Bokbloggarträff på Bokmässan

Bokmässan närmar sig med stormsteg och när jag nu kikade in på hemsidan och såg att det bara var 33 dagar kvar fick jag en liten chock. Nyss var det ju 59 dagar kvar! I vilket fall som helst skulle jag gärna vilja prata om en potentiell bokbloggarträff på Bokmässan, precis som vi hade förra året. Även i år finns det redan en officiell bokbloggarträff, men ALLA bokbloggare som kommer till mässan kommer ju inte på den officiella träffen och jag vill gärna träffa även dem som inte ska på den träffen. Dock är mässan ungefär lika stor som halva Sveriges yta och det bara kryllar av folk så att bara springa på någon av en slump är inte särskilt troligt. Så en träff är väl toppenbra, eller hur?
 
Förra årets träff blev löjligt lyckad och det var helt sjukt kul att träffa alla! Speciellt eftersom många inte gick på den officiella träffen. Dessutom blev den inofficiella träffen lite som en mjukstart inför den riktiga och det gjorde att det inte blev så stelt när man väl kom dit. 
 
BLABLABLA, kom till saken någon gång. Ja, men träff. Bokbloggarträff. Jag vill att ni kommer. Ni måste inte ens ha en bokblogg. Om ni läser eller hör om detta och tycker att det låter asabasakul, kom dit!
 
När? Lördagen den 28 september 2013. Kl. 14.00
Var? Bonnier Carlsens monter: B04:02
 

Vi träffades vid Bonnier Carlsens monter förra året och jag tyckte att det gick hyfsat bra. När jag såg att de hade på samma plats i år igen tänkte jag att det kanske var lika bra att ha där igen. Om ni har något förslag som är bättre får ni gärna komma med det!
 

 
 
Så här såg det ut förra året och där den där runda (eller något liknande) röda ringen är, där låg montern förra året. Jag har inte fått tag på någon karta för i år, men jag skulle gissa på att det ser likadant ut. 
 
Vill ni komma? Låter det bra eller behöver jag ändra något? Berätta gärna om ni i alla fall planerar att komma. Anmälningen är självklart inget bindande, men det är kul att se om det kommer någon. 
 
Och snälla, sprid detta vidare så att så många som möjligt kommer! 
 
Jag ser fram emot att träffa er!
 
/Anna(:

Den femte vågen

Titel: Den femte vågen
Författare: Rick Yancey
Sidantal: 487
Betyg: 5/10
Originalspråk:Engelska
Originaltitel: The Fifth Wave
Serie: Ja (del 1)
 
Cassie har överlevt de fyra första attackerna från en alienfiende och nu är hon ensam. Hon vet inte säkert, men hon skulle kunna vara den enda levande människan kvar på hela jorden. Så många är det som har dött. Hon håller sig gömd om dagarna samtidigt som hon försöker hitta sin bror som hon lovade att hitta, trots att hon inte vet om han fortfarande lever. Dessutom går hon varje dag och väntar på den femte vågen, vad ska det bli? Kommer den ens komma?
 
Den här boken har så mycket potential att bli något fantastiskt, och när jag öppnade boken var det också med den inställningen. Jag hade läst tusen hyllningar på den här boken och jag kände på mig att det här skulle bli något bra.Till en början stämde det också, men cirka 100 sidor in gick det bara nedför. Okej, inte bara nedför. Se det mer som en berg- och dalbana. 
 
Först och främst skulle jag vilja klaga på baksidetexten. Den hintar inte det minsta om att det faktiskt sker perspektivbyten genom hela boken. Det var ett av de största problemen jag hade medan jag läste. Cassies röst älskade jag. Hon var sarkastisk och det var intressant att läsa om det hon hade gått igenom och hur hon handskades med det. Efter ca 100 sidor bytte det perspektiv och jag tappade direkt intresset. Visst blev det ganska intressant när man kom tillbaka till Cassie igen, men jag hade föredragit att bara ha Cassies perspektiv.
 
Ett annat problem jag hade med den här boken var riktningen den tog. Jag hade tänkt mig en överlevnadsbok och lite fler attacker, istället fick jag någon bok där de förberedde sig för krig. Det intresserade mig inte över hvuud taget och jag kunde inte vara mer ointresserad än när de var på det där lägret. 
 
