Gott nytt (bok)år


Gott nytt (bok)år önskar jag och jag hoppas att ni får ett superduper bra år 2012! Tack för att ni läser min blogg, och tack för att jag får läsa era bloggar!

/Anna(:

Julklappsböcker
The Duff- Kody Keplinger (Den här fick jag av min kära vän Malin. Tack så mycket! Jag ser fram emot att läsa den.)
Awake at Dawn- C.C Hunter (Fortsättningen på Born at Midnight. Jag älskar det här omslaget så himla mycket!)
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children- Ransom Riggs (Det som gjorde att jag intresserade mig för den här boken från allra första början var att den innehåller gamla läskiga fotografier. Vill verkligen läsa den snart!)
City of Bones- Cassandra Clare (Jag har redan läst den här boken, men eftersom jag tycker så himla mycket om dem så vill jag äga hela serien)
City of Ashes- Cassandra Clare (Jag har läst den här också)
City of Glass- Cassandra Clare (Ni förstår antagligen vad jag ska skriva: Jag har läst den, och planerar att läsa om den. Faktiskt planerar jag att läsa om hela serien någon gång)
City of Fallen Angels- Cassandra Clare (Jag har faktiskt inte läst den här och jag hoppas att jag snart får göra det. Jag ska i alla fall helt säkert läsa den innan nästa bok kommer ut)Som ni märker så är alla böcker på engelska och anledningen är väl kanske för att jag kan låna de flesta svenska böckerna jag vill läsa på biblioteket, men inte alla engelska.

Sedan fick jag också en fin tygkasse som jag hade önskat mig. Jag älskar citatet. Tack kära syster!

Sedan fick jag också en fin skrivbok där jag ska skriva ner allt jag läser. Just nu skriver jag ner allt jag läser i ett kollegieblock med gulnade sidor.

Och just det: Tack till alla de som jag fick mina böcker av (och alla andra julklappar:D)

Vilken var den mest efterlängtade bok ni fick i julklapp?
Jag tänker inte svara på min egen fråga denna gång för jag vet inte.

/Anna(:

Dagens fråga

I min hjärna hade jag planerat att blogga om mina julklappsböcker idag, men jag kom på det försent och då var det så dåligt ljus ute, plus att jag inte har något batteri i kameran, så jag antar att jag får skjuta upp det. Istället kör vi en Dagens fråga (och ja, jag vet att jag har haft den här frågan för länge sedan, men jag har fått många nya läsare sedan dess. Dessutom är frågan lite utvecklad).

Vad för format på böcker föredrar du?


En bok med ett skyddande omslag som man kan ta av. Något som ofta finns på amerikanska inbundna böcker(och ja, jag läser Anna and the French kiss för tillfället).


Eller de mest vanliga inbundna böckerna i Sverige där man inte kan ta av något skyddande omslag. Det enda som finns är det hårda omslaget och bilden är tryckt där på.


Amerikansk pocket/paperback. Dessa är oftast lite större än de svenska pocketarna.


Vanlig svensk pocket. Ofta mycket små så att man lätt kan få med dem i sin väska.


Så, vilket/vilka format föredrar ni?

För ett år sedan hade jag inte svarat som jag gör nu, då avskydde jag inbundna böcker med skyddande omslag. Det gör jag inte längre. Visst ser boken ganska trist ut när man tar av omslaget, men omslaget skyddas och blir inte förstört medan man läser. Dessutom kan bokens rygg bli lite konstig när man läst boken och det kan man lätt täcka över genom att sätta på omslaget. Fast jag tycker om den vanliga inbundna också.

Sedan så skulle jag också vilja välja amerikansk pocket/paperback. De är ofta så lätta att öppna och de är större än de svenska pocketböckerna. Jag stör mig på att de svenska pocketböckerna är så små för då blir ofta texten liten, det blir den inte i den amerikanska pocketen. Dessutom känns de svenska pocketböckerna så puttiga och små. En fördel är dock att de ofta är mycket billiga.

Så mina favoriter är inbundna med skyddande omslag (men även vanlig inbunden) och även Amerikansk pocket/paperback. Jag råkade precis märka att jag nästan valde varje format som fanns.. Ojdå. 

Och om ni undrar så ljög jag inte förut om det där med batteriet i kameran, jag tog helt enkelt mammas.

