Jinx- tur i oturen

Jinx- tur i oturen
Meg Cabot
204 sidor
3,5/5Jinx,eller Jean som hon egentligen heter, måste flytta från sitt hem ett tag pga sin vanliga otur. En kille har nämligen förföljt henne. Hon har alltid haft otur, ända sedan blixten slog ner i sjukhuset när hon föddes, så hon var egentligen inte förvånad över att detta hände henne.
Hon flyttar till sin moster och hennes kusin visar sig ha förändrats. Hon är inte längre trevlig och hon döljer något men Jinx vet inte vad. Kanske är även hon inblandad...

Tyvärr tyckte jag inte att den här boken höll samma mått som Meg Cabots tidigare böcker. Den var absolut inte dålig men den var inte lika bra som hennes tidigare böcker enligt mig. Kanske tyckte jag bara att det var lite konstigt med hela den här häxgrejen.Det var liksom inte alls vad man förväntade sig och det konstiga tyckte jag var att det kändes som att alla kunde trolla bara de visste formlerna och så. Det kändes bara så påhoppat att man fick veta att Tory var häxa och att hon ville att Jinx också skulle vara med i deras så kallade "klan".

Slutet tyckte jag däremot var mycket bättre än början, då började man acceptera lite av den här häxgrejen och jag älskar verkligen Zach. Han var väldigt mysig och omtänksam.
Om det är något Meg Cabot är bra på så är det att skapa karaktärer och även att skapa bra och trovärdiga kärlekspar.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men det var något med den här boken som jag inte direkt gillade. Så jag är en aning besviken på den för jag hade väntat på att läsa den. Nu får jag hoppas att Airhead är bättre,men jag har hört mycket bra om den.:D

Förresten läser jag Löftet av Richelle Mead nu. Att en bok som inte ens är verklig kan vara så smärtsam.. Och att den kan kännas så verklig. Ni kan vänta er en recension på den när jag läst ut den. Om jag klarar av att skriva om den..

/Anna(:
Halloweenböcker:D

ÄNTLIGEN HÖSTLOV!:D Och nu är det ju dags för halloween också(:
Runt halloween kanske man vill läsa lite läskiga böcker så det kommer lite tips här(:


 Allhelgonaofftret- Petter Lidbeck

En ovanligt otäck rysare!

När Petter Lidbeck skriver böcker blir det oftast djupt knasigt, samhällskritiskt engagerat och alltid barnsolidariskt. Denna gång har han erövrat en ny genre - rysaren, och han gör det med stor finess och ruggig känsla som sitter i långt efter att man lagt ifrån sig boken.

"Allhelgonaoffret" är en ovanligt otäck rysare. Alltför unga läsare varnas. Ej lämplig för barn under 11 år.

Shirin och hennes pappa får bo gratis på en stor fin herrgård med stall och hästar. De får sköta sig själva och göra i princip vad som helst - bara de inte går upp på vinden ...

Den här verkar ärligt talat läskig:S

Och jag har för mig att den inte är så jättetjock:D


Flickan i kistan- Carol Hedges

När Elly klev in i den gamla herrgården kände hon direkt att det var något som inte stämde. Hela stället kändes fientligt inställt till henne. Men varför? Hon hade ju aldrig varit där tidigare.

Sedan fick Elly höra talas om skelettet som hittats i samband med den senaste renoveringen. I en klädkista i ett av sovrummen låg skelettet efter en ung flicka som varit död i hundratals år. Hon var klädd i en klänning av röd sammet. Men vem var flickan och hur hade hon hamnat i kistan? Elly känner att hon måste ta reda på sanningen - att det finns en länk mellan henne och flickan i kistan ...

Den här tycker jag verkar bra men väldigt läskig och jag brukar inte läsa läskiga böcker.
224 sidorTystnadens hus- Magnus Nordin
I en tyst och tom lägenhet i ett rivningshus i Stockholm sitter Stella ensam om dagarna. Sedan hon och brodern flydde från sekten de vuxit upp i, är det viktigt att hon håller sig gömd för sektledaren.

   Men inte ens i detta övergivna hus är Stella trygg.

   Vem är den lilla flickan som hon träffar ute på gården? Hon säger att hon bor i huset tillsammans med sin pappa - men Stella har aldrig sett honom.

   Och vad är det för ljud hon hör ibland? Ett underligt, enträget krafsande ?

   En mardrömslik osäkerhetskänsla växer sig allt starkare.

Även den här verkar läskig. 199 sidor.


