Upplägg/regler till miljöutmaningarna

Jag är fortfarande inte helt säker över hur detta kommer gå till,men jag har en idé nu som jag kommer testa i en månad i alla fall,sedan får vi se hur det går.


  • Varje månad lägger jag upp nya miljöutmaningar.
  • Varje månad kommer ha ett speciellt tema.
  • Miljöutmaningen kommer vara uppdelad i små steg,man måste inte göra alla.
  • Det är ingen anmälan,men det är alltid trevligt om ni berättar vilka steg ni tänker försöka er på och sådär.
  • Man måste inte vara med varje månad.
  • I slutet av månaden kommer jag lägga upp en utvärdering av hur det gått för mig, där kan ni kommentera  och berätta hur det gått för er. Känner ni för det får ni självklart lägga in framstegen på er blogg(om ni har någon). Denna idé är jag lite osäker på än,men tills jag kommer på något bättre så är det denna som gäller.
  • Det är meningen att det här ska vara roligt och inget krav.
  • Mejla mig om det är något ni undrar över, eller om ni har någon idé på utmaningar.

Vi får hoppas på succé:D

/Anna(:


En liten medhjälpare

Köpte en ny bok idag trots att jag har läst den tidigare. Men det var väldigt bra information i den, den var lätt att förstå och den var på rea, så jag köpte den. Plus att jag kan få hjälp av den till miljöutmaningarna.

Cykla,panta och rädda en isbjörn- Jörn Spolander

Som sagt så är den här boken väldigt bra om man vill lära sig mer om miljön, för den här är lättläst och alltså förstår man allting. Något som är viktigt när man vill lära sig om något. Här slipper man bli frustrerad över massa ord som man inte fattar. Här är det bara ren (och otrevlig) fakta.Det finns såklart också en hel drös med tips på hur man hjälper miljön.

Förresten, tycker ni att jag ska lägga upp några slags "regler" (eller hur jag tänkt mig själva upplägget) innan 1 augusti då första miljöutmaningen kommer så att ni hinner lära er lite om det eller ska jag lägga upp allt på samma dag?

/Anna(:

Gossip Girl


Titel: Gossip Girl
Författare: Cecily Von Ziegesar
Sidantal:192
Betyg: 7/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel:Gossip Girl

Den populära Serena kommer tillbaka till staden som Blair och hennes vänner bor i efter att ha gått i skolan i en annan stad.  Blair gillar inte detta eftersom hon äntligen har blivit den mest populära, nu står hon inte längre i skuggan av Serena.
Men massor av elaka rykten har spridits om Serena så när hon kommer tillbaka är det ingen som låtsas om henne. Serena förstår inte varför och hon försöker att närma sig sina gamla vänner, men lyckas inte.
Istället måste hon försöka hitta nya vänner..
Och vem är Gossip Girl som skvallrar om alla tjejer och killar?

Den här boken var väldigt lättsam och tog inte särskilt lång tid att läsa ut. Jag gillar att boken är lite mystisk och spännande genom att man inte vet vem det är som skriver som Gossip Girl. Tänk er liksom Pretty Little Liars. Gossip Girl är ungefär som A, man vill verkligen veta vem det är.

En karaktär som jag verkligen störde mig på var Blair. Hon och Serena hade tydligen varit bästa vänner innan Serena flyttade, nu när hon kom tillbaka ville inte Blair prata med henne alls. Jag tyckte att anledningen till det var lite luddig. Var det bara för att Serena var populärare än Blair förut och att Blair inte ville låta det hända igen? Eller var det för att hon trodde på ryktena som spridits om Serena. Dålig anledning i vilket fall.
Blair var för det mesta bara allmänt störig och jobbig.

Sedan fanns det ju två lite mindre populära tjejer med i bilden, Vanessa och Jenny. Jag gillar att man inte bara läser ur de populära tjejernas perspektiv.

Tyvärr blandade jag hela tiden ihop Vanessa och Jenny. Kanske var det för att perspektiven blandades hela tiden. Det var liksom ingen ordning, några rader var ur Blairs perspektiv, och om Blair pratade med tex Serena så kunde det helt plöstligt byta till Serenas perspektiv under deras samtal. Det var i alla fall så jag upplevde det.
Men det var något man på sätt och vis vande sig vid efter ett tag.

Det var även med några killar(något som är i stort sett självklart i chic-lit) och jag föll speciellt för Daniel. Han var riktigt mysig. En annan karaktär som jag faktiskt gillade väldigt mycket var Serena. Jag tyckte hemskt synd om henne. Hon hade bara varit borta ett tag och när hon kommer tillbaka vill ingen vara vän med henne och alla har spridit hemska rykten.

Om jag ska vara ärlig så kom jag inte ihåg många namn alls från den här boken, kanske för att namnen var rätt så intetsägande.

En bra bok om man vill ha något lättsamt men samtidigt lite spännande. Jag vill läsa vidare nu så att jag kan få reda på vem Gossip Girl är!

