Läs-A-Lot (Dag 1)

 
Vill bara säga några saker jag glömde:
Chasing Brooklyn är en bok på vers.
Jag har läst en bok på över 300 sidor nu.
Jag har dessutom läst mer än 150 sidor som var mitt "dagliga" mål
 
/Anna(:

The Bucket List (2)

 
 
JAG HAR BESÖKT MALMÖ FÖR FÖRSTA GÅNGEN I MITT LIV! Och där är jag framför Turning Torso (som gjorde mig mycket besviken btw). Jag skulle inte vilja påstå att detta är den bästa bilden som tagits sedan kameran uppfanns, men det var den enda någorlunda bra på mig där man faktiskt kunde se att jag var i Malmö. Tyvärr hann vi inte se så mycket av själva Malmö, men det jag såg av själva centrum var väldigt mysigt och jag vill gärna göra ett återbesök!
 
 
 
 
Jag och min syster besökte The English Shop under vår vistelse i Malmö och höll på att fangirla ihjäl oss när vi hittade massa godis som den amerikanska youtubaren Rosanna på NerdyNummies brukar använda när hon bakar. Det fanns massor av det hon brukar använda, men vi bestämde oss för att testa AirHeads och efter att ha smakat den med jordgubbssmak bestämde vi oss för att vi skulle köpa med oss massa sådant här godis hem från London när vi åker dit! (Förresten, visst är min systers nageldesign riktigt snygg!)
 
 
 
Här sitter jag med en glass i högsta hugg! Glassen hette Columbus för er som är intresserade och den bestod av chokladglass med mangosorbet. MUMS! Den här glassen åt jag när vi var i Halmstad och det kommer nog dröja ett tag innan jag kan äta den för jag tror inte vi har Sia här i vår stad.
 
 
 
 
 Som ni kanske förstått har jag varit i Halmstad några dagar den här veckan och när man är i en stuga utan dator brukar det ofta bli en hel del spel. En kväll spelade jag, min syster och min farfar Fia med Knuff. Som ni kanske inte ser, men som vi garanterat märkte, så hade spelet varit utsatt för fukt och det var väldigt ostadigt. Min farfar vann trots att han låg sämst till i början och jag kom tvåa (och jag känner att ni bryr er så mycket *host*)!

Besökte idag ett av de största loppisena vi har i stan och det var alldeles för mycket folk så man kom inte fram till borden någonstans. Dock lyckades jag i alla fall köpa en bok!
 
Sedan kommer här några extrabilder som är bokrelaterade från min resa. Bara för att retas liksom ;)
 
Först och främst: HEJ, till insidan av Halmstads bibliotek som jag besökte för andra gången i mitt liv. Mycket fräsigt, trots att jag föredrar lite mindre bibliotek med en gammaldags känsla.
 
Och även ett HEJ till Science Fiction-bokhandeln i Malmö där Nene Ormes jobbar!
 
 
Sedan såg jag även världens roligaste namn på en restaurang. Fast namnet satt på en bil som hörde till restaurangen, men i alla fall!
 
Hoppas er vecka har varit toppen, det har min varit!
 
/Anna(:
 

Läsning under Läs-A-Lot

 
Endast två dagar kvar nu! TAGGAAA! :D
 
/Anna(:

Britt-Mari lättar sitt hjärta

Titel: Britt-Mari lättar sitt hjärta
Författare: Astrid Lindgren
Sidantal: 150
Betyg: 9/10
Originalspråk:Svenska
 
Britt-Mari får en dag en skrivmaskin och bestämmer att den kan man inte bara använda till att skriva onödiga och dumma saker på. Nej,man måste skriva något vettigt. Därför skaffar hon sig en brevvän och genom breven får vi lära känna Britt-Mari och se allt hon hittar på under dagarna.
 
Ni som inriktat er på djupare studier inom "Annas boksmak" vet garanterat att jag absolut inte föredrar böcker skrivna i dagboksform eller brevform. Ändå sitter ni nu här och läser en recension om en bok skriven i brevform som fick 9/10. Har jag blivit en ny människa eller har den riktiga Anna blivit bortförd av aliens? Faktiskt är jag förvånad själv. Dock måste jag erkänna att det inte alls kändes som att läsa brev när man läste den här boken och det bidrog säkert till det höga betyget.
 