Cliffhangers och plottwists var något annat jag saknade i den här boken. När jag läste baksidan fick jag känslan av att den här boken skulle ha ungefär lika mycket plottwists som "The Knife of Never Letting Go" ("Tystnaden i bruset" på svenska). Istället hade den INGA plotwists. Det kändes som att författaren kanske försökte få till plottwists men i så fall misslyckades BRUTALT. Inte en enda gång blev jag förvånad över det som hände eftersom jag redan hade räknat ut allt ungefär 100 sidor tidigare.
 
Sedan har vi någon slags instalove som jag över huvud taget inte förstår mig på. Varför skulle den ens behöva finnas i boken. Jag undrar hela tiden om Cassie verkligen tycker om den här personen eller om hon bara låtsas för att få hjälp, så lite känns det som att hon bryr sig. Och någon som bryr sig ännu mindre, om det nu är möjligt, är jag. Jag brydde mig inte för fem öre vad som hände med hennes pojkvän (eller vad han nu var).
 
Det som drog mig till den här boken från allra första början var konceptet och handlingen. Den verkade så himla intressant! Och det var den faktiskt, till en början. Det var jätteläskigt och samtidigt superintressant att läsa om de olika vågorna eftersom de var så smarta och faktiskt skulle kunna hända på riktigt. Tummen upp för det. Sedan tappade jag ju tyvärr intresset eftersom boken inte alls utvecklades åt det håll jag från början hade hoppats på. I början tyckte jag att handlingen var väldigt unik, men nu vet jag inte riktigt. Den påminner en aning om "The Host" ("Genom dina ögon" på svenska) och även om ett avsnitt i Doctor Who och det gjorde mig lite besviken. Jag är dessutom inte så bevandrad i dystopivärlden (eller om det är här postapokalyptisk bok) så kanske är den inte alls så värst unik trots allt, det kanske bara är jag som inte läst så mycket sådant.
 
Som ni märker blev jag VÄLDIGT besviken på den här boken. Själva konceptet, skrivstilen och Cassie tycker jag dock om väldigt mycket och om den här boken hade varit uppbyggt på ett annat sätt hade jag nog kunnat älska den, men nu blev det tyvärr inte så. Jag hade så gärna velat älska den här boken med tanke på hur cool den hade kunnat bli, men det gjorde jag inte och jag är inte alls särskilt sugen på att läsa fortsättningen.
 
Bästa med boken: Konceptet och Cassie. 
Sämsta med boken: Att fokuset inte låg på det jag hade hoppats och trott på. 
 
Den här boken vann jag på Rabén & Sjögrens facebooksida, tack!
/Anna(:
 

The Bucket List (8)

Jag är mycket ledsen över att meddela är att detta är sommarens sista Bucket List-inlägg. Det här har varit min sista hela vecka och på onsdag är det tillbaka till skolan igen... Kan ju säga att jag inte längtar. Men det är långt kvar ännu (låt oss i alla fall intala oss det), så låt sluta tänka på det och sätta igång med inlägget!
 
 
Här har vi ett mycket bra bevis på att jag har sett klart säsong 7 av Doctor Who. Hosthost. Men det har jag i alla fall och det var förvirrande och sorgligt och jag är så sugen på att se 50-årsmojset nu! Känns sorgligt att jag inte har fler nya avsnitt att kolla på, men också skönt att jag inte kan bli spoilad längre.
 
 
 
 
Nu tänker ni säkert: oj, jaha, vad menar hon? Har hon lärt sig att le som en galen seriemördare,eller vaddå? FEL. Jag har ju haft besök av Ebba och Ebba är från Skåne och om ni såg vår video märkte ni säkert att jag lärde mig MASSA skånska ord så nu pratar jag som en äkta skåning (Ebba håller INTE med dock).
 
Vi spelade även minigolf så det bockade av ännu en punkt (för tredje gången,men ändå)
 
 
Jag klarade nästan av alla mina punkter på min lista den här sommaren (och sommarlovet är ju inte riktigt slut än) och är nu superstolt över mig själv! Jag håller dessutom på att läsa om en bok (City of Bones), så jag är ju typ lite halvfärdig med den punkten. Jag har dock inte sett soluppgången och det sörjer jag lite...
 
