Månadssammanfattning juli 2013

 
Berätta som sagt vad ni tycker om det nya "upplägget"!
 
Alla lästa böcker:

1. För evigt - Maggie Stiefvater 352 sidor
2. Pippi Långstrump - Astrid Lindgren 127sidor
3. Amulett: Stenväktaren - Kazu Kibushi 185 sidor
4. The Summoning - Kelley Armstrong 390 sidor (recension kommer)
5. Skamfläck - Caroline Engvall 220 sidor
6. Den femte vågen - Rick Yancey 487 sidor (recension kommer)
7. The Fault in Our Stars - John Green (recension kommer)
8. Faraos cigarrer - Hergé 62 sidor
9. Pelle Svanslös klarar sig - Gösta Knutsson 138 sidor
 
Antal sedda filmer: 3 (lite osäker på den fronten)
Antal nya filmer: 1
Bästa film: THE LONE RANGER! SE DEN, SÅ HIMLA BRA
 
Alla filmer (O inom parentes =omtittning): The Lone Ranger, The Lone Ranger (O), Laxfiske i Jemen (O).
 
 
 Ja, The Lone Ranger var så pass bra att jag gick och såg den två gånger på bio!
 
 
Hela soundtracket är superbra, som alltid med Hans Zimmer, men den här är något alldeles extra!
 
 
 
/Anna(:

The Bucket List (6)

Om det inte hände något förra veckan så har det varit precis tvärtom den här veckan. Den här veckan har jag gjort så mycket på listan att jag funderar på att spara några punkter för att kunna ha något att visa er senare.
 
 
 
Yaay! Jag vet inte om ni ser det, men det står 1511 och det är så många kilometer som jag cyklat sedan jag skaffade cykeldatorn någon gång i augusti förra året. Den står alltså på lite mer än 150 mil just nu. När jag bestämde mig för att ha det här målet lite tidigare i sommar låg jag kanske på ca 133 mil, så att komma till 150 var inte suupermycket, men jag är ändå glad att jag klarade det!
 
 
 
 
TITTA VAD JAG BAKADE! Någon slags chokladsnittkakamojs. Jag och min syster klev upp tidigt en dag (faktiskt klockan halv 7) eftersom vi skulle åkt på picknick, men det blev inte av på grund av mulet väder så vi satte igång och bakade istället. Jag bakade chokladbollar och de här snittarna och min syster bakade apelsinmuffins med chokladfrosting. MUMS. Hembakade kakor slår köpta kakor med hästlängder (eller kaklängder). Någon bild på chokladbollarna blev det inte och de är redan slut så det finns inte mycket att ta kort på.
 
 
 
 
 Det här ser inte mycket ut för världen (och ärligt talat är det väl inte direkt det), men det är i alla fall en ny maträtt som jag lagade den här veckan. Pasta och tonfisksås (och det är ungefär här ni börjar applådera)! Gott tyckte jag i alla fall att det var, min syster lät dock inte riktigt lika övertygad. 
 
 
 
 
Jag och min syster bestämde oss väldigt spontant en morgon för att ge oss av på en cykeltur och även äta frukost på denna lilla cykeltur. Klockan var runt 9 (inte något jag skulle kalla supertidigt, men ändå) när vi gav oss av med vår frukost och våra cyklar. Vi stannade till för att köpa jordgubbar och sedan åkte vi och satte oss för att äta frukost. Solen sken, det var riktigt varmt och allt var så där perfekt fridfullt, ÄNDA TILLS KLUMPIGHETENS DROTTNING (det är så hon gillar att kalla sig själv) GJORDE ENTRÉ! THIS IS WHAT HAPPENED:
 
 
Klumpighetens drottning är nämligen min syster och hon var alldeles förfärligt hungrig och skulle sträcka sig över mig och min kaffemugg för att nå smörgåspåsen. I ena sekunden satt jag i skräddarställning framför min kaffemugg och i nästa sekund gjorde jag inte det. Då flög jag nämligen upp som en stucken gris och hoppade runt och kastade av mig alla kläder jag hade på mig (okej, bara min ena sko och min strumpa) för att kunna köra ner foten i vattnet som fanns ungefär en meter bort. Som tur var. Annars hade jag väl inte haft foten kvar vid det här laget. Hon hade nämligen råkat spilla ut min kaffemugg med rykande hett kaffe. AJ. Rumpan kunde jag dock inte göra så mycket åt eftersom jag tyckte att det fick räcka med att jag hade tagit av mig skon och strumpan. Men annars var det en riktigt mysig frukost, om än lite blöt och kaffeluktande. Men både skorna,foten och rumpan har återhämtat sig vid det här laget så nu tycker jag mest bara att det är ett roligt minne!
 