Astrid Lindgren. Den mest kända barnboksförfattaren i Sverige. Det vet alla. "Britt-Mari lättar sitt hjärta" däremot. Vad är det? Inte riktigt lika många känner till den här boken, men jag hoppas att jag i denna recension ska kunna övertyga er om att ni faktiskt MÅSTE läsa den här boken. Helst igår. För den är riktigt bra. Och det är den boken Astrid debuterade med.
 
Det som slog mig när jag öppnade den här boken var hur underbar Britt-Maris hjärna är. Nej, det fanns inte någon detaljerad skiss på hennes hjärna på första sidan, jag lovar. Jag menar mer innehållet. Innehållet i Britt-Maris hjärna var UNDERBART! Eftersom det var ungefär nästan precis som innehållet i min. Britt-Mari (eller egentligen Astrid) lyckades sätta de perfekta orden på saker jag också tänkt, men inte vetat att man kunde uttrycka på det sättet. Jag skulle helst vilja markera varannan sida i den här boken eftersom de var fyllda med så underbara citat att det bara kändes helt underbart att veta att jag inte var ensam med att tänka så.
 
Något som dock "förstörde" boken lite för mig var skoluppgiften jag gjorde på den här boken. Fast det var också den uppgiften som gjorde att jag ens plockade upp denna fantastiska bok från första början. I vilket fall som helst handlade mitt arbete om hur kvinnor och män framställs i olika ungdomsböcker i olika epoker och det gjorde att min hjärna blev väldigt inställd på att hitta sådant material till mitt arbete. Därför kunde jag inte njuta av boken så mycket som jag annars skulle ha kunnat. Förhoppningsvis kan jag läsa om den här boken någon gång!
 
Något mer om den här boken kan jag egentligen inte säga eftersom den handlar om Britt-Maris liv och jag har redan förklarat min eviga kärlek till Britt-Mari (eller egentligen mest hennes hjärna). Språket i boken är underbart och faktiskt mycket smart och roligt skrivet. Detta var den första boken jag någonsin läste av Astrid (skäms) och nu ser jag fram emot mer! 
 
LÄS DEN! Boken är dessutom kort och går snabbt att läsa så ni har inget att skylla på!
 
Bästa med boken: BRITT-MARIS UNDERBARA TANKAR OM ALLT
Sämsta med boken: Inget som egentligen hade men innehållet i boken att göra.
 
/Anna(:

Vid din sida

Titel: Vid din sida
Författare: Anne Cassidy
Sidantal: 288
Betyg: 8/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Killing Rachel
Serie: Ja (del 2). Första boken heter "Tid att dö"
 
SPOILERVARNING! OM NI INTE LÄST FÖRSTA BOKEN KAN DEN HÄR RECENSIONEN SPOILA!
 
Jakten på Roses och Joshuas föräldrar fortsätter och de börjar komma något på spåren. Samtidigt börjar Rose få brev från Rachel, en före detta vän från sin tid på internatskolan. Rose svarar inte på breven och hon svarar inte heller när Rachel ringer eftersom Rose inte vill ha någon kontakt med henne med tanke på hur hon betedde sig under tiden de var vänner. Men Rose kanske borde ha svarat på breven, för en dag hittas Rachel drunknad i en damm. Joshua och Rose ger sig av på en resa för att ta reda på mer om vad som hände deras föräldrar, men också för att Rose ska kunna ta reda på vad som verkligen hände Rachel.
 

Efter att ha läst ut "Tid att dö" plockade jag direkt upp tvåan. Det händer sällan att jag läser två böcker i samma serie direkt efter varandra, men den här gången kunde jag inte låta bli. Jag ville veta vad som skulle hända med Rose och Joshua. Tyvärr blev jag en aning besviken på att det inte hände rikigt lika mycket i den här boken som i första.
 
Fram till sidan 180 ungefär tyckte jag inte att det hände så mycket. 180 sidor är mer än halva boken och då tycker jag att man kan kräva att boken är superspännande. Det var den inte riktigt. Dock kunde jag ändå inte sluta läsa när jag väl plockade upp den. Även denna bok flög man igenom och man märkte inte när man bytte blad. Efter 180 sidor blev det däremot riktigt spännande och jag kunde inte lägga ner den alls. Även under läsningen av denna bok var jag vaken mycket längre än jag borde bara för att få läsa ett kapitel (eller flera) till.
 
