NaNo och efterbliven?

JA! Tro det eller ej, men jag har vunnit NaNoWriMo nu! Superglad är jag, hur jag ska fira detta har jag ännu inte bestämt, men förmodligen ska jag baka något gott( det låter som en mycket bra idé förutom det där med att baka).
Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle lyckas skriva 25000 ord på en månad, och absolut inte på samma "historia". Jag brukar alltid suga på att fortsätta skriva på något som jag börjat på.


Jag vet inte om det är NaNoWriMos fel att jag känner mig efterbliven eller inte. Så här ligger det till: Jag brukar alltid ha superbra koll på vad för böcker som kommer ut och sådant, men den här senaste veckan har jag blivit överraskad tre gånger. TRE GÅNGER! Det är ju helt sjukt. Jag fick precis reda på att Järnkonungen (eller The Iron King på engelska) av Julie Kagawa kom ut för EN MÅNAD SEDAN och att andra boken snart släpps på svenska. Dessutom var det några andra böcker jag inte hade någon aning om. Detta bådar inte gott.

Dessutom funderar jag på om jag också ska ha en julkalender det här året, som många andra. Det verkar ju roligt, dock vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Någon som har några tips?

Här är den boken som plötsligt fick mig att inse att jag är efterbliven.

Förresten, i december hade jag tänkt läsa de böcker som jag borde läst för längesedan(Percy Jackson 3 tex) men jag har hämtat ut så mycket böcker från biblioteket den senaste tiden som jag verkligen vill läsa, så jag tror inte det kommer funka.

Nu har ni fått lite update från mig. Nu ska jag väl gå och plugga politik (behöver jag berätta att det inte alls är roligt?Och att jag säkert inte alls kommer gå och plugga?).

/Anna(:


Veckans musik v.48 (eller är det 47?)


Sleeping at last- Turning page

Den här låten är med i Breaking Dawn och jag gillar den väldigt mycket!

/Anna(:

Besatt


Titel: Besatt
Författare: Anne Cassidy
Sidantal: 283
Betyg: 9/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Just Jealous

Elise har varit kär i sin granne Carl så länge hon kan minnas, men hon har aldrig vågat berätta det för honom.
En dag börjar en ny tjej i skolan och Carl blir tillsammans med henne. Elise blir helt förstörd och bestämmer sig för att göra sitt bästa för att sära på dem. Hon sprider lögner samtidigt som hon till och med hånglar med andra killar. Samtidigt har hon det svårt hemma, hennes mormor dog nyss och hennes bror sitter i fängelse.
Dessutom förvirrar Carl henne. Ibland är han väldigt närgången och vill vara nära henne, andra gånger vill han inte ens prata med henne.

Den här boken berörde mig väldigt mycket. I början tyckte jag dock att den var lite seg men jag ändrade mig efter ett tag.
Det största temat i den här boken är avundsjuka och boken handlar i stort sett bara om det. Elise är avundsjuk på Carl och hans nya tjej, samtidigt som Carl också är avundsjuk av sig. Jag tror att den här boken vill visa hur långt man faktiskt kan gå på grund av avundsjuka. Det är det som gör att den här boken skrämmer mig lite för man kan relatera till den. Man känner igen sig i anledningarna till att de är avundsjuka och man börjar fundera på om man själv är lika jobbig och konstig.
Både Carl och Elise är som sagt var avundsjuka, men på olika sätt och det tycker jag är bra. Man kan relatera till båda två, men jag kunde nog ändå relatera bäst till det sättet som Carl var avundsjuk på.

Så vad tyckte jag om karaktärerna. Jag gillade dem i början, men sedan började jag ogilla dem och om jag ska vara ärlig så tror jag att det var meningen. För avundsjuka gör människor oattraktiva(eller hur man ska uttrycka sig) och jag tyckte att man slutade tycka om personerna när de var så avundsjuka.

Hela boken var väldigt väl planerad och jag tyckte mycket om den. Slutet var väldigt bra och man fick svar på de frågor som spelade någon roll. Jag tyckte om början också för när man hade läst den förstod man att något spännande skulle hända i slutet men man förstod inte vad förrän man kom till slutet.

Så den här boken var om avundsjuka och jag älskar temat. Dessutom älskar jag hur himla bra Cassidy hade lyckats med själva ämnet.