 
 
 
Jag tror, men vet inte helt säkert, att Emelie blev ganska så förvånad häromdagen när hon förstod att jag helt utan egentlig anledning hade skickat en bok till henne. Som ni ser så har jag bäddat in videon här så om ni vill se vilken bok hon fick kan ni alltid titta på videon!
 
Det var allt för mig den här veckan! Nästa veckas inlägg kommer bli en aning sent eftersom JAG ÄR I LONDON DÅ! 
 
/Anna(:

Book Haul (15) DEL 2

 
 
Idag struntade jag faktiskt i att redigera videon (eller jag redigerade den först, såg att det blev en svart ram och tog den oredigerade) eftersom jag inte vill ha den där svarta ramen. Jag vill att ni ska se ordentligt! Men jag hoppas att det går bra att den inte är redigerad. Den var inte så fruktansvärt hemsk när den var oredigerad heller .
 
/Anna(:

För evigt

Titel: För evigt
Författare: Maggie Stiefvater
Sidantal: 352
Betyg: 8/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Forever
Serie: The Wolves of Mercy Falls (del 3)
 
SPOILERVARNING FÖR DE SOM INTE LÄST DEN TIDIGARE DELARNA I SERIEN
 
Sam förvandlas inte längre till varulv, nu är det istället Grace som gör det. Sam vill få tillbaka Grace som människa och det blir ännu mer bråttom när Isabel får höra från sin pappa att de planerar att döda hela vargstammen. Ska de lyckas rädda alla vargar, och speciellt Grace, eller kommer hela stammen dö medan Sam tittar på?
 
Den här boken hade jag skjutit upp hur länge som helst innan jag under Läs-A-Lot äntligen tog tag i den. Eftersom det var två år efter att jag hade läst del ett och två hade jag tyvärr lite svårt att komma ihåg allt som hade hänt och det gjorde att jag inte riktigt förstod allt som de pratade om, men trots det tyckte jag att den var mycket bra!
 
Som jag har sagt om Maggies andra böcker så är inte det här några böcker för människor som gillar actionpackade historier. Här är det mer fint och lugnt. Fast jag måste ändå erkänna att jag satt med hjärtat i halsgropen och tårar i ögonen i slutet av boken. 
 
Grace och Sam är väldigt gulliga karaktärer, men jag måste erkänna att de är liite tråkiga. Om boken endast hade varit ur deras perspektiv tror jag inte att den här boken hade varit så rolig. De är liksom lite trista. De som verkligen lyfter den här boken tycker jag är Isabel och Cole. Speciellt Cole. Jag älskar Cole! Han är så underbar just för att han inte är perfekt och han är lite som Damon i Vampire Diaries - han vågar göra det som måste göras. Isabel och Cole hade ett jätteintressant "förhållande" som jag hade hoppats på att få se mer av i "För evigt", men jag tyckte inte riktigt att jag fick allt jag hade hoppats på. Jag hade hoppats på mer känslor och mer utveckling av deras förhållande.
 
Själva boken är som sagt långsam, men trots det tyckte jag att det gick snabbt att läsa. Man ville fortsätta läsa nästan hela tiden. Slutet tyckte jag riktigt mycket om och jag satt på helspänn de sista 30 sidorna. Sedan så grät jag lite och ville bara inte tro att det var sant. 
 
Det är skönt att äntligen vara färdig med den här serien. De senaste två åren har jag gått och tänkt att jag verkligen borde läsa den sista boken. Jag önskar dock att jag hade läst den lite tidigare då jag faktiskt hade de två första böckerna lite färskare i minnet. Dessutom var jag mer intresserad av den här sortens böcker för några år sedan. Men annars tyckte jag att det var en bra avslutning, dock kanske man glömmer den lite lätt. Det är inte en sådan där bok som sitter kvar i flera dagar och som man inte kan sluta tänka på.
 