Ring, så spökar vi- Eva Ibbotson

Den förmögne Fingal Snodde-Brittle, bosatt på godset Heltonsholm, har vänt sig till agenturen Ring, så spökar vi!. han brinner av iver att göra sig av med sin unge släkting Oliver, som har visat sig vara rättmätig ägare till Heltonsholm. Och vad kan vara mer passande på ett gammalt släktgods än att skrämma livet ur pojken med hjälp av ett gäng vålnader och gastar? Men det går inte riktigt som Fingal tänkt sig. Och spökena vill gärna ha ett ord med i lager när det gäller vem som ska skrämma vem

Den här boken handlar ju om spöken så den verkar passa halloween men den kanske passar bättre om man vill ha något som är lite roligare och inte så jätteläskigt. 148 sidor


Den femte systern- Mårten Sandén

En helt unik blodisande skräckdeckare av hyllade författaren Mårten Sandén. Nu i pocket.

För tvåhundra år sedan fanns en man vid namn Karmelius i Nyköping. Frestad av makten tillkallar han mörkrets furste och med hjälp av sina fem döttrar lyckas han öppna porten till helvetet.

Tvåhundra år senare sitter den gravida Elisabeth från hembygdsmuséet med sin praktikant Jannike och en nedfryst vätte i en piketbuss. De är på väg till Martinsson som förestår Byrån för särskilda efterforskningar i Stockholm. Byrån förstår genast att vätten - som har anfallit Elisabeth med yxa - har agerat på uppdrag av någon av de fem döttrarna. De tror att de har koll på alla Karmelius ättlingar, men har de verkligen det?

Obeskrivligt läskigt när dåtid möter nutid, ung flicka möter uråldrig ondska, stenar blöder, vättar attackerar och en liten ofödd bebis kan utlösa domedagen.
Jag har länge velat läsa den här men jag vet inte om jag vågar^^
Detta är förresten första delen i en serie(: 313 sidor.

Ja, det finns självklart massa fler läskiga böcker och kanske kommer det mer halloweenböcker senare i veckan eller något:D

Har ni läst någon av de här?
Vill ni tipsa om någon riktigt läskig bok ni läst någon gång?

/Anna(:


Böcker som snart kommer i pocket

Just det,snart kommer recension på Jinx-tur i oturen:)

Men här kommer lite böcker som snart kommer i pocket, det känns som att nästan alla böcker kommer i pocket nu. Men det är ju bra(:Jag trodde att Genom dina ögon redan hade kommit i pocket men det verkar som att jag hade fel^^

/Anna(:

Julkalender 2010

Har ni läst böckerna om Hotell Gyllene Knorren?
Det har jag och jag tycker om de böckerna:D Det roliga är att det är Hotell Gyllene Knorren som Julkalendern i år handlar om.
En sak som är lite trist är när de tar handligen till julkalendern från boken så att man vet exakt vad som ska hända. Inte direkt jättekul eftersom jag har läst alla böcker utom två. Men vi hoppas på att det inte är så!
Jag vet att det är barnböcker men vad gör det? De är lika bra för det:D

Något som ni har läst?

/Anna(:

Revolt - Suzanne Collins.

Nu, nu, nu, har jag läst ut denna UNDERBARA bok.
Älskar den. Alla måste läsa den, ärligt talat. .______,


Om jag berättar handlingen blir ju inte det så bra, eftersom alla kanske inte läst de två första. Ni får helt enkelt googla. .___, xD

Men jag ger i alla fall boken: 100000/5.
Den är typ den bästa boken jag har läst. Ett mästerverk.
Collins = geni.
Som vanligt känner jag medlidande med alla i boken, och som vanligt blir det en riktig storlipning i slutet.
Snyft. ÄLSKARDEN.

~~ Lisa
P.S. Har lite ont om tid nu, så blev en kortis.

P.S.2. Vill tipsa er om min andra blogg med några IRL vänner. Också en bokblogg. :)
http://bookdesire.blogspot.com/
Jag är Harlow.


Pocket eller inbunden?

Jag finns kom nyss ut i pocket. Vilken gillar ni bäst?


Den första är inbunden och den andra pocket.

Den här gången gillar jag pocket bäst. Jag tycker nog till och med att den är mycket finare. Fråga mig inte varför^^.

Vilken gillar ni bäst?


/Anna(:


Himlen börjar här

Jag slänger in en bok som verkar bra. Som ni kanske förstår har jag inte läst den.Lennie är sjutton år och lever ett tryggt liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey. Men när Bailey plötsligt dör förändras Lennies liv dramatiskt. Förlamad av sorg drar hon sig undan alla i sin närhet, men vad gör man när man plötsligt drabbas av passionen?

Jandy Nelsons debutroman är en svindlande kärlekshistoria om saknad, förälskelse och förbjudna känslor.Fanns inte så jättemycket text om den på adlibris.

Har ni läst den? Vad tyckte ni i så fall?


/Anna(:

Eva Ibbotson död

Barn och ungdomsförfattaren Eva Ibbotson har dött. Hon blev 85 år gammal. Jag har endast läst en bok av henne men jag vet att hon var en väldigt omtyckt författare. Hon har tex skrivit Flykten från Berganien, Resan till River Sea, Hemligheten på perrong 13,Häxtävlingen, Ring så spökar vi m.m.


