De utvalda: Tankeläsaren

Jag läste om den här boken igår och tycker att den verkar bra! Det är första delen i en serie med tre böcker och den släpps 21 mars 2011 på svenska.

Boken handlar om sextonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat ?? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?

Orginaltiteln är Graceling.

Är det något som ni har läst på engelska tidigare? Vad tyckte ni då i så fall?


/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Nea

Låter jättespännande! Kan inte låta bli att tycka den verkar lite lik Hungerspelen :D

2010-11-16 @ 21:18:39
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: Ebba

Jag har läst den på eng och den är helt fantastisk!! En av mina favoriter. Kristin Cashore är en mkt duktig författare. Man kan verkligen leva sig in i handlingen och miljöerna är så bra beskrivna att man kan se dem framför sig. Hoppas bara den är lika bra på sv.... :D

2010-11-17 @ 20:07:12
URL: http://vitgulstrumpa.blogspot.com
Postat av: Ebba

Du hittar min recension här:

http://vitgulstrumpa.blogspot.com/2010/07/graceling-kristin-cashore.html

:D

2010-11-17 @ 20:08:46
URL: http://vitgulstrumpa.blogspot.com
Postat av: Gudon

Jag har boken hemma på engelska köpte den när jag var i London men har aldrig läst den har inte haft tid, har massa andra böcker som ligger på tur :)

2010-11-17 @ 21:17:49
URL: http://crazyinbooks.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0