Bästa med boken: Fint skriven och COLE!
Sämsta med boken: Sam och Grace är inte superintressanta och ibland kunde det bli liite långsamt
 
/Anna(:

The Bucket List (5)

 
 
Den här veckan har varit lite sämst när det gäller att klara av utmaningar. Har märkt att jag typ bara har svåra kvar nu, så ja. Jag bestämde mig för att mata fåglar som den äkta pensionär jag är. Dock ville fåglarna inte äta. Jag kastade seriöst ut en hel macka och ingen kom. Det brukar alltid vara värsta släktträffarna när vi kastar ut bröd (som vi gör varje dag), men nu var de helt plötsligt borta. Min katt kanske har ätit dem. Jag fick alltså ta en gammal bild på en fågel som jag fotade 2009. Så bilden är ju inte måttligt gammal heller. Den här fågeln har väl säkert barnbarnbarnbarnbarnbarnbarnsbarn. Men jag har faktiskt matat dem.
 
Ja, det var väl allt för mig och jag hoppas på en aktivare vecka nästa vecka, just nu sitter jag med huvudvärk...
 
/Anna(:
 

Månadssammanfattning juni 2013

 
Antal lästa böcker: 9 (2 saknas på bilden)
Antal lästa sidor: 2641
Antal svenska böcker: 8
Antal engelska böcker: 1
 
Att säga att jag är nöjd med läsmånanden juni är den största underdriften någonsin i hela världen. JAG ÄR SÅ SJUKT NÖJD ATT JAG HELST BARA SKULLE VILJA HÄNGA PÅ MIG ETT PLAKAT DÄR DET STÅR: I JUNI LÄSTE JAG 9 BÖCKER OCH 2641 SIDOR. Så nöjd är jag. Ända sedan jag började skriva ner hur många böcker jag har läst varje månad har jag aldrig läst 9 böcker på en månad och jag tror inte att jag läst så många sidor heller för den delen. Dessutom har jag läst en del tjocka böcker och till och med 2 hela vuxenböcker. Helt sjukt. Förstod inte ens hur det kunde ske. Jag har även fått tillbaka lusten att skriva recensioner så det har blivit några i juni.
 
Bästa bok: Överenskommelser. Till en början var den rätt seg och jag var rädd att det bara skulle vara en svensk version av Fifty Shades of Grey, men jag hade så himla fel! Även Liftarens guide till galaxen, Aya från Yopougon och Chasing Brooklyn var också riktigt bra. 
 
Sämsta bok: Tyvärr var det Cirkoli. Även månadens längsta bok. Fick kämpa en del med den här boken. 
 
Alla lästa böcker:
1. Cirkoli- Patrik Stigsson 490 sidor
2. Liftarens guide till galaxen - Douglas Adams 191 sidor (recension kommer)
3. Aya från Yopougon - Marguerite Abouet 96 sidor 
4. Dödsritten - Maggie Stiefvater 335 sidor
5. Torsdagsbarn - Sonya Hartnett 254 sidor
6. Överenskommelser - Simona Ahrnstedt 381 sidor
7. Habib: slutet är nära - Douglas Foley 230 sidor
8. Ett mord annonseras - Agatha Christie 252 sidor
9. Chasing Brooklyn - Lisa Schroeder 412 sidor (recension kommer)
 
 
Antal sedda filmer: 2
Bästa film: Laxfiske i Jemen! Seriöst, se den. Den låter så sjukt trist, men är så fruktansvärt underbar. Har redan sett den ännu en gång och dessutom köpt den på DVD.
 
Jag såg inte alls särskilt många filmer i juni, undra vad det kommer sig... Såg inte ens så mycket på serier.
 
