Uppdaterad länklista!

Ungefär tusen år senare har jag äntligen uppdaterat min länklista och den här gången kan jag säga att den har vuxit rejält! Man kan typ scrolla för evigt i jakten på en ny bokblogg att följa eftersom listan är så lång. Jag måste dock säga att det gjorde mig en aning förvånad eftersom detta är ungefär alla bokbloggar jag följer och det visade sig vara  en hel del. 
 
Om jag ändå lyckats missa er (kan absolut ha hänt) så får ni gärna kommentera så lägger jag till er! Ni är ju allihop mina kompisar (även om ni kanske bara inte vet det än)!
 
/Anna(:

Tio små negerpojkar

 
Titel: Tio små negerpojkar
Författare: Agatha Christie
Sidantal: 183
Betyg: 9/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: And then there were none (det är i alla fall den titel boken har nu)
 
Tio människor som inte har någon relation till varandra bjuds ut till en ö för att antingen jobba där eller spendera tid med en gammal vän. När de kommer till ön möts de endast av de som sköter om hushållet och får besked om att den de väntar på ska anlända senare. Det händer inte och dessutom blir de 10 personerna fast på ön utan chans att ta sig därifrån. Sedan börjar alla dö. En efter en dör de och efter en noggrann genomsökning av ön förstår det att det måste vara någon i huset som dödar alla. Men vem är det och vem bjöd egentligen dit dem?
 
När ni läser titeln på den här boken vill jag först och främst meddela er om att detta är en gammal utgåva och om boken gavs ut på nytt skulle den troligtvis få ett annat namn. Så, nu när vi diskuterat titeln kan vi gå vidare.
 
Den här boken var FRUKTANSVÄRT bra och spännande. Jag fick den av min mormor förra året när hon skulle flytta och sedan dess har den suttit på min mammas bokhylla i hopp om att bli läst. Det som krävdes för att få mig att plocka upp den var TV-serien Sherlock som jag förälskade mig i direkt. Efter att ha sett färdigt de ynka sex avsnitten som finns av serien behövde jag mer. Jag krävde ett riktigt bra deckarmysterium. Eftersom jag vanligtvis inte läser deckare så fanns det inte särskilt många böcker i min bokhylla som kunde stilla mitt begär. Då kom jag plötsligt att tänka på den här boken och bestämde mig för att läsa den. Och vilken tur att jag gjorde det. 
 
Jag satt som på nålar hela boken igenom och det tog mig ungefär bara två dagar att läsa ut boken. Något som är relativt kort tid för mig. Ända från början undrade man vem det egentligen var som hade bjudit dit dem och varför. Ännu läskigare och spännande blev det när en grammofonskiva plötsligt började spelas som avslöjade en hel del intressanta saker. Hela boken igenom satt jag och undrade vem mördaren var och hur hen bar sig åt. Självklart visade det sig att jag hade fel i slutändan och det är så en riktig deckare ska vara. Slutet var helt otroligt smart och inte alls som jag hade förväntat mig. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat räkna ut det. 
 
Att det var så många karaktärer var något som tyvärr gjorde det lite svårt. Jag ville verkligen försöka att lösa den här deckargåtan och det blev inte särskilt lätt när man var tvungen att hålla koll på tio olika personer, deras yrken och deras egenskaper. Det blev dock lättare efter ett tag eftersom folk försvann som på löpande band. Trots att det var lite jobbigt med så många karaktärer så tror jag inte att det hade fungerat med färre. Hade det varit färre hade det inte varit lika spännande och dessutom tror jag att det var meningen att man skulle bli förvirrad så att man inte skulle lista ut det allt för snabbt. 
 
Titeln "Tio små negerpojkar" kommer ifrån att mördaren följer en sorts barnramsa för sina mord. Även det var otroligt intressant och läskigt och varje gång någon blivit mördad gick man tillbaka till ramsan för att se hur nästa person skulle bli mördad. 
 
Språket i boken är inte något speciellt, men det menar jag på ett bra sätt. För att vara så pass gammal var den mycket lätt att förstå och boken hade inte varit alls lika spännande om man hela tiden hade hakat upp sig på svåra ord och krångliga meningar. Det enkla språket gav boken ett flyt som gjorde att man bara ville fortsätta läsa hela tiden.
 
Efter denna fantastiska bok läser jag hemskt gärna något mer av Agatha Christie och jag rekommenderar verkligen den här boken! LÄS DEN!
 
