Utvärdering av andra Miljöutmaningen

Ännu en månad har gått(något som gör mig lite orolig med tanke på att jag inte riktigt är färdig med nästa miljöutmaning, eller ja, jag har inte riktigt börjat än..) och det är alltså dags för en utvärdering.

 Steg 1 var ju att minska duschtiden. Första gången jag tog tid så duschade jag i ca 5 och en halv minut. Sedan så tvålar jag ju in mig och tar schampo i kanske en minut(då jag inte har på vattnet alls), så jag kanske inte duschar så länge ändå. Så min tid har inte minskat särskilt mycket.

Steg 2 var att stänga av vattnet när man tvålade in sig och tog schampo. Något jag alltid gör och även gjort denna månad, så det har gått bra. Ändå gången jag inte gjorde det var när jag förkyld och hade feber och frös som tusan. Då kan man ju bara inte förvägra en stackars sjukling varmt vatten, eller hur?

Om jag ska vara ärlig så tyckte jag inte att det här var någon värst bra utmaning. Den var ganska tråkig och inte särskilt utmanande. Tyckte inte jag i alla fall, men det finns ju säkert någon därute som har problem med att den duschar för länge och som tyckte att det var en bra utmaning. Tack så mycket i så fall, det är ju alltid roligt om någon gillar den!:D

Så, hur gick det för er?

Tycker ni att utmaningarna har varit för lätta hittills? Vill ni ha något svårare(förslag är välkomna).

/Anna(:Veckans musik v.39


Go easy little doves, I'll be fine- Brooke Waggoner

Nu över till något som absolut inte har med saken att göra:
JAG FICK MIN PIRATES-DVD IDAG! Och jag är besviken.. När man köper den första utgåvan av Pirates-filmerna så brukar man alltid få två skivor där en av dem är full av extramaterial. Så var det inte den här gången, dessutom hade inte filmen något sådant där snyggt omslag som man sätter ovanpå omslaget som två av mina andra har..
Så jag är lite ledsen just nu.. Fast glad ändå(:


Dessutom är själva skivan bland det tråkigaste jag sett på länge. Men filmen är ju bra i alla fall.Även fast den inte håller samma klass som de tre tidigare. SLUTA VARA SÅ HIMLA PESSIMISTISK. Ursäkta.
Låt oss lämna detta bakom oss och gå vidare.

Jag hade tänkt skriva en recension om Habib för längesedan. Anledningen? Min kamera sparade tydligen inte korten på boken och det känns så trist att ta en bild från google..

Vad läser ni just nu?
Jag läser City of Glass.

/Anna(:Bokmässan 24/9/2011

Igår var jag på Bokmässan för första gången i mitt liv! Jag var där tillsammans med min bästa vän och min mamma. Det var faktiskt väldigt roligt, kanske hade jag förväntat mig lite mer, men det var absolut inte tråkigt!
Vi åkte dit med tåg och kom fram till själva mässan någon gång vid halv elva och det första vi möttes av var världens längsta kö(överdrifter kan förekomma i texten, men oftast inte.), som tur var gick det ganska snabbt att komma in.
När vi väl kom in hade vi inte någon aning om åt vilket håll vi skulle gå eller var vi skulle börja. Det var faktiskt väldigt svårt att hitta och även fast jag gick därinne i stort sett hela dagen så hade jag fortfarande ingen aning om hur man hittade. Behöver jag berätta att vi gick runt i kanske tio minuter för att hitta en utgång när vi skulle hem?
 
I början hade vi inga speciella tider inbokade (hade jag vetat att Herman Lindqvist var där vid halv elva så hade jag absolut skyndat dit, och nej,jag är faktiskt inte ironisk), vi tittade mest omkring i olika montrar, och sedan var vi även framme och pratade med Pia Hagmar(tog kort med Mumin gjorde vi också). Vid 13.00 gick vi till Rabén och Sjögren för jag skulle köpa Cirkeln och få den signerad. Jag ångrar absolut inte att jag gick dit, för där träffade jag Frida och Amelie (någon bild har jag tyvärr inte). Det var hur roligt som helst att träffa dem! Absolut en av höjdpunkterna igår!
Jag fick Cirkeln signerad, sedan gick vi och åt ( på ett så pass kulturellt ställe som McDonalds).

