon misslyckades när hon hade chansen att döda honom och nu jagar han henne.
Men det finns ett litet hopp om att allt inte är kört och Rose har en helt, helt galen och livsfarlig plan!

/Anna(:

Vampire Diaries 3 & 4(:

Har ju glömt skriva det(eller rättare sagt:jag har inte haft något batteri i kameran) men min Vampire Diaries 3 & 4 kom i torsdags:D Tjoho!:D

Inte för att jag läst de två första,men det är ett senare problem;)/Anna(:


En aning frustrerad

Höstlov= Biblioteksbesök:D

Biblioteksbesök kl 14.00= En hel folksamling med 4-åringar och deras föräldrar på grund av att det var teater

Det värsta var att jag egentligen visste att det var teater kl 14.00 eftersom en stor del av min prao kretsade kring 4-åringarna.

Det är väldigt jobbigt när det springer ungar överallt och slänger böcker hur som helst(man får inte heller bortse från allt skrik),men det värsta är nog ändå barnvagnarna. Alla har ju också hur breda och stora barnvagnar som helst, har alla tvillingar nu för tiden eller varför ska man ha så stor? Är det för att man ska kunna övernatta i den om man inte hinner gå hem?

Egentligen stör ju inte storleken mig, det som stör mig är att de parkerar sina vagnar bland böckerna så att jag inte kommer åt böckerna. Men jag antar att jag kommer få äta upp det här när/om jag får egna barn;)

Finns det något/någon som ni verkligen stör er jättemycket på inne på biblioteket?

/Anna(:

RSS 2.0