Bästa med boken: Att den var så oförutsägbar och spännande!
Sämsta med boken: Att det kanske var lite svårt att hålla reda på alla karaktärer
 
/Anna(:
 
 

Bokhyllebingo

 
 
Blev som sagt taggad av Lisa att göra den här taggen, men jag taggar ingen speciell för många har redan gjort den. Om ni vill göra den så kan ni säga att det var jag som taggade er :) Ursäkta att bilden blir suddig typ hela tiden också, måste sluta vifta så^^
 
/Anna(:

Lycklig

Hej allesammans! 
För tillfället är jag otroligt lycklig, om än väldigt utmattad. I tisdags skrev jag upp för körkort och klarade det och igår körde jag upp och klarade det! Så himla skönt att äntligen vara klar. Det som var det absolut bästa när jag var klar med teorin var att jag faktiskt kunde sätta mig i en timme och läsa utan avbrott. Har varken haft tid eller lust att göra det under hela det här året och det gjorde mig så lycklig när jag ÄNTLIGEN kunde göra det. Nu vill jag mest läsa hela tiden och jag tror faktiskt att det har varit bra att jag varit ifrån böckerna så länge. Det har fått mig att förstå hur mycket jag verkligen älskar att läsa och att jag faktiskt behöver det för att vara riktigt lyckligt. 
Det här åt jag igår för att fira att jag klarade det! Bilden är tagen från min systers blogg, men hon läser aldrig min blogg så hon kommer aldrig märka att jag tagit den utan att fråga.
 
Igår var jag ute och åkte ENSAM med mina vänner och det var läskigt men samtidigt väldigt roligt! Dock känns det nästan lite trist att jag inte ska ta några fler körlektioner eftersom min lärare var så otroligt bra. Men okej, det här är ingen blogg där jag varje dag uppdaterar er om mitt liv så nu går vi vidare. 
 
Det jag ville säga var i alla fall att om ni någon gång känner att ni inte har lust att läsa så gör inte det. Jag har inte läst ordentligt på flera månader och det har verkligen gjort mig sugen på att läsa igen och jag är bara så tacksam (om än lite stressad) över att jag har böcker som väntar på mig. 
 
Något som varit lite roligt dock under det här året har varit att jag typ läst fler klassiker än vad jag någonsin gjort totalt i mitt liv tidigare. Förstår inte riktigt varifrån lusten att läsa klassiker kom ifrån, men jag har lydit min känsla och faktiskt läst några klassiker. Recension kommer förhoppningsvis på i alla fall en av böckerna!
 
 
 
Sedan kommer vi till det jag velat fråga ett tag nu, men det har känts för tidigt att fråga. Men nu orkar jag inte vänta mer. VILKA SKA TILL BOKMÄSSAN I ÅR?
 
Jag vet att ni kanske inte riktigt vet om ni kan komma, men om ni funderar på det kan ni ju alltid skriva det :)
 

HA EN SUPERBRA DAG!

/Anna(:

Två seriealbum (typ)

Här kommer två recensioner på "seriealbum" jag läst den senaste tiden. Anledningen till citationstecknena är att det ena egentligen inte är något serialbum utan mer en bilderbok. 
 
Titel: Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna
Författare: William Joyce
 
 
Om man, precis som jag, älskar böcker är det här en underbar bok. Den är fylld med underbart fina bilder och dessutom handlar den om böcker. Mycket bättre kan det inte bli. Så himla fin var den att jag faktiskt blev lite rörd och tårögd på slutet. 
 
Jag har egentligen inte mycket mer att säga om den här boken än: om ni gillar böcker så MÅSTE ni läsa den här fina bilderboken. Man tror kanske från början att man inte ska bli berörd, men det blir man.
 
Tack för rec-exet Kabusa böcker!
 
Titel: Berättelser från Engelsfors
Författare/tecknare: Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W. Andersson, Karl Johnsson, Lina Neidestam
 
Berättelser från Engelsfors är något så ovanligt som en svensk mellanbok till en serie. Många amerikanska böcker görs till serialbum för tillfället och jag är inte helt såld på den idén. Jag har läst Twilight-seriealbumet och det blir liksom lite trist och de lyckas aldrig riktigt fånga boken ordentligt. Det är fördelen med den här boken. Den försöker inte återberätta någon av de tidigare böckerna, utan den innehåller istället småhistorier från samma värld. Vissa av dem hade man redan hört helt och fullt, men andra var nya. Min favorit var den om Adriana eftersom man fick veta mer om hur hennes historia verkligen gick till och dessutom fick man se det i verkliga bilder. 
 
Något annat jag gillade otroligt mycket var de bilder som fanns innan varje ny text började. Jag älskade att spågumman presenterade varje liten historia och att man även fick som ett tarotkort som kapitelbörjan. Himla snyggt gjort. Själva illustrationerna gillade jag också i största allmänhet. Karaktärerna såg kanske inte riktigt ut som jag hade tänkt när jag läste, men det gjorde ingenting eftersom det var så himla snyggt gjort. Vissa bilder var en riktig fröjd att titta på.
 
Det här seriealbumet gick snabbt att läsa och jag njöt av det när jag läste. Kanske hade jag hoppats på liite mer intressanta historier, men jag tyckte att de otroligt vackra bilderna lyfte upp det hela och gjorde det mycket bra i alla fall!
 
Dock vill jag ge en liten spoilervarning: om ni inte läst "Cirkeln" och "Eld" ber jag er att vänta med att läsa det här seriealbumet eftersom det spoilar handlingen ibland. 
 
Tack Rabén&Sjögren för rec-exet!
 

/Anna(:

RSS 2.0