Earth Hour

Ikväll mellan klockan 20.30 och 21.30 är det Earth Hour. Då ska man släcka ner alla lampor och stänga av elektriska apparater för att visa världen att man bryr sig om och vill hjälpa till att förbättra miljön. Att bara släcka ner en kväll kan tyckas onödigt, men grejen med Earth Hour är att man vill visa för politiker och andra personer med makt att vi måste göra något åt miljön, nu.
 Jag ska precis som många andra släcka ner ikväll. Dock är jag rätt säker på att jag inte kommer få någon tid över till läsning för jag, min syster och min bästa kompis brukar alltid träffas, äta gott godis( detta år satsar vi på lite ekologiskt och fairtrademärkt) och spela brädspel tillsammans. Det är hur mysigt som helst i skenet av några stearinljus. Det kan ju vara lite svårt att se vad det står på lapparna ibland, men det är sådant man får ta.Ni kan göra ett val. Antingen släcker ni och gör något. Eller så släcker ni inte. Och även om ni väljer att inte släcka så har ni gjort ett val.

Vem mer än jag är det som ska släcka ikväll?


Just det! Jag fick hem min bokcirkelbok idag. Ännu en dystopi! På något vis känns det som att jag denna vår kommer läsa fler dystopier än vad jag någonsin gjort tidigare. Den enda dystopi jag läst är typ Hungerspelen.
Boken jag talar om är:

Som ni ser är texten helt sjuk lite då och då i boken. Kommer nog bli en aning svårt att läsa.

/Anna(:


Book haul igenJag vet att man även denna gång inte kan se mitt ansikte, men man ser lite mer av mig nu i alla fall. Tror att det blev lite bättre så. Hoppas det i alla fall.

/Anna(:

Tävlingstips

Uppdateringen på bloggen har varit sjukt låg på senaste tiden, men med tanke på hur mycket jag har i skolan den här veckan (puh...) så tycker jag att det är en tillräcklig ursäkt och som ni förstår kommer uppdateringen fortsätta vara låg veckan ut...

Jag hade i alla fall tänkt tipsa om några tävlingar:

Andisbooks har en tävling där man ska svara på frågor och där man kan vinna hela tre böcker som mest!

Sedan tävlar även Bokgläntan ut ett exemplar av Nattens Cirkus och den boken vill jag verkligen vinna!

/Anna(:

The HungerGames

*Tidsinställt inlägg*. NU SITTER JAG PÅ BION OCH VÄNTAR PÅ ATT HUNGERSPELEN SKA BÖRJA. ANTAGLIGEN ÄR DET ALLDELES FÖR LÅNG REKLAM FÖR ATT MITT TÅLAMOD SKA KLARA AV DET, MEN JAG SITTER FAKTISKT OCH VÄNTAR PÅ ATT HUNGERSPELEN SKA BÖRJA!!!!/Anna(:


Veckans musik v.12


Somebody That I Used To Know- Gotye

Den här låten är riktigt bra och jag är säker på att ni redan har hört den förut, men det finns också en cover av den här låten som jag tycker om ännu mer än originalet.


Här är covern. Riktigt bra gjord. Dessutom spelar alla fem på samma gitarr. Mycket imponerande!

/Anna(:

Gör vad du vill


Titel: Gör vad du vill
Författare: Erlend Loe
Sidantal:158
Betyg: 4/10
Originalspråk: Norska
Originaltitel: Muleum

Julies hela familj har omkommit i en flygplansolycka. De var på väg till Afrika när flygplanet störtade. Julie var inte med för hon var hemma för att plugga. Hennes värld slås i spillror när hon blir ensam kvar i det stora huset, de enda hon har kontakt med är sin kompis, sin psykolog och hantverkaren som jobbar på Julies hus. Julie är 18 år gammal så hon får ta hand om sig själv helt och hållet. Allt blir för mycket för henne och hon bestämmer sig för att begå självmord. Tyvärr misslyckas det och Julie blir ännu mer deprimerad än innan. Hon bestämmer sig för att bara resa bort från sitt hus. Och hon reser med flygplan. Julie flyger världen runt, men för det mesta sitter hon bara på flygplatserna...

