En gång


Titel: En gång
Författare: Margaret Wild
Sidantal: 244
Betyg: 7/10
Originaltitel: One night

Bram är en riktig partyfixare. Han fixar fester i personers hus medan deras föräldrar är borta. Men han är samtidigt en väldigt noggrann festfixare. Han tar kort på hela huset innan festen börjar så att alla saker kan ställas på rätt plats efter att festen är slut. Allt för att föräldrarna inte ska ana något.
Hans kompisar Gabe och Al är också med och fixar festerna. Gabe ser till att alla kommer dit, speciellt tjejerna. Al är den som fixar spriten.
Gabe har aldrig haft ett seriöst förhållande, han träffar nya tjejer varje fest och hånglar med dem, men han dumpar dem lika fort som han träffade dem.
Men sedan kommer Helen och det kommer göra att Gabes liv förändras totalt.

Anledningen till att jag lånade den här boken överhuvudtaget kan förklaras med ett enda namn: Clara
Hon gav den en lysande recension och jag blev sugen på att se vad det var. Och jag blev både häpen och förvånad. Boken handlade inte alls om vad jag först trodde. Och jag tänker heller inte säga vad den handlar om för det är lite av tjusningen med boken. Men jag blev förvånad i alla fall.

Den här boken är skriven i diktform, något som har blivit mer populärt på sistone, eller är det bara jag som tycker det?
Även om boken inte innehåller så mycket text så tycker jag ändå att man lär känna karaktärerna. Jag gillade Helen väldigt mycket, hon var en stark och självständig karaktär och det gillade jag. Jag gillade att läsa om Helen och allt som händer i hennes liv.
Gabe kanske jag inte gillar riktigt lika mycket,men jag gillar honom på något vis ändå.

Jag gillade också alla olika familjeproblem som man fick läsa om i en så pass kort bok med lite text. Man blev berörd. Det behöver inte alltid vara mycket text för att man ska bli berörd.

Så mycket mer finns inte att säga om den. Det är inte den bästa bok jag läst,men den är absolut läsvärd!

Bästa med boken: Helen och alla olika familjeproblem man fick läsa om. Och det oväntade ämnet.
Sämsta med boken: Att den inte riktigt levde upp till mina höga förväntningar.

/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Clara

Vad roligt att du har läst den! Och att du gillade! :)

2011-11-14 @ 06:51:58
URL: http://bokclara.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0