/Anna(:
Veckans musik v.52

Jag kan knappt tro det! Jag kan knappt minnas när jag senast glömde av att lägga in Veckans musik på en tisdag(förutom igår då), men nu har det alltså hänt. Vad jag skyller på? Att jag trodde att det var måndag eftersom mina föräldrar var lediga i måndags och det brukar de inte vara så jag tänkte att tisdag var måndag istället. Om ni förstår hur jag tänker.
What have I done- Anna Ternheim

Den här låten hittade jag för flera månader sedan för första gången och då lyssnade jag massvis på den. Sedan glömde jag av den, men när min granne nämnde Anna Ternheim och jag kände igen namnet var jag bara tvungen att kolla upp vilken sång jag hade tyckt om med henne. Det gjorde att jag blev kär i låten igen!
/Anna(:

Vi är väl vänner!


Titel: Vi är väl vänner!
Författare: Marie-Chantal Long
Sidantal: 163
Betyg: 8/10
Originalspråk: Svenska

Jon älskar att läsa och han har knappt några vänner. Detta stör dock inte honom, för de i hans ålder förstår sig inte på Jon och han förstår sig inte på dem. Men en dag kommer en ny lärare till klassen, Liselotte. Liselotte och Jon får genast kontakt med varandra och Jon är glad över att ha en vän som förstår honom.Vad han inte vet är att Liselotte vill vara mer än vänner...

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken! Den var lättläst men innehöll ändå väldigt mycket känslor och den berörde mig verkligen. En stor anledning till att den berörde mig var på grund av Jon, han var en helt fantastisk karaktär som jag verkligen kunde relatera till på många sätt. Jag kände igen mig i sättet han tänkte på och så.

En annan sak jag gillade med boken var att det inte var en bok där killen faktiskt blir kär i läraren, nej det är läraren som blir kär i eleven och eleven förstår det inte direkt. Hon utnyttjar honom alltså utan att han vet om det.Så brukar det inte vara eftersom det nästan alltid handlar om att eleven känner på samma sätt.

Jon hade även en del familjeproblem hemma vid den här tiden och jag älskade att hon lyckades blanda båda dessa problem i en så kort bok och samtidigt göra det så himla bra! Det kändes verkligt och realistiskt hela tiden.

Jag vill verkligen rekommendera den här boken för den får en att tänka efter riktigt mycket även fast den är så pass tunn. Dessutom är karaktärerna verklighetstrogna och mysiga (Liselotte är inte mysig, men det är heller inte meningen).

Bästa med boken: Själva problemet som boken tog upp och Jon.
Sämsta med boken: Jag vet inte, för även om boken var kort så skulle jag inte vilja göra den längre eftersom allt som behövdes fanns med i boken för att man skulle bli berörd.

Jag tycker verkligen att ni borde läsa den här boken!

/Anna(:

Böcker jag gärna skulle vilja läsa under jullovet men antagligen inte kommer hinna

Det finns en hel hög av böcker hemma som jag verkligen vill läsa. Ett stort antal äger jag själv, ett ännu större antal har jag lånat från biblioteket. Det finns dock några böcker som jag vill läsa lite mer än de andra och jag hade tänkt försöka hinna med så många som möjligt under jullovet(kommer säkert inte bli så många...)


Järnkonungen- Julie Kagawa (Måste läsa till bokcirkeln, vill läsa också för den delen)
Erebos- Ursula Poznanski (Håller på och läser just nu, har cirka 100 sidor kvar i skrivande stund. Förhoppningsvis läser jag snart ut den,det känns som att jag har hållit på med den i en halv evighet.)
Anna and the french kiss- Stephanie Perkins (Den här har jag haft väldigt länge och jag borde läsa den för alla säger att den är så himla bra)
Yttersta offret- Richelle Mead (Denna bok har jag också haft väldigt länge och jag var eld och lågor över den när jag fick den och jag vill fortfarande veta hur Vampire Academy slutar,men jag orkar aldrig ta tag i den pga tjockleken, dessutom vill jag läsa den under ett lov så att jag kan sträckläsa!)
Harry Potter och Fången från Azkaban- J.K Rowling (Jag läste ju första och andra för ett tag sedan och jag vill verkligen läsa hela serien för det har jag inte gjort tidigare. Ännu en gång beror det på tjockleken)
Älskar-hatar- Jenny Downham (Den här verkar bara fantastisk!)