Bästa med boken: 1. Att det inte bara handlade om populära tjejer. 2. Att man blir nyfiken på vem Gossip Girl är. 3. Att den är väldigt lättsam och snabbläst.
Sämsta med boken: Att det var lite kaos med perspektiven. Det hade varit mycket bättre om varje person hade var sitt kapitel.
Åldersgrupp boken passar för: Tonåringar.

Förresten börjar jag bli allvarligt oroad nu, jag har inte läst något superduperbra på superduperlänge. Hur kan det komma sig?

/Anna(:

Veckans musik v.30


Baby Hurricane- Vincent

Jag hade en låt med Vincent för några veckor sedan(hör den här ), men jag tycker om den här låten också så den fick bli veckans musik den här veckan.

Och gillar ni inte Vincent så kan ni ju få en annan låt att lyssna på istället.
Kids- MGMT


/Anna(:

Dagens fråga typ

Jag har funderat i några dagar nu om jag ska berätta om den här idén som jag har eller om jag bara ska strunta i det.
Jag är fortfarande inte helt säker på om jag gör rätt beslut( oj, vad vuxen jag låter><),men samtidigt tänker jag: Det här är viktigt, och om jag fattar att det är viktigt så gör nog ni det också.
Som jag har berättat om tidigare så handlar det inte om böcker. Eller på sätt och vis gör det det, för vartenda ämne är berört av det här.
Det handlar nämligen om miljön.
Något som jag försöker tänka på så mycket som möjligt,och det är något som alla borde försöka tänka på så mycket som möjligt.
Jag är inte riktigt säker över hur jag har tänkt mig upplägget. Men något i stil med några "miljöutmaningar" varje månad. Vem som helst får delta,och man måste inte delta varje gång, ingen anmälan heller för den delen som det verkar i mitt huvud just nu.
 Sedan försöker man göra dessa "utmaningar" och samtidigt göra dem till en vana, så när månaden är slut så fortsätter man ändå med dem, utan att direkt tänka på det.
Själva syftet med det här är väl att göra oss uppmärksamma på hur vi kan hjälpa miljön.
Jag vet själv hur jobbigt det kan vara att ändra sina vanor, genom att tex släcka i taket när man lämnar ett rum, men det är nödvändigt.
Jag vill inte att ni ska tycka att det här är som värsta kravet.För det är det inte, orkar man inte någon månad så är det okej, orkar man inte alls så är det också okej. Något som jag i alla fall kan lova er är att det kommer kännas mycket bättre efteråt när ni gjort något bra för miljön.


Eftersom detta är något där ni kommer vara i stort sett lika involverade som jag så skulle det vara trevligt att veta vad ni tycker. Om ni tycker att det är den sämsta idé ni någonsin hört, säg det. För då vet jag om jag ska lägga tid på det här eller inte. Om ingen orkar eller vill försöka så är det ingen idé att jag lägger tid på att hjälpa miljön genom bloggen.
Så känn er fria att kommentera precis vad ni tänker!:D
Om det visar sig att ni tycker att idén är bra(eller något åt det positiva hållet) så måste jag självklart vidareutveckla idén lite, som ni märker nu så är den rätt diffus./Anna(:

Vilket omslag?

Denna gång handlar det om Bloodlines(värst vad det har handlat mycket om Bloodlines nu den senaste tiden,eller känns det bara så?)

USAs omslag                                                               UKs-omslag(tror jag i alla fall)


Jag väljer absolut UKs, jag tycker att det är mycket finare än USAs. Jag gillar inte modellerna till USAs och därför förstörs ju hela omslaget. UKs omslag kanske inte är det finaste omslaget som finns men jag tycker att det är bra mycket snyggare än USAs.
Fast nu när jag har kollat runt lite på lite olika sidor så undrar jag om UKs omslag är ett officiellt omslag eller om det bara är någon som suttit hemma och gjort det.


Även om UKs omslag kanske inte är ett riktigt omslag, vilket omslag hade du valt?

En olustig början


Titel: Syskonen Baudelaires olycksaliga liv: En olustig början
Författare: Lemony Snicket
Sidantal: 170
Betyg: 8/10
Originaltitel: A series of unfortunate events: The Bad Beginning
Serie: Syskonen Baudelaires olycksaliga liv (del 1 av 13)

Syskonen Baudelaires föräldrar dör i en brand. Detta gör att Violet, Klaus och Sunny måste flytta till sin okände släkting Greve Olaf.
Snart märker de att Greve Olaf är en mycket elak man. Barnen tvingas dela på en enda säng och de måste utföra alla möjliga sysslor åt Olaf.
När föräldrarna dog ärvde barnen en stor summa pengar som inte kan användas förrän Violet fyller arton. Greve Olaf är ute efter dessa pengar och han gör vad som krävs för att komma åt dem. Han dödar till och med om det är nödvändigt..
Men syskonen Baudelaire är inte som vanliga barn. De är alla otroligt klyftiga, men kommer det räcka för att knäcka Olafs plan?

Det är inte första gången jag läser den här boken. För några år sedan läste jag hela serien som består av tretton böcker. Det här med tretton böcker är noga uträknat, något jag förstått på senare tid. Det är nämligen så att alla böcker innehåller tretton kapitel och det är sammanlagt tretton böcker. Kan det ha något att göra med att tretton är ett otursnummer? Jag är ganska säker på detta.

