Bokmässan 2012

 Nu så här en vecka efter Bokmässan har jag äntligen tid att skriva ner vad som hände denna underbara dag. Den 29 september 2012 är en av de bästa dagarna i mitt liv och jag kommer garanterat minnas den länge! Eftersom jag är värdelös på att komma ihåg att skriva dagbok kommer det här inlägget troligtvis bli ganska långt, men det får ni leva med helt enkelt. Jag har många fler bilder än de jag lägger in, men eftersom jag inte riktigt vet om alla vill vara med så lägger jag inte in så många. Om ni är med på någon bild och vill att jag ska ta bort den från bloggen är det bara att säga till.
 

 FÄRDEN DIT OCH DE FÖRSTA MINUTERNA INNE PÅ MÄSSAN

Vid 8 på morgonen klev vi på tåget mot Göteborg. Tågresan dit var trevlig och vi var framme vid 10. Efter ett snabbt toabesök och inhandlande av färdkost gav vi oss sedan av mot mässan. Eftersom vi inte riktigt fattar hur spårvagnarna funkar, och dessutom inte visste vilken vi skulle ta för att nå mässan, gick vi istället. Vägen kändes kortare än förra året och det var jag tacksam för. Väl framme vid mässan var det en hel del kö, men efter bara 10 minuter hade vi kommit in. Redan i kön såg jag den första bokbloggaren för dagen, nämligen Lucy från Bokrygg. När vi hade fått våra biljetter gick jag fram till Lucy för att prata lite. Tyvärr blev det lite awkward, men jag tror det hade att göra med att jag ännu inte hade fått igång min sociala inkompetens. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga, och efter att vi hade skiljts åt var jag rädd att jag skulle vara lika socialt inkompetent även resten av dagen.

RUTA SEPETYS

Sedan gick jag och Ida runt lite bland montrarna och bara njöt av den underbara atmosfären. JAG SÅG OCKSÅ HERMAN LINDQVIST,men vågade inte gå fram... Eftersom jag och Ida var på mässan för första gången förra året kände vi inte riktigt samma behov av att kolla igenom precis varenda monter som vi gjorde förra året. Därför begav vi oss 11.40 mot Internationella scenen för att lyssna på Ruta Sepetys. Hennes tal var otroligt intressant och man fick till exempel höra en del hemska saker hon gått igenom för att kunna skriva boken. Redan innan mässan började hade jag bestämt mig för att jag ville gå därifrån med Ruta Sepetys bok signerad och när jag fick veta att hon skulle signera även efter det här talet, hon skulle signera vid B Wahlströms på eftermiddagen men det krockade med bokbloggarträffen, tog jag chansen. Kön var dessutom inte särskilt lång. Jag stod och pratade ett tag med Ruta och hon var riktigt trevlig och gullig!

 VÅRT ANDRA MÖTE MED EN BOKBLOGGARE (A.K.A. VÅR NYA FÄRDKAMRAT)

Ida var på språkresa i somras och träffade där en tjej som hette Ebba. Av en ren slump märkte jag att samma Ebba som Ida varit på språkresa med även ägde en bokblogg som jag hade läst ett längre tag (världen är liten!). Vi hade bestämt möte med Ebba redan innan så vi sågs vid signeringen. Det var första gången jag träffade Ebba och i början var jag en aning nervös, men det gick över efter ett tag. Ebba hängde nämligen med oss hela dagen och det var otroligt roligt! Himla härlig var hon! Kändes som att vi hade riktigt god kontakt i slutet av dagen (tyckte jag i alla fall).
 
 BOKBLOGGARTRÄFFEN VID BONNIER CARLSEN
Efter maten, som var något så sofistikerat som McDonalds, gav vi oss äntligen av mot Bonnier Carlsens monter för bokbloggarträff. OMG är det enda jag har att säga. För det första trodde jag inte att det skulle komma så många som det faktiskt gjorde! Vissa som var där läser inte ens min blogg... Även där var det en aning stelt i början, men när vi väl började prata och skicka runt våra block och böcker som alla skulle skriva i blev stämningen snabbt avslappnad. Det var absolut en av höjdpunkterna på dagen och det var så kul att bara "mingla" runt och prata med alla. Att Frida dessutom hade kommit på den supersmarta idén att låta bokbloggarna skriva på hennes påse gjorde inte direkt saken sämre. Alla ni som var där och som jag pratade med: DET VAR TOTALT UNDERBART ATT TRÄFFA  ER OCH NI ÄR EN STOR DEL AV MITT LIV! Trots att jag inte hann prata med er alls så mycket som jag skulle vilja så var det underbart!
 
