Engelska boktips

Ja, jag vill läsa mer på engelska men jag vill inte att det ska vara för svårt och jag vill helst att böckerna ska vara väldigt bra.
Har ni något tips?

Om ni har läst min blogg ett tag så vet ni säkert vilka sorts böcker jag läser, annars är det väl rätt mycket med vampyrer,varulvar och andra övernaturliga saker. Men en sak som är viktigt i böcker tycker jag i alla fall är kärlek!

/Anna(:

Lässvacka

Jag har knappt läst mer än 20 sidor på ungefär hela veckan(även fast jag har haft tid) och idag var jag tvungen att ta till drastiska åtgärder.

Den drastiska åtgärden var att låna tre tunna böcker som skulle gå snabbt att läsa ut. Jag har nämligen massor med tjocka böcker (runt 400-500 sidor) som jag måste/vill läsa. Men jag orkar bara inte, så jag slutade läsa istället. Inte så himla kul. Ungefär hela veckan har jag gått runt och bara velat läsa men när jag väl börjat läsa så har jag inte orkat läsa mer än några få sidor.
Förut sträckläste jag Teresa och jag. Inte för att den var jättebra utan för att det var så himla roligt att äntligen orka läsa igen.

Böckerna jag lånade var:
Svindlande höjder(lättläst) av Emily Brontë
Fruktolösa tokobertar av Torbjörn Flygt
Teresa och jag av Bo R Holmberg

Har ni något fantastiskt tips som ni brukar ta till när ni hamnar i en lässvacka?

/Anna(:


Day 27 – The most surprising plot twist or ending

Skuggkysst. Måste jag säga något mer? Ni som har läst Skuggkysst förstår nog.Kanske City of Bones också, men det skulle förstöra effekten att nämna två.

/Anna(:

Bokvinst

Jag var med i två tävlingar under påsklovet på biblioteket och igår fick jag hem ett vykort, jag hade vunnit! Idag hämtade jag ut priset, en bok som jag inte hört talas om tidigare nämligen Tornrummets hemlighet av Niklas JanzI ett lönnfack i det hus familjen flyttat till hittar Mirjam tolv svarta skrivböcker. De är skrivna av Milan som tidigare bodde i huset och handlar om drömlandet Kangar. Till en början tycker Mirjam att det bara är en spännande läsning, men snart börjar det hända saker i hennes liv som får henne att undra om inte Milans berättelse är sann.

Av två tanter som bor i närheten får hon veta att Milan en kall vinterdag för några år sedan bara försvann och att hans föräldrar strax efteråt omkom i en bilolycka. När så en av de svarta skrivböckerna blir stulen från Mirjams sovrum förstår hon att det är någon som håller henne under uppsikt. Någon som också vill läsa vad som står i Milans böcker. Någon som smyger omkring i trädgården om natten

Min fråga till er: Har ni läst den? Jag vill gärna veta om den är bra i så fall:)

/Anna(:


Myrddin

Jag var inne på min bokhandel i lördags och fick syn på en bok där omslaget påminde mig väldigt mycket om Harry Potter. Jag tittade lite närmare och upptäckte att det var samma illustratör och att texten och det allra mesta påminde om Harry Potter.Baksidestexten verkade riktigt bra och jag kände ett oerhört begär efter att läsa den här boken, fråga inte varför för jag vet inte riktigt.
Jag tänkte att jag skulle kolla upp boken på någon internetsida så att jag kunde blogga om den,men när jag kom hem märkte jag att jag inte kom ihåg varken titeln på boken eller författarens namn. Det var lördag och jag fick fullständig panik. Affärerna skulle inte vara öppna förrän på tisdag och jag skulle alltså behöva leva(och plågas) i ovisshet fram tills tisdag. Jag försökte flera gånger hitta vad boken hette,men förgäves. Till slut gav jag upp och på tisdagen gav jag mig av till bokhandeln igen. Boken fanns kvar och det är denna boken som jag ska skriva om nu.
Londonpojken Arthur har evakuerats till en sommaröde internatskola utanför den lilla byn Ravenscar. Där vakar det mytomspunna och fruktade tornet Cair Myrddin över trakten. En av legenderna säger att det är här den mäktige trollkarlen Merlin ligger begravd.

Trots varningar börjar Arthur och hans nyfunne vän Ben utforska tornets hemligheter. Och det sker med fara för deras egna liv.

En hänsynslös mördare går lös i byn. Övernaturliga krafter bedriver sitt spel i skogarna kring tornet. Och på internatskolan inträffar en rad mystiska och oförklarliga händelser.

Året är 1940. Över landets södra delar pågår en våldsam kamp om luftherraväldet och man fruktar en tysk invasion.

Vid Cair Myrddin får Arthur och Ben ett uppdrag. De ska rädda England!

Det här är en bok som jag inte har hört något om alls innan jag såg den i min bokhandel. Jag tycker faktiskt att den verkar jättebra och jag vill verkligen läsa den. Jag har läst någonstans att de som saknar Harry Potter borde läsa den här boken.
Detta är en nyutgiven bok(skulle egentligen släppas 29 april,men finns tydligen redan ute) och har ni chansen att bläddra i en så gör det! Ni kommer att se hur lik själva bokboken(lånar det suberbraiga ordet från Bokgläntan,förklaring finns om ni klickar på länken. Läs deras blogg också,den är jättebra) är Harry Potter. Den har till och med svarta sidor innan varje kapitel.
Den här boken är svensk från första början och skriven av Claes Reimerthi.

