Bokmässan (igen)

För det första vill jag börja med att be om förlåtelse. Inte för att jag inte bloggat på ungefär två veckor, utan för att jag pratat så mycket om Bokmässan på sista tiden. Jag vet att vissa inte kan åka och tycker att det är rätt trist och lite irriterande att folk hela tiden pratar om Bokmässan. Så ja, jag är ledsen, men håll ut. Om cirka en vecka kommer den här bloggen vara som vanligt igen (vilket betyder minimal uppdatering och tråkiga inlägg typ).
 
Jag har lite saker jag vill säga gällande Bokmässan:
 
1. Om ni ser mig imorgon, tveka inte att komma fram! Fattar ni det? Om jag får höra att ni sett mig men inte vågat komma fram så ska jag personligen strypa er ( liten överdrift där, men ni förstår tanken). Jag vågar inte lova att jag kommer vara lika perfekt och rolig (HOST,HOST) som i mina videor , men jag ska göra mitt bästa för att försöka vara åtminstone LITE socialt smidig.
För att ni inte ska ha någon bra ursäkt kommer jag lägga upp en bild på tröjan jag med mycket stor trolighet kommer bära imorgon:
Picasa fattar tydligen inte hur man vänder på bilder... Men en lagom skrynklig Svampoptröja kommer jag troligtvis alltså bära!
 
2.  Ni har väl inte glömt träffen  KL 14.00 VID BONNIER CARLSENS MONTER (B04:02)? Där hoppas jag att jag ser er! Men i alla fall. Ruta Sepetys signerar böcker vid B Wahlströms monter vid 14.20 till 14.40 och eftersom jag (och några fler) vill dit, så kanske de som vill kan följa med från Bonniers till B Wahlströms. Inget är spikat än, men vi funderar på det och ni får GÄRNA (överanvändning av stora bokstäver och utropstecken idag) följa med för det blir bara skoj!
 
Det här blev ju ett väldigt bra inlägg känner jag... Alla har haft värsta superinläggen med hur de har tänkt göra imorgon och sådär. Men mitt problem ligger väl i att jag inte riktigt har löst alla mina problem. Exempel: Vad ska jag bära i (får asont av ryggsäckar), vad ska jag har för ytterkläder då jag inte vill dö av kyla men heller inte bära tontals med kläder. Psykbryt på det. Jag vet i alla fall att jag ska ha mina fula gympaskor då jag inte kan gå en hel dag i Converse.
 
KOM FRAM TILL MIG OM NI SER MIG IMORGON! OKEJ? Jag är inte så värst farlig, bara knäpp.
 
/Anna(:
 

Book haul (9)

Enjoy!:D
 
/Anna(:

Bokbloggarträff på Bokmässan?

Det känns som det var flera år sedan jag skrev här sist(som jag sa så är jag fast vid twitter istället)! Just nu har jag tyvärr inte mycket till blogglust... Läsningen har gått segt och jag har inte haft någon inspiration till andra inlägg heller tyvärr. Förhoppningsvis kommer läsningen igång snart igen då jag har en hel del böcker som jag vill hinna läsa innan Bokmässan.
 
Bokmässan är faktiskt precis det som det här inlägget ska handla om. Jag vet ju sedan tidigare att det är många av er som ska till mässan, och att några till och med ska på bokbloggarträffen som anordnas som man fått anmäla sig till tidigare. Dock finns det ju de som inte ska dit som jag fortfarande vill träffa. Därför kom jag och Lisa på den briljanta idén att försöka anordna en bokbloggarträff som alla kan komma på! Eftersom det lätt blir lite rörigt inne på mässan kan det kanske vara bra att det finns en redan ordnad plats och tid så att man bara kan komma dit om man vill träffas. Annars kan det lät hända att det blir så rörigt att det slutar med att man går från Bokmässan utan att ha träffat någon.
 
Vi tänkte alltså lösa alla våras problem genom att ha den här träffen. Fast först undrar vi såklart om det är någon som är intresserad av den här idén. Ni får gärna kommentera och säga om ni tror att ni kommer komma.
 