I första boken nämndes Rachel mycket, men man fick aldrig riktigt veta vad hon gjorde för fel eller varför Rose ogillade henne så starkt. I den här boken fick man dock hela historian kring Roses och Rachels vänskap och det var rätt intressant. Tyvärr tyckte jag att det fokuserades lite för mycket på det och det var det som gjorde att boken inte blev riktigt lika spännnande som sin föregångare.
 
Precis som första boken har även den här två mysterier som behöver lösas, men jag tyckte inte att mysteriet med Rachel var lika intressant som det som fanns i första boken. Trots att jag kanske låter negativ så betyder det inte alls att den här boken inte var bra. Jag tyckte att den var väldigt bra, men den var inte riktigt lika bra som första boken. Mysteriet med föräldrarna blev en aning djupare i den här boken och fler krångliga element blev inblandade. Jag ser fram emot hur det här med föräldrarna ska utvecklas i de kommande böckerna. 
 
Något annat jag tyckte var synd var att Skeggsie nästan inte var med något alls i den här boken. Som ni kanske kommer ihåg älskade jag Skeggsie och jag shippar honom med Joshua. Eftersom Skeggsie knappt var med något alls blev inte boken riktigt lika intressant. Jag älskade ju de små ögonblicken mellan Joshua och Skeggsie och jag tyckte även om när Skeggsie hjälpte dem med att lösa något. Han fick vara med lite igen mot slutet och det var ju bra. 
 
Även i den här boken tyckte jag att dialogerna kändes en aning löjliga och overkliga i början, men även här ändrades det efter ett tag. Jag kan fortfarande inte avgöra om det är för att jag vande mig eller för att det helt enkelt blev bättre. 
 
Så fort jag hade läst ut den här boken gick jag in på Anne Cassidys hemsida för att se när nästa bok skulle komma ut. Till min stora förtvivlan märkte jag att den inte skulle komma ut förrän 2014. Hur jag ska överleva det är en mycket bra fråga och just nu skulle jag mer än gärna bara kasta mig över nästa bok. Det här är nackdelen med att läsa klart alla böcker som finns i serier. Det är kanske också anledningen till att jag så sällan faktiskt gör det.
 
Bästa med boken: Att den flyter så bra och på något sätt är spännande hela vägen igenom trots att det kanske inte händer så mycket hela tiden.
Sämsta med boken: Den var inte riktigt lika bra som den första. Mysteriet var inte riktigt lika bra tyvärr och dialogerna kunde fortfarande kännas konstiga ibland. SEDAN VAR JU INTE SKEGGSIE MED SÅ MYCKET HELLER...
 
/Anna(:
 

The Bucket List (1)

 
 
 
 Här tänker ni säkert: oj vad hon ser entusiastisk ut med tanke på att det regnar och hon står utan paraply! Ja, just den här dagen regnade det kanske inte supermycket, men jag ville i alla fall ta tillfället i akt så att jag inte skulle stå helt och hållet utan något att visa er denna söndag. Det skulle dock visa sig bli en värre regnskur och här kommer en bild från den:
Som ni ser så syns regnet tydligare i den här bilden och man märker att jag inte riktigt kan se helt och hållet entusiastiskt ut i den här bilden även om jag försöker mitt yttersta. Det här regnet kom idag och trots att jag ser ogillande ut så tycker jag faktiskt att det är rätt mysigt att vara ute i regnet. Men min mamma tyckte att jag luktade som en blöt hund när jag kom in sedan och det var inte lika kul... 
 
Det var dock boken jag läste just när det regnade som fick mig att komma ihåg att jag skulle gå ut när det regnade. Trots att jag bara hade två sidor kvar la jag snabbt ner boken och rusade ut för att hinna ett varv runt kvarteret innan regnet skulle försvinna (det har en tendens att göra det när jag går ut). Jag skrek dock inte, som Habib tyckte att man skulle göra.
 