Jag gillade inte Flykten från Berganien så jättemycket men jag vill garanterat läsa några av hennes andra böcker.
Hennes böcker verkar vara skrivna med väldigt mycket fantasi och hon har skrivit mycket om spöken.Har ni läst något av Eva Ibbotson?


/Anna(:


Augustpriset 2010

Ursäkta,ursäkta för att jag liksom är mer än en vecka sen med att säga vilka böcker som är nominerade till barn och ungdom.

Syltmackor och oturslivet av Anna Ehring

Jag finns av Maja-Maria Henriksson

Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld

Jag tycker inte om vatten av Eva Lindström

Det händer nu av Sofia Nordin

Tänk om... av Lena Sjöberg

That's it.Jag har bara läst Jag finns,men jag vill läsa Här ligger jag och blöder och Det händer nu.

Har ni läst någon av dessa böcker? Vad tyckte ni om den i så fall?

Vill ni läsa någon av dem?


/Anna(:

Tvillingsjälar

Tvillingsjälar
Jacqueline Wilson
220 sidor
4/5


Både India och Jewel har det svårt hemma. Jewel blir tvungen att flytta hem till sin mormor efter att ha blivit slagen så pass illa av sin mammas pojkvän så att hon måste sy flera stygn i pannan.
India har det också svårt hemma,men där är det ingen som behandlar henne illa genom att slå. Hennes mamma behandlar henne illa genom att komma med elaka kommentarer. India är nämligen lite mullig medan mamman är hur smal som helst och dessutom har ett eget klädmärke som är hur känt som helst.
Till slut träffas de och det klickar direkt, de blir vänner för evigt och det finns inget som kan ändra på det.


Jag gillade den här boken. Jag brukar inte direkt gilla deprimerande böcker, man även fast bägge har det svårt så blir det inte direkt jättedeprimerande. Jag gillar mormorn men samtidigt inte. I boken beskrivs hon som en ung cool mormor, jag vill ju att hon ska vara en gammal mysig tant. Det är så en bra mormor ska vara enligt mig. För även om mormor är hur trevlig och snäll som helst så får jag ändå känslan av att hon när som helst kommer bli värsta bitchen eller något. Hade hon varit en gammal mysig tant så hade jag gillat henne ännu bättre.

Ibland kunde det vara lite rörigt att hålla reda på vems perspektiv man läste ifrån och när de sa "jag" när de liksom umgicks med den andra fick man hela tiden tänka vem det var som var "jag". Det hade varit bra om det hade varit som i Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews där det var en person som hade fettext och en som hade normaltext.

En sjukt irriterande sak är att Jacqueline inte verkar veta att det finns något som heter kommatecken. När hon räknar upp flera saker säger hon alltid och emellan. Tex. Jag köpte en katt och en hund och tre grisar och en docka. Om man räknar upp många saker blir det väldigt irriterande i längden.

Det var en bra bok av Jacqueline, inte min personliga favorit men den var läsvärd. Det finns ju liksom inte jättemånga böcker om äkta vänskap, tyvärr så tror jag att det var meningen att India och Jewel skulle vara ganska unga för vänskapen kändes inte direkt jättestark. Jag kände inte vänskapen som att de skulle vara tvillingsjälar i alla fall. Jag tror att den här passar för lite yngre barn i åldern 9-12 kanske. Men den var ändå bra och spännande.

Tyvärr gillar jag inte alls omslaget. Ser lite amatörmässigt ut enligt mig..


/Anna(:


Tjoho:D

Bokrecension på Tvillingsjälar kommer. Idag var jag på bokcirkel,vi ska läsa Jag finns som jag redan läst..
 Men det bästa av allt:D JAG HÄMTADE UT REVOLT OCH LÖFTET PÅ BIBLO IDAG:D SÅ HAPPY!!
/Anna(:

Bokbloggar?

Vilka bokbloggar följer ni?
Jag följer:
http://bokhora.se/
http://underbartbokberoende.blogspot.com/
Sedan följer jag inga fler. xD Har inga bra. ._. Eller så. Kommer inte ihåg alla adresser. Skriv upp era bloggar! :D OM ni nu har nån. O_____o
~Lisa

Rhörnan. ~Lisa

Eftersom jag reserverar väldigt många böcker, så tänkte jag skapa min lilla 'rhörna'. Här skriver jag alltså ner alla mina reserveringar med jämna mellanrum. :)
Besatt - Anne Cassidy
Jag skulle vara din hund(om jag bara finge vara i din närhet) - Anneli Jordahl
Nightfall - Lisa J. Smith
Vreden & Återkomsten - Lisa J. Smith
Och några till, som jag tycker är lite pinsamma. :( xD
~Lisa
Fråga: Vad har ni reserverat?

Boktips á la Lisa.