Sannolikheten att jag ska hinna alla dessa böcker är inte särskilt stor, dessutom kan det råka bli så att jag väljer att läsa någon julklappsbok istället. Förresten så kommer det bilder på de böckerna snart, så håll ut!

Finns det något speciellt som ni ska läsa under jullovet?

/Anna(:


Goodreads

Jag hade tänkt tipsa er om en sida för alla bokälskare, nämligen Goodreads! Där kan man skaffa vänner och hålla reda på vad de läser och hur det går. Man kan självklart också hålla reda på vad man själv läser genom en liten ruta som berättar för dig  hur många procent du har kvar i boken du för tillfället läser, först måste man självklart fylla i hur många sidor man läst. Man kan också ha olika bokhyllor där man har böcker som man läst, böcker man vill läsa och böcker som man håller på att läsa. Dessutom kan man dela in böckerna i andra olika bokhyllor som man skapar själv.
Sidan är också full av citat från böcker och kända människor som man kan njuta av.
Goodreads är ungefär som facebook fast för bokälskare!


Klicka på bilden så kommer ni till sidan.

Och om ni redan har Goodreads så kan ni hitta mig genom att klicka HÄR.  Och jag vet att mitt användarnamn suger.


Har ni Goodreads? Vad heter ni i så fall?

/Anna(:

God jul!

God jul till alla mina läsare! Kul att ni fortfarande läser min blogg(och förhoppningsvis uppskattar den).
Ha nu en riktigt bra dag och hoppas ni får många (bokiga) paket!
Vi får se om jag hinner blogga något mer idag.
Om ni, precis som jag, inte är någon fantast av julsånger så kan ni få en som inte är någon traditionell julsång.
Ett gott nytt jul- Sean Banan

/Anna(:

Ny bokcirkelbok


Idag var jag och hämtade ut denna månads bokcirkelbok.Boken vi ska läsa den här gången är Järnkonungen av Julie Kagawa (The Iron King på engelska) och jag är väldigt sugen på den för jag har hört mycket bra om den! Dessutom är omslaget fantastiskt!

Har ni läst den? Vad tyckte ni i så fall?

Undra om jag hinner blogga imorgon. Ja, det borde jag nog hinna med.

/Anna(:


Vad jag avskyr med julen

Jag lovade ju att försöka blogga varje dag under jullovet(kul att jag hann göra det igår också..) så det är det som jag ska försöka med. Dock känns det inte som att jag har jullov för jag har fullt upp med alla julklappar som ska fixas...

Jag hade tänkt att försöka blogga så bokigt så möjligt under jullovet(eftersom detta faktiskt är en bokblogg om det är någon som fortfarande inte förstått det), men jag kände ändå att jag ville berätta några saker som jag avskyr med julen, eller vintern i allmänhet.

1. Clementiner- Ja, tro det eller ej men jag avskyr faktiskt clementiner. Eller i alla fall lukten av dem. Den är så hemsk att jag mår illa varje gång, och jag lovar er att det driver de i min omgivning till vansinne för när de skalat clementin vill jag helst inte att de ska ta i mig eller att de ska ta i något som jag sedan ska ta i.

2. Julstressen- Det spelar ingen roll att de säger att julen ska vara en lugn högtid, det slutar alltid med att jag stressar runt som en tok ändå. Stressad för att jag inte är färdig med julklapparna och när jag väl är det så är jag istället stressad över att det jag köpt inte är tillräckligt bra. Fast när själva julafton kommer brukar den där julstressen släppa helt och man slappnar bara av.

3. Skuldkänslorna- Ja, de där tankarna som drabbar mig varje jul när jag tänker på att jag både får paket och har en underbar familj att fira julen med medan det finns de som inte har något av det. När jag tänker på dessa människor får jag alltid dåligt samvete och ångrar att jag överhuvudtaget önskade mig något i julklapp. Fast jag antar att det hade varit värre om jag inte hade ägnat dessa människor en tanke alls utan bara fortsatt att önska mig mer.

Det var några saker som jag avskydde med julen, finns det några saker som ni ogillar?

