Madison Finn


Titel:Madison Finn: Kompisar på nätet
Författare: Laura Dower
Sidantal:183
Betyg:6/10
Språk: Svenska

Madison Finn ska snart börja sjuan, och hon är hur orolig som helst. Dessutom är hon hur ensam som helst just för tillfället. Alla hennes vänner är nämligen på läger. Emilio är på dataläger medan Amy är på dansläger.
Men en dag när hon är ute och går med sin hund Boy ser hon att någon ny har flyttat till hennes kvarter, hon heter Fiona och hon verkar trevlig. Kanske kan de bli kompisar. Men kan hon verkligen skaffa en helt ny kompis bara så där? Kommer hennes andra vänner bli arga på henne?

Jag älskade serien om Madison Finn när jag var yngre. Jag läste om den första boken häromdagen och insåg att jag borde verkligen läst den här boken innan jag började sjuan. Jag känner igen mig så mycket i Madison Finn och det känns väldigt skönt. Att man liksom inte är ensam om att vara nervös inför att börja på en helt ny skola och så. Dock känns språket väldigt löjligt och den känns inte så bra skriven. Anledningen till de relativt höga poängen är att jag verkligen känner igen mig i Madison Finn och boken har ett bra tema även om jag inte riktigt gillar sättet den är skriven på.

Anledningen till att jag från första början plockade upp den här boken var att jag precis avslutat City of Bones, väldigt tjock och dessutom på engelska, så jag ville ha lite avkoppling men tyvärr har jag nästan inga böcker från biblo att läsa (akut panikläge!) så jag valde att läsa någon lätt,kort bok som jag hade hemma.
Och jag har fortfarande panik över att jag inte har några böcker från biblo, men jag står i kö på ungefär 5 superböcker och jag är ganska så säker på att jag kommer få alla böckerna samtidigt under en sjukt stressig vecka så att jag ändå inte kommer hinna läsa alla jag vill läsa..
 
Just nu läser jag Okänd identitet av Meg Cabot.

Bästa med boken: Hög igenkänningsfaktor!
Sämsta med boken: Språket
Ålder boken passar för: De som ska börja sjuan och då är man nog runt 12 år.


Har du läst Madison Finn-serien? Jag har fått någon konstig känsla av att nästan ingen läst Madison Finn så det är därför jag undrar.

/Anna(:


Kommentarer
Postat av: B(:

jaa de har ja :P

2011-03-11 @ 21:35:48
URL: http://bbloggar.blogg.se/
Postat av: Recenzion

Ja, jag har ett antal Madison Finn i bokhyllan, måste bara rätta dej lite, man är tretton när man börjar sjuan :) Men jag är ju också lite äldre men dom böckerna tänkte jag ta mig igenom till sommarn :)

2011-03-12 @ 10:43:26
URL: http://recenzion.blogg.se/
Postat av: B(:

men det beror ju på när man är född :p eftersom man börjar skolan i augusti så är ju dem som är födda i typ september och senare ;)

2011-03-12 @ 18:32:27
URL: http://bbloggar.blogg.se/
Postat av: Lucy

Jag har ett par stycken, tycker de är helt okej. ^^

2011-03-12 @ 20:07:21
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Vars kan man köpa madison finn böckerna?:P

2011-04-04 @ 19:13:12
Postat av: Josefine

Jag har läst en men jag hittar ingen mer :(

2011-06-27 @ 20:07:06
URL: http://pitchi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0