Igår stack jag till bibblan. Och lånade lite böcker(lite självklart sådär, men eh...ändå).
Lånade bland annat:
* Revolt - Suzanne Collins [Förvänta er en recension, yo]
* Döden i Dina ögon - Rachel Ward [Även här kan ni förvänta er en recension]
* Runaway - Meg Cabot. [KANSKE recenserar den]
* Fångad - Lucy Christopher [Den ska jag tamigfun recensera].
~Lisa.
Alla verkar väldigt bra. Har redan läst 90 sidor eller nåt i Döden i dina ögon. Asbra är den.
Kan koppla ihop den lite med 'Hemsökt' av Meg Cabot och 'Saknad' av Meg Cabot. Båda har en hårdingtjej som huvudroll. Det har även den här boken. Dessutom har ju även Jem en ''power''. HAHA. xD Nämen. Läs min recension sen. :)

Skandaler - Sara Shepard.

SKANDALER - SARA SHEPARD.
Del tre i en serie.
Asså, enorm spoiler. Ska försöka avslöja så lite som möjligt om de tidigare böckerna. ;)
A är kvar, särskilt nu när skandalerna duggar tätt. Snart gör A ett misstag, och en av tjejerna röjer identiteten bakom just A... Detta kostar tjejen dyrt......

Men-gud-vad-svårt-det-skulle-vara-då. Att inte avslöja för mycket. xD :)
5/5 ♥♥♥♥♥
Jisses. Sara Shepard är ett geni. Jag älskar hennes böcker. Hm, jo, inte är böckerna särskilt djupa. Men who cares?! Detta är en sensation i min bokvärld. Så himla bra är dem. Hon lyckas väva samma mönsterna så himla perfekt så att man vill sno hennes talang. Tack för Sara Shepard, säger jag bara.
Så himla läsvärd att man typ borde typ, kasta sig på den.
Hanna, Aria, Spencer och Emily är sådana där personer man bara vill fortsätta följa. Synd att det inte blir så, tydligen. Men gud,älskaälska.
~~Lisa

Happyface:D

Idag var inne på biblo, gissa vilken bok som redan hade kommit tillbaka?! JINX- TUR I OTUREN:D Vilket betyder att jag kan fortsätta läsa den!:D Tyvärr är jag en aning sur på personen som hade den innan mig. Han/hon har vikit massor med hundöron och sedan inte ens vecklat ut dem. Det är väl det minsta man kan begära? Om man ändå ska göra hundöron i böckerna så kan man väl ändå vika ut dem sen eller? Blir en aning irriterad för boken var  helt ny när jag fick den och nu ser den ut som att den har varit med och kämpat i andra världskriget eller något:(/Anna(:

Dagens fråga

Om man driver en blogg kan det ju vara lite svårt att veta vad det är som läsarna gillar att läsa och vad de inte gillar att läsa,så det får bli Dagens fråga.

Vad gillar ni att läsa om på bloggen och vad gillar ni inte att läsa om här på bloggen?
Och är det något som vi inte skriver om inom bokvärlden som ni vill läsa om?

/Anna(:


Vampyrater!

Alltså,jag vet att detta är mitt tredje inlägg på typ mindre än en halvtimme. Men jag har saknat bloggen nu när jag inte har bloggat så mycket och jag har kollat runt lite på olika sidor och såg precis lite kul saker:D

Den femte boken i serien Vampyrater har nyss släppts på engelska och den heter Empire of night men jag såg även på Justin Sompers sida att det kommer komma en sjätte bok. Helt överlycklig är jag! Jag vill liksom inte att Vampyrater ska ta slut så man blir ju alltid glad när man ser att de håller på att skriva på en ny bok.

Tyvärr förväntas den inte komma förrän 2011 och då är det antagligen på engelska, men kanske även på svenska senare under året. Men innan dess har jag ju femman att roa mig med när den kommer på svenska:D

Sexan kommer heta Immortal War, låter ju som ett ganska logiskt namnval med tanke på vampyraterna.
/Anna(:


Pocket eller inbunden?

Nu kände jag att det var dags för en sådan här igen.


Den första är pocket och den andra är inbunden.

Jag tror att jag väljer inbunden den här gången. På något sätt tycker jag att den är finare. Ändå är omslagen ganska så lika. Lite mörka färger, en tjej på bilden. Det finns ju många pocket som inte alls är lika varandra.

Vilken väljer ni?

/Anna(:

Vampire Diaries(:

För det första vill jag bara be om ursäkt för usel uppdatering. Man blir trött av prao,men nu är den slut. Nu blir det läxor som jag kan skylla på istället;)

Som säkert många Vampire Diaries fans vet så fortsatte ju säsong 1 igår på Tv6. Jag hr ju sett avsnitten innan men självklart såg jag ändå! Det är lika spännande varje gång och man fattar ju inte alltid allt när man ser utan svensk text.

Vad jag skulle säga var att 20 oktober så kommer ju tredje och fjärde boken ut på svenska. De sitter ihop precis som ettan och tvåan(nej,jag har tyvärr inte hunnit läsa den än^^).