Det här var en sådan där bok där man börjar fundera på sina egna handlingar efter att man avslutat boken. Ungefär som Tretton skäl varför av Jay Asher.

Mycket bra bok! Jag rekommenderar den till alla som vill läsa en bok som får en att tänka efter efteråt. Detta kanske inte är den mest spännande boken men den är ändå väldigt bra och jag läste ut den väldigt snabbt för jag ville verkligen veta vad som skulle hända. Fast jo, den var nog ganska spännande ändå.

Bästa med boken: Temat och hur bra hon hade lyckats skriva boken på det temat.
Sämsta med boken: Att början var lite seg och att jag inte gillade att Elise aldrig varit inne i Carls rum fastän de bodde grannar och hade varit kompisar så länge.

Jag rekommenderar absolut den här boken!

Förresten så behöver jag inte göra några armhävningar eftersom jag skrev recensionen nu i helgen! Tjoho!

/Anna(:


Dagens fråga

Finns det någon bok som ni är livrädda för att läsa bara för att den fått så bra eller dåliga recensioner?Här kommer den boken som jag är livrädd för att läsa. Jag vill verkligen läsa Anna and the French kiss, men jag är så rädd för att bli besviken som med Sarah Dessens bok. Alla älskar hennes böcker och sedan så tyckte jag inte alls om den, tänk om det är samma med den här boken.

Jag vill också att ni ska notera att jag har försökt lägga in den här tusans bilden i typ tio minuter nu, jag höll på att få ett litet sammanbrott.

Förresten, jag ska skriva en recension på Besatt i helgen, gör jag inte det så lovar jag att göra hundra armhävningar( hoppas verkligen att jag hinner skriva en för det finns inte en chans i hela världen att jag kommer orka hundra armhävningar).

/Anna(:


Veckans musik v.47


Anna Sun- Walk the moon

Den här låten var med i Vampire Diaries i fredags. Jag tycker väldigt mycket om den, men det var många bra låtar i fredagens avsnitt så jag hade faktiskt lite svårigheter att välja låt!

Någon dag kommer det en recension på Besatt, men det är lite hektiskt just nu..

/Anna(:

Anledningar till att längta till början av 2012

Det kommer ut massa bra böcker nästa år som man verkligen längtar till. Här kommer en liten lista på de böcker som i alla fall jag längtar mest efter än så länge. Ni kan klicka på bilderna för att läsa mer om böckerna.


Eld- Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren  Släpps den 19 april. Andra delen i Engelsfors-trilogin.

Cirkeln var väldigt bra och jag hoppas att den här kommer vara ännu mer spännande! Sedan är den ju svensk också och det är väldigt roligt.För evigt- Maggie Stiefvater. Släpps den 7 mars. Tredje och sista delen i The Wolves of Mercy Falls.

Jag älskade Frost, men var inte riktigt lika förtjust i Feber även om den också var väldigt fin. Nu hoppas jag att sista boken ska vara riktigt bra och att det ska bli ett lyckligt slut.Oksa Pollok:Det sista hoppet- Anne Plichota och Cendrine Wolf  Släpps 23 januari.

För det första är den fransk från början, alltid roligt att läsa böcker som kommer från länder där man normalt inte brukar läsa böcker ifrån. Oftast när jag läser böcker så kommer de ju antingen från Sverige, USA eller England. Sedan så verkar den väldigt spännande också. Lite fantasy och sådana saker.


Sjutton år och skitsnygg- Emma Granholm Släpps 9 april.

Eftersom jag har tyckt väldigt mycket om Emma Granholms andra böcker så är jag väldigt sugen på att se om denna också är bra. Tyvärr finns det inte någon handling att läsa än,men den har förhoppningsvis en bra handling!


En sån där vidrig bok där mamman dör- Sonya Sones Släpps 5 mars

Jag har läst Sonya Sones andra böcker Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet. Om den här är skriven på samma sätt, i diktform, så är jag säker på att den kommer vara bra för jag har verkligen gillat det jag läst av henne tidigare.


Allt jag säger är sant- Lisa Bjärbo  Släpps 12 mars

Lisa Bjärbos tidigare bok Det är så logiskt alla fattar utom du var sjukt bra så jag hoppas att hennes nya också är det!


