Har hon misslyckats även i år?

Det är dags för årets bästa inlägg, som innehåller: utvärderingen av årets mål, och nya mål som jag kan misslyckas med under 2015! Garanterat årets höjdpunkt (synd bara att det ska komma så sent under året...)!
 
Låt oss först och främst ta en titt på detta årets mål:
 
 • 1. Läsa åtminstone tredje Harry Potter-boken (som sagt, varför byta mål när man kan misslyckas igen?Dessutom borde jag verkligen läsa den, annars kommer jag bli mobbad när jag flyttar till äldreboende)
 • 2. Läsa minst 10 böcker på engelska ( Låt oss återuppliva målet från 2012 och hoppas att jag faktiskt kan lyckas den här gången. Ha inte för höga förhoppningar! Jag har lärt mig att inte ha det...)
 • 3. Kanske sluta köpa böcker som om jag trodde att alla bokhandlar skulle gå i konkurs imorgon. Eller jag kanske i alla fall ska försöka läsa ut några av de tusen(i alla fall över hundra) böcker som står olästa i min bokhylla. Kanske? (det här kommer nog dock inte hända.)
 • 4. Om jag väl köper böcker, LÄS DEM DIREKT (eller i alla fall snart) EFTER ATT DU KÖPT DEM! (Det här kommer inte heller hända)
 • 5. Läs INTE "Brott och straff" igen. 
 • 6.Kommentera mer på andras bloggar.
 • 7. Läs för att det är roligt (förutom om skolan tvingar mig. Då måste jag läsa. Tänk på betygen.)
 
1. Har jag läst tredje Harry Potter-boken? 
Enough said.
 
2. JAG HAR LÄST ÖVER 10 BÖCKER PÅ ENGELSKA! JAG HAR LÄST HELA 15 STYCKEN! Kanske inte tillräckligt många för att få vara med i det coola gänget, men garanterat mer än vad jag har läst tidigare år! Jag är stolt!
 
3. Med tanke på att jag har varit arbetslös typ halva det här året (paniik) så har jag inte direkt köpt så värst mycket böcker, men alltså, jag ska ju inte heller försöka lura i någon att jag inte har köpt böcker. Jag står väl kanske för cirka en fjärdedel av mitt Secondhands inkomst i år. Jag förklarar härmed den här punkten som MISSLYCKAD. Jag har också misslyckats ganska hårt med att läsa alla böcker som redan står i min bokhylla och som jag måste damma VARENDA vecka. Jag har läst 24 av mina egna böcker, och 32 biblioteksböcker. Inte bra... Men låt oss gå vidare till nästa punkt innan jag blir för nedstämd för att fortsätta.
 
4. Av 66 lästa böcker har endast 10 av dem varit sådana som jag har köpt/fått i år. Alla de andra är antingen bibliotekslån eller så har jag fått dem tidigare. Med tanke på hur många nya böcker jag har köpt i år så är det ingen superbra siffra. 
 
5. JAG HAR FAN INTE LÄST "BROTT OCH STRAFF" IGEN I ALLA FALL! Bara det är en seger som jag kan leva på i resten av mitt liv. Även om jag bara hade lyckats med endast detta mål hade jag kunnat springa till månen av lycka. Ett år utan "Brott och straff" är ett lyckat år. Den hemsöker dock fortfarande mina mardrömmar...
 
6. Kommentarerna har väl gått lite upp och ner under året. På Alla Hjärtans Dag la jag ner väldigt mycket tid på att skriva kommentarer till många underbara bokbloggare, och jag är nöjd över att jag fick sagt det jag ville till alla som gör bokbloggandet så underbart! Därefter har jag varit helt okej på att kommentera, så jag tycker att vi kallar det för en SUCCESS!
 

7. Check? Det här året har i stort sett varit en enda stor lässvacka, som då och då har avbrutits av tillfällen då jag har varit sugen på att läsa. När jag inte har varit sugen på att läsa har jag dock inte tvingat mig själv, så jag kallar även detta för en SUCCESS! 
 
JAG HAR TYP KLARAT 4 AV 7 MÅL, VILKET ÄR MER ÄN HÄLFTEN! 
Is this the real life?
Is this just fantasy?
 
 
Herregud, har jag äntligen blivit en lyckad människa?!  Min chansning är att den som styr mitt liv tyckte att jag redan hade haft ett tillräckligt helvetiskt år, så hen bestämde att jag kunde få lyckas med åtminstone någon aspekt av mitt liv. Tack!  
 