Det som jag gillar med den här boken är att den är annorlunda mot andra böcker. Jag gillar verkligen sättet som Snicket skriver på. Han använder en hel del svåra ord, men han förklarar ofta de svåra orden efteråt. Här kommer ett exempel:
De tre barnen Baudelaire bodde tillsammans med sina föräldrar i ett enormt hus mitt i hjärtat av en smutsig och myllrande stad, och då och då gav föräldrarna dem tillåtelse att på egen hand ta en ranglig spårvagn- som du säkert redan vet betyder ordet "ranglig" i det här sammanhanget "ostadig" eller "på väg att gå sönder"- till stranden där de fick tillbringa dagen som ett slags semester förutsatt att de kom hem i tid till middag.

Jag gillar verkligen att han gör så för då lär man sig nya ord, nu kunde jag ju redan ordet ranglig,men det var några ord där i som jag aldrig hört talas om tidigare( förutom när jag läste boken första gången antagligen).

Den här boken hade lätt kunnat vara deprimerande och sorgsen med tanke på föräldrarnas död. Men den blir inte sorglig och deprimerande förutom på några ställen. Sättet Snicket skriver på är svårt att förklara. Han skriver lite humoristiskt,men ändå inte bara. Läs boken så förstår ni vad jag menar. Han har i alla fall ett väldigt speciellt sätt att skriva på som jag gillar skarpt.

Karaktärerna gillar jag väldigt mycket. Jag gillar hur bra Violet, Klaus och Sunny samarbetar tillsammans, det är underbart att läsa om. Att de liksom klarar av allt det här svåra tack vare sina stöttande syskon. Jag känner verkligen medlidande med alla de tre syskonen.

Även om jag känner medlidande med dem så gillar jag samtidigt att Snicket vågar vara så elak mot sina huvudpersoner(och andra karaktärer) i en bok som ändå riktar sig till lite yngre läsare(men alla borde läsa den).  Jag kan berätta att det kommer bli värre i senare böcker om jag kommer ihåg rätt.

Texten är stor, boken är kort,men ibland förekommer faktiskt svåra ord. Men det är något som jag tycker passar in i handlingen,med tanke på hur intelligenta barnen faktiskt är.

Tyvärr finns det lite overkliga saker i boken som drar ner betyget, men det är absolut inget som förstör upplevelsen, det är mer nu i efterhand som jag tänker på det. Något jag däremot tänkte på var alla stavfel.

Bästa med boken: Den är så himla annorlunda skriven och även om den tar upp allvarliga ämnen så känns inte boken som något tungt att läsa.
Sämsta med boken: En del overkliga saker händer. Tex känns det inte så verkligt att de har en släkting som bor i samma stad,men som de aldrig träffat eller hört talas om.
Åldersgrupp boken passar för: Jag tycker att alla borde läsa den här boken. Alla. För jag gillar verkligen den här serien. Jag var rädd för att jag inte skulle göra det nu när jag läste om den,men det gör jag.

Som sagt, ALLA BORDE LÄSA DEN!

Just nu sitter jag och funderar över en idé jag har och om jag ska presentera den på bloggen eller inte.. Den handlar inte om böcker.
/Anna(:

Ibland börjar man ju undra..

..varför jag ens fortsätter åka till biblioteket flera gånger i veckan. Jag verkar ju inte direkt lida någon större brist på böcker. Värre verkar det ju i så fall vara med tiden. 


Om jag räknade rätt så var det ungefär 35 böcker.. Och vet ni vad, det senaste jag läste var en av mina egna böcker.
Jag tror att jag behöver söka hjälp^^. Det roligaste är att jag har böcker som jag har sparat speciellt till sommaren,såhär tänkte jag då: Ja, den hinner jag ju läsa på sommarlovet!
Såhär tänker jag just nu: Tjoho,massa nya böcker, jag tar de kortaste böckerna först för de går snabbast.
Jag hinner aldrig någonsin börja på de långa böckerna eftersom jag hela tiden lånar nya tunna böcker.

Lider ni av samma hamstringsproblem som jag?

/Anna(:

Spinoff-serie

Fick en fråga om vad en spinoff-serie var och tänkte att jag kunde (försöka) förklara det. Jag tänker använda Bloodlines och Vampire Academy som exempel.

Som jag nämnde så är Bloodlines en spinoff-serie till Vampire Academy. I Bloodlines är inte Rose längre huvudkaraktären. Sydney kommer vara den nya huvudpersonen och hon nämns för första gången i Löftet.
Så en spinoff-serie är en serie som utspelar sig i samma värld som den första serien,men med nya huvudpersoner, oftast personer som har haft mindre roller i de tidigare böckerna.
Det är ofta en helt ny historia och inte bara samma historia ur en annan persons perspektiv.

Jag hoppas att ni förstod min förklaring, och om ni inte gjorde det så är det bara att kommentera och fråga så ska jag försöka svara på era frågor!(:

/Anna(:

Veckans musik v.29


Charmed life-Joy Williams

Den här låten var med i förra avsnittet av Pretty Little Liars och jag tycker att den är mysig.