Är detta något som ni vill läsa?

/Anna(:

Andens kraft


Titel: Andens kraft
Författare: Richelle Mead
Sidantal: 521
Betyg: 9,5/10
Originalspråk: Engelska (Spirit Bound)
Serie: Vampire Academy(del 5)

STOR SPOILERVARNING FÖR ER SOM INTE LÄST TIDIGARE DELAR (men här kommer en instruktion till dig som ännu inte läst någon bok i Vampire Academy: Gå till närmsta bibliotek eller bokhandel och köp/låna första boken. Du kommer absolut inte ångra dig och om du mot all förmodan skulle göra det, ångra dig alltså, så bär inte jag något ansvar för detta överhuvudtaget.)

Rose lyckades inte döda Dimitri i Ryssland och nu är rollerna ombytta. Rose är den som är jagad. Dimitri tänker döda Rose för att hon inte ville bli strigoi, och för att hon är alldeles för farlig levande.
Men Rose tror att hon kan rädda Dimitri, hon måste bara hitta mannen som vet hur man gör. Det visar sig att det inte blir så lätt, speciellt inte om man måste släppa lös en livsfarlig fånge som till och med försökt skada Lissa.

Anledningen till att jag inte har skrivit recensionen förrän nu är för att jag inte vet vad jag ska säga om den. Den är så himla bra och smärtsam att det inte går att beskriva med ord(och oj vad jag är glad att jag inte bloggade under den månaden när jag läste Skuggkysst).

Nu känner jag också att jag vill förklara varför den inte fick en tiopoängare. Det beror lite på översättningen, för jag läste faktiskt översättningen och då vill jag bedöma den också. Det var en del missar och i slutet så hade de till och med råkat skriva strigoi när det egentligen skulle vara moroi(tror jag i alla fall).
Den andra anledningen är för att den inte slutade som jag ville och trodde. Jag är helt enkelt lite besviken över slutet. Jag hade hoppats och trott att den skulle sluta med den händelse som ungefär alla de tidigare böckerna har slutat med(eftersom jag verkligen gör mitt bästa för att inte spoila så tänker jag inte säga något),men det gjorde den alltså inte.

Även om den inte slutade som jag ville så är jag ändå sjuukt sugen på att läsa den sista delen.

Jag älskar Rose(och Dimitri) så himla mycket, hon är helt fantastisk och jag fattar inte hur någon kan vara så cool som hon är. Hon har alltid svar på tal och hon är utan tvekan en av de bästa beskyddarna någonsin.

När jag läser de här böckerna så får jag verkligen en klump i magen och jag går och tänker på vad som ska hända hela tiden. Även nu efteråt går jag runt och tänker på karaktärerna och varenda gång jag hör ordet Ryssland eller Sibiren så tänker jag på Dimitri.
En riktigt bra bok är en bok som man går runt och tänker på även när man inte läser i den och även långt efter att den är slut.

Trots att denna bok är min egen (och som jag alltså är mycket rädd om) så kände jag flera gånger att jag blev så frustrerad på handlingen att jag bara ville kasta boken i väggen eller riva sönder den i småbitar.

Bästa med boken: Snälla, be mig inte välja. Att den är så känslomässigt påfrestande och att Rose och några fler karaktärer är så himla grymma och att det ibland är så himla spännande att man inte vet var man ska ta vägen.
Sämsta med boken: Den lite dåliga översättningen(ibland hade jag faktiskt svårt att förstå vad de menade), och kanske slutet litegrann då.
Åldersgrupp:Alla tonåringar borde läsa den här serien!

/Anna(:Veckans musik v.17


Memories in blue- Hoffmaestro

Den här låten tycker jag är väldigt härlig,den ger mig sommarkänslor.

Finns det någon låt som ger er sommarkänslor?

/Anna(:

Day 26 – A book that changed your opinion about something

Svårt. Finns ju massa böcker som har förändrat min syn på vissa saker,men nu kommer jag bara på Twilight.
Tack vare Twilight började jag gilla vampyrer och övernaturliga saker och nu är det sådana böcker som jag tycker bäst om att läsa.

Finns det någon bok som förändrat er åsikt om någonting?
/Anna(:

Piraternas skatt

För väldigt länge sedan skrev jag ett inlägg om Piraternas fånge av Emily Diamand. Jag fick den i julklapp,men har ännu inte läst den,fast jag vill väldigt gärna. För ett tag sedan såg jag att det fanns en uppföljare, men då bara på engelska. Den 17 augusti släpps den på svenska och den kommer heta Piraternas skatt.

Året är 2216. Stora delar av världen ligger under vatten och modern teknik har fallit i glömska. Blodtörstiga pirater härjar på haven och det drar ihop sig till krig

Fiskarflickan Lilly, piratpojken Zeph och premiärministerns dotter Alexandra har överlistat piraterna. Nu är de på flykt genom de laglösa träsken. I sin ägo har de den sista fungerande datorn på jorden. Pirater och engelska soldater, forskare från Cambridge och ambassadörer från Skottland - alla vill ha tag på den sista datorn i världen. Och de gör vad som helst för att få sin vilja fram Än en gång hänger allt på Lilly, Zeph och Alexandra. De måste stoppa kriget och rädda världen från total kollaps.