Och här är ett bevis på hur blöta mina glasögon blev. Kan säga er att det är ett rent helvete att få blöta glasögon eftersom det är så svårt att få dem rena och fina igen. Men det var allt för veckans regnäventyr. Eller nej förresten, här kommer en bild till på fina mig:
Jag blev lite blöt.
 
 
 
Måste säga att den här dagen hittills varit en av de bästa dagarna på sommarlovet. Jag och min syster hade nämligen en riktig slappdag där vi låg på en madrass på gräset och spelade kort, åt choklad, lyssnade på (lite tjatig) musik och bara hade det superbäst.
 
 
Här spelar vi Skitgubbe! Fast nu blev jag lite osäker. Vi kallar det i alla fall skitgubbe, men när jag googlade det så var det inte alls på det sättet som vi spelar. Ojdå... I så fall vet jag inte vad det heter. NU HAR JAG GOOGLAT LITE OCH TYDLIGEN HETER DET VÄNDTIA ELLER SPANSK SKITGUBBE (eller som de skrev på wikipedia: eller felaktigt bara för skitgubbe). Men skitgubbe är tydligen ett annat spel. 
 
 
Glömde ta någon bild på mig när jag åt en jordgubbe på midsommar så ni får nöja er med den här bilden där jag håller i en jordgubbe och ser allmänt konstig ut.
 
Herregud, nu har ni väl verkligen fått mer än nog av att se mitt ansikte! Hoppas ni haft en toppenbra vecka!
 
Jag har förresten lagt till ett nytt mål åt mig själv. Målet är att komma upp i 150 cyklade mil innan sommaren är slut. Just nu visar min cykeldator 135 mil så det ska nog inte bli så svårt!
 
Visa gärna vad ni lyckats med den här veckan!
 
/Anna(:
 
 
 
 
 

Läs-A-Lot!

 
 
Det är alltså jag och Emelie som gör det här tillsammans och om ni klickar HÄR kommer ni till hennes toppenbra inlägg! Om ni inte orkar se videon så är hennes dessutom ett skriftligt inlägg!
 
Här kommer all viktig information ifall ni inte orkar se videon eller ifall ni glömt något!
 
Datum:
30/6- 6/7
 
Mål:
Läs en tegelsten/över 300 sidor
Avsluta en serie
Läsa X antal böcker (typ 3,5 eller 10)
Läs en bok du haft länge i bokhyllan
Läs om en mycket bra bok!
 
Hashtag (på Twitter):
#läsalot2013
 
 
Meningen med allt det här är att man under en vecka ska läsa så mycket som man bara kan. Istället för att kolla på TV eller slösa tid på anat sätter man sig istället och läser. Dessutom ska vi ha så roligt tillsammans och diskutera vad vi läser och hur det går! Om ni undrar något är det bara att fråga.
 
Hoppas ni vill vara med!
 
/Anna(:
 
 
 
 

Två seriealbum

Titel: Aya från Youpougon
Författare: Marguerite Abouet
 
Det här seriealbumet handlar om Aya och hennes vänner. De bor på Elfenbenskusten i Afrika. Författaren till det här seriealbumet har sagt att hon vill visa Afrika från en ny sida. Nästan alltid när man läser något som utspelar sig i något land i Afrika så handlar det om svält och elände och hon ville ändra på det. Jag tycker verkligen att hon lyckas. Flickorna i den här boken har problem som vilka ungdomar som helst och jag kan till och med relatera till Aya. Hon och jag är väldigt lika. 
 
Det här seriealbumet lånade jag hem på impuls en dag när jag var på biblioteket och blev sugen på ett seriealbum. Jag ångrar mig sannerligen inte! Den här var hur bra som helst! Jag älskade att man följde tre olika karaktärer och att de stötte på olika problem som vi alla kan råka ut för. När jag väl hade börjat läsa kunde jag inte sluta läsa förrän det var slut (boken var ju inte superlång, men ändå).
 
Själva bilderna är i färg och hur fina som helst! De lyfte verkligen upp den här boken. Om ni har chansen att läsa det här seriealbumet tycker jag verkligen att ni ska göra det för det var toppenbra! Tyvärr finns bara första delen översatt till svenska och på baksidan står det att den sjätte och sista boken skulle komma ut i Frankrike. Det är ju alltid lite trist när man inte kan läsa hela serien. Speciellt när den är väldigt bra, som den här. 
 
