Okänd identitet


Titel: Okänd identitet
Författare: Meg Cabot
Sidantal:222
Språk: Svenska
Serie: Saknad-serien (del 5)
Betyg:9/10

Blixtflickan är tillbaka i en sista bok, eller är hon verkligen tillbaka? Jessica Mastriani tappade nämligen sin förmåga när hon hjälpte till i kriget i Afghanistan. Något gjorde att hon fick mardrömmar och förmågan försvann, hon kan inte längre hitta försvunna personer.
Nu när hon är en helt normal person så flyttar hon och Ruth till New York, Jessica gör det för att gå på en dyr musikskola.
Hon har lämnat sitt gamla liv bakom sig, även Rob sedan hon sett honom kyssa en annan,men en dag knackar Rob på hennes dörr och han behöver hjälp med en tjänst. Han behöver nämligen hitta sin lillasyster, men hur ska Jessica lyckas med det? Hon har ju inte sina krafter längre...

Underbar,underbar,underbar. Fast till en början var jag en smula skeptisk. Väldigt skeptisk faktiskt. Hon har flyttat hemifrån, hon har inte sina krafter kvar, hon har sagt upp bekantskapen med Rob, hon är två år äldre och ett tag tror jag att Cabot har begått ett STORT misstag(ja, hon hade en förmåga att använda versaler i den här boken så jag härmar henne lite. Det var otroligt irriterande och hon hade lika gärna kunnat använda kursiv text) genom att göra henne två år äldre och totaländrat hennes liv.
Den tanken hängde dock inte kvar särskilt länge. Hon far ju liksom ändå hem och hon träffar ju Rob igen (hon får tillbaka krafterna också) så allt är ju nästan som vanligt. Det är bara vissa gånger när Jess tar upp att hon är två år äldre som det gör lite ont i hjärtat. Ja,jag har ju faktiskt missat två år av hennes liv och det är inte så himla roligt.
Denna boken slukade jag precis som de tidigare i serien och jag bara superdupermegaälskade slutet. Den här boken hade inte kunnat sluta på ett bättre sätt och det lovar jag er. Så jag ångrar verkligen inte att Cabot skrev den här sista delen!

Innan man kommit in i Cabots sätt att skriva så kan det vara lite rörigt för hon gillar att på sätt och vis använda parenteser, fast det står istället mellan två kommatecken(otroligt svårt att förklara) så innan man vant sig så kan man bli förvirrad och bli tvingad och gå tillbaka till det som stod innan kommatecknet för att förstå det som kommer efter kommateckecknet. (Den som förstod den här förklaringen är ju grym!)

Bästa med boken: Allt utom det som var mindre bra.
Sämsta med boken: Att hon använde stora bokstäver istället för kursiv stil. Att hon var två år äldre, det tyckte jag var lite sorgligt. Fast det var samtidigt lite kul att se hur alla hade utvecklats.
Ålder boken passar för: 13 och uppåt.

/Anna(:


Kommentarer
Postat av: Nea

Åhh, jag vet inte vilken jag tycker mest om i serien, den här eller Fritagningen. Och håller med om att slutet är underbart. Började gråta när jag läste det x) Att hon använde kommatecken istället för paranteser har jag aldrig lagt märket till, men jag tror att jag också hellre använder kommatecken. Jag skriver i alla fall nästan aldrig paranteser. :)

2011-03-17 @ 21:42:30
URL: http://boknea.blogspot.com
Postat av: Lucy

Kan du vara jättesnäll och skriva serien, namnen på böckerna, i ordning?

För jag hittade böckerna väldigt billigt i en bokhandel, men det stod inte vilken del av serien det var, och ville inte köpa en bok som var typ nummer 4 då jag inte ens börjat på 1 X3

2011-03-20 @ 21:16:13
URL: http://bokrygg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0