LOTR-läsning: Vecka 2

Ni som inte följer mig på twitter tror kanske att jag helt gått upp i rök. Det har jag inte och ni kan nu lugnt andas ut . Dock vet jag inte riktigt vad som hände. Nästan två veckor sedan jag uppdaterade. Hör inte alls till vanligheterna ju. Om ni vill få åtminstone en liten hint till varför jag inte uppdaterat kan jag säga fyra ord: läxor, Dan och Phil. Det är det som jag ägnat mig åt de senaste veckorna. Tyvärr betyder det också att jag inte ens börjat läsa veckans kapitel i Sagan om de två tornen (jag är inne i något av en lässvacka dessutom).
 
Slut på mitt tjat. Nu är det alltså dags på det inlägg jag borde ha postat i söndags.
 
Fråga 1: Vad kallas glaskulan som Pippin fick tag i efter att den kastats ut från Sarumans torn?
 
Fråga 2: Vad heter Sarumans torn?
 
Frågorna är rätt lätta idag, men jag vill kompensera för att jag är värdelös och aldrig bloggar i tid.
 
VECKANS LEDTRÅD (fortfarande inte en fin rimdikt)
 
Andra bokstaven i smeknamnet på personen som kastade ut glaskulan genom Sarumans fönster.
 
/Anna(:

LOTR-läsning: vecka 1

Har ni lyckats nå till kapitel sex idag även om ni inte fick en hel vecka på er? Till min stora förvåning hann faktiskt jag! Det är alltså dags för den första söndagen med frågor och ledtrådar. Eftersom jag ger ledtrådar enligt den svenska boken så är det bäst att ni läser boken på svenska om ni ska följa mina ledtrådar. Ni ska alltså inte ha både mina och Emelies ledtrådar. Dock ska ni svara på frågorna på båda våra bloggar eftersom ni får fler poäng då (YAY!).
 
Jag vet att det finns två utgåvor av Sagan om ringen på svenska. Först finns det den gamla översättningen och sedan finns det även den nya som gavs ut 2005 eller något. Den som gavs ut 2005 är den jag läser, men jag kommer ändå ta hänsyn till att det inte alltid är likadant mellan de olika utgåvorna. Därför har jag lånat hem en gammal utgåva från biblioteket så jag är säker på att ni får rätt antal poäng och rätt ledtråd. Ni behöver alltså inte oroa er, jag har allt under kontroll. Om ni läser böckerna på engelska får ni självklart svara det engelska svaret här också.
 
TÄVLINGSFRÅGOR:
Fråga 1: Hur såg det skaft/handtag till kniven ut som Merry och Pippin använde sig av för att skära sig loss när de flydde från orkerna den sista gången?
 
Fråga 2: Vad kallas den Gyllene hallen/Guldhallen med ett annat namn?
 
 
TYVÄRR ÄR INTE MIN LEDTRÅD LIKA AWESOME SOM EMELIES LEDTRÅD. Jag kom aldrig på tanken att skriva värsta lilla dikten. Kanske ska jag skriva en SONETT tills nästa vecka?
 
Här är i alla fall min usla ledtråd:
 
Sista bokstaven i tredje kapitlet.
 
 
Hoppas ni lyckas läsa färdigt även nästa gång! Då är det heller inte lika många sidor.
 
Förresten tänkte jag bara säga lite vad jag tycker så här långt (det får ni också om ni vill). Faktiskt måste jag erkänna att jag är förvånad! Jag tycker att den här boken är himla mycket bättre än den första. Första var lite seg och det var alldeles för mycket beskrivningar som jag inte kunde se framför mig. I den här boken är det som att allt det har försvunnit spårlöst. Jag har inte alls särskilt svårt för beskrivningarna och på kvällen har jag nästan svårt att lägga ner den. Det tar fortfarande lång tid att läsa, men jag känner mig inte alls lika tvingad att läsa denna gång. Hoppas bara att det håller i sig.  Dessutom tycker jag att det händer mer i den här.
 