Alla filmer: Laxfiske i Jemen, Indiana Jones och de fördömdas tempel
 
 
 
 
  
 
/Anna(:

Lästa böcker 2013

Januari:
------------------------------
 
Februari:
1. Sagan om de två tornen - J.R.R. Tolkien
2. Gilla "hata horan" - Johanna Nilsson
3. The Secret Circle- L.J Smith
4. Findus flyttar ut- Sven Nordqvist (barnbok)
 
Mars:
5. Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna - William Joyce (serielabum)
6. Berättelser från Engelsfors (seriealbum)
7. Den store Gatsby - F.Scott Fitzgerald
8. Tio små negerpojkar - Agatha Christie
 
 
April:
9. Pushing the Limits - Katie McGarry
10. Chanslös - Gail Carriger
11. Berättelser från yttre förorten- Shaun Tan
12. A Study in Scarlet - Sir Arthur Conan Doyle
 
Maj:
13. Rubinröd- Kerstin Gier
14. Britt- Mari lättar sitt hjärta - Astrid Lindgren
15. Dårfinkar och dönickar - Ulf Stark
16. Anna klädd i blod - Kendare Blake
17. Tid att dö - Anne Cassidy
18. Vid din sida - Anne Cassidy
 
Juni:
19. Cirkoli - Patrik Stigsson
20. Liftarens guide till galaxen - Douglas Adams
21. Aya från Yopougon- Marguerite Abouet (seriealbum)
22. Dödsritten - Maggie Stiefvater
23. Torsdagsbarn - Sonya Hartnett
24. Överenskommelser - Simona Ahrnstedt
25. Habib:slutet är nära - Douglas Foley
26. Ett mord annonseras - Agatha Christie
27. Chasing Brooklyn- Lisa Schroeder (läst under Läs-A-Lot)
 
Juli: 
28. För evigt - Maggie Stiefvater (läst under Läs-A-Lot)
29. Pippi Långstrump - Astrid Lindgren (läst under Läs-A-Lot)
30. Amulett: stenväktaren- Kazu Kibushi (läst under Läs-A-Lot) (serialbum)
31. The Summoning - Kelley Armstrong (delvis läst under Läs-A-Lot)
32. Skamfläck - Caroline Engvall 
33. Den femte vågen - Rick Yancey
34. The Fault in Our Stars - John Green
35. Faraos cigarrer - Hergé (seriealbum)
36. Pelle Svanlös klarar sig - Gösta Knutsson
 
Augusti:
37. Snapphaneresan - Kim M Kimselius
38. Lou: Dagboksdagar - Julien Neel (seriealbum)
39. Lou: Sommarblues - Julien Neel (seriealbum)
 
September: 
40. Främlingen - Albert Camus
41. Vi måste sluta ses på det här sättet - Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo
42. En herrgårdssägen - Selma Lagerlöf
43. Lou: Busskykogården - Julien Neel (seriealbum)
44. Lou: Förälskelser - Julien Neel (seriealbum)
45. Lou: Laser Ninja - Julien Neel (seriealbum)
46. Jag vill veta var stockrosorna kommer ifrån - Amanda Svensson (novell)
 
Oktober
47. Amulett: Stenväktarens förbannelse - Kazu Kibushi (seriealbum)
48. Morden på Rue Morgue - Edgar Allan Poe (novell)
49. Lida - Stephen King
50. Det röda trädet - Shaun Tan (o) (seriealbum)
51. Lou: Kristallåldern - Julien Neel (seriealbum)
52. Såld - Sally Grindley (o)
53. De fem apelsinkärnorna - Sir Arthur Conan Doyle (novell)
54. Le Petit Nicolas - Sempé, Goscinny (läste 80 s, inte hela boken)
55. Sommarregler - Shaun Tan (seriealbum)
 
November: 
56. Mamette: Änglar och duvor - Nob (seriealbum)
57. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children - Ransom Riggs
58. Mordet på Orientexpressen - Agatha Christie
59. The Fifth Child - Doris Lessing
 
December:
60. Brott och straff - Fjodor Dostojevskij
61. Mördare utan ansikte - Henning Mankell
62. Predikanten - Camilla Läckberg
63. Akissi: Katterna anfaller - Abouet, Sapin (seriealbim)
64. A Midsummer's Nightmare - Kody Keplinger
 
Den här listan uppdateras hela året (eller det är i alla fall meningen)
 

Book Haul (15) DEL 1

 
 
Jag förstår inte varför det blir en svart ram runt videon ibland. Jag förstår det bara inte. Jag har gjort allt i min makt för att få bort den, men det går inte. Så då bestämde jag mig för att ladda upp hela videon ännu en gång i HD-kvalitet och det tog väl ungefär 3 timmar extra. Men förhoppningsvis kan ni se lite bättre nu! SÅ NU ÄR DET BÄST FÖR ER ATT NI TITTAR I HD-KVALITET!
 