Såhär ser omslaget ut. Tyvärr är inte jag så jätteförtjust i just den bilden, men jag gillar verkligen bilderna som kom ut innan säsong två. Till exempel den här:


Den här bilden skulle de gärna kunna ha som omslag på en bok, jättefin är den!
Men kanske kommer det på någon av de framtida böckerna som förhoppningsvis översätts till svenska också.

Förresten, idag lämnade jag tillbaka Jinx- tur i oturen. Ledsamt..Men,men, jag får låna den igen.

/Anna(:


Hjälp?

Just nu läser jag Jinx-tur i oturen av Meg Cabot. Jag började läsa den för att den ska in på fredag men jag börjar ångra mig. Jag gillar inte att stressläsa och när jag måste läsa ut en bok så blir jag inte så sugen på att läsa.
Det jobbiga är att om jag lämnar in den så kommer jag antagligen glömma namnen på vissa personer och även vad som hänt..

Vad tycker ni att jag ska göra?/Anna(:

Fin bok och prao

Jag praoar den här veckan, på biblioteket faktiskt;) Kommer förhoppningsvis lite inlägg om det om ni vill veta.
När jag var på biblo idag så såg jag Om jag kunde drömma som serie. Ni har säkert hört om den. Jag såg den efter lunch och hoppades verkligen att den skulle finnas kvar när jag slutade så att jag kunde låna den och det gjorde den:D "happyface"Och är ni Twilight-fans så har ni säkert sett den här boken. Den här serien är ju uppdelad i två delar. Det är alltså inte hela Twilight.

När jag öppnade boken och bläddrade lite i den slogs jag av hur fina bilderna var. Det mesta var svartvitt men det var även lite i färg. Megafint:D

Gillar ni Twilight så kan ni ju alltid läsa den här:D

/Anna(:

Politik.

Jag gillar politik. Kan ni någon bra politikbok? :D:D Yey.
~Lisa

VADLÄSERLISAJUSTNU.

Men hej.
Jag har börjat läsa lite andra böcker än vad jag brukar, faktiskt.
Jag har inte tagit bilden, men det var den bästa jag kunde hitta på boken. :)
Och så läser jag en med Kitty.
Hittar ingen som helst bra bild på den boken, så a. xD Det är en samlingsutgåva. :D
Sen ska jag snart börja med att läsa om lite gamla Katarina von Bredow böcker. :)

Lånade lite sådär böcker nivet.

A. Efter att ha ätit på fettorestaurangen med M, gick vi till bibblan.
Så jag lånade lite nya böcker. :D Yey.
Nästa del i The Vampire diaries har äntligen anlänt till mig på engelska, godblessu.
Och del två i Beautiful dead.
Och lite annat.
Lånad två random böcker ur it girl serie, SOM JA BA'A ÄLSKAR.
Lånade också frost, finally...
LISA. GLÖMDE SKRIVA DET FÖRST; FNISS.

Säker på att jag...

läste ut en bok igår. MEN VAD SJUTTON. Jag kommer inte ihåg vilken. O______o eh. hm.
Jag läser inte lika mycket längre. om det inte är en läxbok. -.-'
Snyft.
~Lisa

Det här är vad jag läser nuDen är på engelska och ja, den är lite udda^^

/Anna(:

Gömstället

Saknad: Gömstället
Jenny Carroll/Meg Cabot
221 sidor
5 poäng

Del tre i serien Saknad
Jessica kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet. Något är inte som det var innan,men Jessica vet inte vad eftersom hon har varit på Ruths sommarställe i 2 veckor. Vilket betyder att hon inte har haft någon tillgång till varken dator,radio eller tidningar.
Hon får snart veta att att Amber Mackey, en cheerleader som har suttit framför Jessica i sex år, har blivit mördad.
Jessica har även fått skulden för de har försökt ringa hem till henne och prata med henne, men det har de varken fått eller kunnat. Rose, Jessicas gammelfaster, har varit hemma och "vaktat" Douglas och hon har sagt till alla att inte ringa någon mer gång.
Jessica kan inte förstå hur folk vet att hon har kvar sina krafter.
Och snart försvinner fler personer. Kommer hon kunna rädda dem den här gången?

Som jag kanske har sagt tidigare, jag verkligen älskar den här serien. Så sjukt underbar är den. Det känns som att Meg Cabot inte kan misslyckas med sina böcker och absolut inte med den här serien. Jag älskar kärleken mellan Rob och Jessica. Eller det är inte direkt mycket kärlek,men man känner garanterat spänningen mellan dem. Det är så roligt att Rob försöker spela oberörd när man märker hur mycket han verkligen bryr sig.
Den här boken är sjukt spännande och lika rolig som de två tidigare.
Den var faktiskt lite läskigare än de tidigare böckerna och jag försökte hela tiden lista ut vem som var mördaren. Tyvärr lyckades jag inte göra det förrän i slutet när det var ganska självklart vem det var.
Har man inte läst den här serien så får man springa till bokhandeln och köpa första boken direkt!