Har ni läst första boken, eller vill ni göra det? Kommer ni läsa den här boken när den kommer?

/Anna(:

Världsbokdagen

Idag är det den officiella världsbokdagen! Hoppas ni firar den med att läsa lite extra idag. Jag firade den med att stanna uppe till kvart över 12 i natt och läsa ut Andens kraft(i och för sig tänkte jag inte på att det var Världsbokdagen då,men strunt samma), sedan har jag även köpt Spotlight och börjat läsa den lite:D

Har ni firat Världsbokdagen på något speciellt sätt? Eller firade ni Världsbokdagen den 13 april då man också kunde fira den?

/Anna(:

Tillökning i bokhyllan

Jag tyckte nyss att jag fick tillökning i bokhyllan men idag var det dags igen. Jag kände att det var dags att uttnyttja presentkortet(tack!) som jag fick i födelsedagspresent och köpa andra delen i En prinsessas dagbok-serien. Innan hade jag bara första,tredje och fjärde boken och det går ju inte för sig, med tanke på att jag inte ens har läst den andra boken tidigare(men det håller jag på med nu).


Den vanliga frågan: Vad läser ni just nu?

Recension på Andens kraft kommer snart(:

/Anna(:

Glad Påsk!

Glad Påsk önskar jag till alla! Hoppas ni får en bra påsk, se till att äta mycket ägg(om ni tycker om det) och läs mycket :D


/Anna(:

Day 25 – A character who you can relate to the most

Jessica Mastriani i Saknad-serien av Meg Cabot.
Jag vet faktiskt inte varför men jag känner igen mig mycket i henne.Vilken karaktär känner ni bäst igen er i?

/Anna(:

Pocket eller häftat?

Den här gången handlar det om Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet.
De finns ju sedan tidigare bara i häftat men den 8de juli släpps de även i pocketformat.


Första: Häftat
Andra: Pocket (Woho,det är en miljöpocket)


Första: Häftad
Andra:Pocket

Vilken gillar ni bäst?

Jag gillar de häftade bäst och det beror på att de passar så bra ihop när man sätter ihop dem(fast som ni märkte i tidigare inlägg så gjorde de ju inte alls det,men det är ju tanken som räknas).

/Anna(:
Ny bok!

Fick hem Löftet idag:D Jag har ju redan läst den men jag håller ju på att "samla på mig" hela Vampire Academy-serien så jag passade på att beställa den när vi ändå beställde från CDON.
Nu saknas bara Skuggkysst(min favorit hittills). Som ni kan se så sitter det ett bokmärke i Andens kraft och det är för att jag håller på och läser den för tillfället.

Förresten, ser ni hur dåligt Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet passar ihop? Jag trodde att de skulle passa ihop bättre, hjärtana sitter ju inte ens på samma ställe..

Finns det någon serie som ni verkligen tycker är jättebra där ni håller på att samla på er alla böcker i serien även om ni redan läst dem?

/Anna(:

Veckans musik


Heavy Cross- Gossip

/Anna(:

Dagens fråga

Vad är ni bäst på att föreställa er i böcker? Eller alltså, har ni lättast för att se framför er hur en person ser ut eller har ni lättast för att se framför er hur omgivningen ser ut? Eller är ni kanske lika bra på bägge, eller kan ni kanske inte alls se sådana saker framför er?

Jag är bäst på att se omgivningarna framför mig, däremot är jag kass på att få en bild framför mig hur personerna ser ut. Jag får nästan alltid en bild framför mig hur deras rum eller så ser ut och om jag efter ett halvår läser fortsättningen på den boken så kan jag fortfarande komma ihåg hur det ser ut i mitt huvud. Dock har jag nog nästan inte ett ansikte på någon av karaktärerna i böcker. Fast det är lite konstigt, för ser jag en film som är baserad på en bok så kan jag tänka: Nej, så ska de ju inte alls se ut.

/Anna(:


Feber


Titel: Feber
Författare: Maggie Stiefvater
Sidantal: 268
Betyg:8/10
Originaltitel: Linger
Serie: The Wolves of Mercy Falls(del 2)

Spoilervarning för de som inte läst Frost( och kanske för de som inte läst Feber,men jag ska försöka att inte spoila).

Förra vintern var det Sam som kämpade mot vargen inom sig. De lyckades bota Sam, men nu är det något som händer med Grace, är hon kanske inte botad som de först trodde?
Ska Grace och Sam tvingas skilja på sig ändå, även fast Sam är botad?
Och vad gör man när några andra man älskar gör allt för att stoppa ens förhållande?

Fin bok precis som Frost. Dock blir jag lite förbannad på att nu när Sam är botad så är det plötsligt Grace som har problem med "vargen inom sig". Det stör mig lite, det känns lite som att de kör en repris på Frost.
Fast ändå inte, för Sam och Graces förhållande utvecklas väldigt mycket i den här boken och saker i deras förhållande förändras.
Jag gillar att man i denna bok även får läsa ur Isabel och Coles perspektiv. Jag tror att jag gillar Isabel mest, hon är väldigt tuff och rolig. Jag vet inte riktigt än vad jag tycker om Cole,men han känns ändå lite som Jace så jag tror att jag gillar honom (men ingen kan mäta sig med Jace), han är också sjukt smart och det tycker jag om.