Tiden och platsen som vi har just för tillfället är lördagen den 29:de september kl 14.00 vid Bonnier Carlsens monter (B04:02).
 


Här är en liten och värdelös bild på första våningsplanet där Bokmässan kommer vara. Ser ni den runda röda ringen och pilen så är det där vi hade tänkt träffas. Även om ni inte ser nu riktigt var det är så är jag säker på att ni kommer hitta dit om ni på något sätt får tag i en karta(jag tog bilden från mässtidningen och satte sedan ihop dem så kartan borde finnas i den tidningen nästa vecka) och även kommer ihåg namnet på Bonnier Carlsens monter.
 
 
Frågan är nu alltså: tycker ni att det här verkar som en bra idé och känns det som att ni skulle komma dit? Ni måste inte lämna någon anmälan, men det skulle vara kul att veta om någon tycker om idén, så att det inte bara blir jag och Lisa som står där (även om det garanterat skulle vara otroligt roligt det också!)
/Anna(:

Het


Titel: Het
Författare: (ett tiotal olika)
Sidantal: 246
Betyg: 8/10
Originalspråk: Svenska
 
Detta är då en novellsamling skriven av tio olika författare. Varje historia är totalt annorlunda från den tidigare, men det de har gemensamt är att de alla är heta.
 
Jag skulle inte direkt säga att jag är något stort fan av noveller. Läser sällan novellsamlingar och när jag väl läser noveller så är det oftast för att jag måste. Den här novellsamlingen måste dock ha varit annorlunda på något sätt, jag flög nämligen igenom den. Jag började läsa den samma dag som jag fick hem den som recensionsexemplar och hade läst ut den inom 24 timmar. Och det händer inte ofta.
 
Det som jag gillar allra mest med den här novellsamlingen är att det ungefär bara fanns en novell som jag verkligen inte tyckte om. Ofta när man läser novellsamlingar så är det ju kanske istället bara en som är riktigt bra. Här tyckte jag att de allra flesta hade lyckats väldigt bra. Det andra som jag tyckte om var att nästan varenda novell behandlade någon annan sorts kärlek än de tidigare. Därför blev det aldrig direkt tjatigt. Det fanns kärlek mellan tjej och tjej, kille och kille och tjej och kille. Det var gjort på ett väldigt fint och bra sätt!
 
Min favoritnovell är nog ändå Jenny Jägerfelds, eftersom den faktiskt fick mig att tänka efter (om ni inte har läst den så är jag säker på att det låter lite konstigt, men det är kanske logiskt om ni läst den).  Den som var "hetast" var nog ändå Martin Jerns, och eftersom han siktade på att ha den hetaste novellen så tyckte jag han lyckades bra.
 
De flesta novellerna är ganska lättsamma och lätta att ta sig igenom och under tiden som jag läste den var det precis vad jag behövde! Jag rekommenderar absolut den här, speciellt till folk som kanske vanligtvis inte läser. Om ni har svårt för sexscener i vanliga böcker så är den här boken dock inte att rekommendera, men det kanske ni redan förstått.
 
Den slutgiltiga frågan: Är boken het? JA.
 
/Anna(:
 
 

Skaffat Twitter

Jag skaffade precis Twitter och jag fattar ingenting. Därför kommer jag ha lite svårt att länka till min sida, men testa att klicka HÄR så kanske ni hamnar där. Annars så är mitt namn det mest originella jag kunde komma på: AnnaBookshelf. YAY för kreativitet!
 
Trots att jag är mycket skeptisk nu så är jag nästan säker på att jag inom en vecka eller två kommer vara totalt beroende, vilket både har bra och dåliga sidor. Som att jag aldrig hinner läsa längre av någon konstig anledning. Hmm, undra varför...
 
