Besatt


Titel: Besatt
Författare: Anne Cassidy
Sidantal: 283
Betyg: 9/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Just Jealous

Elise har varit kär i sin granne Carl så länge hon kan minnas, men hon har aldrig vågat berätta det för honom.
En dag börjar en ny tjej i skolan och Carl blir tillsammans med henne. Elise blir helt förstörd och bestämmer sig för att göra sitt bästa för att sära på dem. Hon sprider lögner samtidigt som hon till och med hånglar med andra killar. Samtidigt har hon det svårt hemma, hennes mormor dog nyss och hennes bror sitter i fängelse.
Dessutom förvirrar Carl henne. Ibland är han väldigt närgången och vill vara nära henne, andra gånger vill han inte ens prata med henne.

Den här boken berörde mig väldigt mycket. I början tyckte jag dock att den var lite seg men jag ändrade mig efter ett tag.
Det största temat i den här boken är avundsjuka och boken handlar i stort sett bara om det. Elise är avundsjuk på Carl och hans nya tjej, samtidigt som Carl också är avundsjuk av sig. Jag tror att den här boken vill visa hur långt man faktiskt kan gå på grund av avundsjuka. Det är det som gör att den här boken skrämmer mig lite för man kan relatera till den. Man känner igen sig i anledningarna till att de är avundsjuka och man börjar fundera på om man själv är lika jobbig och konstig.
Både Carl och Elise är som sagt var avundsjuka, men på olika sätt och det tycker jag är bra. Man kan relatera till båda två, men jag kunde nog ändå relatera bäst till det sättet som Carl var avundsjuk på.

Så vad tyckte jag om karaktärerna. Jag gillade dem i början, men sedan började jag ogilla dem och om jag ska vara ärlig så tror jag att det var meningen. För avundsjuka gör människor oattraktiva(eller hur man ska uttrycka sig) och jag tyckte att man slutade tycka om personerna när de var så avundsjuka.

Hela boken var väldigt väl planerad och jag tyckte mycket om den. Slutet var väldigt bra och man fick svar på de frågor som spelade någon roll. Jag tyckte om början också för när man hade läst den förstod man att något spännande skulle hända i slutet men man förstod inte vad förrän man kom till slutet.

Så den här boken var om avundsjuka och jag älskar temat. Dessutom älskar jag hur himla bra Cassidy hade lyckats med själva ämnet.

Det här var en sådan där bok där man börjar fundera på sina egna handlingar efter att man avslutat boken. Ungefär som Tretton skäl varför av Jay Asher.

Mycket bra bok! Jag rekommenderar den till alla som vill läsa en bok som får en att tänka efter efteråt. Detta kanske inte är den mest spännande boken men den är ändå väldigt bra och jag läste ut den väldigt snabbt för jag ville verkligen veta vad som skulle hända. Fast jo, den var nog ganska spännande ändå.

Bästa med boken: Temat och hur bra hon hade lyckats skriva boken på det temat.
Sämsta med boken: Att början var lite seg och att jag inte gillade att Elise aldrig varit inne i Carls rum fastän de bodde grannar och hade varit kompisar så länge.

Jag rekommenderar absolut den här boken!

Förresten så behöver jag inte göra några armhävningar eftersom jag skrev recensionen nu i helgen! Tjoho!

/Anna(:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0