Resten får du ta reda på själv- Lauren Kate Släpps 6 januari

Ni som har lite koll på engelska böcker vet att detta är Before I fall, den har fått mycket god kritik och den verkar riktigt bra! Dessutom handlar den om något som jag inte direkt läst om tidigare.


Mitt klimatkatastrofala liv: Carbon Diaries 2015- Saci Lloyd Släpps 2 januari

Jag brukar inte läsa så mycket dystopier, men denna verkar väldigt bra och spännande, om än väldigt hemsk, precis som alla dystopier.


Rör mig inte- Tahereh Mafi  Släpps 5 april

Den här verkar bara väldigt spännande, även om jag inte är vidare förtjust i det svenska omslaget.


Det borde finnas regler- Lina Arvidsson Släpps 19 mars

På Bokmässan fick jag tag i ett litet häfte med de trettio första sidorna och efter att ha läst dem blev jag väldigt sugen på att läsa boken!


Sedan så längtar jag även till City of Lost Souls av Cassandra Clare (även om jag ännu inte läst City of Fallen Angels) som kommer någon gång i maj.

Det finns också en film som alla borde se fram emot, nämligen Dark Shadows som kommer 16 maj. Gissa varför jag längtar så? Johnny Depp är med:D Och han ska spela vampyr.

Jag vet att det kommer en hel del andra bra böcker nästa år också, men eftersom de hör till serier som jag inte har läst så har jag valt att inte skriva upp dem.

Vilka böcker längtar ni mest till som kommer i början av 2012 (det måste inte vara böcker som är med på min lista)?

/Anna(:Veckans musik v.46


Wetsuit- The Vaccines

Jag hade egentligen tänkt ta en låt från Pretty Little Liars idag igen, men jag kände att det nog fick räcka med låtar från PLL för ett tag. Så nu kommer istället en låt jag hörde på P3 i helgen, riktigt bra!

/Anna(:

Hittade precis Hungerspels-trailern. Det trodde ni inte va?

Jag hittade precis trailern till Hungerspelen och jag är förvånad över att ingen annan har bloggat om den än. Jag trodde att det var en sådan där nyhet som skulle få alla bokbloggare att flyga i taket och genast skynda sig att blogga om den. Konstigt nog har jag inte sett ett enda inlägg om den. Men visst är det roligt att vara först ibland!
Skämt åsido, alla har redan bloggat om den. Så jag vet egentligen inte varför efterblivna lilla jag gör det..Men faktiskt så verkar den riktigt lovande. Allt ser självklart inte ut precis som jag tänkt mig (och Peeta gör det absolut inte), men den verkar ändå spännande och bra gjord!

Vad tycker ni om trailern?
/Anna(:

En gång


Titel: En gång
Författare: Margaret Wild
Sidantal: 244
Betyg: 7/10
Originaltitel: One night

Bram är en riktig partyfixare. Han fixar fester i personers hus medan deras föräldrar är borta. Men han är samtidigt en väldigt noggrann festfixare. Han tar kort på hela huset innan festen börjar så att alla saker kan ställas på rätt plats efter att festen är slut. Allt för att föräldrarna inte ska ana något.
Hans kompisar Gabe och Al är också med och fixar festerna. Gabe ser till att alla kommer dit, speciellt tjejerna. Al är den som fixar spriten.
Gabe har aldrig haft ett seriöst förhållande, han träffar nya tjejer varje fest och hånglar med dem, men han dumpar dem lika fort som han träffade dem.
Men sedan kommer Helen och det kommer göra att Gabes liv förändras totalt.

Anledningen till att jag lånade den här boken överhuvudtaget kan förklaras med ett enda namn: Clara
Hon gav den en lysande recension och jag blev sugen på att se vad det var. Och jag blev både häpen och förvånad. Boken handlade inte alls om vad jag först trodde. Och jag tänker heller inte säga vad den handlar om för det är lite av tjusningen med boken. Men jag blev förvånad i alla fall.

Den här boken är skriven i diktform, något som har blivit mer populärt på sistone, eller är det bara jag som tycker det?
Även om boken inte innehåller så mycket text så tycker jag ändå att man lär känna karaktärerna. Jag gillade Helen väldigt mycket, hon var en stark och självständig karaktär och det gillade jag. Jag gillade att läsa om Helen och allt som händer i hennes liv.
Gabe kanske jag inte gillar riktigt lika mycket,men jag gillar honom på något vis ändå.

