Omslag till Arvtagaren

Omslaget till Arvtagaren av Christopher Paolini( Eragon är första delen) har släppts nu!


Lite liten bild, men jag är rätt säker på att jag inte är den enda som gillar omslaget. Det enda jag inte gillar är det blå som är som en ram runt.

Vad tycker ni om omslaget? Hiss eller diss?

/Anna(:

Idag är det ingen vanlig dag..

..För det är bloggens födelsedag, för det är bloggens födelsedag. Hurra, hurra, hurra!


GRATTIS!

Och som ni ser så har jag ansträngt mig ordentligt här på morgonkvisten. För att ni ska se vad det är jag verkligen målat(jag tänker inte gå in på mitt bildbetyg) så ska jag förklara. Det är en prinsesstårta med jordgubbar runt och ett ettårsljus på toppen. Tårtan står på ett bord och jag sitter och läser för tårtan. Att läsa för tårtor är inte något jag gör varje dag,bara varannan dag.

 Något som i alla fall stämmer med den här bilden är att mitt hår verkligen är sådär risigt, och inte bara på morgonen. Sedan stämmer nog det där med mina ben, jag når oftast inte ner till golvet när jag sitter på stolar. Och nu när vi ändå ska vara lite personliga så tänkte jag berätta att mitt andranamn är Kort.

Har ni förresten sett att bakgrunden på bilden har samma färg som bakgrunden på min blogg, nästan i varje fall. Jag funderar på om jag borde byta design snart. Ett år med samma design.. Fast innan jag har hunnit lära mig hur tusan man gör så kommer det ha gått två år med samma design.

Så grattis min kära blogg.Jag ångrar aldrig att jag började blogga om böcker (förutom ibland när jag börjar undra om jag har blivit mer kritisk sedan jag började blogga) och jag kommer fortsätta så länge jag tycker det är kul(nu hoppas jag att det blir väldigt många år till för det är underbart. Och gemenskapen med alla andra bokbloggarr är nog nästan det bästa, faktiskt.

/Anna(:

Förlorad ängel


Titel: Förlorad ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Sidantal:317
Betyg:7/10
Serie: The Hush Hush-series(?) (del 2)
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Crescendo

Innehåller spoilers för personer som ännu inte läst första boken, Fallen ängel.

Nora har precis fått Patch som skyddsängel och pojkvän. Dock är det något han döljer och ärkeänglarna vakar hela tiden över dem. De bara väntar på att Patch ska begå ett misstag, för det passar sig nämligen inte att vara tillsammans med den man skyddar. Han kan bli skickad till helvetet på grund av det. Nora vill inte att Patch ska hamna i helvetet på grund av henne, därför gör hon slut. Ja, och sedan så vägrar han ju berätta vad han gjorde hos Marcie kvällen innan.
När Nora dumpar Patch hämnas han genom att börja dejta Marcie, Noras värsta fiende.
Och vem var det egentligen som mördade Noras pappa? Har Patch något att göra med hennes papas mord?

I början hatade jag den här boken, jag tyckte att början var så himla kass. Visst förstår jag att det inte hade blivit någon bra bok om Noras och Patchs förhållande hade varit perfekt i hela andra boken. Det hade nog faktiskt blivit ganska tråkigt. Problemet var att jag inte riktigt förstod varför Nora gjorde slut.
Det var många beslut som Nora fattade som jag inte riktigt förstod mig på. Det gjorde mig lite frustrerad för jag tyckte att hon gjorde konstiga val.

Den här irriterande början ligger fortfarande och skaver lite inom mig, men jag har nästan lyckats att se förbi början. För resten tycker jag är väldigt spännande och man vill bara fortsätta läsa.
I den här boken försöker man ju komma på vem som mördade hennes pappa och jag älskar när författaren gör så att man hela tiden ändrar sina misstankar. Ena sekunden kan man liksom vara helt bombsäker på att det är en speciell person, men redan på nästa sida kan man ha bytt person som man är säker på att det är.

Så den är alltså väldigt spännande och Becca är väldigt bra på att skriva så att man bara vill fortsätta läsa.

Nu till karaktärerna. Jag gillar inte Nora, eller jo, kanske lite ibland. Men hon gör konstiga val som jag inte förstår mig på och jag hatade henne alla gånger hon skyllde på Patch för deras uppbrott(säger man så?).
Jag älskar Patch, varenda scen han var med i var bra. Hade han inte funnits så hade jag nog inte gillat den här boken särskilt mycket för jag satt  hela tiden och hoppades på att Patch skulle dyka upp.
Vee gillar jag också väldigt mycket. Hon är rolig och jag älskar att hon alltid ställer upp för Nora, det spelar liksom ingen roll vad det gäller.

