VINNAREN, THE WINNER, LE GAGNANT

Sverige, vi har ett resultat! 
Äntligen har jag tagit tag i att lotta fram vinnaren till min födelsedagstävling! Men innan jag avslöjar vinnaren vill jag bara tacka alla som sa grattis på min bloggs födelsedag. Jag vill också tacka de som deltog i tävlingen, och alla ni som har sagt så snälla ord. Jag ska självklart svara på era kommentarer, men det är en hel del, så det lär nog dröja. Men ärligt talat, vem är förvånad över det? I alla fall tyckte jag att den här tävlingen var superrolig, så det ska bli lika kul att avslöja vinnaren nu!
 
Och vinnaren är:
 
 
 
 GRATTIS ANNA FRÅN READINGTHISWORLD
 
Tack till alla ni andra som deltog! Om jag hade varit Bill Gates hade jag låtit er alla vinna. Men häng inte läpp för att ni inte vann den här gången, jag kommer säkert arrangera fler tävlingar i framtiden! Tack ännu en gång!
 
/Anna(:

HP4 vecka 2 (fast typ 1 för mig)

Vem är förvånad över att jag inte uppdaterade förra veckan? Vem är förvånad över att jag uppdaterar för sent även denna vecka? Vem är förvånad över att jag inte har nått upp till den här veckans mål än? Vem är förvånad över att jag precis nådde upp till förra veckans mål? Vem är förvånad över att jag egentligen inte ens har koll på vad det är för kapitel man ska ha kommit till den här veckan, eller ens förra?
 
I vilket fall som helst så har jag påbärjat kapitel 9 nu, så hurra för det! Så, till det som ni alla undrar över: Vad tycker jag? Låt oss dela upp det i några små kategorier:
 
1. PROLOGEN (ELLER KAPITEL 1, ELLER GUBBPERSPEKTIVKAPITLET, ELLER VAD DU VILL KALLA DET)
Prologen var SÅ bra! Den var superintresseväckande och lyckades skapa en jättebra och skrämmade stämning. Det var dessutom roligt att läsa från den gamla gubbens perspektiv. 
 
2. WOW, DET ÄR FAKTISKT INTRESSANT?!
 Som ni kanske minns så var jag inte särskilt förtjust i tredje boken. Jag tyckte att den var väldigt långdragen, och att hela handlingen och karaktärerna över lag kändes platta. Men vad har hänt i fjärde boken?! Helt plötsligt känns karaktärerna jätteintressanta och roliga, och handlingen är inte alls tråkig, trots att nästan inget egentligen har hänt än. Det kanske kan ha att göra med att jag inte alls är lika bekant med den fjärde bokens handling som jag var med den tredje, men jag tror inte att det bara beror på det. Enligt mig känns det redan som att den här boken har mer liv än den tredje, och jag är glad för det! 
 
 
3. DET VAR ROLIGT MED ALLA TROLLKARLAR SOM FÖRSÖKTE SE UT SOM OCH UPPTRÄDA SOM MUGGLARE.
Enough said.
 
4. J.K ROWLING MÅSTE HA TYP VÄRLDENS LIVLIGASTE FANTASI?
Enough said, igen. Men ärligt, hur gör hon för att komma på allt?
 
Jag hoppas att jag ska hinna ta ikapp det jag ligger efter, men ärligt talat har jag inte för stora förhoppningar (som vanligt).
 
/Anna(:
 

Lumberjanes

Titel: Lumberjanes
Författare: Stevenson, Ellis, Watters, Allen
Sidantal: 128
Betyg: 7/10
Originalspråk: Engelska
Serie: Ja (Vol.1)
 
Jo, April, Mal, Molly och Ripley spenderar sommaren tillsammans på ett läger för tjejer. De är alla otroligt nyfikna, ibland kanske till och med lite väl mycket för deras eget bästa, och det dröjer inte lång stund innan de upptäcker att något inte står rätt till. I skogen träffar de på övernaturliga varelser som inte borde finnas, och lyckas fastna i underliga tunnlar med fällor. Som om inte det vore nog så måste de också hålla allt hemligt för sin scoutledare, eftersom hon inte alls är lika road av alla deras farliga äventyr. 
 
"KUL!!!" = Så skulle jag svara om någon bad mig sammanfatta det här seriealbumet med ett ord. För det är väldigt roligt. Medan jag läste log jag i stort sett hela tiden, och det berodde främst på karaktärerna. De har alla väldigt distinkta och lite överdrivna personligheter, och det gör att det blir så fruktansvärt humoristiskt. Den här sortens humor funkar inte alls särskilt bra i vanliga böcker, men i seriealbum och filmer blir det väldigt bra, eftersom man då får se karaktärernas ansiktsuttryck och kroppsspråk kombinerat med skämten. 
 
Förutom att det var väldigt roligt så var handlingen annars inte särskilt minnesvärd eller unik. Jag hade väldigt trevligt under tiden jag läste, men när jag väl stängde igen boken så var inte det inte något som direkt stannade kvar hos mig. Handlingen bestod i stort sett bara av äventyr efter äventyr, utan minsta rum för andhämtning eller karaktärsutveckling. Trots detta så har jag inte tappat hoppet! Det här är bara första volymen, och jag är övertygad om att handlingen kommer att utvecklas med tiden. Jag kommer absolut att fortsätta läsa vidare så snart den andra volymen släpps.
 
Tecknarstilen var det som fick mig att bli intresserad av det här seriealbumet från första början. Priscilla från The Readables visade upp första numret av den här serietidningen i en video, och direkt när jag såg omslaget visste jag att jag ville läsa den. Själva tecknarstilen inuti är inte riktigt likadan som omslaget, och ibland blev jag lite besviken. Då och då kändes det väldigt skissigt och ofärdigt, men det vägdes upp av alla vackra, starka färger och att tecknarstilen (när den inte kändes skissig) var väldigt gullig och helt i min stil. 
 