Om ni letar efter någon att skylla på när jag väl slutar läsa helt så kan jag ju alltid peka ut syndabocken åt er så att ni slipper anstränga er (och kan lägga tiden på att twittra istället). Det är helt enkelt Clara som fick mig att skaffa ett konto på Twitter. Nu vill jag inte att det ska låta som att jag anklagar Clara eller så för hon är en mycket trevlig och rolig människa som alltid kommenterar så trevligt på min blogg! Hur som helst: YAY till Clara för att hon faktiskt lyckades övertala mig att skaffa Twitter! Facebook kommer jag troligtvis aldrig skaffa, hur mycket ni än tjatar...
 
Vi ses på Twitter:D
/Anna(:
 
 

FUCKAMALA (ogillar du svärord bör du ej läsa)


Vilket bajsigt slut det blev på den här dagen då... (vet att det här har nada att göra med böcker, men det skiter jag i) Tidigare idag såg jag en liten blå ruta längst upp på Youtubes hemsida där det stod att Florence+ the Machine skulle spela live idag. Superglad blev jag och tryckte snabbt på länken. Såg då att de inte började förrän 22.25. Hela kvällen har jag alltså väntat. Nu när jag kollade igenom sidan lite noggrannare så märkte jag att de i England just nu har någon brittisk sommartid (som jag hatar mer än något annat för tillfället) och alltså ligger de en jävla timme efter. FUCK. Alltså börjar de inte förrän om en timme och jag pallar inte sitta uppe till minst halv ett då konserten är slut. KISS OCH BAJS (och ja, jag är väldigt mogen för min ålder). Nu ska jag väl gå och straffa mig själv genom att läsa lite "Du och jag i trafiken". Fast det kommer jag inte göra. 
 
OAGJWMIGPOAS^ÅHG;AOW HGIGMIHPQWEMGPAMGPASGAOG;ANSUROAUWEOAUODSIMFOAFA;.
På återseende en bättre dag
 
 
/Anna><

Jorden runt på 6 månader- Andra månaden

Efter ett stopp på Bolsjojbalettens skola i Moskva beger vi oss nu mot Asien och nya äventyr. Vi kliver på vid järnvägsstationen Jaroslavskij i Moskva och ger oss sedan ut på Transsibiriska järnvägen för en 7 dagar lång tågresa till Vladivostok. Väl i Vladivostok vilar vi oss en natt på hotell för att dagen efter ta en färja till Japan som är vårt nästa stopp på vår jorden runt-resa. Där kommer mangan Skip Beat (volym 1) läsas innan vi stiger ombord på planet mot Kabul i Afghanistan. I Kabul möter vi upp Amir och Hassan som läser Flyga drake för oss. Vart vi tar vägen efter det är ännu oklart, men jag ser i alla fall mycket fram emot Asienresan som vi har framför oss i september!
 
Flyga drake har jag läst ungefär 20 sidor i än så länge och jag är intresserad av att se hur den här boken utvecklar sig och om jag kommer tycka om den. Skip Beat! försökte jag börja i, MEN JAG FATTAR INTE HUR MAN LÄSER MANGA. Jag fattar att man läser den bakifrån, men i vilken ordning rutorna ska läsas i, INGEN ANING. Jag blev så frustrerad att jag la ifrån mig boken och tänkte att jag skulle fråga er. Er det någon av er som läser mycket manga som kan förklara precis hur man läser den?
 
Anledningen till att jag från första början vill läsa en manga är dels för att kompensera att Flyga drake är en vuxenbok, men också för att jag aldrig läst en manga, trots att det är så stort. Jag hade velat ha någon form av lite djupare contemporary, men efter att ha letat igenom hyllorna på biblioteket så drog jag den förhastade slutsatsen att det verkar lite dåligt om just sådana mangaböcker. Därför fick det bli en lite lättsammare variant.
 
Om ni har några förslag på böcker till de andra världsdelarna så får ni gärna tipsa mig. Det finns dock tre kriterier:
1. Boken måste utspela sig någonstans i världsdelen som är aktuell
2. Författaren måste komma från samma land som boken utspelar sig i
3. Det ska helst vara en ungdomsbok
 
HA EN TREVLIG RESA!
 