Ni ska bara veta hur många gånger jag hade kunnat fånga flugor med min helöppna mun under tiden som jag läste den här boken. Den chockerade mig med information som jag absolut inte hade väntat mig flera gånger!

Bästa med boken: Patch. Och att den är så himla spännande.
Sämsta med boken: Att Nora skyller ifrån sig på Patch och att hon känns som en rätt svag karaktär. Ibland kunde det också vara svårt att hänga med i alla regler och allt ängel-snack.
Åldersgrupp: 14+ typ


Läs den, men läs Fallen ängel först. Jag tycker inte riktigt att den är lika bra som första boken, men det är nog för att jag hänger upp mig på början i boken.

/Anna(:


Veckans musik v.26


Suggestions- Orelia

Jag hörde den i söndags under första avsnittet av Pretty Little Liars och jag älskar den. Älskar,älskar,älskar alltså. Jag vet inte riktigt vad det är jag gillar med den så mycket men jag tycker bara att den är himla bra.

/Anna(:

Nya böcker

Idag kom äntligen mitt paket från CDON. Jag väntade hela fredagen på att det skulle komma, trots att det var midsommarafton. Sådana småsaker som midsommarafton kan ju inte stoppa posten från att lämna mina böcker, det förstår ju vem som helst. Nu är det ju tyvärr inte jag som gör lagarna här i Sverige så jag fick vänta hela helgen på att de skulle komma. I och för sig har jag redan läst bägge böckerna, men det är ju inte riktigt det som är poängen. Poängen är ju att jag vill få hem ett trevligt paket med böcker som jag kan öppna och bli lite sådär smått superglad över och sedan få panik över hur jag ska få plats med dem i bokhyllan.
Så posten, jag vill ha mina paket på midsommarafton också(och vem har kommit på det här med att inte dela ut posten på helgerna?), även om jag redan läst böckerna.


Tretton skäl varför- Jay Asher (Underbar bok, läs omedelbart om ni inte redan gjort det!)
Skuggkysst- Richelle Mead ( Och den här boken är om möjligt ännu underbarare)

Och där långt i bakgrunden kan ni se min bibliotekshylla. Japp, vi lägger (nästan) bara bibloböcker där. Den är full, väldigt full..

Jag kanske ska passa på att säga att det är två (bland utvalda böcker) böcker på CDON för 149 kronor.

Har ni köpt/lånat något nytt den här eller förra veckan?
/Anna(:

Pretty Little Liars premiär idag!

Ni har säkert hört om Pretty Little Liars vid det här laget. Har ni läst min blogg i mer än ett halvår (inte ens så länge) så har ni nog kanske läst recensionerna som jag skrivit på böckerna.
Pretty Little Liars har på senare tid även blivit en Tv-serie,den är baserad på böckerna och idag börjar Tv-serien att sändas i Sverige.
Jag vet inte riktigt hur mycket serien följer böckerna,men jag tror inte att den följer böckerna så mycket. Så har ni inte läst böckerna än så kan ni nog ändå se serien.

Pretty Little Liars börjar idag kl. 17.55 på Tv3.

Ska ni titta?
Det ska absolut jag! Jag älskar böckerna och har hört mycket gott om Tv-serien så jag ska se vad det är.Mina recensioner:  Lögner, Hemligheter, Skandaler, Intriger

/Anna(:


Kär?


Titel: Kär?
Författare: Meg Cabot
Sidantal:232
Betyg:6/10
Serie: En prinsessas dagbok(del 3)
Originaltitel:Princess in love

Spoilervarning för de som inte läst de tidigare delarna.

Mia har varit ihop med Kenny sedan hon fick reda på att det var han som skickade de hemliga kärleksbreven. Egentligen är hon inte alls kär i Kenny, visst vill hon ha en pojkvän men hon gillar någon annan. Någon annan som antagligen inte gillar henne tillbaka, och hon kan absolut inte berätta att hon gillar honom. För någon. Inte ens för sin bästa vän. Hon gillar nämligen Michael Moscowitz, hennes bästa väns bror.
På jullovet ska Mia resa till Genovia för att presentera sig för folket som hon senare kommer härska över. Innan dess måste hon göra slut med Kenny, klara alla prov och helst bli tillsammans med Michael.
Men hur ska det gå till?