Titel: Berättelser från yttre förorten
Författare: Shaun Tan
 
Ni som läst mitt blogg ett tag vet att jag har älskat Shaun Tan i ungefär ett år nu. Det här var den sista boken jag hade kvar att läsa av de som finns utgivna av honom på svenska. Den här innehåller massa olika småberättelser och det gjorde att man älskade vissa medan andra var mindre bra. 
 
Även om jag tyckte att några historier var mindre bra så tyckte jag som vanligt att bilderna var helt underbara. Förstår verkligen inte hur den här mannen lyckas så himla bra med alla de bilder han målar. De är helt och hållet i min smak!
 
Som jag säger varje gång när jag recenserar Shaun Tan: alla hans böcker är fantastiska och ni borde verkligen springa till närmaste bokhandel eller bibliotek och låna hem eller köpa alla de böcker som är gjorda av Shaun Tan. Mina favoriter av honom är nog The Rabbits och Ankomsten, men det fanns några riktigt fina berättelser även i den här boken. Som vanligt lyckas han berätta mycket rörande historier med vackra bilder och lite text!
 
Tack Kabusa böcker för rec-exet!
 
/Anna(:
 

The Bucket List

För några veckor sedan satt jag och funderade över något jag kunde göra på bloggen i sommar som inte riktigt hade gjorts tidigare eftersom det är kul med något annorlunda. Igår när jag låg i min säng och försökte somna (utan resultat) kom jag dock på den här idén! Ni vet ju hur det brukar vara med idéer. Enda gången de flödar är när man egentligen borde sova. Och egentligen har jag inte hunnit tänka igenom den här idén riktigt, men jag tänkte köra i alla fall. Det kan ju hända att ni tycker att det är världens sämsta idé.
 
Idén är i alla fall att jag skrivit ihop en liten Bucket List och jag vill att ni ska vara med! Som det ser ut nu är mitt mål att jag ska klara av minst en av de här grejerna varje vecka och sedan lägga upp bild- eller videobevis på bloggen varje söndag. På det sättet får ni även följa med och se vad jag gör i sommar när jag inte läser.
 
Dock vill jag att ni ska vara med också. Det skulle vara jätteroligt om ni antingen skrev en egen Bucket List eller om ni helt enkelt bara tar min och sedan också försöker klara minst en i veckan. Om ni bloggar om det blir det dessutom ännu roligare! Man måste såklart inte göra alla saker som är på listan. Det är inga svåra saker, men man kan alltid använda sig av den om man har tråkigt någon gång. Och dessutom är de små sakerna här i livet också värda något, man behöver inte åka utomlands för att ha roligt.Och sen vet ni ju att jag inte är den mest galna människan i världen ;)
 
 
 
Det skulle dessutom vara jätteroligt om ni kunde komma med förslag till mig som jag kan lägga med på listan! Så peppra på med förslag!
 
Kommer ni haka på?
/Anna(:

Tag: Sommarläsning (a.k.a videon där min katt har en större roll än mig)

Imorgon får jag sommarlov och då tyckte jag att det passade perfekt att göra den här taggen om sommarläsning. Tack så mycket Beate för att du taggade mig!
 
 
 
Tyvärr blev det en irriterande svart ram runt videon och jag vet faktiskt inte varför. Det blir så ibland. Hoppas ni står ut i alla fall!
 
De jag taggade är:
Emelie
Pia
Äbba
 
/Anna(:

Rubinröd

Titel: Rubinröd
Författare: Kerstin Gier
Sidantal: 366
Betyg: 7/10
Originalspråk: Holländska
Originaltitel:Rubinrot
Serie: Ädelstenstrilogin (del 1)
 
I Gwendolyns familj finns en speciell gen som vissa föds med och som gör att de kan resa i tiden. Men det är inte Gwendolyn som sägs ha den här genen, utan hennes kusin. Hela kusinens liv har gått åt till att träna inför dessa tidsresor, men sedan sker det oväntade. Det är Gwen som har genen trots allt och hon ger sig iväg på en tidsresa. Helt plötsligt kastas hon in i tidsresarvärlden trots att hon inte fått någon som helst träning. 
 
