För evigt

Titel: För evigt
Författare: Maggie Stiefvater
Sidantal: 352
Betyg: 8/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Forever
Serie: The Wolves of Mercy Falls (del 3)
 
SPOILERVARNING FÖR DE SOM INTE LÄST DEN TIDIGARE DELARNA I SERIEN
 
Sam förvandlas inte längre till varulv, nu är det istället Grace som gör det. Sam vill få tillbaka Grace som människa och det blir ännu mer bråttom när Isabel får höra från sin pappa att de planerar att döda hela vargstammen. Ska de lyckas rädda alla vargar, och speciellt Grace, eller kommer hela stammen dö medan Sam tittar på?
 
Den här boken hade jag skjutit upp hur länge som helst innan jag under Läs-A-Lot äntligen tog tag i den. Eftersom det var två år efter att jag hade läst del ett och två hade jag tyvärr lite svårt att komma ihåg allt som hade hänt och det gjorde att jag inte riktigt förstod allt som de pratade om, men trots det tyckte jag att den var mycket bra!
 
Som jag har sagt om Maggies andra böcker så är inte det här några böcker för människor som gillar actionpackade historier. Här är det mer fint och lugnt. Fast jag måste ändå erkänna att jag satt med hjärtat i halsgropen och tårar i ögonen i slutet av boken. 
 
Grace och Sam är väldigt gulliga karaktärer, men jag måste erkänna att de är liite tråkiga. Om boken endast hade varit ur deras perspektiv tror jag inte att den här boken hade varit så rolig. De är liksom lite trista. De som verkligen lyfter den här boken tycker jag är Isabel och Cole. Speciellt Cole. Jag älskar Cole! Han är så underbar just för att han inte är perfekt och han är lite som Damon i Vampire Diaries - han vågar göra det som måste göras. Isabel och Cole hade ett jätteintressant "förhållande" som jag hade hoppats på att få se mer av i "För evigt", men jag tyckte inte riktigt att jag fick allt jag hade hoppats på. Jag hade hoppats på mer känslor och mer utveckling av deras förhållande.
 
Själva boken är som sagt långsam, men trots det tyckte jag att det gick snabbt att läsa. Man ville fortsätta läsa nästan hela tiden. Slutet tyckte jag riktigt mycket om och jag satt på helspänn de sista 30 sidorna. Sedan så grät jag lite och ville bara inte tro att det var sant. 
 
Det är skönt att äntligen vara färdig med den här serien. De senaste två åren har jag gått och tänkt att jag verkligen borde läsa den sista boken. Jag önskar dock att jag hade läst den lite tidigare då jag faktiskt hade de två första böckerna lite färskare i minnet. Dessutom var jag mer intresserad av den här sortens böcker för några år sedan. Men annars tyckte jag att det var en bra avslutning, dock kanske man glömmer den lite lätt. Det är inte en sådan där bok som sitter kvar i flera dagar och som man inte kan sluta tänka på.
 
Bästa med boken: Fint skriven och COLE!
Sämsta med boken: Sam och Grace är inte superintressanta och ibland kunde det bli liite långsamt
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Amelie

Har också haft denna oläst i bokhyllan i cirka 2 år. Jag vet inte varför, men det var samma sak med Feber. När jag väl läser dem gillar jag dem väldigt mycket, men innan är tanken på att läsa dem inte alls speciellt lockande.
Hade en plan att ta tag i denna under Läs-A-Lot, men hela den grejen fungerade inte för mig.
Kul att höra att du gillar den iallafall! :)

2013-07-22 @ 13:04:15
URL: http://ameliesboktips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0