/Anna(:

Torsdagsbarn

Titel: Torsdagsbarn
Författare: Sonya Hartnett
Sidantal:254
Betyg: 5/10
Originaltitel: Thursday's Child
Originalspråk: Engelska
Serie: Nej
 
Det handlar om livet i Australien under 1940-talet för en fattig familj. En dag när ett nytt barn föds i familjen börjar den ena pojken gömma sig under verandan och snart märker familjen att han gräver gångar. Efter ett tag slutar han komma upp helt och hållet och han gräver gångarna allt längre och längre.
 
Okej, idag är ännu en sådan där dag då jag hoppas att verkligen ingen ens orkar lägga ner tid på att läsa mina egenkomponerade infotexter om böckerna. Så dålig är den. Men när jag tänker efter kan jag faktiskt inte komma på hur jag skulle beskriva den här boken annars. Det händer inte så mycket annat. 
 
Det som jag tycker är lite konstigt med den här boken är att den är lite konstig (ÅH VILKEN SUPERBRA FÖRKLARING). Nej, men jag fick aldrig riktigt grepp om den. Det är en bok om en fattig familj som utspelar sig i Australien under 1940-talet, men det är också en bok om en pojke som gräver tunnlar och blir helt konstig. Det känns som två helt olika böcker. Den med pojken känns liksom inte särskilt 1940-talets Australien utan mer typ konstig övernaturlig värld eller något. Jag vet inte. Det känns lite som när man var liten och desperat försökte få ihop pusslet genom att bara trycka pusselbitarna hårt mot varandra i hopp om att de skulle passa ihop trots att det aldrig kommer gå utan att man förstör pusslet (okej, jag vet inte. Antar att det börjar bli för sent på kvällen när jag blir så här djup).
 
Språket tyckte jag dock väldigt mycket om. Det var fint och annorlunda och höjde den här boken. Dock hade det ju varit lite kul om det faktiskt hade kunnat hända något också. Den här boken har fått någon jättefin utmärkelse och det står även att boken är "en underjordiskt stormande roman som kräver plats åt ungdomslitteraturen som en del av världslitteraturen". URSÄKTA, MEN NEJ. Den här boken borde inte få representera ungdomslitteraturen bland världslitteraturen eftersom det inte är så här som de flesta undomsböckerna är! Det här känns mer som en vuxenbok (jag har inte supermycket erfarenhet av vuxenböcker, men i alla fall) och det stör mig att ungdomslitteraturen bara får plats bland världslitteraturen om den är ungefär som vuxenböcker. 
 
Men ja, den här boken var okej. Språket var bra, men resten var liksom trist och grått och jag läste mest bara för att jag hade ett läsflow och var sugen på att läsa. Hade jag läst den här under en lässvacka hade den nog aldrig tagit slut.
 
Bästa med boken: Att den hade ett vackert språk.
Sämsta med boken: Att det inte hände så mycket.
 
Tack Atrium förlag för rec-exet!
/Anna(:
 

The Bucket List (4)

 
Först spelade jag minigolf en gång med min familj OCH JAG VANN FAKTISKT! HELT OTROLIGT! Speciellt eftersom min pappa var med. Jag brukar aldrig vinna när min pappa är med, men det gjorde jag den här gången och jag är såå stolt! Som ni ser hade jag dagen till ära även tagit på mig skor som matchade både min klubba och minigolfbanorna.
 
Sedan åkte jag även med min syster och min bästa vän för att spela. Eftersom det är sommarlov kommer jag inte riktigt ihåg vilken dag det var, men jag skulle gissa på onsdagen eller torsdagen. Nej, det var nog fredagen förresten. I vilket fall som helst märkte jag först efteråt att jag hade samma kläder på mig under båda rundorna. Men om ni känner att ni inte riktigt tror på att jag spelade två gånger kan ni se att jag på första bilden hade glömt ta på mig klockan, det hade jag inte den andra gången. Jag vann även denna gång! TJOHO! Kanske ska satsa på en karriär inom minigolf?
 