Vad tycker ni än så länge? 
/Anna(:

Bokväncirkelpaket och tävlingsvinst

 
Tack ännu en gång till Lucy och Anna!
 
/Anna(:

Nyårslöften (otroligt seriösa)

Jag har sett att många skrivit sina nyårslöften för 2013 och jag tänkte göra det jag med. Dock varnar jag er redan nu att jag troligtvis inte kommer lyckas med ett enda av dem. Det gjorde jag nämligen inte 2012, haha. Jag tycker faktiskt att det är rätt komiskt att jag verkligen inte lyckades med ett enda mål. Jag var nära, men som alla vet: nära skjuter ingen hare. De mål jag sätter upp är alltså inget att ta på särskilt stort allvar, som ni märker verkar inte jag göra det. Det är inte som att jag blir stressad eller så.
 
Först tänkte jag att jag kunde vissa mina misslyckade mål från förra året så att ni får något att skratta åt.
 
 • Läsa 70 böcker (jag är inte särskilt nöjd med det antal böcker jag läste 2011 så jag ska försöka läsa mer i år)UPDATE: DENNA GÄLLER EJ LÄNGRE. JAG PALLAR INTE HA MÅL OM HUR MÅNGA BÖCKER JAG SKA LÄSA.
 • Läsa 10 engelska böcker (det här kommer jag förhoppningsvis lyckas med!)
 • Läsa minst del 3 och 4 i Harry Potter (det här målet vill jag verkligen klara. Vill helst läsa hela serien i år.)
 • Läsa några av de böcker jag skjutit upp alldeles för länge som jag egentligen vill läsa
Som ni märker tog jag bort målet om 70 böcker efter ett tag. Det var faktiskt ett av målen som stressade mig och jag tog bort det eftersom jag vill läsa för att det är roligt och inte för att jag vill avsluta så många böcker som möjligt. Om ni vill veta så lyckades jag inte läsa 70 böcker heller.
 
Att läsa 10 engelska böcker lyckades jag till min förvåning inte heller med (ni ser ju i parentesen där uppe hur självsäker jag verkade vara i början av 2012). Men jag kan ju i alla fall säga att jag läste 9 stycken på engelska och tre av dessa böcker bestod av mer än 500 sidor och det är ju alltid något.
 
Nepp, inte heller att läsa del 3 och 4 i Harry Potter lyckades jag med (vad är felet med mig?). Inte en enda i Harry Potter-serien läste jag faktiskt. Jag kommer till slut vara med i Guinness rekordbok som den sista människan på jorden att läsa Harry Potter. Till och med min syster kommer att hinna läsa dem före mig - min syster läser inte om ni vill veta.
¨Här får ni också listan på de böcker jag skulle läsa som jag skjutit upp för länge. De som är överstrukna har jag läst.
1. Anna and the French Kiss- Stephanie Perkins
2. Percy Jackson och titanernas förbannelse- Rick Riordan
3. Yttersta offret- Richelle Mead
4. Krigarhjärta- Henrik Larsson
5. Eragon- Christopher Paolini
6. Boktjuven- Markus Zusak
7. Himlen börjar här- Jandy Nelson
8. Var är Alaska- John Green
 
3 av 8 är väl ändå inte så värst värdelöst. Fast jo, vem försöker jag lura? Det är ju inte ens hälften.