Nu när jag har varit så otroligt awesome i år så kan vi ju gå över till nästa års mål (som jag som alltid hade tänkt hitta på nu i skrivande stund): 
 
 • 1. Läsa åtminstone tredje Harry Potter-boken (surprise motherfuckers! Det här målet kommer ALDRIG att försvinna förrän jag faktiskt klarar det. Mål för år 2097: Läsa åtminstone tredje Harry Potter-boken).
 • 2. Skriva recensioner på minst 70% av alla böcker jag läser under 2015 (jag är expert på att skriva ungefär allt förutom recensioner, och jag tänkte att det kunde vara trevligt att en bokblogg faktiskt innehöll bokrecensioner, så jag tyckte att det kunde vara ett bra mål, men ni kanske inte håller med?)
 • 3. Läsa minst 15 böcker på engelska (Låt oss öka förra årets mål, och hoppas att jag inte totalfailar)
 • 4. Läsa 5 seriealbum/comics/graphic novels (eller vad man nu vill kalla dem)
 • 5.  LÄSA UT ALLA FÖRBANNADE BÖCKER SOM JAG HAR PÅBÖRJAT UNDER 2014, MEN INTE AVSLUTAT (seriöst, det här börjar bli ett allvarligt problem)!
 • 6. Läsa åtminstone två av de böcker jag har fått från andra bokbloggare (Tex Cinder och Skulduggery Pleasant)
 • 7. LÄSA FÖR ATT DET ÄR ROLIGT (den här punkten tål att upprepas varje år, och speciellt när man befinner sig i en tre månaders lång lässvacka)
Okej, det får räcka nu. Bara för att jag lyckades i år betyder inte det att jag ska ta mig vatten över huvudet och bli stöddig. Troligtvis kommer ordningen att vara återställd igen nästa år, och jag kommer ha misslyckats med majoriteten av mina mål. 
 
(Jag borde verkligen lära mig att skriva kortare inlägg, så att någon orkar läsa dem, men det verkar vara helt omöjligt och bara ha motsatt effekt.)
 
Nu när jag tittar över mina mål ser jag att de är rätt seriösa, och det skrämmer mig lite. Håller jag på att bli en person som tar allt seriöst? Kommer jag att vara så seriös nästa år att jag kommer gråta mig till sömns om jag inte lyckas med alla mål? Låt oss inte hoppas det! Jag har tillräckligt att gråta mig till sömns över redan som det är. 
 
Vilket är ert största mål för 2015 (livsmål eller läsmål, jag är intresserad av båda) (mitt livsmål är att 2015 förhoppningsvis ska bli ett lyckligare år än 2014)?
 
 
/Anna(: 

Sisterhood of the World Bloggers Award (#2)

För några veckor sedan svarade jag på andra frågor från den här taggen, men sedan blev jag också taggad av underbara Beate (TAACK!), så nu ska jag svara på hennes frågor! Mitt tidigare inlägg hittar ni HÄR. I det inlägget står det också vad man ska göra i den här taggen, men jag orkar inte lägga in det igen, så om ni vill läsa det får ni läsa det i mitt första inlägg. Det går i alla fall ut på att jag ska svara på tio frågor som Beate har gett mig, så nu kör vi!
 
1. Har du alltid älskat böcker eller kom det senare i livet?
Jag har ALLTID älskat böcker! Det är ju svårt att veta vad jag tyckte om böcker innan jag själv kunde läsa, men när jag hade lärt mig att läsa så vet jag i alla fall att min lärare blev chockad över hur fort jag alltid läste färdigt boken jag hade i läsläxa. Min kärlek för böcker och läsning har alltid funnits där!
 

2. Hur mycket brukar du normalt sett spendera på böcker under en månad?
Mycket bra fråga, som jag tyvärr inte har något bra svar på. Jag köper faktiskt inte så värst mycket böcker (HOSTHOST), och köper jag böcker så är de sällan nya. I genomsnitt blir det nog kanske högst 100 kr per månad, men troligtvis mindre. 

3. Varför började du blogga?
En gång i tiden (2010) var jag medlem på en sida som heter GoSuperModel, och där hade jag en hel del vänner som också tyckte om att läsa. Tre av dem hade bestämt sig för att skapa en bokblogg, och de ville att jag också skulle vara med. På den tiden hatade jag bloggar, och hade aldrig ens hört talas om en bokblogg tidigare, men jag föll slutligen för grupptrycket och sa ja. Redan samma eftermiddag förstod jag att jag hade gjort ett väldigt bra val. 
 

4. Har du några förebilder, och om du har det, vilka och varför?
Jag har bestämt mig för att nöja mig med att berätta om en nu, för att det inte ska bli ett för långt svar. Personen jag har valt kommer kanske lite som en överraskning, men det är Dan Howell, också känd som Danisnotonfire på YouTube. 
 
Anledningen till varför jag valde just Dan är först och främst för att jag kan identifiera mig väldigt mycket med Dan, och jag är imponerad över vad han har lyckats göra med sitt liv. Han lever kanske inte världens mest extraordinära liv, men samtidigt gör han det som han älskar och som gör honom lycklig, och jag ser upp till det. Att han kan skämta rätt rejält om sig själv älskar jag också! Dessutom är han så otroligt nördig, entusiastisk och intelligent. Hur kan man inte tycka om Dan? Som sagt, jag skulle försöka hålla det här kort, så nu går vi vidare (även om jag skulle kunna babbla om Dan i en halvtimme till)
 
 
 
5. Om du fick makten att utplåna en enda bok från jordens yta som om den aldrig existerat, vilken skulle du då välja?
Jag tror att vi alla vet vad jag tänker svara. *TRUMVIRVEL* BROTT OCH STRAFF!!!!
 