När jag fick den här boken förklarad för mig så var det inte alls på detta sättet. Jag fick den förklarad som att Julie skulle stanna hemma hela tiden och bli kär i hantverkaren. Dessutom fick jag förklarat för mig att den skulle vara väldigt rolig. Lite sådär sarkastisk alltså. Den var inte alls som jag trodde. I själva verket stannade hon inte alls kvar hemma och blev kär i hantverkaren. Hon gav sig ut i världen och flög runt hela tiden till olika länder. Dessutom hade hon otroligt deprimerande tankar, så värst rolig var den väl inte om jag kommer ihåg rätt. Visst var den väl lite smått sarkastisk, men ändå.

Jag hörde om den här boken på ett bokcafé och jag blev otroligt sugen på att läsa den. När jag väl plockade upp boken blev jag otroligt sugen att inte läsa den. Den var så himla tråkig i början att jag knappt tog mig till sidan 42, där det äntligen började hända saker. När det väl började hända saker blev den bättre, men fortfarande inte bra. Det var nästan en månad sedan jag läste ut den och jag kom inte ens ihåg vad huvudpersonen hette, så något större intryck gjorde den inte på mig.
 Handlingen var rätt så annorlunda, men jag tyckte ändå att den hade kunnat utföras på ett mycket bättre sätt. Eftersom boken var så kort så kändes allt förhastat och hon bara flög fram och tillbaka mellan olika länder.

Julie var en otroligt deprimerande karaktär, med god anledning då förstås. Hennes familj har omkommit och dessutom misslyckas hon med att begå självmord. Klart man blir deppig liksom. Men på något sätt gillar jag henne inte riktigt. Hon känns lite platt och det är alldeles för deprimerande.

Boken är skriven i dagboksform(frustration,frustration,frustration). Jag klarar inte av böcker i dagboksform. Den här boken och En prinsessas dagbok samma månad gjorde att jag inte orkade fortsätta läsa Mitt klimatkatastrofala liv eftersom den också var skriven i dagboksform. Suck. Dagboksformen drar självklart ner betyget.

Slutet kommer precis som allt annat, utom början, alldeles för förhastat. Jag tänker inte gå in på vad som händer, men helt plötsligt sker en helomvändning och det irriterar mig.

Det här var alltså inte någon superbok och jag tror inte att jag skulle rekommendera den. Visst var den lite annorlunda, men inte tillräckligt bra skriven för att man ska uppskatta det annorlunda. Dessutom var början så dålig att jag höll på att sluta läsa. Enda anledningen att jag fortsatte var för att min kompis läste boken samtidigt och hade lyckats komma förbi den hemska början.

Bästa med boken: Den lite originella idén, även om den inte var så värst bra utförd.
Sämsta med boken: Början som var så himla tråkig!

Läs den om ni vill, men det är ingen bok jag kommer rekommendera till andra.

/Anna(:Bookshelf tour del 2Som jag säger typ tusen gånger i den här videon så är inte den här bokhyllan riktigt lika rolig som den andra, om ni ens tyckte att den förra var rolig förstås.
Se och njut i vilket fall som helst!:)

/Anna(:

Miljöutmaning

Månadens miljöutmaning är ganska enkel. Det enda ni behöver göra om ni vill är att göra ett litet test, och när ni har gjort det kan ni se ungefär hur mycket koldioxid ni släpper ut på ett år och även hur många planeter ni slösar på.

Ni kommer till testet om ni klickar på bilden.


Jag gjorde det här testet i skolan och så här blev det för mig:
Antal planeter jag gör av med: 2,6
Koldioxidutsläpp per år: 6.06 ton
Ekologiskt fotavtryck: 4.65 hektar

Om ni gör testet får ni gärna dela med er av era resultat! När man har gjort testet kan man även få tips på den hemsidan om hur man kan minska sina utsläpp.