Den här boken var inte lika rolig som Frost var, det fanns roliga kommentarer men inte alls lika ofta som i Frost.

Jag tycker också att det känns lite konstigt att de inte tog Graces sjukdom på allvar förrän i slutet på boken, det stör mig lite med tanke på hur mycket Sam älskar Grace.

En annan sak som jag stör mig på något enormt efter Frost och Feber är ordet egendomlig. Jag vet inte hur många gånger ordet egendomlig var med i de här två böckerna och bara jag hör det ordet nu så känner jag för att spy på det. Okej, visst, det är en bok om varulvar men allt kan för tusan inte vara egendomligt!

Annars är den här boken fin och bra och jag sträckläste de sista 180 sidorna ungefär, och jag vill väldigt gärna ha fortsättningen för jag vill se hur detta slutar.

Bästa med boken: Att den är fin och mysig,men samtidigt allvarlig.
Sämsta med boken: Graces puckade föräldrar. Ordet EGENDOMLIG (fy, hur många gånger ska jag behöva ha med det i den här recensionen?!) och att det ibland kändes lite som en upprepning på Frost. Plus att jag blir så deprimerad varenda gång dikterna kommer för jag förstår dem aldrig och det får mig att känna mig lite ytlig och dum.
Åldersgrupp boken passar för: Tonåringar

/Anna(:

Omslag till Frestelser släppt

Nu har omslaget till Frestelser(Pretty little liars 5) släppts!

Som jag sagt tidigare(men som tål att upprepas) så släpps den här boken den 12 september.

Det här omslaget tycker jag är finare än de tidigare och jag älskar även den turkosa färgen som de använder som bakgrund.

Detta är omslaget till den engelska utgåvan.

Vilket omslag föredrar ni?
Egentligen är det ju lite konstigt att Sverige inte fortsätter att köra på docktemat när de hade det på de fyra första böckerna.

/Anna(:

Citat: City of Ashes

“We need to talk,” she said, “All of us. About what we’re going to do now.”
“ I was going to watch Project Runway,” said Jace. “It’s on next.”
“ No you’re not,” said Magnus. He snapped his fingers and the TV went off, releasing a small puff of smoke as the picture died. “ You need to deal with this.”
“Suddenly you’re interested in solving my problems?”
“I’m interested in getting my apartment back. I’m tired of you cleaning all the time.” Magnus snapped his fingers again, menacingly. “Get up.”
“Or you’ll be the next one to go up in smoke,” said Simon with relish.
“There’s no need to clarify my finger snap,” said Magnus. “The implication was clear in the snap itself.”
Clary,Jace,Magnus och Simon, City of Ashes s 137

Kände att det behövdes ett trevligt citat såhär på lördagskvällen.

/Anna(:


Nya böcker

Den här veckan har jag hämtat ut två böcker från biblo och det enda jag säger är: Tur att jag har påsklov för här ska läsas, annars hinner jag nog inte färdigt med allt jag vill innan jag måste lämna tillbaka dem till biblo.


Shit, vilken snygg framsida City of Glass har! Det är nog min nya favorit av omslagen. De utvalda: Tankeläsarens omslag är inte heller så pjåkigt.

Har ni köpt eller lånat någon bra bok den här veckan?

/Anna(:

B bloggar!

Hejhej! :) Här kommer ja instövlandes på Annas mycket läsvärda blogg! Visst är den bra? :D

Iallafall, idag är ja här för att skriva om en sak som ja upptäckte idag, och som ja tycker är rätt läcker ;)

Nämligen den här:


Det är alltså ett datafodral till en macbook dator! (det är en dator som är tunnare än en vanlig laptop)
Tycker det var rätt fränt ;) Skulle dock finnas till vanliga laptops också, det vore bra!

Och man behöver aldrig ta ut datorn heller! Smidigt va? :)


Är det någon som har ett sånt eller har planer på att köpa ett? :)

Är ni nyfikna så kan ni ju ta och kolla här och här.

ärligt talat så vet jag inte skillnaden på länkningarna men jag gissar på att det är olika storlekar på fodralen :)

(Hade tänkt länka till mina tidigare inlägg, men ja orkar inte leta efter dem och Anna är ju så envis att hon inte orkar skapa en speciell kategori för det, hade varit såååå mycket lättare! ;) Men här är ett iallafall)


Adjöken! //B(:


Den vita katten

Just nu går läsningen riktigt trögt. Jag har läst 50 sidor i Feber sedan jag började i söndags, inte okej..
Tänk om dina drömmar plötsligt kändes mer verkliga än dina minnen?
Cassel Sharpe kommer från en släkt som i århundraden kunnat manipulera känslor, minnen, lycka och död - de är berörare. Beröring är olagligt, vilket gör dem alla till brottslingar. Men Cassel, som är den yngste sonen till en känsloberörare, har inte den förmågan. Hans mörka hemlighet är av en annan sort för tre år sedan dödade han sin bästa vän Lila.
Cassel har sedan dess omsorgsfullt upprätthållit en så gott som normal identitet, eftersom allt han vill är att förtränga de oerhörda skuldkänslor han bär på. Han försöker också undvika sin familj, som han vet samarbetar med maffian. Men när hans skrämmande mardrömmar om en vit katt sammanfaller med hans två bröders hotfulla beteende, så känner han instinktivt att något är mycket fel, och fasaden rämnar. Bit för bit börjar Cassel pussla ihop trassliga minnesfragment, och med det uppdagas en konspiration långt mer komplicerad och farlig än han kunnat ana.
Magi, brutal action och en hel del romantik i en och samma bokserie! Holly Black är ingenting mindre än en tvättäkta thrillerförfattare. Historien om Cassel och Lila lämnar inte någon oberörd

Den är skriven av Holly Black och släpps första juni.

Jag har sett den här boken på en del engelska bloggar och youtubekanaler och den verkar ju ganska bra. På engelska heter den White cat.

Har du läst den?


/Anna(:

Vampire Academy 6

Nu finns det releasedatum för sista boken på svenska!
Den kommer heta Yttersta offret och släpps 16 augusti

Drottningen är död. Rose Hathaway sitter fängslad för högförräderi och Lissa befinner sig i en livsfarlig kamp om tronen. De båda vännerna står inför den tuffaste utmaningen i sina liv. Frågan är vad de väljer om de bara kan lyckas genom att offra det som betyder mest av allt i hela världen? Varandra.

 

 


/Anna(: 

 


Tipsa mig

Häromdagen nämnde jag några böcker som jag ska spara till sommaren för att de är mer somriga. Nu vill jag ha tips från er på sommarböcker som jag kan läsa i sommar. Fast har ni någon superbra bok som ni verkligen tycker att jag måste läsa så får ni gärna tipsa om den också.
Om det är många som kommenterar(hoppas,hoppas) så kommer jag välja ut några av böckerna och sätta upp dem på min lista. Senare i sommar får ni se hur det har gått.

Så tipsa på!:D

/Anna(:

Veckans musik


Enjoy the silence- Anberlin

Spelas i en scen i Vampire Diaires när Damon dansar med Vicki. Jag älskar den scenen och musiken passar väldigt bra in där. Tyvärr gick det inte att bädda in någon av dem..

/Anna(:

Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Det finns nog rätt många men när jag sitter här och tänker så poppar Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews av Luisa Plaja upp i huvudet direkt.
Jag läste den för ett tag sen och jag tyckte verkligen om den. Dock har jag nästan inte sett någon(förutom de i min bokcirkel) som läst den och jag förstår inte varför.
Så nu ska jag försöka få er att läsa den.

Hur skulle mitt liv se ut om jag inte gjort si eller så? Ett vanligt tankeexperiment. I den här boken får vi följa två alternativa händelseförlopp. Precis som i filmen Sliding Doors.

Jo har aldrig varit särskilt populär, förrän hon flyttar till USA. Helt plötsligt får hon hänga med coola gänget. Till och med Jake Matthews, snyggaste killen i skolan, lägger märke till henne. Och mer än så. På en fest kysser de varandra! Men det jobbiga är att hon inte gillade att kyssa Jake Matthews. Jo har ett val. Hon kan fortsätta hänga med Jake och bli garanterad en plats i coola gänget. Eller säga tack och adjö men riskera att förlora sina nya vänner och återigen bli vanliga töntiga Jo.

Härifrån delar sig berättelsen. Vi får följa Jo och hennes liv som det skulle bli om hon väljer att fortsätta vara med Jake. Och samtidigt i en parallell berättelse får vi följa hennes liv och hur det utvecklar sig om hon väljer att dissa Jake och istället börja hänga med spännande gothrockaren David. Vem ska Jo välja? David eller Jake? Eller kanske dyker det upp ett tredje alternativ...

Eller så kan ni ju läsa min recension här/Anna(:


Frost


Titel: Frost
Författare: Maggie Stiefvater
Originalspråk:Engelska(Shiver)
Sidantal: 284
Betyg: 8/10

Grace älskar vargarna som finns i skogen utanför hennes skog, även om de försökte döda henne när hon var yngre. Bland dem finns en varg med gula ögon, Hennes varg. Vargen som räddade henne när hon höll på att bli dödad av de andra.
Vad Grace inte vet är att vargen med gula ögon är människa under en viss del av året, den delen blir dock kortare och kortare för varje år.
När Grace träffar Sam för första gången så förstår hon direkt att det är hennes varg,kärlek vid första ögonkastet uppstår och nu hon måste göra allt för att han ska fortsätta vara människa, för det här kan vara hans sista år...

Jag läste den här för första gången för ungefär ett år sedan och då tyckte jag inte direkt att den var någon toppenbok, men jag tror att jag har ändrat uppfattning och jag är så glad att jag läste om Frost.
Jag har kommit på att jag nog faktiskt har mognat under ett år(hur otroligt det än verkar). 

Även om detta inte är någon bok där det händer saker hela tiden så är den ändå underbart fint skriven och det är det som gör att jag verkligen tycker om boken.
Samtidigt som den är helt otroligt fin så är den också väldigt rolig ibland och det älskar jag också, för det är alltid roligt när man småskrattar i böcker.