 
 
Den dagen jag spelade minigolf för andra gången besökte jag även biblioteket. Det var riktigt välbehövligt att åka dit ensam och bara strosa runt bland hyllorna. Nu så här i efterhand vet jag dock inte om det var så nyttigt med tanke på hur mycket jag lyckades plocka på mig. Vanligtvis går jag bara till biblioteket för att plocka på mig något jag redan bestämt eller så tar jag bara en kort titt på de nya böckerna. Den här gången hann jag verkligen kolla igenom mycket och plockade på mig som tusan. Suck. Fast mysigt var det i alla fall!
 
Det här var det jag fick med mig hem. Några spontanlån och några som jag velat läsa forever men aldrig lånat hem. Fransmän verkar dessutom inte förstå riktigt hur man trycker böcker eftersom jag var tvungen att lägga "Mio mon Mio" upp och ned för att få texten åt rätt håll. Om jag känner mig själv rätt kommer jag troligtvis inte hinna läsa någon av de här, men vad gör väl det? Det är bara att lämna tillbaka och låna igen någon annan gång.
 
Hoppas ni haft en trevlig vecka!
 

/Anna(:
 
 
 
 

Dödsritten

Titel: Dödsritten
Författare: Maggie Stiefvater
Sidantal: 335
Betyg: 7/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: The Scorpio Races
Serie: Nej
 
Sean har vunnit Scorpioloppet flera gånger i rad och han ska tävla även i år på sin Capall Uisce som han älskar över allt annat. Puck har aldrig tidigare tävlat och hon gör det bara för att få en chans på prispengarna och för att få sin bror att stanna kvar lite längre. Men loppet är farligt och det är många som dör bara under träningarna. 
 

Den här boken skulle jag beskriva som Maggies andra böcker. De har alla ett mycket unikt koncept och de är mycket välskrivna, men de är ingenting för personer som tycker om actionfyllda böcker där man inte kan sluta läsa. Maggies böcker fokuserar mer på karaktärerna än på action. 
 
Konceptet är i den här boken väldigt intressant, intressantare än det som är i "The Wolves of Mercy Falls" eftersom man inte riktigt hört om sådana här hästar tidigare. Maggie driver också handlingen framåt på ett mycket snyggt sätt och det var nog det som gjorde mig mest imponerad i hela den här boken. Hon berättar nämligen ingenting rakt ut. Ofta när man läser andra böcker är prologen och början av boken först lite förvirrande och man fattar ingenting, men sedan kommer det en lång förklaring på hur allt är. Så är det inte här. Här får man ta reda på allt själv. Maggie visar oss hur karaktärernas liv ser ut och hur de tar hand om Vattenhästarna och sedan får man själv dra sina egna slutsatser om hur de fungerar och på vilka sätt man kan tygla dem. Mycket snyggt gjort!
 
Själva boken är dock rätt så seg. "Frost" har ett mycket bättre driv trots att den också har en långsam takt. I den boken vill man fortsätta läsa. Här var det mer: okej då, det är ju trots allt ett rätt kort kapitel. Jag längtade aldrig efter att plocka upp boken. Dessutom saknade jag faktiskt spänningen. Hela boken går åt till att träna till loppet och sedan sker loppet på ungefär två sidor och det är inte ens särskilt spännande. Det här ska ju dessutom vara någon slags kärlekshistoria och det kände jag inte riktigt. Inget började ens hända förrän man var ca 2/3 igenom boken och det gjorde slutet lite overkligt och kändes inte så troligt. Så trots att kärleken inte kom förrän efter 2/3 kändes det ändå som insta-love.
 
Nu kanske det låter som att den här boken var helkass, men det var den inte. Jag gillade att läsa om deras liv på ön, och hur de handskades med de här livsfarliga hästarna (förstod dock aldrig riktigt varför de gjorde det). Även i den här boken blev jag provocerad när jag läste om hur kvinnor behandlades. Puck blir nämligen typ trakasserad för att hon vill ställa upp i loppet. HON ÄR JU KVINNA. HERREGUD, DET GÅR INTE FÖR SIG. INGEN KVINNA HAR VARIT MED I LOPPET TIDIGARE OCH DET SKA MAN INTE ÄNDRA PÅ. Som sagt, hon skildrar ö-livet med få invånare som alltid bott där på ett mycket bra sätt.
 
Men ja, den här boken hade sina mycket fina delar, men jag blev besviken eftersom jag tyckte att den inte riktigt hade samma driv som till exempel "Frost". En bok behöver inte bli långsam och seg bara för att den saknar action, den kan vara bra i alla fall. Men jag tyckte inte att Maggie riktigt lyckades med det den här gången. 
 