Den här boken är precis som de tidigare, väldigt lättsam och snabbläst. Dock börjar jag faktiskt tröttna lite nu, det har gått tre böcker ( det är sju kvar och jag har redan börjat tröttna. Inget bra tecken..) och det enda hon har gjort är att tjata om Michael, och hon har inte ens varit nära att avslöja att hon gillar honom. Dessutom tycker jag att det är på tiden att hon åker till Genovia snart.
På ett sätt är Mia ganska lik mig, hon är bra på att skjuta upp saker som hon helst inte vill göra. Jag känner att jag kan relatera ganska bra till Mia. Kanske inte till just det där med att hon inte är så bra på matte och sådant där, i det avseendet är jag nog mer lik Lilly.


Jag älskar att kapitlen är korta för det gör att man fortsätter läsa. Den här dagboken som Mia skriver känns också väldigt äkta och Mia är väldigt rolig ibland.
Dock gillar jag inte Lilly, Mias bästa vän. Jag vet inte varför men jag gillar henne bara inte.

Det finns inte så jättemycket mer att säga om den här boken förutom att den är lättsam, rolig och snabbläst.
( Och nej, jag tänker inte ta upp det där med Lillys vokabulär ännu en gång.)

Bästa med boken: Den är rolig,lättsam och trevlig. Sedan gillar jag det lite udda temat (prinsesstemat) i en vanlig vardag. Ni vet, opopulär tonåring får reda på att hon är prinsessa och måste lära sig allt om det inom en viss tid.
Sämsta med boken: Att det börjar gå på tomgång. Det hela känns liksom lite långdraget.
Åldersgrupp: Tonåringar,men kanske yngre också. Det beror ju på läsaren.

/Anna(:


Glad midsommar!

Glad midsommar på er allesammans! Jag vet att det varit lite kass uppdatering men det har inte varit så mycket nyheter och jag har inte orkat skriva någon recension. Det måste det bli ändring på.
Ville bara önska er en trevlig midsommar, hoppas ni har det kul idag, får god mat och har trevliga människor omkring er!Hur firar ni eran midsommar?

/Anna(:


Veckans musik v.25


Turn to stone- Ingrid Michaelson

Trodde först att hon som sjunger den här sången, Ingrid Michaelson, var svensk för det låter så på namnet. Men det verkar faktiskt inte som att hon är det.

Jag älskar den här låten,den är så himla vacker.

/Anna(:

Dagens fråga

Jag har varit lite upptagen idag och kommer vara det senare idag också så jag hinner inte skriva någon recension på tredje boken i En prinsessas dagbok idag. Kanske hinner jag det imorgon.

Nu till Dagens fråga:

Vilken bok längtar ni mest efter just nu som ännu inte är utgiven?

Jag längtar som tusan till Yttersta offret, sista delen i Vampire Academy på svenska. Jag tänkte på någon annan bok häromdagen som jag verkligen längtade efter men nu kan jag inte komma på vilken det var. Jo! Nu kom jag på det. Jag längtar också väldigt mycket efter den femte boken i serien Pretty Little Liars( på svenska alltså) som heter Frestelser. Den kommer ut någon gång i september(12de?) och Yttersta Offret kommer 16 augusti har jag för mig


/Anna(:

Vilket omslag?

Satt här och kollade runt på Adlibris i brist på annat att göra och hittade omslag på City of Bones och City of Ashes som jag sett förut men tänkte att ni kanske inte sett.


City of Bones
Vilken av dessa väljer ni?
Jag väljer absolut det som är till höger och det som är det vanligaste. Jag har faktiskt aldrig sett de andra omslagen på en "riktig" bok,jag har bara sett den på bild.


City of Ashes
Även här väljer jag det till höger. Det är helt enkelt mycket snyggare enligt mig.

Vilka väljer ni?

/Anna(:

Arvtagaren 4

Det finns nu ett datum för när fjärde boken i serien Arvtagaren(Eragon är första boken) kommer ut på svenska.
Just nu är datumet den 8 november, det kan ju ändras men då ligger det ju i alla fall runt den tiden.
Än finns det inget omslag ute men det kommer väl så småningom.
Jag har planerat att läsa Eragon i sommar, hoppas den är bra!

/Anna(:

Beastly: Ett odjur

(jag ogillar bilden,men nu är boken inlämnad och den här recensionen har dröjt alldeles för länge)

Titel: Beastly
Författare: Alex Flinn
Sidantal:303
Betyg: 7/10
Språk: Svenska
Originaltitel: Beastly

Kyle Kingsbury är rik och snygg, dessutom är han hemsk. Han är riktigt elak och det enda han tänker på är sitt utseende. En dag råkar han i trubbel med en häxa och hon förvandlar honom till ett hårigt monster med klor.
För att bryta förtrollningen måste Kyle inom två år hitta någon att älska, som även älskar honom tillbaka, trots hans utseende.
Men när man ser hemsk och läskig ut och dessutom är fast i sitt hem så är inte det den lättaste uppgiften.
Hinner han inte bryta förtrollning inom två år så kommer han att för alltid vara ett monster.

