Här ligger jag och blöder

Titel: Här ligger jag och blöder
Författare: Jenny Jägerfeld
Sidantal:252
Betyg: 7/10

Under en skulpturlektion sågar Maja av sig tummen med en elektrisk sticksåg.
Eftersom hon klär sig i svart tror alla,även hennes pappa, att hon sågade av sig tummen med flit.
 Den enda som inte tror att hon gjorde det med flit är hennes mamma.
Anledningen till det kan vara den att hon inte svarar när Maja ringer och när hon kommer för att besöka henne under helgen så är hon inte hemma. Maja vet inte vad hon ska göra.
Är hennes mamma död eller vad har egentligen hänt?
På grund av flisor i foten hamnar Maja på en fest hemma hos grannen Justin, fast han heter egentligen inte Justin.
Justin får Maja att glömma av mamma för ett kort tag. Men mamma Jana är fortfarande borta, vart är hon egentligen?

Tyvärr är jag besviken. Jag hade verkligen,verkligen,verkligen (för att härma författaren) sett fram så himla mycket emot den här boken men tyvärr blev jag besviken. Jag trodde den skulle vara megarolig och hyperbra, men det var den inte riktigt.
Visst småfnissade jag mycket mer än vad jag brukar göra i böcker, men inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra.
Början var riktigt äcklig och fick mig att må lite illa, men på sätt och vis gillade jag det. Att hon bara genom ord lyckades skriva en sådan äcklig beskrivning på när någon sågade av sin tumspets, jag kan säga att jag fick en väldigt klar bild framför mig.
Maja framstod som en väldigt stark tjej enligt mig, hon bröt liksom inte ihop för minsta lilla sak, även fast hon faktiskt var lite ostabil ibland.
Justin/Jens gillade jag väldigt mycket.

Men innan jag säger något mer så tänker jag bara liksom komma med en möjlig förklaring till varför jag inte blev helt förälskad i den. Jag tror att det var fel tidpunkt som jag läste den på. Det blev ju ett stort avbrott i läsningen i runt lite mer än en vecka och det gjorde ju att man kom ifrån och glömde lite i boken. Jag fick inte samma känsla som om jag hade läst den inom en kortare tidsperiod, eller ja, ni fattar.
De sista hundra sidorna läste jag ju liksom ut på mindre än en dag och de var faktiskt väldigt bra!


Bästa med boken: Den var liksom rolig på ett sätt som många andra böcker inte är. Jag gillade att Maja var lite sådär småklumpig också, inte någon helt perfekt barbiedocka.
Sämsta med boken: Att jag trodde att den skulle vara ännu bättre.
Åldersgrupp: Tonåringar men även vuxna
(Det var så länge sedan jag gjorde en recension att jag blev tvungen att läsa en gammal recension för att se om jag skulle ha med något mer^^)

/Anna(:


Update på bokfronten

Idag läste jag ut Här ligger jag och blöder och de sista 100 sidorna gick av bara farten, så skönt att äntligen kunna läsa igen! Recension kommer, jag måste bara fundera och tänka igenom vad jag egentligen tyckte för just nu vet jag inte. Inte helt i alla fall.


Undra egentligen hur många gånger jag använt den här bilden nu, jag skulle tippa på minst fem gånger, och det är nog ändå en underdrift..

/Anna(:

Forever

Nu blir det väldigt mycket nyaböckerinlägg men det får ni leva med för på senaste tiden har jag dejtat denna boken varenda vaken timme på dygnet och varken hunnit läsa eller ägna mig åt någon fritidssyssla överhuvudtaget:

Min Biologibok


Men nu är provet gjort och huvudvärken borta så då kommer jag med en trevlig nyhet för alla trevliga människor som läst böckerna om Sam och Grace. Ringer det en klocka? Om jag säger The wolves of Mercy Falls då?
Det kommer såklart en fortsättning på böckerna Shiver(Frost) och Linger(Feber) av Maggie Stiefvater.
Den kommer heta Forever och kommer ut på engelska 12 juli. Omslaget är lika fint som på de andra böckerna(:


Detta var det omslag som jag fann först och det är väldigt vackert.


