Guide till Bokmässan

Är det första året ni ska på Bokmässan? Känner ni er lite borta och har lite panik över vad man faktiskt bör ha med sig och tänka på? Ta det bara lugnt! Jag tänkte nämligen göra en liten guide över saker som kan vara bra att tänka på när man ska till Bokmässan!
 
1. Sköna skor
Sköna skor kan vara en av de viktigaste sakerna att ha under Bokmässan. Sköna skor kan förhoppningsvis gör att smärtan i kroppen kommer lite senare än vad den hade gjort ifall du hade dåliga skor. För jag lovar er, smärtan kommer. Det spelar ingen roll hur bra skor ni har (om ni inte är typ supervältränade). Men jag rekommenderar typ gympaskor. Många har Converse, men personligen skulle jag tyvärr inte klara det.
2.  ÄT!
När man är helt omgiven av böcker och för ett ögonblick tror att man har dött och hamnat i himlen får man inte glömma bort att man inte ens i himlen klarar sig utan att äta. Vissa kanske klarar sig hela dagen, men jag blir lätt hängig och sur och då är det helt enkelt inte lika kul längre. Man skulle kunna säga att jag blir som han i Snickersreklamen när jag inte får mat - en riktig diva.
 
Dock rekommenderar jag att gå ut och äta på någon restaurang utanför mässan eftersom det är mycket långa köer överallt (med restaurang menar jag något så pass fint som typ McDonalds)
 
 
 3. Lösa pengar
De flesta stora bokförlagen tar kort, men det kan trots det vara bra att ha med sig lösa pengar. Man kan ju vilja handla något någonstans där de inte tar kort. Hur mycket pengar man behöver ha med sig är rätt individuellt. Det beror på hur mycket böcker och mojs man hade tänkt köpa.
 
4. Väska eller kasse
Ha med en väska eller kasse där du kan lägga grejer du har med dig och även böcker du köper. Förra året hade jag tygkassar och det blev väldigt jobbigt att bära efter ett tag så i år tar jag nog både en väska och några tygkassar.
 
5. Anteckningsblock + penna
Träffar man på någon intressant författare kan det alltid vara kul att ha ett block och en penna så att de kan kludda ner sin autograf. Om ni ska på bokbloggarträff kan det dessutom vara ännu roligare! Jag hade inte tänkt på det förra året så jag fick köra en liten nödlösning:
 
6. Prioritera
Vissa år krockar allt man vill gå på och andra år (som i år ungefär) finns det nästan ingenting man vill gå och titta på. Om det är mycket man vill se föreslår jag att man väljer ut det som man helst vill gå på så att man slipper springa runt som en galen höna och inte hinna med något alls istället. Bara man går på det man absolut vill så brukar man vara nöjd sedan. Det kan vara bra att inte planera in för mycket heller, man vill ju hinna gå runt och bara strosa lite också.
 
7. Karta/ tidning
Det kan vara bra att ha en karta över mässan så att man lätt kan hitta de olika montrarna, annars är risken stor att man inte hamnar där man vill när man vill det (det har hänt några gånger).
 
 
8. Skriv upp det du vill se!
Det är väldigt mycket som sker på en och samma gång när man väl kommer in på mässan och då kan det vara bra att man redan innan har skrivit upp vad man vill titta på. Jag brukar även skriva upp det jag inte är supersäker på om jag verkligen vill se för då kan jag bara välja bort det sedan när jag väl är där. Bättre att skriva upp för mycket än för lite! Nu finns det ju tydligen någon app också (pensionären har talat!) och det är ju toppen!
 
Hoppas ni tyckte det här var hjälpsamt!
 

/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Anna - Boktycke

Bra guide! Måste spana in den där appen :p

Svar: Gör det! :)
bookshelf

2013-09-23 @ 22:18:38
URL: http://boktycke.se
Postat av: Beate

Jättebra!! :D Det känns skönt att komma lite förberedd ;)

Svar: :D Nice att du känner dig lite mer förberedd! :D
bookshelf

2013-09-23 @ 22:48:35
URL: http://bokbeate.blogspot.com
Postat av: Frida

Underbara tips! :D Man lär sig helt enkelt efter varje gång :P

Svar: Tack! :D Ja, visst gör man! :)
bookshelf

2013-09-24 @ 06:00:54
URL: http://photosandbooks.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0