/Anna(:

Makroner/Macarons

Just nu har jag en lässvacka, så jag bestämde mig för att baka istället. Det tog tre timmar och blev inte bra alls. Jag bakade makroner/macarons(alla säger olika) bara för att jag har velat smaka så himla länge och för att de ser så himla goda ut. Dessvärre blev mina långt ifrån lika fina som de jag har sett.
Såhär ska de se ut:Såhär såg mina ut(OBS:ingen superbra bild):

Kanske inte riktigt lika direkt... Fast de i botten är faktiskt riktigt fina i jämförelse med de övre.
Det roliga är att det där kanske är ca 9 kakor, det skulle ha blivit 23st. Då förstår ni hur många som inte ens gick att få loss från bakplåtspappret..

Jag vill bara säga att försök er inte på det här hemma(om ni inte är superbra på att baka eller helt enkelt är lite galna). Det ser jättelätt ut när man läser receptet, men det är det inte. Jag tyckte i alla fall inte det, som ni märker.
Förresten så har de hallonsmak.

Har ni  någon gång misslyckats totalt när ni bakat?

/Anna(:


Vilket omslag+ titel?Omslaget till vänster är USAs omslag, det till höger är det svenska. Boken släpps på svenska den 16 januari 2012.

Jag tycker att omslaget till Before I fall är väldigt fint, det ser lite sorgset ut och jag tror att temat i boken är ganska sorgset. Jag gillar de milda färgerna i USAs omslag och ögonen är väldigt fina.

Det svenska omslaget tycker jag inte alls om. Det ser ut som att boken har legat och dammat uppe på vinden sedan nittiotalet,minst. Jag gillar inte att de använder röd text till titeln. Det förstärker bara intrycket av att detta är en gammal bok, vilket det inte alls är. Den här boken ser så himla dyster ut i jämförelse med USAs utgåva. Om de försöker få någon sorgsen stämning över boken så tycker jag inte att de lyckas alls lika bra som USA gör.
Titeln till den svenska boken gillar jag inte alls. Resten får du ta reda på själv? Nej, jag gillar det bara inte.
Kanske kan det ha något att göra med att jag har sett Before I fall väldigt mycket och är van vid titeln och omslaget.
Just nu är jag bara rädd för att de ska få för sig att översätta City of Bones och ge den ett megatöntigt namn med ett himla fult omslag.

Vilket omslag+ titel gillar ni bäst?

/Anna(:

Citat: Förlorad ängel

Ni som inte läst Förlorad ängel av Becca Fitzpatrick behöver inte oroa er, detta spoilar inte alls.

"Du råkar inte ha tusen dollar att låna mig?"
"Jag har inte ens
fem dollar att låna dig. Min spargris har drabbats av anorexi."

Förlorad ängel, Nora och Vee,s.37


/Anna(:

Night on Terror island


Titel: Night on Terror island
Författare: Philip Caveney
Sidantal:213
Betyg:5/10
Språk: Engelska
Originalspråk: Engelska
Finns översatt?: Nej

Kips pappa äger en gammal biograf. En dag börjar en ny man jobba på bion. Han heter Mr Lazarus och han beter sig lite underligt. Han vet saker om Kip och alla andra som en främling omöjligt kan veta.
Mr Lazarus berättar en dag för Kip att han kan skicka in personer i filmer med en speciell apparat som han själv uppfunnit. Kip tycker att detta är spännande till en början, tills allt går snett..

Visst låter den spännande?! Det var den inte. Eller jo,kanske lite ibland. Men jag hade väldigt höga förväntningar och den höll inte måtten.
Början var långtråkig, det tog ca 100 sidor innan ens handlingen satte igång, och är boken 213 sidor lång så kan man inte ha en 100 sidor lång introduktion, för då blir själva handlingen bara stressad. Och jag visste ju vad som skulle hända eftersom hela baksidan berättar i stort sett allt.

Jag hade tänkt mig att den här boken skulle ha en spännande handling där de typ försökte överleva på ön eller något,men jag hade fel. De sprang på en stig och kom sedan fram till något hus där det bodde kannibalneandertalare.Kul.
Visst var väl själva neandertalarna lite läskiga, men jag är så himla trött på dem för tillfället. Det var neandertalare överallt och blablabla.

Man fick inte heller någon klarhet i varför Mr Lazarus visste så himla mycket.
När jag köpte den här boken trodde jag att den skulle vara lika bra och rolig som Philip Caveneys tidigare serie om Sebastian Darke(den serien rekommenderar jag däremot varmt). Jag hade fel.

Något som var ett plus var att den var väldigt lätt att förstå. Engelskan var inte alls särskilt svår(och det säger ganska mycket för att komma från mig eftersom jag inte är någon van läsare på engelska).
Jag gillar också konceptet att man kan bli inskickad i en film och att allt som händer i filmen är verkligt. Dör du i filmen så dör du i verkligheten, och man måste komma ut innan eftertexterna kommer, annars är det finito.
Man tycker ju att det borde räcka för att ge boken lite spänning,men faktum var att den här boken var väldigt förutsägbar(kanske för att hela handlingen står på baksidan?!)