Bästa med boken: Sättet den är skriven på och hur väl hon byggt upp ö-livet.
Sämsta med boken: Att den var seg och att kärleksgrejen inte skedde förrän sent i slutet.
 
Tack B Wahlströms för recensionsexemplaret!
 
/Anna(:
 

Överenskommelser

Titel: Överenskommelser
Författare: Simona Ahrnstedt
Sidantal: 384
Betyg: 9/10
Originalspråk: Svenska
 
Boken börjar 1880 när Beatrice för första gången träffar den charmige Seth. Deras vägar korsas många gånger efter den där första gången och de börjar falla för varandra. Seth faller för Beatrice eftersom hon är så intelligent och vågar stå upp för sig själv. Beatrice faller för Seth för att han låter henne vara det. Men deras relation hindras hela tiden av missförstånd och andra planer.
 
Jag kan redan från början säga att det här är en svensk romance-bok ifall ni inte visste det. Fokuset ligger alltså på kärlek. Att den just klassas som romance gjorde att jag hela tiden tänkte på att den endast skulle handla om sex. I de flesta recensioner jag har sett har det också stått att det varit rätt mycket sex och även min mormor sa det. Därför gick jag in med den felaktiga inställningen att detta bara skulle vara ännu en Fifty Shades of Grey som råkade utspela sig på 1800-talet. Ännu en gång visade det sig att jag hade fel. Det värsta var att det dessutom tog ett tag innan jag förstod det. 
 
Början av den här boken, de 150 första sidorna, var en aning seg. Men jag tror att det kan ha lite med vad jag förväntade mig av den här boken. Jag hade väntat mig att deras kärleksrelation skulle börja redan mycket tidigt i boken. Det gjorde den förstås, men inte helt och hållet på riktigt. I början var det mest lite flörtande och sådant där och jag hade ju tänkt mig pangpånuärvikära. Kanske bra att det inte blev som jag hade tänkt ändå...
 
Som sagt trodde jag att den här boken skulle vara en ytlig sexbok som bara råkade utspela sig under 1800-talet. DET ÄR DET VERKLIGEN INTE! Den här boken är så himla välskriven att det kändes som att läsa en riktigt bra och spännande faktabok om 1800-talet. Sättet man ser på kvinnor i den här boken är exakt som det var på den tiden och överlag tycker jag verkligen att Simona har lyckats beskriva den här tiden helt fantastiskt bra. Hon lyckades dessutom måla upp en bild av den här tiden utan att använda sig av allt för mycket målande beskrivningar som blev tjatiga i längden. Det kändes seriöst som om jag befann mig på 1800-talet. BRA GJORT!
 
Den här boken väckte väldigt starka känslor inom mig och ett flertal gånger satt jag med knytna nävar och gnisslande tänder på grund av hur provocerande den här boken var. Sättet som kvinnorna behandlas på  gjorde mig så irriterad, men det var samtidigt också sanningen för de kvinnor som levde då. Det finns några riktigt rysliga scener med i den här boken som verkligen påverkade mig och som jag inte kommer glömma i första taget.
 
Själva kärleksbiten känns ganska förutsägbar när man börjar läsa boken, men under bokens gång börjar man faktiskt tvivla. Kommer det verkligen ordna upp sig? Det finns väl inte en chans att det här ska gå bra? Man sitter där och biter ner naglarna så långt det går av spänning, samtidigt som man verkligen hoppas på att de ska bli lyckliga.
 
Karaktärsutvecklingen är också väldigt fin och bra i den här boken. Karaktärerna går igenom väldigt mycket under bokens gång, både sorgligt och fint, och det är kul att se att de faktiskt växer och förändras av det som de utsätts för. 
 
Trots att den här boken var en aning seg i början så måste jag bara ge den en 9:a. Den är så fruktansvärt välskriven och skildrar den här perioden superbra. Dessutom kan jag inte sluta tänka på den och det måste vara något positivt. Förhoppningsvis kan jag plocka upp hennes andra bok snart!
 
Bästa med boken: Hur välskriven den är och väl perioden skildras.
Sämsta med boken: De första 150 sidorna som var lite sega.
 
