GRATTIS TILL ETT HALVT ÅRTIONDE!

IDAG FYLLER BOOKSHELF FEM ÅR!
 
Hur sjukt är det inte?! I fem år har jag bloggat här, utan att en enda längre bloggpaus. Jag som hatade bloggar för typ fem år sedan. Vilken tur att jag tog mitt förnuft till fånga (eller rättare sagt blev tvingad till att vara med på den här bloggen). Som alltid vill jag ta det här inlägget till att tacka er, mina kära läsare och vänner, för att ni har hängt med så länge som ni har gjort! Jag är är så otroligt tacksam, och hoppas på åtminstone fem år till! Bokbloggarfamiljen är helt klart det bästa community som finns på internet <3
 
Eftersom det inte händer särskilt ofta att min blogg fyller fem år så måste vi ju helt klart ta det här tillfället i akt och fira ordentligt! Vi vet alla vad det betyder *trumvirvel* *fortfarande trumvirvel* TÄVLING!!! (som jag tänker ihop nu på fläcken utan minsta framförhållning) 
 
Eftersom det är bloggens födelsedag vi firar med den här tävlingen så borde ju också själva tävlingen fokusera på just bloggen. OCH VAD ÄR ROLIGARE ÄN FRÅGESPORT? 
 
I fem dagar kommer det att komma upp frågor som är baserade på saker jag har skrivit på min blogg. En fråga för varje år (förutom 2015). Man skulle kunna kalla det en trip down memory lane. Första frågan kommer vara tagen från ett inlägg jag skrev under 2010, andra frågan från 2011, och så vidare.
 
Här får ni en exempelfråga: Vad var det för färg på Annas tröja i den första videon hon gjorde?
 
Och nu till det som säkert alla har väntat på: VINSTEN!
 
Jag fick nyss lön, så varför inte bränna den direkt ;)
 
Den oslagbara och oöverträffade vinnaren får: En hardback för max 150 kr på Book Depository (eller Adlibris om den kostar över 99 kr)
 
Antingen bestämmer ni själva helt och hållet vilken bok ni vill ha ifall ni vinner, eller så skickar ni en lista på flera böcker som jag får välja mellan, så att det blir mer spännande för er.
 
Det (enda) ni behöver göra för att vinna är att skriva svaren på frågorna i kommentarerna till varje inlägg och sen be till alla högre makter om att just ni ska bli utvalda. För varje rätt svar får ni en extra lott, och sedan drar jag vinnaren. Kommentarerna kommer vara dolda under tävlingens gång (så det är lika bra jag fixar det direkt). EXCITING STUFF!
 
GRATTIS ÄNNU EN GÅNG TILL MIN BLOGG SOM JAG ÄLSKAR SOM MITT EGET BARN! <3
 
 
 
/Anna(:
 

Sommarläsningstaggen

Elin var så himla snäll och taggade mig i sommarläsningstaggen, och hoppades att jag skulle ha tid att göra den, så då måste jag ju helt enkelt göra den, eller hur? Så, nu kör vi!
 
1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Harry Potter 4 (på engelska) för att jag och Beate har bestämt det
En bok av Agatha Christie för att det hör till sommaren
Clockwork Angel för att jag vill kunna läsa klart The Mortal Instruments någon gång
Locke & Key 2 för att första var så fruktansvärt bra, och jag vill inte vänta för länge så jag glömmer
Lumberjanes för att den verkar sjukt mysig och somrig
 
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i? 
sorry...
 
3. Var är bästa stället att läsa på i sommar?
 
4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa någonstans?
Antagligen i stolen på bilden ovan, eller i en sån där solstol som tar tusen år att fälla upp, eller i min säng innan jag ska lägga mig på kvällen (då hinner jag bara cirka fyra sidor innan jag slocknar). 
 
5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Om jag hinner ta mig an den (och inte råkar prokrastinera bort den)
 
6. Vilken bok borde alla läsa i sommar?
 
Locke & Key om ni vill ha något mörkt, snabbläst och spännande
Eleanor & Park om ni vill ha en annorlunda kärlekshistoria med mycket fokus på familjeproblem
Fyra dagar fyra nätter om ni vill ha en mysig roadtrip-historia som innehåller bilder och spellistor
The Duff om ni vill ha en klassisk kärlekshistoria med djupare budskap
Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe om ni vill ha en sorgsen och fin historia om två pojkar som funderar över livet
The Ocean at the End of the Lane om ni vill läsa något långsammare som är otrolig vackert skrivet.
 
 7. Strand eller hängmatta?
 
Om ni drar hjälp av bilderna kan ni säkert själva lista ut vilken av dem jag föredrar.
 
8. Deckare eller roman?
Roman, men det är inte fel med lite härliga pusseldeckare på sommaren! *host* Agatha Christie eller Sherlock Holmes *host* eftersom det är de enda deckare jag läser typ.
 