/Anna(:

Favoritböcker och bokserier

Fick en förfrågan av Matilda för några dagar sedan om jag inte kunde göra ett inlägg där jag skrev upp mina favoritböcker och bokserier. Visst kan jag det, dock får jag alltid lite panik inför sådana här listor eftersom jag har svårt att välja böcker och dessutom vill jag inte missa någon. Jag varnar också för att böckerna inte kommer vara i någon speciell ordning eftersom det skulle vara omöjligt att rangordna dem. Alla är bra på sitt egna speciella vis.

Låt oss börja med mina favoritserier:

1.Vampire Academy- Richelle Mead
Den här serien är helt otrolig. Jag har fortfarande inte läst sista delen för jag vill vara helt ledig när jag läser den så att jag bara kan sitta och sträckläsa. Dessutom är jag lite ledsen över att det är sista delen och att man inte kommer få träffa Rose mer. En stor anledning till att jag gillar den här serien om vampyrer så himla mycket är tack vare Rose. Hon är en grymt stark kvinnlig huvudkaraktär och helt otrolig på att slåss. Dessutom är hon rolig.

Alla böcker i Vampire Academy på svenska:
Törst
Fruset blod
Skuggkysst
Löftet
Andens kraft
Yttersta offret

2. The Mortal Instruments- Cassandra Clare
Den här serien var en av de första riktiga böckerna som jag läste på engelska och till en början tyckte jag att den var lite rörig, men sedan började jag älska den. Speciellt tvisterna i böckerna och Jace. Jace är helt underbar och jag kunde bara inte undgå att älska honom. Jag har ännu inte läst fjärde boken men jag måste verkligen ta tag i den så snart som möjligt så att jag kan läsa City of Lost Souls så fort den kommer ut!
Den här boken är otroligt spännande men den är också hur rolig som helst. Om det är någon bok som jag har skrattat till(jag skrattar inte ofta i böcker) så är det den här.
Tyvärr finns inte serien översatt till svenska än. Förstår inte riktigt varför...


Alla böcker i The Mortal Instruments:
City of Bones
City of Ashes
City of Glass
City of Fallen Angels
City of Lost Souls(inte utkommen än)
City of Heavenly Fire(inte utkommen än)

3.Saknad-serien- Meg Cabot
Det här kan vara den bästa serien jag har läst av Meg Cabot. Den är spännande och otroligt rolig, men den största anledningen till att jag föll för boken var såklart på grund av huvudkaraktären Jess. Hon är rolig och dessutom en mycket stark tjej. Att den är deckaraktig och lite övernaturlig gör den ännu bättre. Rob, killen som Jess blir kär i, är också underbar och jag älskar deras struliga "förhållande".


Alla böcker i Saknad-serien:
Träffad av blixten
Kodnamn Cassandra
Gömstället
Fritagningen
Okänd identitet

4.Pretty Little Liars- Sara Shepard
Här vill jag vara väldigt noga med att peka ut att jag bara tycker att de fyra första böckerna är bra. Femte boken gick fort utför och jag tyckte inte alls att den höll samma standard som de fyra första. Men de fyra första älskade jag alltså. De är rysligt spännande och lite läskiga. De spelar spratt med hjärnan medan man läser, men samtidigt finns den där enkla känslan som finns i all chic-lit. Riktigt bra! Dessutom får man läsa ur alla fyra tjejers perspektiv.5.The Wolves of Mercy Falls- Maggie Stiefvater
Jag är faktiskt själv förvånad över att jag skriver upp de här böckerna här. Men de är faktiskt riktigt bra. De är inte fyllda med action men de är skrivna på ett så himla fint sätt som gör att man verkligen känner för huvudkaraktärerna. Huvudkaraktärerna är också väldigt originella. Dessutom handlar det ju om varulvar och det är väl aldrig fel.
Vill man ha en riktigt fin kärlekshistoria med lite övernaturliga element så är detta rätt bok. Nu blev jag plötsligt helt otroligt pepp på att läsa sista boken som nyss kom ut på svenska.