/Anna(:


Veckans musik v.51


Don't want this to end- Jarrod Gorbel

Imorgon får jag jullov, och som jag längtar! Jag har en liten tanke på att kanske försöka blogga varje dag under jullovet, för att liksom kompensera för de alldeles för många dagar denna höst som jag inte bloggat. Vi får se hur det blir.

När får ni jullov eller har ni redan jullov?

/Anna(:

Vinst


Titta vad jag fick hem idag på posten! Min första vinst i en tävling på internet, superglad blev jag när jag såg paketet!

Glashuset- Rachel Caine

Jag vann den här boken från Boktycke som hade en tävling tillsammans med Styxx Fantasy. Jättekul att jag vann!

/Anna(:

Veckans musik v.50

Jag vet att jag väldigt nyss skrev ett sådant här inlägg, men så får det bli.


Mange bjuder- Mange Makers

Ehm ja, anledningen till att jag valde denna är för att den är ny och för att jag är svag för musik som egentligen är dålig men är dålig så att den blir bra. Dessutom är den svängig, och man kan inte lyssna på djup musik jämt.
Och där har jag försvarat låtvalet tillräckligt för den här veckan.

Jag kanske borde valt en luciasång, men eftersom jag tog sovmorgon imorse(man var inte tvungen att gå, för jag hade sovmorgon egentligen) så hörde jag inte något luciatåg och då kändes det ändå inte passande.

/Anna(:

Born at Midnight


Titel: Born at Midnight
Författare: C.C Hunter
Sidantal: 398
Betyg:8,5/10
Originalspråk: Engelska

Kylie har en hel del problem för tillfället, hennes mormor dog nyss, hennes föräldrar har precis skilt sig och dessutom så ser Kylie Soldier Dude, en person som ingen annan än hon själv kan se.
När hon och hennes kompisar blir arresterade på en fest, för att det funnits droger, blir hennes mamma rasande och bestämmer sig för att skicka henne till ett sommarläger i Shadow Falls.
När hon går på bussen till Shadow Falls märker hon att alla andra som ska dit är helt knäppa. En kille kan tydligen ändra ögonfärg, en tjej har tagit med sig en padda.
Det dröjer inte länge förrän Kylie får reda på att de inte är knäppa, de är bara övernaturliga, och lägerledaren hävdar att Kylie också är övernaturlig. Men hon vägrar tro på det och gör sitt bästa för att hitta bevis för att hennes teori stämmer så att hon så snart som möjligt kan lämna Shadow Falls och åka hem. Men när hon lär känna två supersnygga killar, Derek och Lucas, och dessutom skaffar sig nya vänner börjar hon fundera på om hon verkligen vill åka hem...

Det var nästan tusen år sedan jag läste ut den här boken(eller cirka tre veckor i alla fall), men ni behöver inte oroa er, jag har skrivit en recension på den på engelskan i skolan så jag kommer ihåg rätt mycket ändå.

I början tyckte jag att den gick alldeles för fort fram, efter 20 sidor hade hon i stort sett redan fått ett rum på lägret, men kanske var det bra för då kom man in i den direkt. Det var inte så att man satt där med öppen mun och ett frågetecken hängande över huvudet. Man förstod allt, men det kändes ändå som att den gick lite för fort fram.
Det ändrades dock ganska fort. I mitten var boken lite seg då och då, eller ja, kanske inte seg, men i alla fall händelselös, fast ändå inte riktigt händelselös.Takten blev långsammare.
Som ni märker så följer den här boken ett speciellt mönster, den var alltså väldigt förhastad i slutet också ( början på andra boken är alltså säkert långsamt) och jag tyckte att man fick svar alldeles för snabbt på de frågor man gått och väntat på hela boken.  Jag ogillade alltså slutet mest. Det kändes verkligen som att det fanns så himla mycket frågor att spinna vidare på, det hade kunnat bli en storslagen avslutning, tyvärr blev det inte riktigt det.

Jag vet att det kanske låter som att jag inte alls tyckte om boken( jag har en förmåga att alltid låta negativ fast jag egentligen inte menar det), men det gjorde jag faktiskt. Först var den inte riktigt vad jag hade förväntat mig och det gjorde mig besviken, men jag tycker fortfarande väldigt mycket om boken. Jag hade tänkt mig lite mer action än vad jag fick.