/Anna(:
 

Sammanfattning av augusti 2012

 

Antal lästa böcker: 7
Antal sidor: 1403
Antal svenska böcker: 6
Antal engelska böcker: 1
 
Den här månaden började otroligt bra. Läslusten var på topp och halvvägs genom månaden såg det ut som att jag skulle läsa rekordmånga böcker. Sedan hamnade jag i en liten lässvacka och det tog mig resten av månaden att läsa ut en bok på 200 sidor. Jag är inte på banan ännu, men jag hoppas att jag ska få igång läsningen så snart som möjligt.
 
Bästa bok: Jag läste inte något som var otroligt bra i augusti, men mitt pris går nog ändå till Gregs bravader och novellsamlingen Het.
 
Sämsta bok: Går nog ändå till Pelle Svanslös i Amerika som var mysig och gullig, men alldeles för tjatig.
 
Alla lästa böcker i augusti:
1. Pelle Svanslös i Amerika- Gösta Knutsson  (126 sidor)
2. Gregs bravader- Jeff Kinney ( 223 sidor)
3. Djangon- Levi Pinfold (bilderbok)
4. Awake at Dawn- C.C Hunter (383 sidor)
5. Rodrick regerar- Jeff Kinney (223 sidor)
6. Het (recension kommer) 246 sidor
7. Tyll, svett och frusna själar- Jurij Korotkov (202 sidor)

Antal sedda filmer: 12 (WOW!)
Antal filmer jag aldrig sett förut: 7
 
Jag tittade på väldigt mycket nya filmer den här månaden som dessutom var väldigt bra! Lite längtan tillbaka till barndomen kände jag nog då jag såg en hel del disney-filmer och filmer jag såg när jag var barn.
Bästa filmerna (ej omtittningar):
 Sagan om de två tornen
Trots längden på filmen blev det aldrig tråkigt. Den var precis perfekt balanserad vad det gäller humor och spänning och tre timmar passerade otroligt fort! Otroligt bra!
Rio
Otroligt mysig och rolig "barnfilm" om en mycket sällsynt fågel som inte kan flyga. Vi får följa med hans resa till Rio där det är meningen att han ska para sig med den enda honan som finns kvar av hans art. Precis så där rolig som animerade filmer är nu för tiden!
Flicka 2
Oj, vad jag grät när jag såg den här filmen. Trots att den var väldigt förutsägbar så kunde jag inte låta bli att gråta mig igenom åtminstone halva filmen. Tjejen som spelar Jenna i Pretty Little Liars har huvudrollen och hon gör ett extremt bra jobb.
Mannen från Jupiter
Detta var en dokumentär som jag såg på SVT och den var hur bra och fin som helst. Handlade om en man som hade blivit mobbad som liten och sedan dess inte tagit kontakt med andra människor utan bott i sitt hus helt ensam. När han sedan får kontakt med kamerateamet och de som intervjuar honom så förstår han vad han missat.
 
Sämsta film:
Trollkarlens lärling
Egentligen tycker jag inte alls att den här är dålig. Det var bra underhållning för stunden, men det var en hel del saker i själva handlingen som inte riktigt stämde eller verkade troligt och dessutom är det inte någon film som jag kommer komma ihåg för resten av mitt liv. Därför var den bara medelmåttig även om det var rätt underhållande under tiden man såg den.
Alla filmer jag såg (bokstaven O inom parentes betyder omtittning): Härskarringen, Mästerdetektiven Basil Mus (O), Sagan om de två tornen, Sagan om konungens återkomst, Secret Window (O), Trollkarlens lärling, Peter Pan (O) , 13 snart 30 (O), Rio, Mannen från Jupiter (dokumentär), Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen (O), Flicka 2

 
 
 
 
 
 
 
Nu blev det många låtar, men jag hittade mycket bra den här månaden! Hoppas det finns någon som ni kanske också gillar.
 
Grattis till er om ni lyckades läsa hela inlägget! Ett litet inlägg om september månads Jorden runt-läsning kommer i ett separat inlägg senare idag eller imorgon.
 
/Anna(:

RSS 2.0