Vad har varit det bästa ni gjort i sommar?
Det bästa för mig var utan tvekan London-resan! Men det var även superkul i Halmstad och att ha Ebba här (och sedan har jag gjort massa andra roliga saker också)!
 
/Anna(:
 

Skånska VS Västgötska

 
Ebba var här på besök och jag tyckte att vi skulle filma en video tillsammans. Eftersom vi har väldigt olika dialekter (och för att vi pratade väldigt mycket om det) bestämde vi oss för att spela in en video där vi tar upp skånska och västgötska ord och ser om vi kan gissa vad de betyder. Videon är ganska lång, men den är också väldigt trevlig (tycker i alla fall jag) och förhoppningsvis lär ni er något nytt! 
 
Kolla gärna in Ebbas blogg också om ni inte gjort det än!
 
 
/Anna(:

The Bucket List (7)

I förrförra veckans Bucket List nämnde jag att jag skulle fara iväg till London, och där har jag varit nu! Det var helt underbart! Wifi:et på hotellet var dock inte något att hurra för så jag spenderade faktiskt en hel dag utan internet (tur att det var så dåligt för jag hade fått problem med den här punkten annars)!
 
Men jag tänkte att den här veckans Bucket List också skulle bli någon slags London Edition eftersom jag med den här resan faktiskt fyller i massa av de punkter jag sedan tidigare bockat av. Så här kommer det några bilder från min trevliga vistelse i London:
 
Kan ju börja med att berätta att det kändes coolt att ligga i London och kunna se släppet av den tolfte Doktorn (Doctor Who) live på TV. Var dock en väldigt liten TV och ett tag brusade det bara och jag var rädd att jag inte skulle kunna få in någon fungerande bild, men några minuter innan det började lyckades jag få skaplig bild.
 
Jag och min kära syster framför Big Ben (jag vet att det egentligen bara är själva klockan som heter Big Ben, men skitsamma). Måste erkänna att Big Ben faktiskt var väldigt fint i verkligheten! Speciellt när solen började skina på guldet.
 
Här står jag och fangirlar framför porten där Sherlock och John bor i serien Sherlock. Det är alltså här de spelat in en hel del scener till serien. Dock var de självklart i Cardiff och spelade in när jag var väl var där... Men som ni ser var jag trots det inte heelt förstörd, bara lite. 
 
Vi hade ett Tesco's i närheten av vårt hotell och det resulterade i att vi sista kvällen gick och köpte godis för 240kr... Jag väger nu 10 kilo mer än innan resan, men jag kommer ha hunnit banta bort det lagom till Bokmässan så ni behöver inte oroa er för att inte känna igen mig.
 
Böcker och bokhandlar blev det en del av och om ni är sugna på att se vad jag köpte för böcker kan ni alltid kolla på min book haul genom att klicka HÄR.
 
Vi besökte också Camden och jag kan omöjligt sluta rekommendera det! Coola hus, cool marknad, roliga matkiosker och bara hur mysigt som helst!
 
Sedan åt jag något som skulle kallas mat, men det känns ärligt talat hånfullt mot annan mat att kalla denna kaninföda för mat. Den där tallriken är formad som en soppskål och allt som ligger under de fyra tunna skivorna av kyckling är bokstavligt talat BARA sallad. Besk var den dessutom. Sämsta maten jag åt under hela vistelsen.
Och restaurangen hette Francesca ifall ni plötsligt blev rädda för att ni ovetandes skulle råka gå dit. Ni kan tacka mig senare om ni vill. 
 
Kolla vem jag sprang på under min vistelse, Johnny Depp! Han var lite stel, men annars var det underbart att träffa honom!
 
Sedan testade jag Starbucks för första gången (efter en tuff shoppingrunda inne på Harrods) och det var mycket trevligt och gott!
Och sedan kan vi avsluta hela det här trevliga inlägget med mig och en telefonkiosk. Jag rekommenderar er verkligen att åka till London, det är en fruktansvärt underbar stad och det kändes faktiskt inte som en storstad. Jag och mitt trevliga resesällskap längtar redan tillbaka (och det gjorde vi redan innan vi hade lämnat det).
 