Mina favoritböcker:
1.
Hungerspelen- Suzanne Collins
Jag vet att den här kanske borde vara under serier. Problemet är att det bara är första boken som jag verkligen tycker om på det där speciella sättet. Jag läste Hungerspelen under 2009 tror jag. Jag hade ingen aning om vad den handlade om och när jag väl satte igång att läsa blev jag förvånad. Så otroligt bra var den, och annorlunda! Jag kommer fortfarande ihåg vissa riktigt speciella scener och nu när jag ska läsa om den innan premiären av filmen är jag rädd för att den inte ska vara lika magisk som då...
 Det här kan också vara en av få dystopier jag någonsin läst. Med tanke på hur mycket jag älskade den så borde jag väl ha läst fler dystopier? Tydligen inte.
Den här boken var i alla fall riktigt annorlunda och bra när jag läste den 2009.


2.Anna and the French Kiss-Stephanie Perkins
Det finns inte en enda rimlig anledning till varför jag inte skulle skriva om den här boken. En av mina absoluta favoritböcker. Himla fin bok med underbara karaktärer. Den känns verkligen verklig och man vill bara resa till Frankrike och träffa Anna och St.Clair. JAG ÄLSKAR DEN!3.Tretton skäl varför- Jay Asher
Jag läste den här boken för ett ganska långt tag sedan, men jag älskar den fortfarande. Den här boken fick mig också att tänka till och medan jag läste hade jag otroligt svårt att lägga ifrån mig boken. Att det var lite jobbigt att hänga med ibland var inte direkt något som drog ner betyget. Som sagt så var det ett tag sedan jag läste den här boken så kanske skulle jag inte tycka om den lika mycket idag, men det hoppas jag att jag skulle göra.


4. Besatt- Anne Cassidy
Den här boken påminner lite om Tretton skäl varför på något sätt och jag älskade den. Boken fokuserar mest på avundsjuka och även den här får en att tänka efter. Dessutom spökar den lite med ens tankar och jag älskar sådana böcker. Den var en aning seg i början, men sedan hade jag även här svårt att lägga ner den.Det var väl ungefär de böckerna som jag verkligen tycker om och som verkligen berört mig. Det känns nästan lite trist att jag inte lyckades komma på fler. Fast sedan har jag ju också läst massa andra riktigt bra böcker som ändå inte nått riktigt ända fram. Dessutom ändras ju den här listan rätt så ofta.

/Anna(:Det borde finnas regler


Titel: Det borde finnas regler
Författare: Lina Arvidsson
Sidantal:317
Betyg: 8/10
Originalspråk: Svenska

Mia är 14 år gammal. Hon är inte särskilt populär, men hon lyckas ta sig in på en del fester ändå ibland. En stor anledning till det är att hon hänger med Mirjam. Alla killar gillar Mirjam, till och med äldre. Just nu för tillfället är Mirjam tillsammans med en gubbe som heter Per, han är runt 40 år gammal. Mia vill också ha en pojkvän. Det är då hon träffar Vlad som har ett eget band. Han är äldre än Mia, hela 17 år, och hon faller för honom direkt.

Till en början hade jag svårt att vänja mig vid språket i den här boken. Den är skriven på ett väldigt talspråkigt sätt och det gör att det tar ett tag, i alla fall för mig, att vänja sig vid det. Det kunde hända att jag fick läsa om meningarna eftersom jag inte riktigt förstod dem första gången jag läste.
 När jag hade kommit längre in i boken och nästan helt vant mig vid språket kom jag på mig själv med att faktiskt gilla boken riktigt mycket. Det var längesedan jag läste en tonårsbok från Sverige och kanske är det anledningen till att jag gillade den så mycket. Det är skönt att läsa något där man inte behöver tänka allldeles för mycket, men där man ändå kan relatera. För det kunde jag verkligen. Det var flera passager i boken där jag verkligen kände igen mig i texten och det är underbart när man gör det.