Hör garanterat till listan över mina favoritböcker!

/Anna(:

Glömde lånekorten, bajs.

NEJ. Jag dog lite. Jag var på en träff på bibblan idag, yey, och så glömmer jag lånekortet. D: Jag höll på att dö. Dessutom hade dem lite x-tra bra böcker, fniss. xD
~Lis

Nobelpriset

Ja, jag kompenserar bristen på inlägg tidigare i veckan nu^^

Men i alla fall, nu har ju nyheten kommit om vem som ska få Nobelpriset i litteratur 2010.

Det är Mario Vargas Llosa!

Han är en peruansk författare och ungefär 74 år gammal.


Även fast jag läser mycket så har jag aldrig hört talas om honom,pinsamt, jag vet.
Men även solen har fläckar;)

/Anna(:

Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews

Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews
Luisa Plaja
303 sidor
5/5 poäng

Jos mamma har fått ett jobb i USA så nu måste hon lämna England. Egentligen är hon inte alls särskilt ledsen för det. Hon tycker att det ska bli roligt. När hon kommer till USA så blir hon snabbt populär bland "innetjejerna". Ni som har sett Mean Girls kan nog tänka er hur de är. Hon börjar umgås med dem och får upp ögonen för den snyggaste killen på skolan, Jake Matthews. Under en fest så hånglar Jo med Jake.
Efter kyssen delas historien upp i två delar. En del ur Nördiga Jos perspektiv och en ur Coola Josies perspektiv.
Man får se vad som hade hänt i två parallella berättelser. Vad händer om hon fortsätter vara Nördiga Jo och vad händer om hon börjar vara Coola Josie? Vilken värld är egentligen bäst att leva i? Den falska eller den sanna?

Kan vara lite olämpligt att läsa vissa delar i texten om man inte läst boken.
Jag gillade faktiskt den här boken väldigt mycket. Vi läser den i bokcirkeln och det var jag som tipsade om den för den verkade väldigt bra och med en lite annorlunda historia.
Jag har nog inte läst någon bok tidigare där det har handlat om samma person men det har hänt henne två olika saker beroende på vad hon gör för val. Mycket smart sätt att göra en bok på enligt mig.
I början gillade jag den inte alls för jag tyckte att hon berättade lite för rörigt. Sedan blev det mycket bättre.
Det var väldigt lätt att hålla ordning på vems "värld" man läste ifrån. Var det Nördiga Jo så var det vanlig text och var det Coola Josie så var det fetstil.
Det är en hel del killar inblandade och man kunde inte direkt lista ut handligen innan, vilket jag tycker är bra. Det är ju inte kul om man kan lista ut redan innan.
Ibland kunde det bli lite rörigt att hålla isär de olika världarna för det kändes som att de redan hade sagt en sak till den personen innan fast det egentligen var till den andra. Speciellt i slutet när varannan mening var från Josie och varannan var från Jo.
Det var ju också lite kul för de har ju faktiskt på sätt och vis lyckats få in två böcker i en.


En sak som var lite jobbigt var att det inte direkt var några kapitel. Det var ju såklart en tydlig markering när det bytte person och det var indelat i Första bas,Andra bas och tredje bas. Ni förstår när ni läser boken.

Lite om personerna: Tori gillade jag. En sådan där typisk person som hör till innegänget men kanske inte riktigt vet varför hon är där och om hon verkligen vill det. Man märker tidigt att hon inte är som de andra i gänget och allt som behövs kanske är en vän utifrån som kan hjälpa henne bort från gänget.

Jo/Josie både gillade jag och störde jag mig på. Självklart är ju det meningen att man ska störa sig på henne när hon är Josie eftersom hon var väldigt falsk då. Jo var mysig ibland och lite jobbig ibland. Men man märker verkligen att hon växer och mognar under sin tid i USA.

Jake är inte direkt någon intressant person så jag antar att alla som gillar honom bara går efter utseendet. En sak som jag verkligen stör mig på är att han daskar Josie och alla andra tjejer i baken. Det stör sig Josie också på iof.

Chelsea är en typisk Mean Girl men hon kan ändå vara lite trevlig ibland, hon känns faktiskt inte riktigt som en ledare för ett sådant gäng för hon är inte genomrutten hela tiden.
Kristy är däremot genomrutten nästan hela tiden. Hon borde bli ledaren.

Rachel gillade jag ibland och ibland inte. Värsta humörsvängningar.

David gillade jag nästan hela tiden. Han var väldigt omtänksam,snäll och rolig.

Albie gillade jag också hela tiden för han var så omtänksam och tänkte alltid på Jo/Josie även om hon var tillsammans med Jake. Det kändes som att han såg genom ytan och såg hur hon var på insidan.