När vi hade ätit gick vi tillbaka igen, vi tittade lite på Tareq(med betoning på lite),lyssnade på Pia Hagmar(väldigt underhållande) och virrade bort oss ett tag.  Jag köpte även två böcker till, en med Johnny Depp(den var billig och jag kunde bara inte överge Johnny), och Bara inte du(för att den också var billig). Efter några timmar inne på Bokmässan var jag så trött och hade så ont i hela min kropp att jag hade med glädje hade lämnat Bokmässan på stört och bara åkt hem. Fast Ida ville titta på Maria Montazami, så det gjorde vi. Tittade alltså. Vi tittade när hon kom och sedan gick vi. Hon var verkligen stor.


Sedan åkte vi hem, och tågresan hem var himla seg eftersom det inte fanns så många platser kvar på tåget så vi fick dela upp oss. Alltså satt jag mer än halva resan bredvid några fullständiga främlingar.
Men jag är nöjd med Bokmässan och är nästan 100% säker på att jag ska dit nästa år också. Nästa år kanske jag kan få chansen att träffa ännu fler bloggare!
Jag såg en hel del kända personer och det var roligt! Bor man i en liten håla som jag gör så är det faktiskt inte varje dag man ser någon som är känd.

Här kommer lite bilder på det jag köpte och plockade på mig.

Bara inte du- Katarina Von Bredow  Jag har redan läst den,men den kostade bara trettio kronor så jag var tvungen att köpa den. Dessutom är den ju väldigt bra också!
Cirkeln- Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren Tyckte väldigt mycket om boken och nu hade jag ju chans att få den signerad också!
Johnny Depp- Nick Johnstone Den här kostade bara 39 kr och eftersom jag älskar Johnny Depp så var jag tvungen att köpa den. Jag har lånat hem den från biblo flera gånger men jag har aldrig hunnit läsa den, nu kanske jag äntligen hinner. Det är ju väldigt lätt hänt att man bara tittar på bilderna, om ni förstår vad jag menar.

Sara skriver grymt snyggt! Jag vill också kunna skriva så snyggt..
Lite bokmärken, pins och Kim M Kimselius autograf. Jag fick Pia Hagmars också,men den ligger hemma hos Ida just nu, så den är inte med på bild.


Här är lite annat mojs.

Anledningen till att det inte finns några bilder från själva mässan är att Ida hade kamera, hon tog bilderna och hon har fortfarande bilderna i sin kamera. Jag har alltså inte fått dem än. När jag får dem senare så kanske jag lägger in dem här(om det finns några intressanta vill säga).

/Anna(:

Beslutsångest och superlycka

Idag fick jag sms från biblo att jag hade två böcker att hämta ut(självklart fick jag smsen ca trettio minuter efter mitt besök på biblo,men min pappa var snäll och hämtade ut dem). Jag blev så himla glad när jag fick dem, en av böckerna har jag väntat på som tusan. Ni vet antagligen vilken det är jag pratar om eftersom jag tjatat om den som tusan på sistone.
Älskar-hatar- Jenny Downham
Frestelser- Sara Shepard

Självklart så är det Frestelser som jag har längtat efter så, och ni skulle ha sett min reaktion när jag såg att jag kunde hämta ut den. Jag fick panik och skrek som tusan(resten av min familj undrade vad som egentligen hände, de trodde nog att jag hade skadat mig),sedan kastade jag mig på telefonen för att ringa min pappa. Men jag är faktiskt grymt pepp på att läsa Älskar-hatar också eftersom jag har hört mycket bra om den här boken och den verkar bra. Dessutom kommer jag ihåg att jag verkligen gillade Innan jag dör, som hon också skrivit.


Om jag måste välja så föredrar jag absolut det här omslaget före de med helkroppsdockorna.

Jag älskar det här omslaget! Färgerna är så himla fina och det är bara fint.

Varför har jag då beslutsånget? Jag fick hem en bok som jag har längtat efter sedan i mars, så vad är problemet?
Titta på bilden nedan.