Jag gillade också alla olika familjeproblem som man fick läsa om i en så pass kort bok med lite text. Man blev berörd. Det behöver inte alltid vara mycket text för att man ska bli berörd.

Så mycket mer finns inte att säga om den. Det är inte den bästa bok jag läst,men den är absolut läsvärd!

Bästa med boken: Helen och alla olika familjeproblem man fick läsa om. Och det oväntade ämnet.
Sämsta med boken: Att den inte riktigt levde upp till mina höga förväntningar.

/Anna(:

11/11/11

Ja, bara för att det är ett så unikt datum och för att alla bloggar om det, så bestämde jag mig också för att göra det! Inte för att jag vet vad jag ska säga men.. Jag hade tänkt nå åtminstone 11 000 ord idag på min NaNo, det gick ju sådär, istället fastnade jag framför Jackass, inte helt genomtänkt.

Vad läser ni för bok detta speciella datum?

/Anna(:

Utvädering Miljöutmaning 3

Det man skulle göra den här gången var att försöka sluta köpa produkter som innehöll palmolja. Så hur har det gått?


Det har väl gått rätt så bra för mig, jag har verkligen försökt att inte handla produkter med palmolja, men när det bara står vegetabilisk olja är det i stort sett omöjligt att veta om de använt palmolja eller inte. Dock såg jag häromdagen att Crostini visst innehåller palmolja. Synd, då kan jag inte köpa dem mer, de som är så goda..

Hur har det gått för er?

Sedan har jag även lite annan information. Jag har bestämt mig för att inte ha någon miljöutmaning i november eftersom jag har min NaNo och allt, dessutom vet jag att väldigt många andra lägger ner mycket tid på sin NaNo. Dessutom har jag inte hunnit planera för något. Men förhoppningsvis kommer Miljöutmaningarna tillbaka i december, det beror i stort sett på ert svar till frågan jag nu ska ställa.

Tycker ni att det är någon idé med miljöutmaningar? Gör ni dem eller tycker ni bara att det är totalt onödigt att jag håller på med något sådant? Svara ärligt:)


Man kan aldrig få nog av bilder på söta orangutanger så här kommer det en. Titta dessutom in på sidan där jag hittade bilden: Savetheorangutan.

/Anna(:

Veckans musik v.45


Two at a time- Shelley Fraley

Den var med i förrförra Pretty Little Liars och jag älskar den!

Jag är ledsen att jag inte har uppdaterat så mycket, det kommer antagligen inte bli så mycket de närmsta dagarna heller eftersom jag helt plötsligt har hur mycket som helst att göra. Hur mycket läxor som helst, NaNoWriMo (jag har inte skrivit på två dagar...) m.m...

/Anna(:

Sammanfattning av oktober 2011

Antal lästa böcker: 6

Antal lästa sidor: 1565

Jämförelse med september: Mycket bättre. Den här gången läste jag sex böcker, förra månaden läste jag bara två böcker. I och för sig var Fyra dagar, Fyra nätter riktigt bra,men jag läste några bra böcker denna månad också!

Antal svenska böcker: 5

Antal engelska böcker: 1 (men denna bok var den tjockaste, och hur grym som helst!)

Bästa bok: City of Glass av Cassandra Clare (och jag lovar att jag inte ens behövde en sekunds betänketid)


Sämsta bok: Dandy av Andreas Carlsson (och jag lovar att jag inte ens behövde en sekunds betänketid)


Alla lästa böcker i oktober:
City of Glass- Cassandra Clare  541 sidor
Elsa Beskows sagoskatt: Tripp 139 sidor (jag blev väldigt sugen på att läsa alla historier jag hörde så många gånger när jag var liten)
Frestelser- Sara Shepard 230 sidor
Vargtanden- Pia Hagmar 124 sidor
Dandy- Andreas Carlsson 287 sidor
En gång- Margaret Wild 244 sidor (recension kommer)

Denna månad var faktiskt ganska bra, hur var den för er?

/Anna(:


Dandy


Titel: Dandy
Författare: Andreas Carlsson
Sidantal:287
Betyg: 3/10
Originalspråk: Svenska

När Andrew är liten blir hans pappa satt i fängelse och Andrew själv blir satt på barnhem. Det är på barnhemmet han lockas av Krazys musik. Han smyger ut varje kväll och Krazy lär honom allt han kan. När Andrew blir vuxen och äntligen får flytta från barnhemmet åker han till Platinum City och tar artistnamnet Dandy.
Han blir snart den största stjärnan staden någonsin skådat och alla älskar honom.