När man läste boken så flöt det på väldigt bra och det tog inte lång tid förrän den här boken var utläst.
Det jag gillade bäst i den här boken var inte själva kärleksdelen, som jag oftast brukar gilla. Jag gillade hur Kyle utvecklades genom hela boken och att han faktiskt blev en bättre människa.

Ibland tyckte jag att den här boken kändes väldigt orealistisk, för jag fick känslan att den ändå skulle vara rätt så realistisk och då kändes det bara dumt när de orealistiska sakerna hände.

Jag tyckte också att det kändes lite konstigt att Kyle typ "kidnappade" Lindy. Han var ju inte direkt särskilt gammal och det gjorde att det kändes konstigt.
Men vad jag som sagt var verkligen gillade var hur Kyle utvecklades och hur han började visa respekt och blev mer tålmodig.

Slutet tyckte jag var gulligt, det var faktiskt väldigt bra,även om det var på gränsen till alldeles för gulligt.


Bästa med boken: Kyles utveckling
Sämsta med boken: Att den ibland kändes orealistisk och att det här inte kändes som en bok som borde vara orealistisk,även om han blev förtrollad av en häxa.
Åldersgrupp den passar för: Tonåringar.

/Anna(:

Sommarlov!

Äntligen sommarlov!Fick sommarlov ovanligt sent i år, men nu har jag det i alla fall:D Nu har jag gått ur grundskolan och visst var det med både sorg och glädje som jag gjorde det.
Jag kommer sakna alla, även alla superbra lärare. Samtidigt känns det skönt att äntligen få sommarlov, och vet ni vad jag ska göra?
Jag ska läsa och blogga massor (bloggningen har ju inte varit på topp den senaste tiden).
Hoppas ni alla får ett trevligt sommarlov, det ska jag ha:)

Har ni något speciellt mål för sommarlovet?
Jag hade tänkt lära mig massa engelska adjektiv, för just engelska adjektiv är jag ganska dålig på. Och kanske lite verb också.
/Anna(:

OMD

Min första tanke när jag fick se de tre böckerna som min mamma hämtade ut på biblo idag(jag är sjuk) var: Shit vilken tur att jag har sommarlov snart, annars skulle jag aldrig hinna läsa alla de här tjocka böckerna. Plus att jag har ca 20 andra böcker(nej,jag överdriver inte) från biblo som jag måste läsa.

Som ni ser så är de två understa ganska så tjocka. Och nu tänker ni säkert: Men hon nämnde ju bara att hon hade tre böcker. Ja, det gjorde jag,men jag hämtade ut en igår också som lika gärna kunde få vara med.


Ingen sommar utan dig- Jenny Han
Förlorad ängel- Becca Fitzpatrick

Dessa är alltså de tunna(re) böckerna


Myrddin- Claes Reimerthi
Röd skymning-Fredrik Lindblom

Nu har jag mycket att läsa och jag är hur peppad som helst att börja i någon av de tjocka böckerna. Har ni sett hur himla snygga illustrationer Röd skymning har?! Asnice!

Har ni lånat eller köpt något den här veckan (eller förra med tanke på hur lite av den här veckan som gått)?

/Anna(:


Veckans musik v.24

Idag blir det två låtar. En lite mer ballad-aktig och en lite mer somrig. Då kan man ju välja den som passar ens humör bäst.


Skinny Love- Birdy (Detta är en cover, originalet gjordes av Bon Iver)


The moment I met you- Vincent

/Anna(:

Enkät

Den här enkäten har jag sett på många bloggar den senaste tiden så jag hade tänkt göra den. Den kommer ursprungligen från Fia Filur

Senast köpta bok/böcker?
Oj, nu måste jag tänka efter. Det var nog Night on Terror Island av Philip Caveney och The Summoning av Kelley Armstrong.