Garanterat läsvärd bok om man gillar kärlek(:

/Anna(:Citat

"Oacceptabelt?" Jag hostade till. "Visst, okej. Det är oacceptabelt att misslyckas,men ibland gör man det i alla fall och då...tja, då måste man acceptera det."
Mark tittade lugnt på mig från andra sidan bordet.
"Det där är ett misstag som många gör",sa han.
" Det finns många människor som verkligen tror att det är så. Men inte jag. Och det är det som gör mig annorlunda än alla andra,Jess. För mig är misslyckande inte ens en möjlighet."

Jess och Mark, s 87 i Gömstället av Meg Cabot

Jag tog det här eftersom det passade in idag. Jag känner mig lite som Mark. Jag är väldigt missnöjd över ett matteprov som jag gjorde och många säger att det är tillåtet att misslyckas men jag tycker som Mark..

/Anna(:

Äsch.

Jag är så trött. Så trött. Så trött. Jag orkar egentligen inte blogga. xD Menmen. Nu ska jag blogga lite grann, ibland. Okej? :) Pussss.
~Lisa

Sommaren jag blev vacker

Sommaren jag blev vacker
Jenny Han
250 sidor
4,5/5

Belly lever sitt drömliv på somrarna, tillsammans med sin mamma,sin bror, mammans bästa väninna och hennes söner. De bor i ett sommarhus nära havet. Belly är yngst av alla och har alltid blivit retad av killarna, hon har heller inte fått vara med när de har gjort saker. Ändå älskar hon dem. Hon ser dem alla tre som bröder och hon älskar även Susannah, mammans bästa väninna.
Det här är sommaren när allt kommer att förändras. Sommaren när Belly börjar bli vuxen. Hon får sin första pojkvän,relationen med killarna förändras och något är påväg att hända men Belly vet inte vad.

Jag gillade den här boken väldigt mycket. Tyvärr läste jag den lite på fel årstid men det gjorde inget. Man drömde sig tillbaka till sommaren.
Man kan verkligen känna igen sig i att Belly aldrig fick vara med pojkarna när hon var liten. Det får hon nu eftersom hon är äldre och pojkarna börjar bli intresserad av henne på ett annorlunda sätt.
Kapitlen är korta och det växlar mellan nutid och från när hon var 13 och 11 år. Det kan även vara några andra åldrar som jag inte riktigt kommer ihåg just nu.
Under hela boken väntade jag på att hon och Conrad skulle komma närmare varandra eller vad man ska säga. Man märker hela tiden speciella känslor. På grund av det så börjar jag aldrig gilla Cam direkt. Jag vill liksom inte att hon ska vara tillsammans med honom. Plus att han känns lite påhittad. Han är liksom värsta svärmorsdrömmen. Han dricker inte och han är hur duktig som helst, det gör att även Belly blir tveksam.Hon kan liksom inte riktigt vara sig själv tillsammans med Cam eftersom hon hela tiden måste tänka sig för eftersom hon inte vill göra Cam besviken genom att till exempel dricka alkohol.
Conrad känns däremot mer verklig. Han är lite komplicerad och vill helst vara för sig själv, det kan säkert vara en av anledningarna till att det inte direkt händer något mellan Conrad och Belly.
Jeremiah(bror till Conrad) gillar jag också. Han är en typisk person som inte tar så hårt på saker och ting. Han tar inte allt helt seriöst men han beskyddar ändå Belly och alla andra när han känner på sig att de behöver det. Han är en sådan där bror som alltid finns där för alla.
Bellys bror gillar jag däremot inte så värst mycket. Jag vet inte vad det är men det känns som att han motsäger sig själv rätt ofta.
Susannah och Bellys mamma verkar ha en jättehärlig relation tillsammans och det är mysigt att läsa om dem. Susannah är nästan lite som Jeremiah fast kanske till och med snäppet omtänksammare.

Som sagt, den här boken är läsvärd. Det kommer ytterligare två böcker i den här serien,men det kan nog dröja innan den kommer på svenska.
En perfekt sommarbok!

/Anna(:


Citat

Just nu läser jag Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews och det här citatet fastnade så jag måste skriva ner det.

"Folk vill att man ska vara annorlunda, men det måste vara annorlunda på rätt sätt."

-Jo, Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews sidan 93


/Anna(:

Coolt bibliotek eller vad?
Mitt bibliotek skulle gärna få se ut såhär, det är ju skitcoolt!!

Vad tycker ni om det? Gillar ni idén bakom det här biblioteket?