Som ni ser där i bakgrunden så läser jag en väldigt bra bok redan. Den är inte amazing än,men jag är ganska säker på att den inom en snar framtid kommer bli det. Problemet är att det tar tid att läsa en så tjock bok(plus att den är på engelska), så jag funderar på om jag kanske ska läsa Frestelser emellan... Mhm.. Vi får väl se hur jag gör.

Vad hade ni gjort? Fortsatt läsa City of Glass eller läst Frestelser lite snabbt emellan?

Är det någon som läst någon av böckerna? Eller är ni sugen på någon av dem?

Förresten, shit vad kul det var att äntligen få göra ett "riktigt" inlägg med egentagna bilder, det var länge sedan!

/Anna(:Veckans musik v.38


What the water gave me- Florence+ the machine

Kan ju inte låta bli att uppmärksamma att Florence har släppt en låt inför sitt kommande album. Den har funnits ute ett tag,men jag har haft så mycket andra låtar att lägga upp att det inte blivit av att jag lagt upp den här.
Första gången jag hörde den tyckte jag inte att den var så värst bra, andra gången var den desto bättre! Så gillar ni den inte första gången så är det bara att lyssna igen och igen. Som ni vet så är Florence+ the machine ett av mina favoritband sedan jag hörde dem/henne i Vampire Diaries.

/Anna(:

Dagens fråga: Bokmässan

Bokmässan är den 22-25 september i Göteborg. I år är temat:Tre länder, ett språk.


Bok & Bibliotek

Så då är ju den självklara frågan, ska ni dit? Och om ni ska dit, är det första gången eller har ni varit där tidigare?

Jag har faktiskt aldrig varit där,men i år ska jag äntligen dit! Det ska bli så himla roligt att se vad det egentligen är. Jag hade ju bloggen under bokmässan förra året också och när man läste på alla bloggar hur det hade varit så blev jag himla sugen på att åka dit och bestämde mig för att jag skulle göra det i år.
De som ska följa med blir nog min bästa vän (som också gillar att läsa) och min mamma(som också gillar att läsa). Det kommer förhoppningsvis bli asroligt!

/Anna(:

Bookfessions
Fler sådana här meningar med hög igenkänningsfaktor kan ni hitta på Bookfessions

Det är skönt att veta att man inte är ensam genom att tycka på det här viset!^^
Vilken gillade ni bäst?

/Anna(:


Breaking Dawn part 1- trailerDet enda jag undrar är, vad kommer egentligen vara med i filmen som personer som inte läst boken kommer bli överraskade över efter att ha sett den här trailern som i stort sett visar allt som händer?Det känns som att allt man blev överraskad av när man läste boken fanns med i trailern. Knäppt tycker jag..

/Anna(: 

Veckans musik v.37

Jag är ledsen för att uppdateringen är K.A.S.S för tillfället. Jag har inte direkt något att skriva om och jag har inte så värst mycket tid, det är därför det blir på detta vis. Jag hoppas att det blir bättre snart!

Jag tänkte ju ha en låt från boken Fyra dagar fyra nätter (Rogers spellista) förra veckan, men eftersom Elektropop poppade upp så blev det inte så. Därför får ni den idag istället.


I stand corrected- Vampire Weekend

Den här låten är grymt bra. Vampire Weekend är grymt bra överhuvudtaget så jag tycker verkligen att ni ska kolla in dem om ni inte hört om dem tidigare!

/Anna(:

Fyra dagar fyra nätter


Titel: Fyra dagar fyra nätter
Författare: Morgan Matson
Sidantal: 348
Betyg: 9/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Amy & Roger's Epic Detour

Amys pappa dog för några månader sedan i en bilolycka. Amy var med när det hände och sedan dess vill hon inte köra bil.
Men Amys mamma har flyttat till Connecticut och nu tycker hon att Amy ska köra upp deras gamla bil från Kalifornien till Connecticut. Men Amy kör ju inte.
Detta gör att en gammal bekant till Amys familj, Roger, får ställa upp och köra för han ska ändå till sin pappa i Philadelphia. Roger är ovanligt snygg, men han har redan flickvän och Amy är ändå inte intresserad.
Vägen de ska åka för att komma till Connecticut är väl planerad av Amys mamma, men när de väl ger sig av vill varken Roger eller Amy följa den vägen. Istället tar de en omväg, och de träffar massor av nya människor och får en hel del nya erfarenheter.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här boken. Från början gillade jag den inte särskilt mycket, jag tyckte att den var lite seg och jag ville att det skulle hända mer spännande saker.
Men efter ungefär halva boken var jag fast och nu när jag har läst ut boken så känner jag mig sorgsen. Sorgsen för att Amy och Rogers roadtrip är över..