Senast lånade bok/böcker?
Inte så svårt, lånade nya böcker senast idag,annars hade jag nog inte kommit ihåg dem. Jag lånade Ingen sommar utan dig- Jenny Han,På ödets vingar-Julia Sandström(den här är inte till mig) och Lilla Darling- Johanna Nilsson.
Hur många böcker läser du i veckan/månaden?
Det mesta jag läst det här året är 7 böcker per månad och det minsta är 5 böcker per månad, så jag snittar väl på 6 böcker i månaden. Jag skulle gärna vilja läsa mer, men tyvärr blir det oftast inte så med tanke på att det är mycket skola. På sommaren läser jag dock mer.
Snyggaste omslag?
Jag skulle kunna sitta och rabbla fina omslag i timmar(men det vet ni nog säkert redan vid det här laget) men jag antar att jag får begränsa mig. Fallen av Lauren Kate är riktigt snyggt, Hush Hush av Becca Fitzpatrick likaså. Sedan har även The Summoning av Kelley Armstrong ett jättefint omslag.
Bästa inledning?
Jag vet faktiskt inte. Jag tänker inte direkt på om böcker har en bra inledning,även om det är väldigt viktigt. Den andre Will Grayson hade en bra inledning, dock blev den inte lika bra senare enligt mig.
Bästa serie?
Den här frågan är hemsk, det suger att bara välja några. Jag väljer Vampire Academy, The Mortal Instruments, The Twilight Saga(kanske). Jag försöker febrilt komma på om det är någon mer, för det känns som att jag har glömt någon. Men just nu kan jag inte komma på någon mer... NU kom jag på! Saknad-serien av Meg Cabot
Vilken bok har gett dig starkast wowkänsla?
Det måste vara Twilight. Jag älskade den serien så mycket när jag läste den för första gången och det var den serien som ledde mig in i mer overkliga böcker med vampyrer och liknande varelser. Tack Twilight!

Vilken bok längtar du efter mest just nu?
Yttersta Offret- Richelle Mead. City of Glass av Cassandra Clare kanske också,men den har jag ju hemma.
Vilken/vilka bok/böcker skulle du ha velat skriva och varför?
Antingen Vampire Academy eller Harry Potter. Jag har bara läst första Harry Potter nu när jag är äldre men jag vet hur himla välutvecklad Harry Potter-världen är, och jag har faktiskt sett några filmer( jag vet att filmerna inte kan jämföras med böckerna) och allt är bara så coolt. Och det är så många som gillar Harry Potter och tänk att ha så många fans som gillar ens böcker. Dessutom är jag ganska säker på att hon inte behöver jobba mer i sitt liv. Inte för att pengar är det enda som räknas,men det är trevligt med pengar också.
Föreställ dig följande fasansfulla scenario: Det får bara plats tio böcker i din bokhylla och de är de enda du får läsa resten av livet. Vilka tio väljer du?
Skuggkysst-Richelle Mead
Ljudet av ditt hjärta- Stephenie Meyer
Linas kvällsbok 1&2 (dessa böcker sitter ihop så de räknas bara som en)- Emma Hamberg
City of Bones- Cassandra Clare
City of Glass- Cassandra Clare (inte för att jag har läst den,men jag vill)
Yttersta offret- Richelle Mead
Fritagningen- Meg Cabot
Löftet- Richelle Mead
Kapten Callinestras skatt- Philip Caveney (bara för att buffilopen Max är så himla rolig!)
Tretton skäl varför- Jay Asher

Okej, detta kommer att ha ändrats snart och om detta scenario verkligen skulle ske så skulle jag nog tänka på ett helt annat sätt.

Jag är ledsen för att det inte har kommit en recension på ett tag. Jag har inte fått någon bra bild av Beastly, det är enda anledningen, och att jag är lite lat.

/Anna(:

Författarbesök av Alexander Gordon Smith

I torsdags hade vi författarbesök av Alexander Gordon Smith. Han var verkligen rolig. Vi fick "träffa" honom två gånger. Första gången var på morgonen då vi fick höra lite om hans böcker och även saker som hade hänt honom som inspirerade honom i böckerna. För han tyckte om att uppleva saker innan han skrev ner dem, på så vis kändes det mycket mer verkligt när man läste om det. Saker han hade gjort var tex att bli inlåst i en gammal fängelsecell av sin lillebror, försökt sova över i ett hemsökt hus, skjutit med gevär på koblajjor och massa annat.

Det var verkligen helt underbart roligt att lyssna på honom för han var väldigt rolig och man förstod allt han sa även om han bara kunde tre ord på svenska: Hej,hej och hej(han pratade alltså engelska hela tiden). Och sa han något ord som han visste att vi nog inte skulle förstå så förklarade han tills vi förstod.
Han sa att han tyckte att det var väldigt viktigt att karaktärerna var välutvecklade och att man kände dem bättre än sig själv och sin bästa vän.

Sedan fick vi även träffa honom på eftermiddagen, denna gången var det på en lite mer personlig nivå. Då var det bara de i vår engelskagrupp som ville som fick träffa honom. Då hade han en skrivövning med oss.
Eftersom han mest skriver skräck så var det det som vi fick öva på.
Man skulle tänka ut sina rädslor, sedan skulle man komma på något som kunde hända med ens rädslor och sedan skulle man försöka komma på en historia om det. Vi fick också lite tid på oss att försöka utveckla huvudkaraktären i vår historia. Tyvärr hade vi inte så mycket tid så vi han inte göra alla uppgifter i häftet som han gav oss.