6. Vill du läsa boken eller se filmen först?
Helst vill jag ju såklart läsa boken först, men jag är inte sådan att jag ALLTID måste läsa boken först. Jag såg till exempel The Maze Runner i år på bio utan att ha läst hela boken (orkade bara 50 sidor). Annars föredrar jag nog faktiskt att läsa boken för att sedan ignorera filmen helt och hållet, eftersom filmadaptioner sällan är så värst bra.

7. Vad vill du bli när du blir stor?
Tack för den existentiella krisen jag precis fick! Det skulle vara amazing att faktiskt få publicera en bok och få kalla sig författare, men mitt lite mer "realistiska" mål är bibliotekarie. Jag vet ännu inte om det är det jag absolut vill bli, men det är i de banorna mina tankar går just nu. Vem vet, kanske slutar jag upp som clown på en cirkus?
 

8. Vilken är den onödigaste bok du någonsin läst?
BROTT OCH STRAFF! BROTT OCH STRAFF! BROTT OCH STRAFF! BROTT OCH STRAFF! BROTT OCH STRAFF! BROTT OCH STRAFF! BROTT OCH STRAFF! BROTT OCH STRAFF! BROTT OCH STRAFF! Är jag tillräckligt tydlig?

9. Bryter du ryggen och sätter hundöron eller försöker du behåller dina böcker i samma skick som när du köpte dem?
Jag håller mina böcker i så fint skick att det är omöjligt att skilja mina olästa böcker från mina lästa. Ibland önskar jag att jag verkligen inte brydde mig, för det är irriterande att behöva hålla böckerna i så fint skick hela tiden, men samtidigt gör det så ont inombords när jag ser att en av mina böcker har en bruten rygg. 
 
 

10. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja läste din blogg?
Tänk er om typ Johnny Depp bestämde sig för att lära sig svenska, för att kunna läsa min blogg? Jag hade nog dött. Samtidigt hade det också varit coolt om Dan (som jag nämnde tidigare) läste min blogg, för jag tror att det finns en större chans för att jag skulle kunna bli vän med honom än med Johnny. Men alltså, den här frågan ger mig alldeles för mycket beslutsångest och jag vill inte svara på den. 
 
Tack ännu en gång för taggen, Beate! Jag svarar lite sent, men bättre sent än aldrig, eller hur?
 
/Anna(:

Pre-Christmas Book Haul

 
 
Jag spelade in den här Book Haulen i början av november, och jag har skaffat några nya böcker sedan dess, men jag ville ladda upp den här Book Haulen nu, så att jag kan göra en ny efter jul med böckerna jag fick i julklapp. Hoppas att ni tycker om den! (jag är medveten om att det har råkat bli en hel del videor på rad nu, jag ska bättra mig. Promise!)
 
/Anna(:

Julklappspaket

 
 
Den här videon har egentligen nästan ingenting med böcker att göra, men jag fick ett underbart paket igår från bästa Anna och Amelie, och eftersom det knappast finns något bättre att göra här i världen än att se videor med mig så lägger jag ändå upp den här. Ni måste garanterat inte se den (vilket såklart gäller alla mina videor eftersom jag ännu har inte kommit på något sätt att tvinga er), men om ni gillar att se mig fangirla, le som en idiot, och öppna paket så kan ni ju se på den. 
 
Som sagt, inga böcker, men en ganska trevlig video i alla fall :)
 
Och btw, min syster har redan skällt ut mig för att jag råkade säga Karlssons kalasklister när det såklart heter Konrads. FY SKÄMS PÅ MIG SOM SÄGER FEL PÅ SAKER FRÅN PIPPI! Jag har redan överlämnat min plats som ordförande i Konrads kalasklisterklubben till min syster, så vi kan nu lämna hela den här incidenten bakom oss.
 
Tack ännu en gång Anna och Amelie!
 
/Anna(:

TV-serie-tips (#3)

 
 
Jag ber om ursäkt för att jag har varit väldigt frånvarande från bloggen den senaste tiden. Jag vet inte riktigt vad det beror på, kanske har det att göra med att jag blev lite utmattad efter NaNoWriMo och för att det är mycket julklappar som behöver fixas. Jag vet itne. Men nu hoppas vi att jag ska uppdatera lite mer regelbundet framöver!
 
Jag hoppas att ni tycker om videon, och att ni hittar någon ny TV-serie att titta på nu i jul!
 
Del 1 hittar ni HÄR
Del 2 hittar ni HÄR
 
Ha en bra dag!
 
/Anna(:

RSS 2.0