Jag kom på mig själv med att sitta och gråta på vissa ställen i boken. En del i boken som jag kom ihåg från första gången jag läste den och som jag fortfarande tycker är lika hemsk är den gången när Sam håller på att förvandlas och Grace lyckas trycka ner honom i badkaret. Man märker verkligen vilken skräckupplevelse det är för honom.

Karaktärerna i den här boken är väldigt annorlunda och det är något jag också tycker om väldigt mycket.
Grace är väldigt självständig och tuff och det är ofta hon som tar tag i situationen och hon vet alltid hur hon ska hantera en ny situation.
Sam är den mjuka personen i den här boken. Han är väldigt känslig och poetisk och det är ovanligt (på ett mycket bra sätt). Jag gillar att det nästan alltid är Grace som räddar Sam och inte tvärtom, det är skönt med lite omväxling.

Sammanfattning av vad jag tycker då: Jag blev verkligen berörd av den här boken och jag kände verkligen kampen som Grace och Sam utkämpade. Det var verkligen hemskt att läsa om hur Sam kämpde för att behålla sin mänskliga form och Grace var där hela tiden och stöttade honom för att han inte skulle förvandlas.

Dock kan det ta lite tid att läsa den här boken eftersom det används så himla mycket adjektiv och är så poetiskt skriven att man ibland måste stanna upp och tänka och läsa om för att förstå exakt(vilket jag inte alltid gjorde. Speciellt inte dikterna)

Bästa med boken: Den var både rörande och rolig,fast oftast inte på samma gång. De här varulvarna är inte riktigt som andra varulvar, Maggie Stiefvater har liksom hittat på sina egna varulvar.Jag älskade också att både Sam och Grace gillade att läsa,bokmal som man är.
Sämsta med boken: Att den ibland inte kändes trovärdig, eller alltså, ibland kändes det som att Sam sa saker till Grace som vanliga människor inte säger till folk de tycker om.
Åldersgrupp: Tonåringar

Förlåt för att mina recensioner alltid blir alldeles för långa...

/Anna(:

Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t

Jag måste se till att göra färdigt den här utmaningen snart alltså, det här är ju skandal.

Ni ska bara veta hur många böcker det är som jag vill läsa men inte hinner läsa. Man får ju liksom välja ut de böckerna som verkar allra bäst.

Men nu när jag sitter här och desperat försöker komma på någon bok jag velat läsa länge så slår det stopp.. Jag kommer inte direkt på någon.

Men jag kommer nog ändå säga Persikosommar av Jodi Lynn Anderson och Mycket mer än så av Sarah Dessen.
Dessa två böcker vill jag väldigt gärna läsa men jag har bestämt mig för att läsa dem i sommar istället så att jag får den rätta känslan.

Självklart har jag väldigt många fler böcker som jag vill läsa men ännu inte hunnit. Till exempel Att vara Nikki av Meg Cabot och Harry Potter av J.K Rowling m.m.m (med mycket mera)
Finns det någon bok som ni velat läsa länge men som det ändå aldrig blir av att ni läser?

/Anna(:

Citat City of Ashes

“We need to talk,” she said, “All of us. About what we’re going to do now.”
“ I was going to watch Project Runway,” said Jace. “It’s on next.”

Clary och Jace, City of Ashes s137

Tänkte att det kunde passa med ett citat nu när jag precis lagt in recensionen.

Vilket är erat favoritcitat från City of Ashes?

/Anna(:

City of Ashes


Titel: City of Ashes
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments (del 2)
Sidantal: 453
Betyg: 9,5/10 (jag sparar 10an till City of Glass som jag har hört är bäst av de tre första)

Clary Fray just wishes that her life would go back to normal. But what's normal when you're a demon-slaying Shadowhunter, your mother is in a magically induced coma, and you can suddenly see Downworlders like werewolves, vampires, and faeries? If Clary left the world of the Shadowhunters behind, it would mean more time with her best friend, Simon, who's becoming more than a friend. But the Shadowhunting world isn't ready to let her go -- especially her handsome, infuriating, newfound brother, Jace. And Clary's only chance to help her mother is to track down rogue Shadowhunter Valentine, who is probably insane, certainly evil -- and also her father.

To complicate matters, someone in New York City is murdering Downworlder children. Is Valentine behind the killings--and if he is, what is he trying to do? When the second of the Mortal Instruments, the Soul-Sword, is stolen, the terrifying Inquisitor arrives to investigate and zooms right in on Jace. How can Clary stop Valentine if Jace is willing to betray everything he believes in to help their father? 
Inte jag som skrivit texten.
Innehåller spoilers för de som varken läst första eller andra boken!

Först vill jag bara berätta en dålig sak med de här böckerna... De är väldigt svåra att fotografera pga sina glansiga omslag,men det är väl ungefär också det enda. Dock fann jag inte att Jace var riktigt lika rolig(det betyder ändå att han fortfarande är mer än 100 gånger roligare än vanliga mundanes) i den här boken som han var i City of Bones, men jag förstår samtidigt varför. I den här boken får man se en mycket mer känslosam sida av Jace och den gillar jag också väldigt mycket.