Handlingen var till en början en aning seg. Det kändes som att det var ganska mycket introduktion innan något verkligen började hända, men när det väl började hända något hade jag otroligt svårt att lägga ner boken. Något som gjorde det ännu svårare att lägga ner den var att det inte fanns några kapitel i boken. Både bra och dåligt. Det gör att man aldrig riktigt slutar läsa för det bara flyter på så bra. Nackdelen är att det är svårt att veta var man ska sluta läsa när man verkligen behöver lägga ner boken.
 Handlingen i den här boken är ungefär som i alla andra ungdomsböcker från Sverige. Kärlek och hur det är att växa upp.

Karaktärerna var bra. Mia gillade jag rätt så mycket, inte så mycket att hon är någon ny favorit, men jag gillade hennes tankar ibland.
 Mirjam förstod jag mig inte alls på riktigt. Hon var som den där populära tjejen, förutom att hon inte var direkt populär. Dessutom var alla killar intresserade av henne, men hon flörtade med 70-åriga gamla gubbar som lyssnade på Bach. Jag förstod inte riktigt det. Jag trodde att man skulle få veta någon slags hemlighet varför Mirjam bara valde äldre män, men det fick man inte. I alla fall tyckte jag att hon var rätt konstig. Och naiv. Hon oroade sig liksom inte för något och gjorde dumma saker utan att tänka sig för.
 Mias andra kompis Karl gillade jag. Han var smart och han stannade hellre hemma och läste istället för att gå ut och festa. Det är inte särskilt ofta sådana karaktärer finns i böcker och det är alltid roligt när det finns, då kan ju jag få känna igen mig och förstå att det är okej att stanna hemma en fredagskväll och läsa istället.

I den här boken var det mycket rökning och alkohol och jag antar att det är det som vanliga tonåringar roar sig med. Eller har jag fel? För jag håller inte på med något av det så jag förstår inte riktigt meningen.

Även om jag låter negativ så är jag faktiskt positivt överraskad av den här boken. Det var längesedan jag läste en tonårsbok från Sverige och den här var absolut bra. Efter halva boken hade jag stora problem med att lägga ifrån mig den. Det absolut bästa var att jag kände igen mig så himla mycket i Mias tankar.
Ibland kände jag mig dock för gammal för den här boken. Till exempel när Mia pratade om att Vlad var så himla mycket äldre än hon och så himla erfaren. Han var sjutton år. För mig känns ju inte det särskilt gammalt eftersom jag också är sjutton.

Här kommer ett citat som jag verkligen gillade:
Det konstiga med smarta människor som pluggar mycket, är att dom ofta blir typ föraktade, istället för beundrade. I alla fall är det så på högstadiet. Folk förstår sig liksom inte på smarthet här.Det enda som gäller är att bli populär.
s.37

Vill ni ha en tonårsbok som är bra och som man kan känna igen sig i så rekommenderar jag absolut den här boken!

Bästa med boken: Att man kände igen sig så himla mycket i vissa delar.
Sämsta med boken: Att jag hade lite svårt att komma in i den i början och att jag inte riktigt förstod mig på Mirjam.

/Anna(:

Veckans musik v.11


Sleep Alone- Bat for Lashes

En låt jag blev kär i för ca 2 år sedan (WHAAT:O) då jag tittade på Vampire Diaries. Tycker fortfarande att den är bra även om det var ett tag sedan jag lyssnade på den, om man inte räknar idag då förstås.