Jag är fortfarande lite kluven över vad jag tycker om boken,men jag är i alla fall ganska negativt inställd till den som ni kanske märker. Men suger gör den ju inte direkt, den är okej.
Kanske var jag för gammal(gillar inte att jag skriva att jag är för gammal för något) för den här boken. Kanske tycker yngre barn att den här boken är skrämmande.

Om du letar efter något lättläst på engelska så kan jag nog rekommendera den här. Det är inte världens bästa bok,men den är helt okej och engelskan är lätt.

Bästa med boken: Själva idén, även om den tyvärr inte räckte hela vägen fram enligt mig.
Sämsta med boken: Att början var så himla seg. Att den inte var som jag trodde och ville.
Åldersgrupp boken passar för: Är man engelsktalande så gillar man nog den här boken när man är i 9-12-årsåldern,men när jag var så ung så hade jag aldrig klarat av att läsa den på engelska. Så om den blir översatt till svenska så passar den nog bäst för den åldern.

Är det någon mer förresten som inte ser mitt förra inlägg om Before I fall-omslagen? Jag ser det inte..
/Anna(:

Veckans musik v.28


I Won't- Colbie Caillat

Även den här har varit med i Pretty Little Liars. Första avsnittet för att vara exakt(:

/Anna(:


Dags att sätta igång


Japp,jag borde verkligen sätta igång att läsa dessa böcker om jag ska hinna innan de ska lämnas in på biblo igen. City of Glass har jag redan lånat om åtskillga gånger,men Clockwork Angel hämtade jag ut idag, vilket betyder att jag har sex veckor på mig. Fast om Mitt perfekta liv av Sarah Dessen fortsätter att vara tråkig(är det okej att tycka att början är trist?Blir den bättre sen?) länge till så kommer jag nog aldrig ens hinna börja i Clockwork Angel..


Clockwork Angel är väldigt liten i jämförelse med de andra två. Jag vet att det finns större,men detta var den som biblo köpte in. När jag såg den lilla texten gick jag i kras. Detta kommer ta mig två år,minst. Och då pratar jag bara om Clockwork Angel..

/Anna(:


Fifteen Love


Titel: Fifteen love
Författare: Peter Barlach
Sidantal:253
Betyg: 6/10
Orignalspråk: Svenska
Serie: Fristående fortsättning på Inte bara tennis och Dubbelfel

John är nu femton år gammal.
Han tycker inte längre om tennis lika mycket, han försöker fortfarande handskas med sin mammas död, han är kär i familjens polska städerska och han vet inte om han vill fortsätta vara vän med Gabriel.

Det är ungefär det som boken handlar om, så någon värst vidare längre sammanfattning kan jag inte skriva.

Jag gillar att läsa ur en killes perspektiv, det finns faktiskt inte så hemskt många "vanliga" böcker ur killars perspektiv, i alla fall inte som jag är intresserad av.
Jag gillar John, även om han kanske har lite svårt att säga emot Gabriel. Samtidigt känner jag igen mig i honom. För några år sedan ville jag imponera på personer som var äldre och jag vågade inte säga emot när de sa eller gjorde något jag tyckte var fel.Det känns faktiskt rätt bra att John inte sa emot, för så är det ju faktiskt,man är ofta rädd för de som är lite äldre och läskigare än man själv.

Den här boken passar killar väldigt bra för man får följa tankar som säkert de flesta killar har,speciellt om tjejer. För det är inte bara den polska städerskan Violetta som är involverad i den här boken.
När vi ändå är igång och talar om Violetta så kan jag ju säga att deras "relation" kändes lite konstig. Jag vet inte riktigt varför det kändes så konstigt när de var tillsammans men det gjorde det.

John och Gabriel är två typiska killar som hänger ihop enligt mig. En som är tuff och hela tiden ska göra farliga saker, och en kille som helst inte vill göra de farliga sakerna men inte vågar säga emot och alltså gör dem ändå.

Jag gillar Johns utveckling i boken, den var intressant att följa.

Många tycker att den här boken är väldigt rolig. Jag tyckte att den var rolig ibland,men det var nog inte riktigt min humor.

Även om det inte var världens bästa bok och det inte hände så mycket så var det ändå något som gjorde att jag fortsatte att läsa och läsa och läsa. Tills den var slut.

Bästa med boken: Att man fick följa en helt vanlig killes liv och att den var lättläst.
Sämsta med boken: Sättet Violettas dialog var skriven på. Den var liksom skriven precis som hon säkert pratade. Hon var från Polen och kunde inte så bra svenska. Det gjorde ju förstås att det kändes äkta när man fick läsa hennes brytning och felsägelser,men det gjorde också att läsningen gick långsammare eftersom man hakade upp sig när hon pratade eftersom man inte alltid fattade första gången vad hon menade.
Åldersgrupp: Tonår. Och killar borde verkligen läsa den här boken(tjejer också för den delen, det kan vara bra att lära sig lite mer om hur killar tänker) för John känns som en verklig kille.