Om ni redan läst den här boken och vill ha tips på en film som ger mig samma vibbar som den här boken så kan jag tipsa om "The Duchess". Toppenbra film!
 
/Anna(:

The Bucket List (3)

 
De här böckerna har jag under några veckors tid rensat ut ur min bokhylla och i fredags lämnade jag in dem på mitt Second hand i stan med förhoppningen att de ska få ett bättre liv någon annanstans. Trots att jag rensade ut en hel del syns det ingen som helst skillnad i mitt rum. Böckerna ligger fortfarande i driver på golvet och i sängen (när jag inte sover där. Då ligger de i datastolen).
 
 
Som ett litet break från läsningen bestämde jag mig för att lösa korsord istället idag när jag satt ute. Kan väl inte säga att korsordsboken jag hittade passade på en av årets hittills varmaste dagar. Den hette nämligen "Stora Julkrysset". Men det var vanliga korsord så jag påverkades inte så mycket av det. Dessutom är ju tomten på stranden på denna bild!
 
 
 
Som jag nämnde i en video har jag varit och sett "The Lone Ranger" med Johnny Depp och den var så fruktansvärt underbar att jag inte kan förklara hur underbar den är. I min video jämförde jag den med Pirates 1 (det är samma team som gjort båda) och det kan jag hålla kvar vid. Så bra var den. Jag ska faktiskt gå och se den imorgon igen och det måste väl säga något. 
 
 
Här får ni en liten trailer ifall ni blev intresserade! Dock är inte trailern ens i närheten av själva filmen. Filmen var otroligt rolig samtidigt som den faktiskt var allvarlig och kunde vara sorglig och mycket spännande. Soundtracket är även här gjort av Hans Zimmer och det blir fantastiskt. Speciellt i slutet när de använt sig av "William Tell" och gjort om den lite. Toppenbra!
 
Skönt att ni slapp se mig något den här veckan, eller hur? Hahaha xD 
 
Vad har ni gjort i veckan?
 
/Anna(:

Sammanfattning: Läs-A-Lot

 
Antal lästa böcker: 4,5 (säger 5 i videon, men det är 4,5)
Antal lästa sidor: 1296
Avklarade mål: Avsluta serie, läsa bok över 300 sidor, hyllvärmare, läsa i genomsnitt 150 sidor per dag
 
Det här har varit superkul! Tack för att ni deltagit!
 
/Anna(:

Läs-A-Lot (Dag 6)

 
Lästa sidor: 110
Lästa sidor totalt: 1070
Antal avslutade böcker: 3
 
/Anna(:

Läs-A-Lot (Dag 5)

 
 
Antal lästa sidor: 127
Antal lästa sidor totalt: 961
Antal utlästa böcker: 3
 
/Anna(:

Läs-A-Lot (Dag 4)

 
Antal lästa sidor: 122
Antal lästa sidor totalt: 834
Antal avslutade böcker: 2
Mål uppfyllda: Bok över 300 sidor, avsluta serie
 
/Anna(:

Läs-A-Lot (Dag 3)

 
Ursäkta att jag lägger upp videon en dag för sent! Förklaring finns (om än lite bristfällig) i videon!
 
Antal lästa sidor: 128
Antal lästa sidor totalt: 712
Antal utlästa böcker: 1
 
/Anna(:

Läs-A-Lot (Dag 2)

 
Lästa sidor idag (hittills): 103
Antal lästa sidor total: 514
 

FYYYYY VILKET DÅLIGT SAMVETE JAG FICK NÄR JAG DUSCHADE! KOM NÄMLIGEN PÅ ATT JAG GLÖMDE AV MIN BLOGGS TREDJE FÖDELSEDAG IGÅR!
Jag vet dock att det har att göra med Läs-A-Loten. Jag var så taggad på den att jag glömde av att bloggen fyllde år. I vilket fall som helst kan man väl säga att Läs-A-Loten var lite som en födelsedagspresent till bloggen och till er! Men för att gottgöra bloggen ska jag tusanimej baka en tårta om jag hinner imorgon och dessutom rita en av mina fina årliga bilder. Sådetså.
 
Men grattis på dig i alla fall bloggen! Jag älskar dig <3
 
/Anna(:
 
Ps. Berätta gärna hur det går för er i Läs-A-Loten!

RSS 2.0