Denna hittade jag efter den första och den är också vacker men på något sätt gör den här framsidan mig lite nedstämd.

Sedan hittade jag också en annan bild men jag tvivlar på att det är något riktigt omslag.

Nice va(:

Är detta en serie som ni läser?

Jag har ju ännu inte läst tvåan, väntar på att den ska komma på svenska, vilket den snart gör.

/Anna(:

Förlorad ängel

Ni vet fortsättningen på Fallen ängel (Hush hush) finns ju på engelska och då heter den Crescendo.
Nu har det kommit ut namn till vad boken ska heta på svenska. Namnet kommer vara Förlorad ängel och jag gillar det för det passar liksom,man förstår typ att det är samma serie.

Dock lär vi få vänta ett tag tills den kommer på svenska. På Bokus hemsida står det att den beräknas komma tredje maj.Jag gillar att de har kvar samma omslag som på den engelska upplagan. Även detta omslag,precis som Fallen ängel, är väldigt vackert.

Kommer ni läsa fortsättningen eller har ni redan läst den på engelska?
/Anna(:

Ledsen(eller ja...)

Ja, jag är ledsen för att jag inte har skrivit något på ett tag. Anledningen? Jag har legat i en förbannad migrän. Även om jag har lidit av migrän sedan jag var väldigt liten så är det inget som man vänjer sig vid. Absolut inte.
Det är först nu som jag kan sitta vid datorn och vi får se hur det går med huvudet..
Detta skrev jag bara så att ni skulle förstå varför jag inte skrivit. Läst har jag inte heller gjort. De senaste två dygnen har jag spenderat cirka 20 timmar framför teven.

/Anna(:

Citat

Just nu läser jag Här ligger jag och blöder(som jag hade mycket höga förväntningar på men som ännu inte lyckas leva upp till dem) och det har varit några roliga citat ibland. Jag vet inte om jag är väldigt svårroad eller något för jag har aldrig suttit och skrattat högt som många andra som läst boken.


Här kommer i alla fall ett som jag tyckte var kul:

Ställde mig och såg in i det gula ljuset på människorna som rörde sig därinne.
Deras upplysta leende ansikten antydde samhörighet och gemenskap.
Kände mig lite som flickan i H.C Andersens berättelse,
hon med svavelstickorna.
Bara att jag hade mina i foten.
Fan.

Här ligger jag och blöder s.59

Har man inte läst boken så är det kanske inte så roligt eftersom man kanske inte förstår.

/Anna(:


Veckans musik

(Förresten,jag passar på att ursäkta mig för att det var längesedan det kom upp en recension,men det går segt med läsningen nu..)


Remedy-Little Boots

Den här låten lyssnar jag väldigt mycket på nu(:
Nästa vecka kanske ni får något från mitt favoritmusikband:D

Vad föredrar ni för musik?

/Anna(:

Ny bok om Alex Rider

En nionde bok kommer om Alex Rider (Författare: Anthony Horowitz) på engelska 7 april ( inte helt säker på datumet) i år.
Den kommer heter Scorpia Rising. När den kommer på svenska vet jag faktiskt inte.


This gripping final mission brings together Alex Rider's old enemies to frame the teenage superspy in an unstoppable plot of revenge, from which he can never return. Pursued from Europe to North Africa and Cairo's city of the dead - this is the twistiest and most deadly plot of any Alex Rider mission yet, and will reveal Smithers' ultimate gadget and see the shock death of a major character.


Gillar ni Alex Rider? Har ni läst någon av de tidigare böckerna?

Jag har bara läst den första boken och jag tyckte inte att den var så jättebra. Tydligen så hade jag inte gjort någon recension på den..

/Anna(:

Dagens fråga

Är det någon här som har läst Vampyrater? I sådana fall kanske ni har läst den del som bara finns på engelska Dead Deep. Den är liksom lite som en kort novell bara emellan första och andra boken.

Ni som har läst den, tycker ni att den är värd att köpa och läsa?
/Anna(:

Veckans musik

Jag glömde Veckans musik i tisdags så det får komma idag, några dagar försent.