/Anna(:


Omslag till The Golden Lily släppt

Ni som gillar Vampire Academy vet säkert att första delen i spinoff-serien Bloodlines släpps i augusti. Omslaget till Bloodlines har varit känt sedan länge,men nyligen släpptes omslaget till den andra boken i Bloodlines-serien.
Boken kommer heta The Golden Lily och här kommer omslaget:


Jag tycker att omslaget till den här boken släpptes väldigt tidigt. Första boken är ju inte ens släppt än.
Själv föredrar jag det här omslaget, jag är inte så förtjust i omslaget till Bloodlines. Jag älskar inte omslaget men det är finare än till Bloodlines. Färgen är också bättre. Fast jag gillar tyvärr inte när de använder modeller så att man ser hela ansiktet..


Vilket omslag gillar ni bäst?

/Anna(:

Harry Potter och Hemligheternas kammare


Titel: Harry Potter och Hemligheternas kammare
Författare:J.K Rowling
Sidantal: 427
Betyg: 8/10
Serie: Harry Potter(del 2)
Originaltitel: Harry Potter and the chamber of secrets

Harry Potter är inte som alla andra, han längtar nämligen tillbaka till skolan under sommarlovet. Men med den familjen kan man verkligen förstå honom.
När Harry väl kommer tillbaka till skolan, på ett mycket underligt sätt, så börjar hemska saker att hända. Harry hör även röster som ingen annan verkar höra. Men vad är det han hör? Och vad är det egentligen som händer på skolan?

Som vanligt är inte sammanfattningen till Harry Potter-böckerna så bra. Det är så himla svårt att skriva utan att spoila för mycket. Fast alla vet väl ändå i stort sett vad som händer, det går ju nästan inte att undvika.

Först ska jag börja med att säga att den här boken hade varit så himla mycket mer spännande om jag inte hade spelat spelet och sett filmerna cirka tusen gånger innan.
Hade jag läst boken nu och inte vetat något om den då hade jag tyckt att den var så himla spännande och jag hade till och med blivit lite smått skrämd på vissa ställen.

Jag kom ihåg mycket mer av filmen och spelet än vad jag trodde att jag skulle göra. Det gjorde att jag inte blev särskilt överraskad. Däremot gjorde det att jag kunde se boken på ett annat sätt. När man vet handlingen och det mesta som kommer hända så börjar man lägga märke till de små ledtrådarna som författaren lägger ut.
Det finns massor av ledtrådar i Harry Potter som jag inte hade tänkt på alls om jag inte redan visste handlingen. Och det är faktiskt väldigt intressant att läsa på det sättet också för då blir man förhoppningsvis mer uppmärksam på små ledtrådar i böcker i framtiden.

Ni stora fans av Harry Potter där ute sitter säkert och tänker att jag är en total idiot som säger att jag kommer ihåg handlingen på grund av filmen och spelet. Men ärligt talat, jag tycker att filmen är väldigt bra gjord efter boken. Filmen innehåller nästan allt som boken gör och det tycker jag är något positivt.

Den här boken tycker jag är mycket mer spännande och läskig än första boken. Men jag är ändå inget totalt fan än. Kanske blir jag det när jag börjar läsa femte boken, där har jag i stort sett ingen aning om vad som kommer hända.

Bästa med boken: Karaktärerna och den realistiska handlingen. Det känns verkligen som att Hogwarts finns när man läser Harry Potter. Jag älskar också själva världen Rowling byggt upp.
Sämsta med boken: Det här är ju egentligen inte bokens fel: att man liksom redan vet handlingen eftersom man sett filmen,läst om handlingen och allt sådant.
Åldersgrupp: Alla kan läsa Harry Potter enligt mig!

Om ni tycker om att spela dataspel och inte spelat Harry Potter så borde ni verkligen testa det, det är så himla roligt! Jag vet inte hur många gånger jag har spelat de tre första spelen.
/Anna(:Makeover!

Den som är gladast över min nya header och lite nya färg på bloggen är nog jag själv! Jag trodde aldrig att jag skulle lyckas, några timmar senare sitter jag här och är svinlycklig över att jag faktiskt lyckades. Och ganska nöjd får jag nog säga att jag faktiskt är. Kanske inte den mest avancerade,men jag gillar den!:D (den där smajlisen är jag just nu)
Plus att det känns roligare för mig eftersom det faktiskt är jag som gjort den här designen(:

Vad tycker ni om den nya designen. Finare eller fulare än den förra? Var ärliga.(:


Vi har varit och plockat jordgubbar idag, det blev ganska... mycket.
/Anna(:

Kuvertbokmärke

Jag ska bara börja med att säga att tipset till det här bokmärket hittade jag hos Hyllan som hittade det någon annanstans. Alla länkar finns på hennes blogg.


Den här bilden är för att ni ska förstå principen. Man tar hörnet på ett kuvert och klipper sedan av. Sedan är det bara att sätta fast det längst upp på boksidan(på bilden har boken De utvalda:Tankeläsaren av Kristin Cashore fått stå modell). Hörnet behöver inte ha samma storlek som mitt, det kan vara större eller mindre. Det funkar bäst att använda de två nedre hörnen på ett kuvert eftersom de två övre oftast är förstörda efter att man öppnat kuvertet.