Sedan när det var slut så frågade jag om jag fick hans autograf, och det fick jag:D
Det kändes nästan lite sorgligt när det var slut för han var så himla rolig och trevlig och det kändes nästan lite som att man kände honom eftersom han hade berättat så mycket om sig själv.
Om ni någon gång har chansen att lyssna på honom så tycker jag absolut att ni borde det!
/Anna(:


Ny bokcirkelbok

Idag fick jag hem den boken som vi ska läsa i bokcirkeln(på biblo) till nästa gång.

Den jag var- Meg Rosoff
Regel nummer tre: allting styrs inte av lagar och regler.

Vi befinner oss i 60-talets England. Hilary har redan hunnit bli utkastad från två internatskolor och nu gör hans far ett sista försök på S:t Oswald, en skola som har specialiserat sig på "hopplösa fall". Under en gymnastiklektionerna träffar Hilary Finn och de båda pojkarna har en stark dragningskraft på varandra, trots att de är varandras motsatser.

Mot en fond av brittiskt 1960-tal, stränga skolregler, underförstådda hierarkier och kall gröt tecknar Rosoff ett känsligt porträtt av två ungdomars vacklande försök att förhålla sig till rådande normer.

Mötet med Finn, som likt en tystlåten och gåtfull Robinson Crusoe står utanför samhället, skakar om berättarjagets uppfattning om sin identitet. Hans hårt bultande längtan efter vänskap och frihet tillåts slå ut i full blom. Men så bryts förtrollningen, balansen rubbas och katastrofen är ett faktum

Jag vet inte om jag tycker att den verkar bra eller dålig. Känns i alla fall inte som en bok jag skulle låna i vanliga fall,men jag kan ju bli överraskad.

Omslaget är i alla fall mysigt även om det är enkelt.

Har någon av er läst den? I så fall får ni gärna säga vad ni tycker om den.

/Anna(:Veckans musik v.23


Battery Kinzie- Fleet Foxes

Jag hade lite svårt att välja Veckans musik den här veckan faktiskt,men den här är bra:)

/Anna(:

Första trailern till Breaking Dawn Part 1


Om ni inte har läst boken så borde ni kanske inte se trailern om ni inte vill ha en ganska stor spoiler som kommer i slutet av trailern.

Jag tyckte faktiskt att det var lite dumt att ha med den delen i trailern. För det spoilar faktiskt väldigt mycket.
Annars tyckte jag att trailern var bra och filmen verkar lovande.

Vad tyckte ni om trailern?

/Anna(:

Cirkeln


Titel: Cirkeln
Författare: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
Sidantal:516
Betyg: 8/10
Serie: Ja,men jag vet inte vad den heter,detta är första delen

Det börjar med ett dödsfall. Alla tror att det var självmord. Men sex tjejer får en kväll reda på att det är något skumt som håller på att ske i deras stad. Och de måste stoppa det. För att kunna göra det måste de samarbeta och försöka klura ut vem eller vilka som ligger bakom mordet. Helst innan någon mer råkar illa ut..

Ingen vidare sammanfattning,men jag kände inte för att ta baksidestexten.

Den här boken har lämnat mig lite kluven. Fortfarande. Även fast det var över en vecka sedan jag läste ut den.
Vad jag vet är att jag älskar karaktärerna. Eller jag älskar att de är normala. Jag älskar att de alla är olika,men de är ändå som normala tonåringar är. De är inte tillsammans med en tvåhundra år gammal vampyr och det är inte heller någon tvåhundraårig vampyrs uppmärksamhet de försöker fånga. Istället har de helt vanliga pojkvänner som inte är bättre än någon annan. De själva har brister och de är inte superduktiga på att använda sina krafter det första de gör.
De är mänskliga och det är underbart att läsa om i denna genre. För efter att ha läst så mycket sådana här engelska böcker så märker jag att de faktiskt inte är riktigt lika bra på att utveckla naturliga karaktärer. Men det är ju bara min åsikt.
Jag föll inte för någon särskild karaktär men det var vissa drag hos Minoo som jag kände igen mig i.

När jag läste den här boken så  hade jag inte så mycket tid att läsa och när jag väl läste så var det oftast på kvällen. Den här boken gjorde ofta att jag gick och la mig lite smått rädd. Två gånger vaknade jag också av att jag hade tänt sänglampan i sömnen, jag vet inte om det beror på boken men.