/Anna(:

Book Haul (16) LONDON EDITION

 
 
Hoppas ni tycker om den! :)
 
/Anna(:

The Summoning

Titel: The Summoning
Författare: Kelley Armstrong
Sidantal: 390
Betyg: 5/10
Originalspråk: Engelska
Serie: The Darkest Powers (del 1)
 
Chloe börjar en dag se personer som ingen annan kan se och blir därför skickad till ett hem för ungdomar med problem som liknar hennes. Hon diagnostiseras med sjukdomen schizofreni, men hon börjar snart undra om det verkligen är sant. Tillsammans med sina vänner gör hon en del undersökningar och kommer fram till att ingen av dem nog egentligen är sjuka, de besitter istället särskilda övernaturliga krafter och Chloe kan se spöken. 
 

När jag plockade upp den här boken hade jag haft den oläst på min hylla i ungefär två och ett halvt år. Jag köpte den för att jag tyckte att den verkade intressant, men också för att jag tyckte att omslaget var snyggt. Om jag hade läst den när jag köpte den hade det säkert slutat med att jag tyckte om den, men nu märkte jag att jag hade vuxit ifrån den. Jag gillar inte paranormal romance särskilt mycket längre och det känns som att inte en enda bok i den här genren skiljer sig särskilt mycket från alla de andra. Det gjorde inte heller den här. 
 
Till en början tyckte jag att den här boken var helt okej och väldigt lättläst. Jag bara flög igenom första halvan av boken. Det var inget nytt mästerverk, men jag led inte av att läsa den heller. Sedan gick det utför. När jag hade kommit igenom halva boken började jag helt enkelt tröttna. Inget hände ju och när något faktiskt väl hände orkade jag bara inte bry mig. Det kändes som att boken saknade mening. Boken handlade dessutom inte om något och jag undrade många gånger vad som egentligen var meningen med boken. Vad skulle hända?  Visst handlade det om att hitta Chloes sanna identitet, men vi som läsare visste ju redan från början att hon inte var schizofren utan faktiskt såg spöken på riktigt. Alltså var ungefär hela handlingen förstörd eftersom det var det enda den handlade om. 
 
Chloe var en ganska trist karaktär och jag kommer knappt ihåg henne nu en månad senare. Jag har för mig att hon kanske skulle föreställa att vara tuff och sarkastisk, men ärligt talat kommer jag inte riktigt ihåg. Derek var däremot rätt intressant, trots att jag aldrig riktigt fick något grepp om honom. Han var inte den här typiska snygga killen och det var kul, men samtidigt hade jag svårt att greppa om det var meningen att han ens skulle vara involverad med Chloe på ett kärleksaktigt sätt. För jag fick mer sådana vibbar från Dereks bror och i så fall är det som vanligt inget speciellt att Derek kanske inte är den snygga. 
 
Men ja, slutet på den här boken tyckte jag tyvärr inte heller om. Jag hade hört att den skulle bli spännande i slutet, men det tyckte jag inte att den blev. Jag läste mest de sista 80 sidorna bara för att få det överstökat och jag brydde mig inte nämnvärt om vad som hände. Vid den tidpunkten hade jag redan bestämt mig för att inte läsa resten av serien så jag orkade bara inte fokusera ordentligt. 
 
Om ni fortfarande tycker om paranormal romance tror jag att ni skulle kunna tycka om den här boken.  Resten av serien kanske dessutom är bättre eftersom karaktärerna och handlingen troligtvis (och förhoppningsvis) utvecklas mer då. Dock tycker jag att man ska kunna kräva att första boken också ska ha någon handling och inte bara vara introduktion. Om ni vill läsa någon bok om ungdomar som bor ihop och som har olika övernaturliga krafter så tipsar jag nog hellre om "Born at Midnight" av C.C. Hunter istället.
 
Bästa med boken: Den var ändå rätt så lättläst och konceptet hade kunnat bli unikt. 
Sämsta med boken: Den var en typisk paranormal romance och den hade ingen direkt handling.
 
/Anna(:
 
 
 

RSS 2.0