Grenade-Bruno Mars

Antagligen glömde jag att lägga in Veckans musik eftersom jag inte direkt har någon låt just nu som jag lyssnar på hela tiden, men den här låten är jättebra.

/Anna(:

Vampire Diaries: Uppvaknandet

Titel: The Vampire Diaries: Uppvaknandet
Författare: L.J Smith
Sidantal:206 sidor
Betyg:7/10
(och ja, mitt batteri är slut i kameran igen, hur kan det hela tiden vara slut?!)

Elena är skolans drottning och hon kan få vem hon vill. Förutom Stefan Salvatore, tydligen. Han är ny på skolan och varje gång Elena försöker prata med Stefan så går han ifrån henne.
Hon förstår inte vad det är för fel på honom och hon bestämmer sig för att göra allt för att få Stefan.
Problemet är att han verkar ha en mur omkring sig som inte går att komma innanför men Elena tänker lyckas.
Han har även ett väldigt trassligt förflutet..

Jag har ännu bara läst första delen i första boken(som innehåller både första och andra boken) och jag är inte särskilt imponerad än.
Det är i alla fall väldigt tydligt att boken inte är som serien. Än så länge föredrar jag absolut Tv-serien.
Man har liksom redan en bild i huvudet av hur Vampire Diaries är så det blir konstigt när man även ska göra sig en ny bild, där Elena dessutom är bitchig och blond.

Som jag kanske inte har berättat så är jag Team Damon och det står jag kvar vid även när det gäller böckerna än så länge. De få gånger som Damon var med i första boken var garanterat de bästa och roligaste. Mer Damon åt folket!

Men jag ger ännu inte upp hoppet och jag tror att de kan bli mer spännande inom en snar framtid, det är kanske anledningen till att de har satt de två första böckerna i en bok. För att man liksom ska fortsätta ändå även om man kanske inte är riktigt övertygad.

Det var ett ställe i boken som jag verkligen tyckte var löjligt.

Sedan såg hon det smala band av siden som låg prydligt hopvikt i ett av hörnen.Hon tog fram det och lät det glida mellan fingrarna. Det var det aprikosfärgade hårband hon tappat andra dagen efter skolan.
Åh, Stefan. Tårarna sved i ögonen och bröstet svällde av gränslös ömhet.Så länge?
Har du älskat mig så länge? Åh,Stefan...
Elena s.120

Jag tyckte att det var väldigt löjligt eftersom det var ungefär två veckor sedan de träffat varandra för första gången. Vilket enligt mig inte är lång tid alls..

Annars en ganska bra bok som man av någon anledning faktiskt inte vill lägga ifrån sig när man väl börjat,man vet inte varför. Kanske är det vampyrernas tankekraft..


/Anna(:


Gillar du att skriva eller läsa?

De flesta som läser den här bloggen gillar säkert att läsa, och läsning är ofta sammanbundet till skrivning.
Så om ni gillar att läsa och skriva så kan ni bli medlem på den nystartade sidan 1av3.
Där finns massa skoj! Man kan även skriva poesi där:D
Det är nog ett bra ställe om du skriver mycket och kanske någon gång i framtiden vill få en bok publicerad.

/Anna(:

Var man kan köpa Vad varje svensk bör veta

Jag fick frågan vart man kunde köpa den och jag såg den faktiskt på min bokhandel igår. De är inte längre Bokia men de köper in ungefär samma böcker som Bokia gör. Så kolla om den finns där:D

/Anna(:

Dagens köp och lån

Idag hann jag med en sväng både till biblo och till bokhandeln. Eftersom jag fick två stycken av Okänd identitet i julklapp så bytte jag in den ena och beställde Saknad: Träffad av blixten istället. Idag hade den kommit så jag hämtade ut den. På biblo lånade jag en bok om skrivande:D Det kanske ni inte visste men jag gillar faktiskt att skriva också, jag tar mig aldrig tid bara..


Saknad: Träffad av blixten-Meg Cabot/Jenny Carroll
Skriv om och om igen- Katarina Kuick och Ylva Karlsson


Har ni läst någon av dem?