Det som var lite svårt i början var att hänga med i alla perspektiv. Det var jobbigt i början att läsa ur så många personers perspektiv och man kom inte ihåg vem som hade vilka föräldrar och vad de jobbade med.
Det fick jag ofta tänka igenom för att komma ihåg.

Tyvärr så blev jag lite besviken på handlingen, och nu menar jag inte sådär enormt besviken, utan jag hade bara så höga förväntningar att jag hade hoppats på lite mer.
Jag hade hoppats på lite mer spänning, lite mer läskigheter och ett litet bättre slut.
Nedanför kan det finnas lite spoilers i texten

Jag trodde hela boken igenom att den Stora striden skulle äga rum i slutet,men tydligen inte.
Istället blev det ett väldigt kort slut, jag tyckte att det kändes som att de tyckte att boken blev för lång och var tvungna att slänga in ett slut fort som tusan, för innan hade allt hänt ganska långsamt. Då tog kanske vissa saker över hundra sidor på sig. Slutet och allt som hörde därtill var kanske bara trettio sidor långt.

Här kan du börja läsa igen om du inte vill ha spoilers.
 
Men annars var det en väldigt bra bok och jag känner mig stolt för att jag är svensk, för den här boken kan nog verkligen sätta fart på Sveriges fantasyutbud(jag kom inte på något bra ord).

När jag precis hade läst ut Cirkeln så tänkte jag att de två uppföljarna säkert kommer vara ännu grymmare och att detta var lite av en introduktion. För när jag tänker på följande delar så är jag säker på att de kommer att vara bättre. För detta är som sagt en trilogi.

Bästa med boken: Karaktärerna. Och att den kanske kan vara början till något stort inom fantasygenren i Sverige. Och sen var den faktiskt väldigt spännande också.
Sämsta med boken: Det alldeles för hastiga slutet.
Åldersgrupp den passar för: Tonåringar. 13+

/Anna(:

Den andre Will Grayson


Titel: Den andre Will Grayson
Författare: John Green och David Levithan
Sidantal:315
Betyg: 6-7/10
Originaltitel: Will Grayson,Will Grayson

Den första Will Grayson har en vän som heter Tiny Cooper, han är gigantisk, och bög. Will har bara Tiny som vän och ibland känns det som att han inte ens valde Tiny som vän.
Den andre Will Grayson har en enda vän som han på sätt och vis inte gillar. Sedan har han ju Isaac också, killen som han pratar med på internet och som han mer än gärna vill träffa. Och bli tillsammans med.
När de bestämmer sig för att träffas, förändras allt. Både för Den första Will Grayson,Den andra Will Grayson och Tiny Cooper.

Jag gillar att de pratade om bögar på ett så naturligt sätt. Vanligtvis handlar alltid dessa böcker om att de måste komma ut inför sina föräldrar eller kompisar och inte vet om de vågar, eller så handlar de om att de blir mobbade för att de är bögar. Så är det inte i den här boken. Här är det väldigt fritt och det känns skönt för då känns hela ämnet mer naturligt.
Vad jag inte gillade var att det kändes lite för overkligt. Det kändes som att i stort sett varenda kille på Den första Will Graysons skola var bög. Visst, det kanske var en stor skola, och många kanske är bögar i verkligheten, men alla är i alla fall inte lika öppna med det i den åldern.

Det andra jag inte gillade var att Den andre Will Graysons kapitel var skrivna med små bokstäver, och då menar jag små bokstäver. Det var aldrig en stor bokstav i början av en mening eller i början av ett namn. Det gjorde att det hela såg väldigt löjligt ut, som att någon som nyss lärt sig skriva hade skrivit de kapitlen. Jag gillade det inte alls.

Sedan så var ju Den andre Will Grayson(och Den första Will Grayson) nästan inget annat än deprimerade. Den andra Will Grayson gick hela tiden runt och tyckte synd om sig själv för att han var så himla dålig och inte dög till något. Jag ville bara slå honom i huvudet med en stekpanna.

En sak som däremot var ganska roligt var att de hade döpt Den första Will Graysons kompis till Tiny. Det roliga med det var att Tiny verkligen var jättestor,alltså helt enormt stor.
Tiny gillade jag faktiskt, han var nog en av de karaktärer som jag gillade mest. Den andra Will Graysons mamma var härlig också.

Även om jag störde mig på i stort sett alla och att det inte hände så mycket i boken så var det ändå något som gjorde att jag fortsatte läsa. Kanske för att den var lite mysig och annorlunda. Jag vet inte riktigt,men det var i alla fall därför som den fick rätt så höga poäng.