Själva boken är så himla mysig så det finns inte. De vanliga sidorna med text varvas med spellistor(som jag älskade, dock blev det lite för få spellistor i slutet av boken), bilder från deras resa, information om staterna de besökt, kvitton och allt möjligt trevligt.
Det gav verkligen boken en mer realistisk känsla. Man blir verkligen sugen på att göra en roadtrip genom USA när man läser den här boken.

Jag älskar också att läsa om alla vänliga personer som de träffar under resans gång. Alla personer i boken är verkligen intressanta, och de flesta är faktiskt trevliga.
Något annat de gör väldigt mycket under den här roadtripen är att äta, något jag faktiskt tycker är roligt att läsa om. Även det gör att boken känns realistisk.
Jag gillar även hur både Roger och Amy utvecklas under bokens gång.

Något som höll i gång spänningen var att Amy redan i början berättar för oss att bilolyckan är hennes fel, men det dröjer ett tag innan vi får veta exakt vad som hände under bilolyckan.

Tyvärr tycker jag att boken slutar lite för tidigt, det känns inte riktigt som att historian är avslutad. Jag hade velat veta mer om hur det gick lite senare. Men jag antar att man inte kan få allt.

För varje dag som går gillar jag den här boken mer och mer. Jag kan inte riktigt förklara varför, men den är bara väldigt mysig och den berör. Jag grät en hel del gånger under tiden jag läste den här boken. Behöver jag berätta att jag inte brukar gråta när jag läser böcker?

Dessutom har jag fått en hel del låttips från Rogers spellistor. Jag har inte hunnit lyssna igenom alla( jag har typ hunnit lyssna på några låtar från första spellistan) men jag har redan hittat några låtar som jag verkligen gillar.

Ibland fick jag en känsla av att den här boken var lite lik Mitt perfekta liv. Men måste jag välja så väljer jag absolut Fyra dagar fyra nätter som jag tyckte var mycket bättre än Mitt perfekta liv. Kanske hade leken från Mitt perfekta liv passat i Fyra dagar fyra nätter. Fast i och för sig hade Fyra dagar fyra nätter redan en bra lek. 

Bästa med boken:
Den berör och är så himla mysig och fin. Och den är bara jättebra.
Sämsta med boken: Att den slutar lite för tidigt och att saker och ting tar lite tid innan de sker( jag försöker verkligen att inte spoila genom att tala i gåtor).

Läs den!

/Anna(:


Måste bli bättre

Jag måste bli bättre på att svara på era kommentarer. Jag måste verkligen det, för jag får så himla dåligt samvete när ni kommenterar och sedan så svarar jag inte. Jag blir hur glad som helst över era kommentarer och det är så himla roligt att läsa dem. Men varför svarar jag oftast inte på dem? Jag har faktiskt ingen som helst aning..
Så ni får gärna skälla på mig om jag inte svarar på era kommentarer.

Veckans musik v.36

Från början hade jag tänkt ta en låt av Vampire Weekend(som jag hittade på Rogers spellista i Fyra dagar Fyra nätter) men när jag hörde denna låten för första gången igår så blev jag kär direkt och bestämde mig för att ha den som Veckans musik istället. Vampire Weekend kanske kommer nästa vecka.


Electropop-Oleg

Ni som tittar på Idol vet att han var med där igår.

/Anna(:

Sammanfattning av augusti 2011

Antal lästa böcker: 3 (sämst hittills detta år och ändå hade jag sommarlov)
Antal lästa sidor: 979
Jämförelse med juli: Som ni vet så var jag inte så nöjd med min läsning i juli,men i augusti var det ännu värre. Men jag läste i alla fall en bok som jag tyckte var värd all den tiden jag la ner på den.