/Anna(:

Det händer nu

Titel: Det händer nu
Författare: Sofia Nordin
Sidantal:249
Betyg: 9/10


Stella gillar Sigrid och hon vill berätta det för henne. Hon vill inte låtsas längre, hon vill bara pussa Sigrid mitt framför alla andra,men hon vågar inte. Tänk om Sigrid inte alls tycker likadant.
Sigrid och Stella har varit bästa kompisar ett tag och när Sigrid ska åka till Kreta så frågar hon om Stella vill följa med. Stella blir självklart överlycklig över att få vara ensam med Sigrid och hennes familj i två veckor. Tyvärr blir det inte riktigt som Stella hade tänkt sig. Under semestern märker Stella att Sigrids bror gillar henne och eftersom Stella inte vågar prata med Sigrid så börjar hon flirta med Sigrids bror istället. När de kommer hem från resan blir han väldigt efterhängsen och Stella ångrar sig, hon vill ju ha Sigrid, inte hennes bror...


Under tiden som jag läste den här boken så visste jag inte riktigt vad jag tyckte om den. Antagligen måste jag ha tyckt att den var väldigt bra för jag sträckläste den i stort sett. Nu så här i efterhand tycker jag att det var en väldigt bra bok. Man kände sig liksom lite som Stella och jag gillade att det inte var en helt vanlig kärlsekshistoria. Här är det ju en tjej som gillar en annan tjej och på något sätt känns det faktiskt svårare för de allra flesta är ju heterosexuella och då kan det ju vara svårt att veta om den andra tjejen gillar en tillbaka. Därför var den här boken väldigt spännande.
Jag trodde att det skulle hända något hemskt i slutet, alltså att någon skulle få reda på något och att de skulle bli osams eller så. Jag väntade liksom på det eftersom det kändes som att det skulle hända men det enda som hände var att de småbråkade lite.
Så hela den här boken var faktiskt rätt positiv, man kände sig faktiskt glad och lycklig när man läste den här boken.

Jag gillade även när Stella mejlade med Agnes som var en gammal tant och som hade gått igenom samma sak när hon var ung,för väldigt länge sedan.

Den här boken hade nog kunnat vara ännu bättre om man hade fått läsa från både Sigrids och Stellas perspektiv. Jag ville ju liksom veta hur Sigrid kände det för det var ju liksom alltid Stella som tog tag i allt. Sigrid bara väntade på att Stella skulle ringa och så där.

Det bästa med boken: Det var liksom ingen helt vanlig kärlekshistoria och det gjorde den här boken mycket mer intressant och på något sätt varm. När man läste den här boken kände man sig på något sätt välkommen till en annan värld,Sigrids och Stellas.

Det sämsta med boken: Man blev irriterad på Sigrid som aldrig tog några egna initiativ och som aldrig riktigt sa till sin mamma som inte ville att de skulle vara tillsammans.

Vilken ålder boken passar för: Garanterat tonåringar! 13-17 år kanske.


/Anna(:

Veckans musik

Egentligen hade jag tänkt en låt som jag för tillfället lyssnar sönder. Men det är ju inte så kul att jag redan har haft med en låt av det bandet tidigare. Jag tror faktiskt att ni kommer få två låtar idag bara för att det är jullov!(:


Come home- One Republic ft. Sara Bareilles

Jag superälskar den här låten! Speciellt versen där Sara sjunger, så fin är den. Jag brukar inte vara så mycket för långsamma låtar men den här älskar jag.


In the next room- Neon trees

Jag hade ju med Neon trees låt Animal för bara några veckor sedan. På sista tiden har jag verkligen börjat gilla Neon trees och den här låten är det lite mer sväng i om man kanske inte gillar den första låten jag la in.

/Anna(:

Tråkiga nyheter till alla som följer Vampire Diaries i svensk takt..