 
Över lag älskade jag det här albumet. Handlingen var kanske inte så djup som jag hade föredragit, men det vägdes upp av att den var så fruktansvärt rolig, gullig, och fint tecknad. Dessutom är det här ett album med riktig girlpower och det gjorde mig så glad! Det var roligt med lite omväxling från alla pojkscouthistorier. Sedan får man också sådan fruktansvärt härlig sommarfeeling av det här albumet. För jag menar, vem har inte tyckt att det ser idylliskt ut på alla amerikanska scoutläger som man ser i filmer? 
 
Bästa med boken: Humorn, lättlästheten, och tecknarstilen
Sämsta med boken: Handlingen var inte tillräckligt djup, och man lärde inte känna karaktärerna tillräckligt
 
/Anna(:
 

SISTA DAGEN ATT TÄVLA!

Kom ihåg att det är sista dagen att delta i tävlingen idag! Och om ni inte har tid att svara på alla frågor så kanske ni har tid att svara på åtminstone en, och då har ni ju chans att vinna! Och vem vill gå miste om att vinna en bok?!

Den lilla viktiga detaljen om slutdatum

Jag har fått en del frågor om när min tävling egentligen tar slut, och jag måste erkänna att det är en väldigt bra fråga som många säkert vill ha svar på. Anledningen till varför jag inte har berättat det för er är för att jag, trots fem år som bloggare, fortfarande verkar vara orutinerad. Jag glömde helt enkelt bort att en tävling måste ta slut. Så nu ska jag hitta på ett datum när tävlingen stänger.
 
TÄVLINGEN STÄNGER FREDAGEN DEN 10:DE JULI KL 23:59!
 
Om ni inte har hunnit svara på alla frågor än så har ni alltså gott om tid på er. Dessutom har jag 87 kommentarer som jag knappt har hunnit läsa igenom, så ni kan ju gissa hur lång tid det dröjer innan jag kommer med ett resultat. Vi får hoppas att bloggen inte har hunnit fylla sex år då bara. 
 
Ha en trevlig kväll! Nu ska jag fortsätta äta jordgubbar och titta på youtube-videor.
 
/Anna(:

Födelsedagstävling: år 2014 (#5)

Ett evigt skämt på min blogg har varit hur jag alltid fullständigt misslyckas med att klara av de läsmål jag sätter upp i början av året. År 2012 lyckades jag till exempel inte med ett enda mål som jag hade satt upp, trots att jag i början av året hade varit stensäker på att jag skulle klara majoriteten av dem. 2014 var dock inte ens i närheten av ett lika misslyckat år som 2012.
 
 
 
Fråga 5: Hur många av mina mål klarade jag år 2014?

/Anna(:
 
 

Födelsedagstävling: år 2013 (#4)

"The Bucket List" var en ny sorts inlägg som jag började med 2013, och som jag sedan fortsatte med även under 2014. Jag måste erkänna att jag är lite ledsen över att jag inte har gjort något liknande i år, eftersom det är så mysigt att kolla igenom de gamla inläggen. Men vi får som under alla tidigare år skylla på att jag är för upptagen för att hinna pricka av några punkter på en Bucket List (sorgligt nog).
 
Ett av mina Bucket List-inlägg var en London-edition eftersom jag under sommaren 2013 åkte utomlands för första gången utan föräldrar. Fem dagar och fyra nätter spenderade jag, min syster och min dåvarande bästa kompis i London, och vi hade så roligt! Att köpa och testa godis är en av de saker jag alltid ser fram emot mest när jag ska åka utomlands, så det var givet att vi skulle köpa på oss mycket godis. Men just så här mycket hade vi nog inte planerat att köpa:
 
 
Fråga 4: Hur mycket kostade allt godis som vi köpte den kvällen?
 

/Anna(:
 

Födelsedagstävling: år 2012 (#3)

År 2012 hade jag ett aprilskämt på bloggen, som jag inte trodde att en enda person skulle gå på, men oj vad fel jag hade! Det var faktiskt en hel del som gick på det (och säkert fler som bara inte vågade erkänna det, hahah). Aprilskämtet handlade i alla fall om en medhjälpare, som ni kan läsa nedanför.
 
 
 
 
Fråga 3: Vilka var egentligen "min kusin" Alicias favoritböcker?
 

/Anna(:

Födelsedagstävling: år 2011 (#2)

År 2011 besökte jag Bokmässan i Göteborg för första gången i mitt liv, och sedan dess har jag varit där varje år. Detta var de böckerna som jag köpte när jag var där min allra första gång: 
 
FRÅGA 2:
Jag köpte "Cirkeln" så att jag skulle kunna få den signerad av författarna, men vad skrev de i min bok?
 
/Anna(:
 

Födelsedagstävling: år 2010 (#1)

Under mitt första år som världskänd bloggare bloggade jag VÄLDIGT mycket mer frekvent än vad jag gör nu, och om jag inte hade bloggat på en dag kände jag ofta behovet av att skriva ett inlägg. Det resulterade i en hel del Dagens fråga-inlägg (aka inlägg som inte handlade om något relevant över huvud taget.)
 
Här kommer några exempel på ytterst intressanta Dagens frågor från 2010.
 
 
 
Men nu över till den riktiga tävlingsfrågan:
 
 
Vad är egentligen femtonåriga Annas svar på den här frågan? Läste jag mer eller mindre under sommarlovet?
 

/Anna(:
 
 
 
 

RSS 2.0