Superduperenkelt och det är även ett bra sätt att återanvända sina gamla kuvert som man annars bara slänger.

För att få bokmärket lite roligare valde jag att skriva ett citat på vardera sida.

Här är ett litet citat från Damon i Vampire Diaries

Och detta är från Pirates of the Caribbean 3. Ursäkta min mindre snygga handstil. Det blir alltid fulare när jag verkligen försöker skriva snyggt.


När man ställer boken upp och öppnar ordentligt så åker inte bokmärket ur.Det är ju bra när man kanske har boken i väskan och är rädd för att bokmärket ska ramla ur, eller när man helt enkelt bara är rädd för att bokmärket ska trilla ur.

Det är också kul för man kan ju bestämma precis vad som ska stå på bokmärket.


Vad tycker ni om detta bokmärke? Verkar det praktiskt?

/Anna(:

Veckans musik v.27

Idag glömde jag nästan bort Veckans musik igen, fast nu var det faktiskt ett tag sedan.
För det är väl tisdag idag? När jag har sommarlov flyter dagarna ihop i varandra och jag kommer aldrig ihåg vilken dag det är.

Broken down- Kevin Hammond

Ni som ser på Vampire Diaries känner kanske igen Katerina Graham(Bonnie). Hon har en roll i den här videon.

/Anna(:

Mitt första totalt meningslösa inlägg detta sommarlov

Jag känner mig som en no-lifer som har spelat Harpan 100 gånger på datorn. Det värsta är att jag bara har vunnit 6 gånger. Sänder inte det ett ganska tydligt budskap att man borde lägga av?
Egentligen borde jag inte ens blogga om det här, men jag känner bara att jag vill bevisa för er hur himla händelserikt mitt sommarlov faktiskt är, i jämförelse med era sommarlov. Ni åker säkert till kusten, utomlands, till er stuga, eller på språkresa.Vad är det i jämförelse med Harpan? 100 gånger. Just precis. Inget. Mohahahaha.

Ps: De här hundra gångerna är endast spelade under sommarlovet. Endast. I stort sett i varje fall.
Och innan jag började spela på datorn så spelade jag med riktiga kort, tyvärr blev det för jobbigt att blanda, jag har ju faktiskt sommarlov. Nu fixar datorn blandningen. Fast jag blandade nog bättre..
/Anna(:

Klass 7B: Början på värmen


Titel: Klass 7B: Början på värmen
Författare: Pernilla Gesén
Sidantal: 173
Betyg:6.5/10
Serie: Klass 7B (del 8)
Originalspråk: svenska

Spoilervarning för de som inte läst de tidigare böckerna.

Hanna ska äntligen få hjälp med sina ätstörningar, något hon inte behöver, enligt sig själv.
Paulina har stora problem med att förlåta sin pappa som bara lämnar hela familjen och flyttar på grund av en annan tjej.
Tessan tycker om Set väldigt mycket men en grej hon får veta gör henne mycket ledsen och frustrerad. Detta leder till att hon gör bort sig på Sets fest.
Oscar har problem hemma, hans styvpappa slår både honom och hans mamma. Denna hemmiljö har format Oscar till den han är och socialen tycker inte att han ska bo tillsammans med sin familj.

I den här boken fick vi en ny berättare, Oscar. Han har varit med i tidigare böcker och retat alla och varit elak hela tiden. Nu får man bättre grepp om honom, varför han är som han är. Allt beror på hur han blir behandlad hemma. Han tror att man ska vara sådan och då är det klart att han blir elak. Dessutom så måste han ju vara på helspänn hela tiden hemma. Ibland är styvpappan trevlig men det kan ändra sig lika fort som vinden vänder.
Jag tyckte att Oscars kapitel var väldigt hemska och otrevliga att läsa.

Jag gillar att Pernilla har blandat in så många olika problem i en bok. Det gör att man inte blir uttråkad, samtidigt som man lär känna väldigt många personer och förstår att det för det mesta finns en anledning till att personer reagerar som de gör.
Man får i en väldigt kort bok handskas med både ätstörningar,skilsmässa, något som jag inte kan säga för det skulle vara en spoiler och problem i hemmet.

Jag gillade inte den boken som var innan, Det som gör ondast, jag tyckte att jag hade växt ifrån serien då. Jag var därför inte säker på om jag skulle läsa den här boken.
Men jag gillade den faktiskt. Om jag tänker tillbaka till hur jag var i 7an så hade jag nog inte gillat den här boken då. Jag ser på den ur ett annat perspektiv nu än vad jag nog hade gjort då.
Nu gillar jag ämnena hon tar upp och sådana saker.

 Något jag tyvärr inte gillade var sättet hon skrev på. Det var väldigt svårt att fatta ibland för hon byggde upp meningarna konstigt enligt mig. Ibland när de pratade använde hon även kursiv text. Kursiv text har man enligt mig när man ska skriva tankar och liknande. För hon hade inte kursiv text varje gång de pratade, bara ibland.