Antal svenska böcker: 3
Antal engelska böcker: 0 (måste bättra mig)

Bästa bok:
Utan tvekan blir det Myrddin som jag tyckte om väldigt mycket även om den hade en del brister.


Sämsta bok: Tänker inte utse någon sämsta bok eftersom jag inte har så mycket mer att välja på och ingen var direkt dålig.

Alla lästa böcker i augusti:
Fruktolösa tokobertar- Torbjörn Flygt 158 sidor
Myrddin- Claes Reimerthi 598 sidor
Gossip Girl 2- Ni vet att ni älskar mig- Cecily Von Ziegesar 223 sidor

Har ni läst något superbra i augusti?

/Anna(:Dagens fråga

Jag vet att jag inte har uppdaterat på ett tag,men jag vet inte riktigt vad jag skriva om. Jag borde göra en utvärdering av vad jag läste i augusti,men det kanske kommer imorgon.

Istället skriver jag en Dagens fråga.

Hur vill ni ha det när ni läser? Tyst, musik i öronen eller på något annat sätt?

Om jag får välja så vill jag helst ha knäpptyst, det är då jag kan koncentrera mig som bäst. Jag blir faktiskt väldigt lätt distraherad. Jag kan inte läsa samtidigt som jag sitter vid datorn eller vid TVn, men jag tycker även att det är jobbigt när folk pratar medan jag försöker läsa.Ljud överhuvudtaget tycker jag är jobbigt.

bild tystnad tack

/Anna(:

Miljöutmaning 2- september

Idag är det den första september och alltså dags för en ny Miljöutmaning. Denna gång kommer den inte innehålla riktigt lika många punkter som sist , det behövdes helt enkelt inte lika många.

Denna gång är temat: Att duscha.
Första utmaningen är att minska sin duschtid. Oftast vill jag aldrig gå och duscha, men när jag väl kommit in i duschen är det så skönt att jag skulle kunna duscha i åtminstone fyrtio minuter till. Fast det går ju inte. Först och främst kommer varmvattnet hinna ta slut och sedan är det enormt slöseri med vatten att duscha så länge.
Så,hur hade jag tänkt göra? Jag hade tänkt ta tid en gång när jag duschar i mitt vanliuga tempo, sedan ska jag ta tid några fler gånger och se om jag kan minska min duschtid.
Meningen med detta är ju självklart inte att göra er så stressade att ni bara springer in i duschen och sedan ut direkt igen bara för att få en så bra tid som möjligt. Det viktiga är ju att ni inte duschar för länge, i onödan.
En stor fördel är om ni hinner bli rena.

Stäng av duschen när ni tvålar in er eller när ni schamponerar håret. För mig tar det ganska lång tid att schamponera in håret, så då stänger jag alltid av vattnet för att det inte ska stå och rinna i onödan. Jag tror man sparar rätt mycket vatten på det.

Dessutom kanske man inte måste duscha varje dag heller, om man gjort det tidigare. Varannan dag räcker oftast, om man inte är en sportig kvinna/man, för då är det bäst att duscha varje dag eller efter varje träning. Annars luktar man mindre gott.

Det var nog alla utmaningar för den här gången. Det som är själva utmaningen är väl att se om man kan dra ner på hur länge man duschar.

Förutom utmaningarna så har jag lite andra grejer att berätta som har med detta att göra.

När man duschar så kan det ju alltid vara bra att använda ekologiska och miljövänliga produkter som både är bra för naturen och för en själv.
Det kan ju till exempel vara miljövänligt schampo och miljövänlig tvål.

Ett miljövänligt schampo som jag kan rekommendera är detta:
¨
Detta schampo finns att köpa på Yves Rocher för 34.50kr. Klicka HÄR för att komma dit.

Yves Rocher har faktiskt en hel del bra tvålar och schampon som är ekologiska. Värt att kolla in om ni är intresserade av det!

En annan sak man kan göra för att spara vatten är ju att köpa ett mer effektivt duschmunstycke. Om man har ett gammalt duschmunstycke kan det göra av med 12 liter per minut, medan ett nyare och effektivare kanske bara göra av med 6 liter per minut.

Tänker ni testa denna gång?

/Anna(:


RSS 2.0