Om ni såg min bok-till-film-tag såg ni kanske att jag förklarade den här boken lite som en chiclit med tidsreseinslag och jag skulle vilja hålla fast vid det påståendet. Det här är nämligen en mycket lättsam och skön bok och man flyger bara igenom den. Den var väldigt rolig för stunden, men nu så här i efterhand känner jag inte riktigt att den stannade kvar hos mig.
 
Det som jag nog uppskattade allra mest i den här boken var Gwen. Att vara i hennes tankar var väldigt roligt! Hon är väldigt sarkastisk och rolig. Det som gör henne så speciell från många andra YA-karaktärer är att hon inte bara accepterar och förstår allt helt plötsligt. Många karaktärer i YA blir ofta introducerade till en helt ny värld och det tar inte mer än några sidor innan de har anammat den nya världen och förstår alla dess regler. Så är det inte för Gwen. Hon fattar ungefär precis lika mycket som läsaren, om inte till och med mindre. Det känns nästan som att hon är lite hysterisk för att hon inte fattar något, men jag tycker om det. För så hade jag troligtvis reagerat själv om jag helt plötsligt hade hamnat i England under 1800-talet. Inte ens i slutet kände man att hon hade fått kläm på världen och det gör det ännu mer realistiskt. Om detta är något som hennes kusin tränat för under hela sin uppväxt hade det ju bara varit konstigt om hon klarade av det på mindre än en vecka. 
 
Tidsresorna tyckte jag var rätt så intressanta, men jag är säker på att mer intressanta saker kommer hända i de andra böckerna. Nu var det liksom mest: stanna kvar där du hamnar och gå ingenstans. Som en van tittare av Doctor Who vill man ju helst bara att hon ska gå och se sig omkring och upptäcka den nya miljön. 
 
Anledningen till att den här boken inte riktigt stannar kvar hos mig vet jag inte. Men det hade väl antagligen med att göra att den var väldigt lättsam och inte berörde mig så värst. Den hade inga direkta budskap och det fanns inga hjärtskärande ögonblick. Kanske kommer det i senare böcker, vi får se. 
 
Som jag nämnt ungefär hundra gånger var detta en mycket lättsam och skön bok att läsa. Trots att det handlade om tidsresor blev det inte förvirrande. Förhoppningsvis kommer jag kunna plocka upp andra boken snart! Dock var det något som fattades för att det här skulle bli en bok som jag tänkte på länge efteråt.
 
 
 Bästa med boken: Gwens berättarröst och att hon inte lärde sig allt direkt.
Sämsta med boken: Att den av någon oförklarlig anledning inte stannade kvar hos mig efteråt. 
 
Tack Bonnier Carlsen för rec-exet!
 
/Anna(:

:O

Hej kära vänner! Rubriken jag använder mig av idag visar det uttryck som fanns på mitt ansikte för några timmar sedan. Varför då, undrar ni säkert ( för jag kan lova att jag inte går runt så där dagarna i ända för att få i mig så mycket syre som möjligt). Låt oss då titta på en bild som jag har tagit och sedan kan jag berätta varför.
Och nu så här efter att ni studerat den vackra bilden förstår ni säkert fortfarande inte varför jag går runt med min mun öppen som om den vore en dammsugare. Låt oss då ta nästa bild.
Och nu tänker ni säkert: jaha? Den har guldkanter? So what? Många böcker har guldkanter. Tro inte att du är någon speciell för att du äger en bok med guldkanter. Låt mig då visa ännu en bild. 
Och nu tänker ni säkert: OMG ANNA! HAR DU VARIT I PARIS?! VARFÖR HAR DU INTE SAGT NÅGOT?! VISA BILDER, KOM IGEN!!! 
 
Svaret på den sista frågan är: ja. Jag har varit i Paris. Dock var det ungefär 8 år sedan och jag hade knappt hunnit lära mig läsa ( i alla fall inte på engelska). 
Och nu tänker ni: Jaha, men varför visar du det här då? 
 