/Anna(:

Lola and the Boy Next Door


Modell: Min syster Linda

Titel: Lola and the Boy Next Door
Författare: Stephanie Perkins
Sidantal: 338
Betyg:9/10
Originalspråk: Engelska
Serie: En companion (ord på svenska?) till Anna and the French Kiss

Lola älskar att klä sig annorlunda, i färgglada galna kläder. Och hon har dessutom som nyårslöfte att aldrig bära samma outfit. Något annat hon älskar är sin några år äldre pojkvän Max som spelar i ett band. Hennes pappor älskar tyvärr inte honom och de tycker inte att han är passande för Lola. Speciellt inte eftersom han är så mycket äldre.  Lola är däremot säker på att Max är den rätte. Hennes liv är näst intill perfekt när familjen Bell flyttar tillbaka till huset bredvid hennes. Och tillsammans med familjen Bell kom självklart deras son, Cricket. Lola får panik när hon får veta att Cricket är tillbaka, hon är verkligen inte redo för att träffa honom igen efter det han gjorde innan han flyttade sist.  Trots att hon hatar Cricket måste hon snart börja fundera på om känslorna som fanns för honom innan kanske är kvar, trots det han gjorde...

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken! Den är skriven på precis samma underbara sätt som Anna and the French Kiss. Man tycker att den är så himla fin, karaktärerna känns verkliga och man vill för allt i världen inte sluta läsa. Ändå var det något som inte riktigt var lika bra som i Anna, och jag har funderat i veckor på vad det kan vara. Jag lyckas inte riktigt komma på det...

Karaktärerna är underbara i den här boken, men jag kan inte riktigt relatera till dem på samma sätt som i Anna and the French Kiss( jag vet att det är elakt att hela tiden jämföra den med Anna men det är tyvärr så det kommer bli). Lola är inte riktigt som jag. Jag näst intill hatar kläder och det gör det lite svårt för mig att tycka om Lola eftersom vi inte riktigt har samma intressen. I och för sig tyckte jag ändå om Lola, även om hon betedde sig lite barnsligt ibland.
 Cricket är också en bra karaktär. Jag tror att jag gillar honom mer än Lola. Han är blyg, men samtidigt vågar han säga vad han tycker. Han är också lite nördig eller vad man ska säga och det gillade jag.
 Min favoritkaraktär(förutom Anna och Étienne) i den här boken är nog ändå Lolas kompis Lindsey för jag kunde relatera till henne. Det var roligt att hon tjatade om att hon inte skulle skaffa kille innan hon var färdig med skolan eftersom jag ofta också brukar tjata om det.
 Sedan har vi ju också Anna och Étienne. Fy vad glad jag blev när jag förstod att de skulle ha en ganska stor roll även i den här boken. Jag blev glad varenda gång någon av dem var med i boken.
 Sedan får vi ju inte glömma Lolas pappor. Trots att de var överbeskyddande älskade jag dem för att de brydde sig så mycket om Lola och var så himla gulliga.

Den här boken utspelar sig i San Francisco, tyvärr inte alls riktigt lika magiskt som Paris. Alltså,jag blir nästan arg på mig själv för att jag sitter och jämför Lola med Anna hela tiden.Förlåt. Men i alla fall, omgivningen är inte något man tänker på lika mycket i den här boken och det är ju synd.

Handlingen i boken tycker jag om mycket. Jag gillar att det är huvudpersonen den här gången som redan har en pojkvän för då får man se hur svårt det verkligen är att bryta sig ut från det man från början trodde var rätt och som nu känns säkert. Till en början gillade även jag Max, han var rätt gullig sådär. Fast när Lola började träffa Cricket mer och mer så började jag ogilla Max. 
 När man väl plockade upp den här boken så ville man bara fortsätta läsa och jag hade svårt att lägga ner den när jag behövde sova. Dessutom blev jag aldrig uttråkad eller trött av att läsa, något jag brukar bli av andra böcker efter ett tag av läsning.