Ja, jag var precis inne på Tv6 sida (och nej, jag gillar verkligen inte alls TV6 längre för de har alltid så långa pauser i alla de bästa programmen) och såg att de skulle ha paus på Vampire Diaries till den 18 februari! Fattar ni, 18 FEBRUARI! Och då kommer de även börja visa på fredagar klockan 20.00. Jag som vill se det på torsdagar så att man kan diskutera det i skolan sen. Torsdagarna blir även lite mer överlevbara när man har Vampire Diaries. På fredagar ska man ju mysa med familjen och se något program tillsammans../Morsning från en mycket besviken Anna..

Gillar titeln!

En bok som kommer 17de mars har en väldigt bra titel enligt mig.Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag.

Olivia fick precis det hon drömde om, världens snyggaste bästa finaste perfekta pojkvän. Tre år senare blir hon lämnad och vet inte vem hon är utan John. Hon gör listor på positiva saker med att vara singel, men de blir korta. Väldigt korta. Samtidigt upptäcker hon att man kan vara attraherad utan att vara kär.


/Anna(:

Ny bok om Theo och Ramona

För alla er som älskar böckerna om Theo och Ramona som reser i tiden så kommer det en ny bok om dem i augusti 2011. Jag har ännu inte hunnit läsa alla böcker men jag blir glad ändå för jag gillar verkligen de här böckerna. Speciellt att man verkligen lär sig verkliga saker som har hänt under tiden man läser!
På liv och död i andra världskrigets skugga kommer den att heta. Ett väldigt långt namn enligt mig. Bilden ser ju verkligen lockande ut!

Den här handlar såklart om Andra världskriget

Författare är Kim M Kimselius

/Anna(:

Någon slags trevlig resumé av bokåret

Ja, jag hade tänkt göra någon trevlig årsresumé av böckerna som jag har läst 2010. Nu tills 2011 ska jag i alla fall försöka vara lite noggrannare med sättet jag skriver ner böckerna jag har läst. Jag tänker nog skriva dem under månad och allt sånt där.

Böcker 2010

Bästa boken:
Måste vara den svåraste frågan så jag tar den först(jag varnar er, det kommer inte bara bli en bok för det är omöjligt!)
Skuggkysst- Richelle Mead
Hungerspelen(del1)- Suzannne Collins
Saknad-serien- Meg Cabot
Linas kvällsbok 1&2- Emma Hamberg
Fallen ängel- Becca Fitzpatrick
Löftet- Richelle Mead

Sämsta bok: Den här frågan är också svår ju..
Mer än ögat ser- Melissa Marr
Slumpens bok- Åsa Lind

Den största överraskningen: Linas kvällsbok! Jag trodde verkligen inte att den skulle vara bra men jag älskade den verkligen(som ni kanske förstår eftersom den är bland de bästa böckerna detta år) och även Saknad-serien som jag bara lånade av en slump, läste och totalälskade(:

Bok som berörde mest: Tretton skäl varför och 14 år till salu

Antal lästa böcker: 101 ungefär. jag har inte riktigt koll på min lista när jag läste ut den första boken 2010 så det stämmer nog inte helt och fullt men ungefär 100st.

Största besvikelsen: Slumpens bok(som jag hade väntat på i typ 3 månader och när jag väl fick den var den inte bra och det var stavfel hela tiden), Revolt(jag tyckte inte att den var så bra som jag trodde att den skulle vara och nu såhär i efterhand känner jag mig ännu mindre nöjd..)

Tjockaste boken: Ljudet av ditt hjärta(som jag läste för andra gången inför Eclipse-premiären)530sidor

Tunnaste boken: Är det någon där? 43 sidor

2011 års bokmål: Att jag ska läsa mer på engelska! Plus att jag ska försöka läsa många av de olästa böcker som jag själv äger och som har stått i min bokhylla i lång tid..

Nöjdast över: Att jag lyckades läsa en engelsk bok som hade mer än 250 sidor!
Att jag har hittat så många nya fantastiska böcker och serier.
Och att jag bestämde mig för att börja blogga om allt jag läst! Det är liksom inte bara själva bloggningen, man hittar ju massa nya bokbloggar där det finns massa trevliga bloggare som man får lite kontakt med. Det känns kul att liksom ha "kontakt" med andra som älskar att läsa:D
/Anna(:
RSS 2.0