Jo, nämligen för att jag blev förvånad idag (jag hänvisar här till rubriken ännu en gång). Min mycket trevliga kompis har nämligen varit i Paris och hon besökte Shakespeare and Company och sedan hade hon med sig den här boken hem till mig! Hur glad jag blev? Ungefär supermegaasabasamakaramaglad. Hur bra visade jag det? Ungefär supermegaasabasamakaramadåligt. Jag är nämligen ungefär sämst på att tacka folk i verkligheten och sedan när jag kommer på att jag troligen borde visat det bättre är det lite för sent för att ta upp ämnet igen. Så hej Jennie och tack så himla mycket ( ifall du nu ens läser min blogg, är nämligen lite osäker på det. Om du gör det kan du ju alltid skriva en kommentar )! Blev verkligen SUPERGLAD och nu gjorde du mig ännu mer sugen på att åka till Paris igen! Ja, det här tackinlägget blev ju inte så superbra det heller. Men i alla fall. Nästa gång jag gör en book haul kommer jag visa den här boken igen för att verkligen visa hur liten och gullig den är.
 
Hoppas ni har en toppendag, det har jag haft (förutom att jag sträckte höften när vi spelade BRÄNNBOLL. Vem sträcker sig ens av det?)!
/Anna(:

Cirkoli

Titel: Cirkoli
Författare: Patrik Stigsson
Sidantal: 490
Betyg: 5/10
Originalspråk: Svenska
Serie: Nej
 
En dag väcks Gusten av sin låtsaskompis Filko. Filko har nämligen träffat en gumma som vill visa dem ett gammalt tivoli/cirkus som hette Cirkoli men som inte har varit i bruk på många hundra år. Gusten följer med över ogrässkogen och hittar där ett ägg. Gumman säger att ägget måste vaktas till varje pris. Det blir starten på ett äventyr. 
 
Jag hade väldigt höga förhoppningar på den här boken när jag började läsa. Hela grejen med tivolit/cirkusen verkade otroligt intressant och jag hade läst första kapitlet en gång för länge sedan och blivit väldigt intresserad. Till min stora besvikelse levde boken inte riktigt upp till mina förväntningar.
 
Först och främst skulle jag vilja diskutera handlingen. Den känns nämligen lite spretig och jag får egentligen aldrig reda på vad "problemet" är i boken. Om man läser bokens baksida så verkar det som att boken ska handla om själva Cirkoli. När man läser de första hundra sidorna tror man också det. Men sedan börjar det spreta åt något annat håll och resten av boken handlar nästan inte alls om Cirkoli och det tyckte jag var lite konstigt. Visst handlade det om monster som från början kom från Cirkoli, men jag hade ändå velat ha lite mer fokus på själva Cirkoli. Jag trodde liksom att Cirkoli skulle förändras och att man skulle börja bygga upp det och så igen, men i slutet var Cirkoli ungefär likadant precis som i början av boken och det gjorde mig besviken. Det känns inte riktigt som att jag fick vad jag blev lovad.
 
Sedan har vi själva takten i boken. Tyvärr, tyvärr,tyvärr tyckte jag att boken var väldigt långsam. Många gånger satt jag och bläddrade för att se hur långt det var kvar tills kapitlet var slut (det var dock korta kapitel så pluspoäng för det) och det är alltid trist när det blir så. Man skulle kunna säga att det var mycket snack och lite verkstad i den här boken och man skulle ha kunnat korta ner den här boken rätt mycket... Dessutom kunde det bli lite för mycket beskrivningar ibland av både miljö och hur de olika monstren såg ut. 
 
Svordomar skulle jag vilja prata lite om också. Den här boken ska vara riktad kanske först och främst till barn, men den innehåller hur många svordomar som helst. Det är inte som att jag anser att barn borde skyddas mot svordomar, men jag tycker bara att det blir fel att använda så många svordomar i barnböcker. Speciellt eftersom vissa föräldrar kanske faktiskt inte vill att deras barn ska utsättas för svordomar. Dessutom känns det så konstigt när karaktärer svär i böcker. Fråga mig inte varför. Det känns bara onaturligt och man hakar upp sig på varje svordom. 
 
Något som jag dock vill hylla är fantasirikedomen! Allting i den här världen var väldigt fantasirikt och jag förstår inte riktigt hur man kan komma på så många annorlunda djur och världar. Stor tumme upp till det!
 