 
Så, det var alla mina misslyckade mål. Nu kommer istället målen för i år så att vi kan ha något att skratta åt även nästa år:
 
 • Läsa ut Sagan om Ringen-trilogin (mohahah, om jag inte lyckas med det här målet så kommer jag kräkas i mina skor)  0/2
 • Svara snabbare på kommentarer
 • Läsa minst en bok i den okända serien Harry Potter (varför ge upp när man kan misslyckas igen?) 0/1
 • Läsa minst 7 engelska böcker (ärligt, det här kan man väl bara inte misslyckas med? Hoppas inte jag får äta upp även det här nästa år) 0/7
 • Fortsätta vara så awesome och misslyckas med mina mål (men ärligt, om jag misslyckas med engelskabokläsmålet kommer jag aldrig förlåta mig själv)
Jag tänker inte göra en lista på böcker jag vill läsa ut, för jag kommer ärligt talat misslyckas. Jag är en person som läser böcker beroende på vad jag är sugen på och JAG KAN HELT ENKELT INTE STYRA MINA BEHOV (kände ni förresten att jag var lite översarkastisk och använde väldigt mycket parenteser idag? I LÖV IT!).
 
/Anna(:
 

LOTR-läsning!

Det är nu den 1 januari 2013 och alltså dags att börja läsa Sagan om de två tornen/ The Two Towers. I somras läste vi ju första boken så nu är det dags att ta tag i både andra och tredje boken! Precis som sist kommer vi läsa från söndag till söndag och de första sex kapitlen ska vara utlästa tills på söndag.
 
Även denna gång kommer jag vara den som läser på svenska och Emelie den som läser på engelska. Läser ni boken på svenska kanske det är först och främst min planering ni ska titta på eftersom det är lättare att veta då eftersom våra kapitel heter samma.
 
Det kommer förresten vara så att det står att man ska läsa fram till "Helms klyfta". Det betyder att man läser fram till Helms klyfta, men inte längre. Man läser alltså inte det kapitlet som står.
 
SCHEMA:
Vecka 1: Helms klyfta (Kap 7)
Vecka 2: Så tuktas Sméagol (Kap 1 "fjärde boken")
Vecka 3: Den förbjudna dammen (Kap 6)
Vecka 4: Slut på Sagan om de två tornen
 
Vecka 5: Uppehåll
 
Vecka 6: Slaget på Pelennors fält (nu är vi inne på tredje boken) Kap 5
Vecka 7: Cirith Ungols borg (Kap 1 "sjätte boken")
Vecka 8: Många avsked (Kap 6)
Vecka 9: Slut på Sagan om konungens återkomst
 
TÄVLING
Det som är roligt den här gången är att upplägget inte alls är likadant! Den här gången ska vi ha en liten tävling.
Det kommer vara 4 frågor varje vecka, 2 st på min blogg och 2st på Emelies. Frågorna kommer kretsa kring sådant man läst under veckan och för varje rätt svar får man 1 poäng.
 
Dessutom kommer vi även varje vecka ge er en liten ledtråd som kommer ge er en bokstav. Till slut kommer ni ha 8 bokstäver och ska då sätta ihop dem till ett ord som har med Sagan om Ringen att göra. Bokstäverna kommer vara huller om buller så ni måste kasta om dem.
 
Jag och Emelie kommer ha två olika ord eftersom vi läser på två olika språk. Man får inte fler poäng av att lämna båda orden. Det räcker med ett av dem. För detta får man 10 poäng.
 
Exempel på en ledtråd: Första bokstaven i titeln på kapitel 8.
 
PRISER
Sagan om Ringen-filmerna (1-3)
Sagan om Ringen-böckerna (1-3) SVE/ENG (pocket)
The Hobbit SVE/ENG
The Silmarillion ENG
Unfinished Tales ENG
REGLER
 • Endast svenska adresser eftersom det blir för dyrt att skicka utomlands
 • Ni får välja ett av orden som ni löser. Att få båda orden ger er inte dubbla poäng
 • Kommentera med epost-adress och namn.
 • Era svar kommer vara gömda under hela tävlingen
 • Ni får gärna skriva redan nu vad ni skulle vilja ha om ni vann!
   
   
  Hoppas ni vill vara med och läsa tillsammans med oss!
  /Anna och Emelie(:

RSS 2.0