Bästa med boken: Alla ämnen som hon tog upp i en sådan kort bok. Det gör att man inte tröttnar på varje ämne.
Sämsta med boken: Språket. Jag hade som sagt var lite svårt att hänga med i svängarna ibland. Fast inga svåra ord används och det tycker jag är bra. Jag gillar när författare inte skryter alldeles för mycket med sina språkkunskaper utan skriver så att personer i åldersgruppen boken riktar sig till förstår.
Åldersgrupp boken passar till: Den riktar ju sig rätt tydligt åt personer som går i 7an och det kanske är då som man njuter som bäst av boken. Men jag gillar fortfarande serien ganska hyfsat och jag ska ju snart börja gymnasiet. Kanske är jag bara seg på att mogna^^.

/Anna(:

Sammanfattning av juni 2011/Halvårsuppdatering

Antal lästa böcker i juni: 8
Antal lästa sidor: 2064
Jämförelse med maj: Den här månaden läste jag 8 böcker och 2064 sidor. Förra månaden läste jag 5 böcker och 1340 sidor. En klar förbättring den här månaden alltså, kan ha något att göra med att jag har sommarlov! Den här månaden har jag nog läst bättre böcker också, för förra månaden var inte direkt den bästa läsmånaden, inte på något sätt.
Antal svenska böcker: 8
Antal engelska böcker: 0. Jag måste (jag måste inte men jag vill) läsa fler böcker på engelska alltså. Jag är alldeles för lat och bekväm av mig.

Bästa bok: Jag har inte läst något helt amazing den här månaden,men det står mellan Förlorad ängel och  Harry Potter och Hemligheternas kammare.
Jag tror att det får bli Förlorad ängel. Anledningen? Om man räknade bort början så var den väldigt spännande och bra. Harry Potter blev tyvärr inte riktigt lika spännande eftersom jag kom ihåg mycket mer än vad jag trodde. Det gjorde ju inte boken dålig,men min upplevelse blev sämre.


Sämsta bok: Jag har inte direkt läst något jättedåligt heller, men då får det nog faktiskt bli Amandas bok av Katerina Janouch.

Alla böcker jag läst i juni:
Den andre Will Grayson- John Green & David Levithan 315s
Beastly, ett odjur- Alex Flinn (jag trodde först att det var en kille som skrivit boken, jag hade fel.) 303s
Amandas bok- Katerina Janouch 234s
Kär?- Meg Cabot 232s
Cykla, panta och rädda en isbjörn- Jörn Spolander 63s
Harry Potter och Hemligheternas kammare- J.K Rowling (recension kommer) 427 s
Förlorad ängel-Becca Fitzpatrick 317s
Klass 7B: Början på värmen- Pernilla Gesén (recension kommer) 173 s

Hur var eran junimånad?


Halvårsuppdatering!

Antal lästa böcker under 2011: 39st
Antal lästa sidor under 2011: 9970 (va? detta kan inte stämma, så många sidor trodde jag inte att det skulle vara!)

Bästa bok: Varför tar jag ens med den här frågan.. Jag måste ju vara skadad i huvudet som alltid utsätter mig för den här frågan. Men de bästa har väl varit de två första i The mortal instruments som jag läst, City of Bones och City of Ashes, sedan är det också de fyra första böckerna i Pretty Little Liars som jag tyckte var extremt bra! Andens kraft var också väldigt bra!Sämsta bok: Att vara Nikki av Meg Cabot (här räknar jag liksom inte direkt med Sjukhusmysteriet, Hoppa högt Sigge och sådana böcker, för de är bra, bara det att jag är fel åldersgrupp).

Uppnådda bokmål: Som mål hade jag att läsa mer på engelska och läsa mer av mina egna böcker som jag har i bokhyllan. Jag tycker att jag har lyckats ganska bra, jag har läst en del från min egen bokhylla, tyvärr långt ifrån allt.
Jag hade tänkt satsa på att läsa minst 10 böcker på engelska detta år. I så fall så går nog kanske inte det så jättebra. Jag har hittills läst tre av dessa böcker, men då kan jag ju försvara mig med att två av dessa böcker var väldigt tjocka(enligt mig).
Fortsätt kämpa säger jag till mig själv.

Något annat bokrelaterat roligt som hänt detta halvår: Jag träffade Alexander Gordon Smith
Jag var även på biblo tidigare i veckan tillsammans med en kompis och några bibliotekarier, vi tipsade om böcker och tidningen var där och skrev ett reportage. Det var roligt!
MIN BLOGG FYLLDE ETT ÅR! :D

Ja, jag hoppas att den här uppdateringen blir bra, jag tycker att den är rätt okej i varje fall. Lång, så de flesta kommer nog inte ens orka läsa ända hit ^^. Hoppas att resten av året fortsätter i samma banor vad det gäller läsning, läsningen  får gärna gå bättre också, om den känner för det liksom.

/Anna(:

Dagens fråga kan man nog kalla det..

Jag var precis på biblo och hämtade ut Mitt Perfekta liv av Sarah Dessen. I sommar har jag bestämt mig för att jag ska läsa något av Sarah Dessen. Vilken bok tycker ni att jag borde börja med för att få den totala upplevelsen av Sarah Dessen? Vilken är den bästa boken alltså, Mycket mer än så eller Mitt perfekta liv?/Anna(:RSS 2.0