Den här boken var inte alls lika rörig som City of Bones för nu hade man ju lärt sig det mesta av den här komplicerade underbara världen och då var det inte så rörigt.
Jag gillar inte att Simon och Clary är ihop, jag tycker att de ska vara vänner och inget mer, detta kan möjligtvis ha något att göra med att jag tycker att Jace och Clary passar ihop, så när ska de sluta vara syskon? Jag väntar fortfarande och jag tror att jag kan ha kommit fram till någon lösning, den tänker jag däremot inte avslöja för er ifall jag har totalt fel(men det har något att göra med ärret som the Inquisitor nämnde som Jace har på sin skuldra/axel, och lite att göra med the Inquisitors familj).

Jag gillar att man lär känna fler personer i den här boken och jag gillar även att de personerna man känner från tidigare utvecklas, precis som personer i serier ska göra. Det är det som gör att man får känslan av att man känner de karaktärerna bättre än karaktärer i dethärärbaraenbok-böcker (finns det något bra ord för det?).

Den här boken är väldigt spännande och det händer hela tiden saker. Jag fann mig själv med att sitta och läsa och läsa och den här gången blev jag inte lika trött (jag blir lättare trött av att läsa på engelska för jag måste fokusera mycket mer) som jag blev när jag läste City of Bones.

Cassandra Clare måste ha gått någon kurs i "Hur man avslutar en bok på bästa sätt för att få läsaren att vilja kasta sig över nästa bok samtidigt som den vill kasta boken de just avslutat i väggen" för jag blir både jättesugen på att läsa City of Glass samtidigt som jag blir lite besviken på relationen mellan Clary och Jace (som vanligt).

Får jag bara lägga in att jag älskade delen i boken när Alec fick Fearless"runan" och höll på att avslöja lite grejer om honom och Magnus Bane(som jag förresten har börjat gilla väldigt mycket) som inte hade varit så bra om det kom ut direkt till hans familj.Jag sitter här och funderar på om det är något mer jag borde säga,men jag har svårt att finna ord..

Bästa med boken: En omöjlig fråga. Allt ungefär.
Sämsta med boken: Att den är svår att fotografera( omslagen är ursnygga ändå)
Åldersgrupp den passar för: Lite äldre tonåringar. 14 och uppåt(med förutsättningen att man förs

/Anna(:

Frost

För det första, förlåt för att jag inte uppdaterade igår. Jag hade en tre timmar lång orkesterövning och läxor på det så jag hann tyvärr inte..
Just nu läser jag Frost, jag började på Feber häromdagen men bara efter några sidor märkte jag att jag inte kom ihåg ett dyft från Frost(som jag läste för över ett år sedan) så redan dagen efter så gick jag till biblo och lånade Frost och började läsa om den. Den är faktiskt bättre än jag minns den, kanske har jag mognat(host,host) eller något liknande(:


Vad läser ni nu? (jag vet att jag frågar det här ungefär en gång i veckan men jag tycker att det är jätteroligt att höra vad ni läser för då får jag också lite tips och om jag har läst en bok som ni läst så är ju det kul,eller ja)

Recension på City of Ashes kommer förhoppningsvis ikväll

/Anna(:


Veckans musik

Två veckor i rad, på exakt rätt dag, är det ens möjligt?! Och jag vill passa på att inflika att jag inte på något vis har blandat in mitt mobilalarm som jag sa att jag kanske tänkte göra, utan detta är resultatet av mitt högst utsökta minne.


Those dancing days- Those dancing days (jag kan inte med ord uttrycka hur himla påhittigt det är av dem att de har samma namn på bandet som på låten,men man får se det från den ljusa sidan, kommer man väl ihåg bandnamnet så är det inte så svårt att återkalla minnet av vad själva sången heter.)

Förresten kan ni nog förvänta er en recension på City of Ashes senare idag eller imorgon.

/Anna(:

Madison Finn

Fick en fråga om var man kunde köpa Madison Finn-böckerna så jag kollade runt lite på olika internetsidor. Tyvärr verkar det som att alla har slutat sälja Madison Finn och det är ju trist.
Enda sättet att få tag på böckerna verkar vara om man kan hitta dem på Secondhand,loppis, tradera/blocket och typ bokreor.
Jag tycker att det är lite synd faktiskt, kanske har biblioteket några av böckerna men jag vet att mitt bibliotek i alla fall inte har det.
Ett annat alternativ kan nog vara att läsa böckerna på engelska för då kanske det är lättare att få tag på dem,men jag har faktiskt ingen aning. Tyvärr... För jag tycker att böckerna är bra!Vet ni någonstans där man kan köpa Madison Finn av Laura Dower?

/Anna(:

Flyga högt

Idag är tydligen en dag med mycket nyheter. Man vill ju spara nyheterna till nästa dag så att man har något att skriva om då också men tyvärr klarar jag inte av att göra det. Det får räcka med ett tidsinställt inlägg.
Det kommer nämligen en ny bok av Katarina von Bredow den 12 september och den heter Flyga högt.
Det finns koder. Vissa regler. Saker man bara inte gör. När man kommer ny till klassen till exempel. Då handlar det om att inte märkas för mycket. Att vara lagom. Glida in och smälta ihop med de andra.
Så gör inte Silja. Silja gör allt fel. Silja gör tvärtom på alla möjliga sätt - och några till.

Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är ganska skönt att vara tillbaka i skolan. Framför allt för att hon får träffa Nils igen, men också för att allt blir förutsägbart; det står på schemat hur dagarna ska se ut.
Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Hon sätter sig var hon vill, hon umgås med vem hon vill och hon verkar inte alls vilja smälta in i klassen. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men sensationen är ett faktum. Och plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och inget är längre självklart.


Är det någon mer än jag som känner en stark känsla av Tusen gånger starkare ?
Tyvärr är inte det till någon fördel för Katarina Von Bredow vad det gäller mig eftersom jag verkligen ogillade den boken.. Men Katarina Von Bredow har ju aldrig direkt misslyckats förut så jag tvivlar på att hon gör det nu.

Tycker inte ni också att omslaget är jättefint?

/Anna(:

 

 

 


Frestelser

Jippi! Tjoho! Yesyesyes!
Jag antar att ni undrar vad det är som gör mig så glad och det är det faktum att jag såg ett datum för när femte boken i Pretty Little Liars kommer ut på svenska!
Jag har i några dagar gått runt och funderat på om jag ska mejla B Wahlströms och fråga om de ens tänker översätta den men det har liksom inte blivit av och det märker jag ju nu att det var ju tur att jag inte slösade tid på det.

Dock är det sjuukt långt kvar tills den släpps och jag kommer ha glömt ungefär alla små detaljer.
Datumet är 12 september. Väldigt lång tid alltså.
Någon bild finns inte än tyvärr och den kommer som rubriken antyder att heta Frestelser.

Är ni lika exalterade som jag?

/Anna(:

Miljövänlig pocket!

I mitten av april börjar miljövänlig pocket att släppas och det tycker jag verkligen är värt att uppmärksamma.
Ca 7 miljoner böcker kommer att produceras miljövänligt och det är faktiskt ganska mycket.
Man kommer lätt kunna se om det är en miljövänlig pocket eftersom det nere i högra hörnet kommer sitta ett grönt märke där det står: Klimatsmart pocket.
Vill man också ha en miljövänlig frakt så tycker jag att det är ett smart val att beställa från Adlibris där man kan beställa vanlig miljöfrakt för 10 kr och snabb miljöfrakt för 19 kr (låt oss för ett tag strunta i att det finns fri frakt).
Mer kan ni läsa  här.
Det är inte bara Adlibris som kommer sälja miljövänlig pocket utan även en del andra ställen. Det är Månpocket och Bonnier pocket som ligger bakom hela idén med att trycka alla sina böcker miljövänligt.

/Anna(:

Day 22 – Favorite book you own

Svår fråga, som alla de här frågorna jämt är. Jag väljer nog Twilight-serien, Saknad-serien av Meg Cabot och Vampire Academy av Richelle Mead.
Jag äger ju självklart inte alla böcker jag tycker är bra och så men..

(Skuggkysst och Löftet äger jag inte ens än)

/Anna(:


Dagens fråga

Dagens fråga har inget med böcker att göra, eller ja, det beror väl kanske lite på.

Idag är det ju första april, har ni blivit lurade?

Det har jag, dels blev jag lurad att det hade snöat hela natten så att jag kanske inte skulle kunna cykla till skolan(jag hade precis vaknat då så jag var inte vid mina sinnens fulla bruk)och så blev jag även lurad på en blogg där det stod att Maggie Stiefvater skulle skriva en fjärde bok i Wolves of Mercy Falls. Egentligen var det inte ens meningen att jag skulle ha blivit lurad på den bloggen eftersom hon bara berättade att hon blivit lurad^^

/Anna(:

Sammanfattning av mars 2011

Antal lästa böcker: 7
Antal lästa sidor:2136
Jämförelse med februari: Lika många böcker lästa böcker men den här månaden läste jag 2136 sidor och förra månaden läste jag bara 1369 sidor.
Antal svenska böcker: 6
Antal engelska böcker: 1

Den här månaden kommer jag inte välja sämsta eller bästa bok för det är inte direkt möjligt. Det här har varit en superbra månad vad det gäller läsningen och jag har nästan bara läst superbra böcker så det går inte att välja.
Det här har absolut varit den bästa månaden hittills det här året vad det gäller läsningen.

Alla böcker jag läste den här månaden:
1.City of Bones- Cassandra Clare, 485 sidor
2. Madison Finn: Kompisar på nätet- Laura Dower,183 sidor
3. Saknad:Okänd identitet- Meg Cabot,222 sidor
4. Harry Potter och De Vises Sten- J.K Rowling,379 sidor
5. En prinsessas dagbok: Tiara och Dr Martens (1)- Meg Cabot,251 sidor
6. Intriger- Sara Shepard,252 sidor
7. Vad min flickvän inte vet(omläsning)- Sonya Sones,364 sidor
(såg ju inte så toppensnyggt ut men)

Har ni tänkt på att jag denna månad även blivit bättre på att fotografera allt jag läser istället för att ta färdiga bilder:D När det blir varmare och torrare ute så ska jag se till att variera stället där jag tar korten för det är ju inte någon spännande plats för tillfället^^

Hade ni en bra bokmånad? Vad var det bästa ni läste?

/Anna(:
RSS 2.0