The Chosen One

Titel: The chosen one
Författare: Carol Lynch Williams
Sidantal: 213
Betyg:8/10
Språk: Engelska


Kyra bor tillsammans med sin familj, inte någon helt vanlig familj. Hennes pappa har nämligen tre fruar och Kyra har runt tjugo syskon. Hon bor inte i något vanligt samhälle utan hon och hennes familj bor tillsammans med The Chosen Ones. Kyras liv var underbart till den dagen då hon fick reda på att hon skulle bli tvungen att gifta sig med sin femtio år äldre farbror, som dessutom redan har sex fruar. Kyra är nämligen inte som alla andra, hon vägrar att anpassa sig och hon tänker absolut inte gifta sig med sin farbror.
Två hemligheter har hon också: Hon älskar att läsa och hon är kär i Joshua.
Men när Kyra vägrar att gifta sig med sin farbror så uppstår problem, även för hennes familj.

Den här boken var väldigt bra men samtidigt väldigt smärtsam och hemsk. Det är hemskt att behöva läsa om en fjortonårig flicka som ska bli tvingad att gifta sig med sina sextioåriga farbror. Det som däremot var bra var att Kyra inte bara lät det ske, hon gjorde verkligen något för att försöka stoppa det här. Även om det var svårt så slutade hon inte kämpa.
Det som också gjorde att jag gillade Kyra var att hon gillade böcker. Väldigt smart drag av författaren egentligen för man börjar ju verkligen gilla någon som gillar böcker om man själv gillar böcker. Böckerna betydde ju verkligen mycket för Kyra och det var underbart att läsa om det. Jag är glad att jag inte levde där för jag hade inte stått ut med att inte få läsa böcker, fast de fick läsa bibeln.
Boken var ju även sprängfylld med kärlek, både till böckerna, till Joshua(som jag verkligen gillade) och till familjen.
Den här boken är absolut läsvärd även om den är hemsk, den är faktiskt väldigt mysig också. Det känner jag nu när jag tänker på den såhär i efterhand.

Bästa med boken: Kyra och allt som hon älskade. Kyra var verkligen en kärleksfull person,även om hon inte lät andra stoppa hennes drömmar.
Sämsta med boken: Ibland blev jag lite trött på allt tjat om att de måste vara lydiga och göra som de blev tillsagda och sådär.
Ålder den passar för: Jag säger väl tonåringar igen, men man måste även kunna läsa ganska bra på engelska för den finns inte på svenska vad jag vet.

/Anna(:

Kommentarer
Postat av: B(:

Funderar på att kanske läsa den (:

2011-02-18 @ 10:31:58
URL: http://bbloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0