Jag älskar då i varje fall inte Dandy. Kan nog faktiskt vara den sämsta bok som jag läst i år om jag ska vara riktigt ärlig. Och här kommer några anledningar till varför jag verkligen,verkligen ogillar den:
1. Dialogerna känns inte trovärdiga.
2. Allting känns alldeles för förhastat samtidigt som det känns långdraget.
3. Alldeles för mycket adjektiv. Jag har nog aldrig läst en bok med så mycket adjektiv. Det slutade med att man inte orkade tänka hur saker såg ut för det fanns så mycket adjektiv att det bara blev rörigt.
4. Könsdiskriminering- Alla killar är rika,  har makt och fullt med KVINNLIGA städerskor i sitt hus som har jättekorta kjolar på sig. De har ungefär 20 städerskor och sedan massa andra kvinnor som bara är där för att.
5. Man fattar inte varför Dandy är så bra som han egentligen är för det beskrivs (tro det eller ej) inte. Det enda man hela tiden får veta är att han går runt i en lila kostym och att det tydligen är superudda.
6. Alla har så överdrivna namn-Krazy, Bling, Bigwhig, Diamond.
7. Andrew står enligt boken riktigt nära sin pappa, men han kallar honom inte för pappa utan för Diplomaten(det kan ha något att göra med att de faktiskt har samma förnamn).
8. Det står i boken att Diplomaten (Andrews pappa) var en ensamvarg, men ändå har han ca 20 kvinnor springandes i hemmet hela dagarna.

Okej, det var lite av de grejer som jag störde mig på, och jag ska nog inte gå på mer, för då känner jag mig bara elak. Men jag tyckte inte att detta var en bok för mig, jag vet inte om det hade med temat att göra eller att det helt enkelt inte bara var min stil för jag vet två stycken som har läst den som fullkomligt älskar den (fast jag vet ännu fler som inte gillar den).
Men är ni intresserade av musik(jag är ju intresserad av musik) så kanske ni borde testa den, fast jag rekommenderar den inte. Så skyll inte på mig.
MEN: Det fanns faktiskt vissa avsnitt i boken som jag verkligen gillade, då jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Dessutom så gillade jag Starlet och Suzie, de var mysiga. Plus att låttexterna var bra.

Bästa med boken: Suzie och låttexterna (om någon som heter Suzie skulle vilja bilda ett band får du gärna använda mitt supernamn som jag precis kom på. VI VÄLKOMNAR SUZIE OCH LÅTTEXTERNA IN PÅ SCENEN!)
Sämsta med boken: Vänligen läs punkt 1-8

/Anna(:

Bokpaket

Fick hem ett bokpaket idag. Inte världens största direkt,men glad blev jag ändå. Ännu gladare blev jag eftersom paketet kom så fort(och för att det faktiskt var billigt den här gången).


Vad kan det vara för något spännande som jag inhandlat tro?


Twilightsagan- Den officiella illustrerade guiden

Jag hade egentligen inte tänkt köpa den från första början, men den var på rea och jag hade en rabatt från bokmässan så jag valde att köpa den. Det är ju inte direkt någon bok jag kommer sträckläsa men det kommer bli roligt att bläddra i den och läsa lite här och var.

Idag har jag dessutom börjat skriva. NaNoWriMo började ju idag! Jag har hittills skrivit 837 ord. Ingen aning om det är bra eller dåligt, det lär vi väl märka när november är slut. Fast jag ställer ju inte upp som vuxen och alltså kan jag själv välja hur många ord jag vill skriva. Eftersom det är första året jag är med har jag valt att satsa på 25000 ord. Alltså hälften av vad vuxna skriver.

Ha ett fortsatt trevligt höstlov! (Mitt höstlov är jättebra för jag åt vårrullar idag, bara så ni vet.)

/Anna(:

Veckans musik v.44


Leave my body- Florence+the machine

Okej, jag vet att jag nyss hade en låt med Florence+the machine, men jag känner verkligen att vi måste fira lite för att Florences nya skiva släpptes igår!:D

/Anna(:

RSS 2.0