Kylie, huvudkaraktären, var en bra karaktär. Jag kunde relatera till henne och jag gillade att läsa om henne när hon oroade sig och tänkte tillbaka på sitt gamla liv där hon inte riktigt hade passat in. Hennes vänner var också väldigt trevliga och trovärdiga. Jag älskade att hon fick just Della och Miranda som rumskompisar för det var riktigt mysigt att läsa om när de var tillsammans. Jag fick verkligen känslan att de var bästa kompisar. Dessutom var det väldigt underhållande att läsa när Della och Miranda bråkade med varandra, som de gjorde hela tiden.

Derek och Lucas är killarna som hon faller för. Jag föll direkt för Derek, anledningen till det kan vara att man tidigt i boken får veta att Lucas hade dödat hennes katt. Jag kände liksom redan då hur ett hat växte mot honom, även om jag kanske inte riktigt direkt hatade honom, fast jag föredrar verkligen Derek. Han var gullig, rolig och han brydde sig om Kylie.

De här killarna tog dock vääldigt mycket plats, mer plats än vad jag från början hade trott. Det kändes som att Kylie fokuserade på vem av killarna hon skulle välja medan hennes värld föll samman för att hon aldrig såg till att lösa mer väsentliga problem. Så lite minus för det.

Annars gillade jag verkligen den här boken, även om jag inte riktigt kan sätta fingret på varför, och jag kan inte vänta tills jag får läsa fortsättningen(håll tummarna för att jag får den i julklapp).

Bästa med boken: Jag gillade miljön där boken utspelade sig, karaktärerna m.m
Sämsta med boken: Den mycket ojämna takten. Den var förhastad på ställen där den inte skulle vara det och långsam på ställen där den inte skulle vara det. Dessutom tyckte jag att det inte hade behövt vara så mycket kärlek som det var. MER ACTION ÅT FOLKET!


Förresten så är jag ledsen för att det var så längesedan jag bloggade, jag har inte orkat eller haft tid. NaNo och alla andra skriftliga inlämningar har sugit musten ur min skrivlust. Plus att jag har mycket läxor den här veckan. MEN SNART ÄR DET JULLOV!!

/Anna(:


Veckans musik v.49


Unhappy- Thriving Ivory

Riktigt bra låt! Precis lika bra som Angels on the moon som jag la in för några veckor sedan!
Idag har jag konsert så det är därför jag uppdaterar nu, jag kommer med största sannolikhet inte hinna blogga ikväll.


/Anna(:

Sammanfattning av november 2011

Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 844

Jämförelse med oktober: I oktober läste jag en riktigt bra bok, men också en riktigt kass bok. Jag läste nästan bara hälften så många sidor den här månaden, men det känns inte som att det gör så mycket. Visst hade jag väl velat läsa mer än tre böcker, men jag är ändå nöjd med de tre böcker jag läste. Två av dem var riktigt bra!

Antal svenska böcker: 2
Antal engelska böcker: 1 (jag blir så himla nöjd över mig själv varje gång det inte blir en nolla i den är rutan)

Bästa bok: Svårt. Det blir nog lika mellan dessa två:

Besatt- Anne Cassidy
Born at Midnight- C.C Hunter

Båda böckerna var i stort sett lika bra, men på väldigt olika sätt! Besatt var mer djup medan Born at Midnight var lite mer lättsam (jag har fortfarande inte listat ut varför jag tycker så mycket om den, det är därför recensionen dröjer.)

Den bok som inte riktigt passade min målgrupp: Jag antar att det får bli Dammråttornas tappra riddare av Måns Gahrton och Johan Unenge. Fast jag tycker egentligen inte alls att den kan kallas dålig. Så jag tänker inte kalla den sämst. Det är bara det att den inte var riktigt lika bra som de andra och anledningen är ju självklart att den riktar sig till en yngre målgrupp. Trots detta tycker jag fortfarande mycket om den här serien! Så den är inte dålig, men ni fattar.

Alla lästa böcker i november:
Dammråttornas tappra riddare- Måns Gahrton, Johan Unenge (recension kommer inte)
Besatt- Anne Cassidy 283 sidor
Born at Midnight- C.C Hunter 398 sidor (recension kommer)

Vilken var den bästa bok ni läste i november?

/Anna(:

RSS 2.0