Bästa med boken: Att de visade att bara för att de var bögar så behövde de inte ha massa problem som kretsade kring just det.
Sämsta med boken: Jag gillade inte riktigt karaktärerna,och att Den andre Will Graysons kapitel var skrivna med små bokstäver hela tiden. Språket kunde också vara ganska grovt ibland.
Åldersgrupp boken passar för: Lite äldre tonåringar. 14+

Ingen helt fantastiskt bok enligt mig(jag hade väldigt höga förväntningar,speciellt med tanke på den roliga början) men ändå ganska läsvärd.

/Anna(:


Sammanfattning av maj 2011

RAntal lästa böcker: 5
Antal lästa sidor: 1340
Jämförelse med april: Den här månaden läste jag 5 böcker och 1340 sidor,förra månaden läste jag 6 böcker och 1873 sidor. Den här månadens läsning var inte bra,jag läste knappt något alls. Jag hade ju en lässvacka i början av månaden och i slutet av maj var det bara jättestressigt och massor att göra.
Antal svenska böcker: 5
Antal engelska böcker: 0

Bästa bok: Cirkeln,utan tvekan(recension kommer)


Sämsta bok: Jag har nästan inte läst något särskilt bra den här månaden förutom Cirkeln. Men jag måste ändå säga Att vara Nikki av Meg Cabot. Jag blev rejält besviken.

Alla böcker jag läst i maj:
Svindlande höjder- Emily Brontë (lättläst version)
Att vara Nikki- Meg Cabot
I det här trädet- Katarina Kieri och Per Nilsson
Cirkeln- Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
Hoppa högt Sigge- Lin Hallberg


Har jag bara recenserat två av de böckerna jag läst den här månaden? Det får bli ändring på det. Fast jag ska ju recensera Cirkeln,sedan ska jag även recensera Den andre Will Grayson som för övrigt är utläst nu.

Vad var det bästa och sämsta ni läste den här månaden?

/Anna(:


Nya bibloböcker

Tog värsta kreativa (mer kreativa än vanligt alltså) bilder på den ena boken som jag hämtade ut från biblo igår, senare på kvällen fick jag ett sms att jag hade ännu en bok att hämta ut. Så idag var jag tvungen att ta nya bilder där bägge böckerna var med och de blev inte alls lika kreativa. Och nej, det här är inget i-landproblem, det är ett stort konstnärligt problem. Men jag antar att ni struntar i om jag hänger upp min bok i en syrénbuske eller om jag ställer den i fönstret(som jag vanligtvis gör).


Inte världens bästa kvalité men jag orkar inte vara konstnärlig och kreativ två dagar i rad.

Beastly: Ett odjur- Alex Flinn (Den här gången hinner jag förhoppningsvis läsa boken innan bokcirkelchatten,tjoho:D).
Furnace: Lockdown- Alexander Gordon Smith

Och det är nu det börjar bli roligt. Vet ni varför jag reserverade Furnace: Lockdown? Nej,självklart vet ni inte det, om ni inte känner mig IRL, vilket de flesta nog inte gör(eller?).
Det är nämligen så att vi ska få författarbesök av Alexander Gordon Smith (That's awesome!) och då känner jag att jag vill veta lite vad han skriver och så.
Och om ni vill så kan jag berätta lite efter författarbesöket hur det var och så.

Har ni läst någon av de här böckerna?Jag tycker att det skulle vara fel att låta dessa bilder ligga kvar i min mapp i all evighet, så jag la in dem här bara för att jag slet så för att överträffa mina fönsterbilder liksom.

Just nu vill jag bara läsa ut Den andre Will Grayson, för jag vill börja i någon av de här,jag borde börja i någon av de här. Men jag läser den där illustrerade Twilight-guiden och Den andra Will Grayson och jag har redan problem med att välja vilken bok jag ska läsa. Så nej,jag får vänta tills jag är färdig med Will Grayson.

/Anna(:


Jace castad

Det är tydligen bestämt nu vem som ska spela Jace när The Mortal Instruments ska bli film.

Nämligen Jamie Campbell Bower.

Jag är väl inte direkt alldeles nöjd. Jag hade ju velat ha Alex Pettyfer eftersom jag tyckte att han skulle passa som Jace. Men när de har fixat Jamie med lite smink m.m så kanske han passar som Jace, vi får väl helt enkelt vänta och se. Jag gillade ju inte heller när de hade bestämt att Jennifer Lawrence skulle spela Katniss,men titta hur bra hon blev:


Vad tycker ni om att Jamie ska spela Jace?


/Anna(:

RSS 2.0