Ttyl

Titel: Ttyl
Författre: Lauren Myracle
Sidantal: 211
Betyg: 3/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Ttyl
Serie: Ja (del 1)
 
Hela boken utspelar sig i chattformat mellan tre tjejer som har olika problem som de diskuterar med varandra. Den ena är kär i sin lärare och de andra har typiska tonårsproblem.
 
"Ugh" var min känsla redan under de första sidorna av den här boken, och den känslan hängde sedan i sig under resten av boken. Först och främst är den här boken väldigt ytlig och stereotyp. Den berättar hela tiden för oss hur man ska vara för att passa in, och hur man absolut inte ska vara för då är man äcklig och onormal. Författaren har troligtvis skrivit de här sakerna för att man ska få en känsla för att det är tonåringar som diskuterar, men jag blev bara arg på att normerna som redan är djupt rotade i samhället uppmuntrades
 
Sedan hände inte särskilt mycket i den här boken. Det är kanske inte så lätt att trycka in särskilt mycket handling i en bok skriven på chattspråk, men det kändes inte som att karaktärerna utvecklades något, och när jag hade läst ut boken hade inget löst sig, och jag undrade vad meningen egentligen var med den här boken.  
 
Jag gillade inte heller chattspråket eftersom det framställde tjejerna som väldigt löjliga och ytliga. Det var skrivet på ett chattspråk som ungdomar idag egentligen inte använder. Trots att boken är skriven på chattspråk så tog det ändå väldigt lång tid för mig att läsa ut den. Kanske för att jag inte alls tyckte om den. 
 
Som jag nämnde i beskrivningen av den här boken så innehåller den här också förbjuden kärlek mellan elev och lärare - något som jag vanligtvis gillar - men inte ens det var intressant i den här boken. 
 
Jag hade väntat mig en lättsam, rolig bok, men jag tyckte inte alls om den. Istället för att vara lättsam och igenkännande så var den barnslig och karaktärerna var stereotypa. Kanske passar den bättre för yngre läsare. Om ni är mellan 12-15 år tror jag att ni kanske kan tycka om den här boken. Problemen som de här tjejerna upplever kanske är mer relevanta i den åldern. Fast det beror väl mer på hur mogen man är, och inte på åldern. 
 
Bästa med boken: Intressant koncept med en bok skriven helt i chattformat
Sämsta med boken: Barnslig, ointressant och stereotyp
 
/Anna(:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0