En annan sak jag skulle vilja hylla är huvudkaraktärerna. Trots att de är barn är de smartare än många andra ungdomar i dagens YA. Bara för att någon säger att de kan lita på dem så gjorde de inte det. Det händer ju ofta i dagens YA att ungdomarna litar blint på alla och det irriterar mig till fullo.
 
Tyvärr var inte det här någon bok för mig, men jag tyckte ändå om att barnen inte var så lättlurade och att boken var väldigt fantasirik!
 
Bästa med boken: Fantasirikedomen!
Sämsta med boken: Att den inte handlade om det jag trodde och att den var lite för lång. 
 
Tack för rec-exet!
/Anna(:
 

Månadssammanfattning maj 2013

Antal lästa böcker: 6
Antal lästa sidor: 1531
Antal svenska: 6
Antal engelska: 
 
Jag måste erkänna att jag är löjligt nöjd över läsmånaden maj. Sex böcker är för många en otroligt liten summa böcker, men för mig är det mycket. Det var längesedan jag hann läsa så här mycket under en månad. Dessutom har jag läst några riktigt bra böcker. Under maj månad lyckades jag även vidga mina vyer lite vad det gäller läsandet. Tyvärr hann jag inte läsa några engelska böcker,men det har att göra  med att jag har som mål att läsa ut alla min recensionsexemplar och då blir det bara svenska böcker. Men snart är jag klar!
 
Bästa boken:
Tid att tyckte jag var fruktansvärt bra och jag tänker fortfarande på den så gott som varje dag. Sedan tyckte jag även om Britt- Mari lättar sitt hjärta och ni kan verkligen vänta er en recension på den!
 
Sämsta bok:
Utan tvekan Anna klädd i blod. Tyvärr var det inte alls min typ av bok...
 
 Alla lästa böcker:
1. Rubinröd- Kerstin Gier 366 sidor (recension kommer)
2. Britt-Mari lättar sitt hjärta- Astrid Lindgren 150 sidor (recension kommer)
3. Dårfinkar och dönickar- Ulf Stark 124 sidor
4. Anna klädd i blod- Kendare Blake 283 sidor
5. Tid att dö- Anne Cassidy 320 sidor
6. Vid din sida- Anne Cassidy 288 sidor (recension kommer 24 juni)
 
 
Antal filmer: 9
Antal "nya" (som jag aldrig sett tidigare) filmer: 6
 
Bästa film: Helt klart Star Trek och Star Trek: Into Darkness. Vill förresten passa på att tacka Benedict Cumberbatch för att han fick mig att titta på Star Trek. Och jag vill bara peka ut att jag inte bara gillar Star Trek för att Benedict är med.
Mest tankeväckande film: American History X. Fyfan vilken fruktansvärd film. Den var väldigt bra, men samtidigt så himla hemsk att jag knappt klarade av att titta på den. Om ni vill få något att tänka på borde ni se den. Varning för MÅNGA OCH MYCKET hemska scener dock.
 
Sämsta film: Dracula. Vill helst inte tänka på hur dålig den var.
Serier: Har nog sett både säsong 5 och 6 av Doctor Who i maj och nu sörjer jag över att jag bara har säsong 7 kvar.
 
Alla filmer (de med (o) är omtittningar):
The Duchess (o), Star Trek, Star Trek: Into Darkness, Dracula, Monsieur Ibrahim, American History X, Att återvända, Pirates of the Caribbean 1 (o), Moonrise Kingdom (o)
 
 
 
 
 
Säg gärna till om det var någonting ni inte gillade! Såhär såg ju månadssammanfattningen ut innan jag slutade med den i november, men ni kanske inte gillar det.
 
Vill bara säga grattis till Johnny Depp också som fyller 50 år idag! Hoppas du får en toppendag!
 
/Anna(:

Tegelstenstaggen

 
Det var några veckor sedan som jag spelade in den här videon, så om ni har taggat mig och jag inte nämner er så är det för att det var så länge sedan jag spelade in den. Jag vet att jag sedan dess i alla fall blivit taggad av Emelie. Men om ni taggat mig och jag inte nämner er så får ni gärna säga till, och jag ber om ursäkt i förskott!
 
Sedan ska man tagga andra, men jag struntar i det den här gången!
 
/Anna(:

RSS 2.0