Förresten, inom en snar framtid kommer min recension om Sommaren jag blev vacker:D

/Anna(:

Tips på blogg

Som ni ser så har vi crazyinbooks på våra länkar därnere och jag tycker att ni ska titta in där om ni inte har gjort det!
Det är en väldigt bra blogg med mycket recensioner och daglig uppdatering:D
Ni vet att jag älskar när folk uppdaterar sin blogg varje dag;)

Så kolla in där om ni gillar böcker,men fortsätt titta här också förstås;)

Förresten så behöver jag hjälp! Hur länkar man till ett ställe utan att man behöver se hela adressen dit. Fattar ni hur jag menar. Naima kanske kan hjälpa mig för hon gjorde så på sin blogg.
Tacksam för hjälp(:

/Anna(:


Mina svar från frågeformuläret:D

Var är din favoritplats att sitta/ligga på när du läser?
Tyvärr har jag ingen favoritplats:( Men jag gillar att läsa i min kompis fåtölj:D Den är skön

Vilken tid på dygnet läser du oftast(kvällen,morgonen,efter skolan m.m)?
När jag går i skolan läser jag oftast på kvällen för att varva ner och för att jag oftast har lite tid då.
På sommaren kan det bli när som helst på dagen, dock inte sent på nätterna.

När började ditt stora läsintresse?
Jag har alltid varit intresserad av att läsa! Jag har alltid läst väldigt mycket. Antagligen mycket tack vare min mamma och moster. En del av min släkt är lite smått bokbesatt:D
Men som sagt,jag har älskat att läsa sedan jag lärde mig:DTycker du att läsningen har underlättat för dig i skolan(alltså att du tex är bättre på svenska tack vare det)
Absolut, det tror jag verkligen att det har. Har ju lättare för att förstå texter och jag blir ju bättre på svenska tack vare att jag läser mycket.


Vilket språk läser du helst på?
Svenska, det är liksom enklast:D
Men på sommaren läser jag gärna enkla engelska böcker som en utmaning. Det är även roligt att läsa på engelska för man märker hur mycket man faktiskt förstår. Tyvärr stör jag mig väldigt mycket när det är ord som jag inte kan^^Påverkas du av omslaget på en bok? Kan omslaget få dig att strunta i att läsa på baksidan?
Jag påverkas jättemycket av omslagen på böcker. Men jag struntar aldrig i att läsa på baksidan om en bok verkar bra. Men jag kan strunta i att läsa på baksidan om framsidan är trist. Absolut.
Är omslaget tråkigt på en bok så vill man ju inte läsa den. Tvärtom också. Ett snyggt bokomslag kan göra att man blir jättesugen. Sedan kan det ju vissa säg att boken sög även fast framsidan var snygg, men det kan man ofta förstå genom att läsa baksidan. Efter att ha läst i många år så vet man vad man gillar för böcker och vad man inte gillar så mycket. Fast smaken ändras ju och utvecklas med åren:)
Kan du avstå från att läsa en bok om texten är för liten?
Jaa..^^ Om boken inte verkar jättebra så kan jag faktiskt avstå från den om texten är liten. Men jag läste ju Linas kvällsbok och där var texten sjukt liten.


Pocket eller inbunden?Inbunden. Större text och lättare att läsa i,den blir inte vikt och ful. Men pocket är bra för det är billigt och man kan lätt ta med sig den. Ibland är det även snyggare omslag på pocket.

Äga boken själv eller låna? Låna. Jag läser nästan aldrig böckerna som jag äger eller köper själv. Det beror på att jag alltid har så mycket böcker från biblo att jag inte får tid till att läsa mina egna böcker. Tyvärr;)

Kärlek eller deckare? Kärlek! Jag älskar kärlek:D Jag gillar deckare också men tyvärr kan man oftast inte läsa det på kvällen eftersom det ofta är läskigt. Men jag gillar att läsa det. Sommaren är en bra deckartid för då läser man även mycket på dagen:D


Slutligen, vilken är din favoritbok?
Jag hatar egentligen den här frågan. Men jag måste säga The Twilight Saga, Vampire Academy,Hungerspelen,Saknad-serien(har inte läst alla än), Linas kvällsbok,Vampyrater,Sebastian Darke, Fallen ängel (oj vad många jag räknade upp nu^^) m.m. Det är verkligen jättejätte svårt att bara välja några:( ^^

Hoppas mina svar dög:D

/Anna(:Bara för att jag älskar den här bilden/Anna(:


Dagens frågor

Jag har gjort ett litet frågeformulär som ni kan svara på om ni vill:D

Var är din favoritplats att sitta/ligga på när du läser?


Vilken tid på dygnet läser du oftast(kvällen,morgonen,efter skolan m.m)?


När började ditt stora läsintresse?Tycker du att läsningen har underlättat för dig i skolan(alltså att du tex är bättre på svenska tack vare det)Vilket språk läser du helst på?Påverkas du av omslaget på en bok? Kan omslaget få dig att strunta i att läsa på baksidan?Kan du avstå från att läsa en bok om texten är för liten?Pocket eller inbunden?

Äga boken själv eller låna?

Kärlek eller deckare?Slutligen, vilken är din favoritbok?


Senare kanske jag också svarar på frågorna men det hinner jag inte nu^^ Måste göra mig iordning för skolan.

/Anna(:

RSS 2.0