Inte riktigt lika bra som Anna alltså, men det hade jag på känn. Jag visste inte riktigt hur Stephanie Perkins skulle lyckas toppa Anna, och det gjorde hon tyvärr inte riktigt heller. Trots att jag kanske låter riktigt nedlåtande mot den här boken så gillade jag den fortfarande riktigt mycket. Den är mysig, rolig, hjärtskärande, frustrerande m.m. Man vill vara fortsätta läsa. Och nu kan jag nästan inte vänta tills jag får Isla and the Happily Ever After som troligtvis utspelar sig i Paris igen. Yey!

Bästa med boken: Att Stephanie Perkins alltid lyckas få allt att kännas verkligt,att jag fick återse Anna och Étienne och att den var så himla mysig att man aldrig ville sluta läsa.
Sämsta med boken: Att den inte riktigt levde upp till mina minst sagt skyhöga förväntningar(mest mitt eget fel antar jag).

Som ni vet rekommenderar jag verkligen de här böckerna varmt. Stephanie Perkins är ett geni!

/Anna(:


Tävling hos Bokugglan

Bokugglan har just nu en tävling där du kan vinna ett presentkort på Adlibris på 200 kr. Jag är med i tävlingen och vill du ha chans att vinna 200 kr borde du också anmäla dig! Tävlingen avgörs imorgon 23.59./Anna(:

Bookshelf tour del 1


Ännu en video. Wow! Det är lite dålig kvalitet ibland, men det får man helt enkelt leva med. Andra delen kommer upp någon gång när jag har spelat in den. Ehm,ja...
Vi får hoppas på en recension på Lola and the Boy Next Door imorgon.

/Anna(:

Recensionsexemplar!


Jag fick hem mitt första recensionsexemplar idag. Kolla vilket fint paket jag fick boken i!


Boken jag fick var alltså Det borde finnas regler- Lina Arvidsson. Riktigt sugen på att läsa den!

Tack Gilla böcker för recensionsexemplaret!

/Anna(:

Veckans musik v.10


The Lion's Roar- First Aid Kit

Jag vet att jag har sugit på att blogga på senaste tiden, men som sagt var så har jag varit sjuk, jag har haft massor att göra, jag har inte läst så mycket(även om jag har en hel del recensioner att skriva ändå) och jag har fastnat framför youtube. Jag har tittat på väldigt mycket videor. Recension och bättre uppdatering kommer snart, jag lovar. Förresten, efter imorgon har jag recenserat Anna and the French Kiss på tre språk: Engelska,svenska och franska. Inte illa!

/Anna(:

Sammanfattning av februari 2012

Antal lästa böcker: 5
Antal lästa sidor: 1177

Den här månaden läste jag lika många böcker som förra månaden. Tyvärr läste jag inte lika många böcker som var himla bra som jag gjorde förra månaden. Jag är ändå mycket nöjd.

Antal svenska böcker: 4
Antal engelska böcker: 1(Tjoho ännu en gång!)

Antal böcker med kvinnliga huvudpersoner: 3
Antal böcker med manliga huvudpersoner: 1
Anledningen till att en bok saknas var för att den var en antologi och alltså inte handlade om någon speciell.

Bästa bok:

Lola and the Boy Next Door- Stephanie Perkins
Den var inte riktigt lika bra som Anna and the French Kiss, men det var fortfarande en riktigt grym bok!

Sämsta bok:

En Prinsessas Dagbok: Till er tjänst- Meg Cabot
Riktigt tjatig och jag är inte alls sugen på att läsa de sex andra delarna i den här serien...

Alla lästa böcker den här månaden:
En Prinsessas Dagbok: Till er tjänst- Meg Cabot
Var är Alaska?-John Green

Lola and the Boy Next Door- Stephanie Perkins (recension kommer)
Att leva: En antologi
Gör vad du vill- Erlend Loe (recension kommer)

Vad för bok ser ni fram emot i mars?
Jag har inte något planerat för mars så jag vet inte riktigt vad jag ska läsa. Jag ska nog bara välja det som jag är sugen på att läsa.

/Anna(:


RSS 2.0