Som sagt, säg till om ni vill att jag tar bort någon bild! Egentligen har jag mycket fler bilder, men vågar inte lägga upp dem.
 
BOKBLOGGARTRÄFF I R3
Sedan lämnade jag kvar mina färdkamrater och gick istället med Frida och Nea till bokbloggarträffen. Där var det redan fullt med folk och jag fick knö mig ner bland alla bokbloggare. Vid den här tiden hade jag kommit igång med att prata och det var jättekul att prata med alla! Några författare kikade förbi och blev intervjuade och resten av tiden pratade vi bokbloggare med varandra. Det var så himla roligt och jag skulle mer än gärna göra om det varje dag (jag måste erkänna att jag blir en aning deprimerad, samtidigt som jag är glad såklart, av att prata om det)! Tyvärr var jag tvungen att gå vid 5 och kunde inte vara med under hela träffen, men jag fick i alla fall vara med på gruppfotot!
Bild som togs under bokbloggarträffen med Vynnes kamera
 
Färden hem var halvkul... Fick stå upp halva tågresan då det inte fanns några platser, och jag var redan trött i benen sedan innan. Så ni kan ju tänka er hur kul det var... Men det var det verkligen värt! Jag ångrar verkligen inte att jag åkte dit i år. Andra året på mässan var så mycket roligare än det första då jag äntligen fick chansen att träffa underbara bokbloggare som jag bara pratat med på internet tidigare!
 
 Det var allt som mina trevliga vänner skrev i min bok!
 
 
Här kommer även en liten book haul med allt jag köpte och fick under Bokmässan. Jag ursäktar för att den är så otroligt lång, då har jag ändå redigerat bort massor!
 
VILL BARA AVSLUTA DETTA INLÄGG MED ATT SÄGA ATT BLOGG.SE VERKLIGEN LYCKATS MED ATT FÖRSTÖRA UNGEFÄR ALLT I DET HÄR INLÄGGET, JAG HAR FÅTT SKRIVA OM TUSEN GÅNGER EFTERSOM DET JAG SKRIVIT HELT MYSTISKT HAR FÖRSVUNNIT!
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Lisa

HAHAH grym video! Och underbart inlägg! Det var jätte roligt att träffa dig :D

2012-10-06 @ 13:45:23
URL: http://bladvandaren.blogspot.se
Postat av: Äbba

Vilket underbart inlägg! :D Tycker också vi hade en härlig kontakt när vi skildes åt!

SVAR: ska jag ha om skånska ord, så får du ha om vächötska (antar att det finns många ord och uttryck därifrån) ^^

Svar: YAY:D Okej, jag ska försöka börja med det i så fall xD Svårt att veta vilka som verkligen är det bara då jag är så van vid min dialekt ^^
bookshelf

2012-10-06 @ 14:01:40
URL: http://vitgulstrumpa.blogspot.com
Postat av: Man

Fortfarande lika charmig ser jag. ;)

Svar: Haha :D Tack:D
bookshelf

2012-10-06 @ 18:10:53
URL: http://bokskadad.blogg.se
Postat av: Rebecca

Haha, älskar dina bokvideor! :)
Roligt med så många böcker.

Svar: Blir alltid lika glad när någon gillar mina videor!:D Ja, det är kul med många böcker, men det börjar bli en aning överfullt just för tillfället^^
bookshelf

2012-10-06 @ 18:51:27
URL: http://bokmalen.blogg.se
Postat av: Emelie

HAAHAHAH, fy vilket härligt book haul :D SAKNAR DIG MEEEEEEED, WHY WE NO TALK MORE WHEN WE WERE THEEEEEERE? Hoppas du tycker om 'The Body Finder' och alla andra böckerna :D KRAAAAM

2012-10-06 @ 21:08:57
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Amelie

Läs Vargbröder Anna!!
Och måste bara säga att jag känner igen mig massvis i de ögonblicken då du ojar dig över skador på böckerna x]

2012-10-07 @ 13:40:56
URL: http://ameliesboktips.blogg.se
Postat av: Sanna

aa blogg.se har varit dåligt på sista tiden..

2012-10-10 @ 22:55:00
URL: http://boksanna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0