9. Favoritgenre?
Jag har ingen direkt favorit. Jag vet i stort sett bara vilka genrer jag inte tycker om, men det är mycket svårare att välja en genre jag föredrar framför alla andra. Det varierar beroende på mitt humör.
 
10. Tagga 3 andra!
 
/Anna(: 

HP4-läsning

Jag vet inte om ni kanske redan har hunnit se det, men eftersom Beate bloggade om det för ungefär två veckor sedan så skulle det förvåna mig om ni inte hade hunnit se det. I vilket fall som helst ska jag och Beate ha en Harry Potter 4-Read-a-long under juli! Den är typ det minst planerade i hela världshistorien, och jag är orolig för att jag inte ens ska hinna färdigt med hela boken under juli (speciellt eftersom det har tagit mig typ två veckor att ens läsa 180 sidor i en bok med 220 sidor.). 
 
 
MEN VI SKA GÖRA DET. Vare sig ni vill vara med eller inte, men det skulle såklart vara roligt om ni vill det!  The more the merrier, och allt det ni vet!
 
(Kan vi förresten diskutera att Beate skrev på sin blogg att våra omläsningar sammanföll? Hon måste ha fått något om bakfoten för jag har inte ens läst fjärde boken för första gången. Men shh, berätta inte det för Beate.
 
Så här ser i alla fall planeringen ut:
1 juli - Start!
8 juli - Kapitel 9
15 juli - Kapitel 18
22 juli - Kapitel 27
29 juli - Kapitel 35
31 juli - Slut!
 
Okej, jag har på riktigt försökt publicera planeringen, som är det enda viktiga egentligen, men det GÅR INTE. När man för en gångs skull ska blogga så funkar det så klart inte... Jag hänvisar till Beate tills skiten fungerar igen. Men ni vet ju åtminstone när det tar slut (som om man inte hade kunnat räkna ut det alldeles själv?)
Ehm, jag ska försöka uppdatera en gång i veckan om mina tankar, men vi kanske inte ska hoppas på för mycket. Min enda förhoppning för tillfället är typ att ens hinna med läsningen. Eller att åtminstone hinna halvvägs.
 
MEN SNÄLLA VAR MED OCH LÄS HP4 FÖR DET ÄR SÅ MYCKET ROLIGARE NÄR MAN ÄR FLERA SOM LÄSER TILLSAMMANS! OCH SEN KAN VI SKRIVA LÅNGA KOMMENTARER TILL VARANDRA OCH JAG KAN ÄNTLIGEN TA DEL AV HARRY POTTER-GEMENSKAPEN (LÅT OSS IGNORERA ATT JAG SKREV GEMENSAMHETEN FÖRST)!
 
 
/Anna(:

Ännu ett ursäktande inlägg

Hallihallå! Vad har hänt med Anna, undrar ni kanske? Eller så skiter ni fullständigt i det. Vare sig ni vill eller inte vill veta så tänkte jag i alla fall berätta vad som har hänt med mig. Och jag varnar er för att det här troligtvis kommer bli ett sådant där typiskt ursäktande inlägg som varenda bloggare har skrivit åtminstone en gång i livet (även jag). 
 
Så, varför uppdaterar Anna mindre än vanligt (även om hon kanske inte var den mest frekventa uppdateraren ens innan)?
 
J.O.B.B. stavas det. Och jag har haft lite svårt att komma in i någon slags rytm. De senaste veckorna har jag dessutom jobbat ganska mycket, så när jag har kommit hem på kvällarna har jag i stort sett bara ätit tills jag inte har kunnat äta mer, duschat, läst tio sidor och sedan gått och lagt mig.
 
Men jag börjar komma in i jobbet lite nu, och då kanske det blir mer läst och mer uppdatering här på bloggen. Ha inte för höga förhoppningar bara. Ni vet ju hur dålig jag är på att hålla vad jag lovar.
 
SEDAN HAR DET JU BLIVIT VARMT OCKSÅ! FANTASTISKT! (när blev jag en människa som pratar om vädret?)
 
I alla fall, nu vet ni. VI HÖRS SNART IGEN OCH VAR UTE I DET FANTASTISKA VÄDRET (eller stanna inne och läs en bra bok)! KRAM!
 
/Anna(:

The Book Jar (#2)

 
Den senaste veckan har jag inte haft den minsta aning om vad jag vill läsa, och det har resulterat i en vecka
med fanfictionläsning. Idag kände jag dock att jag ville ta tag i en bok, men visste inte riktigt vilken. Jag bestämde mig för att det enda jag orkade med var en Middle Grade, så jag plockade upp "Reptilrummet" (som är en omläsning för mig). Efter två kapitel blev jag så trött att jag slutade läsa, och var inte riktigt säker på om jag verkligen skulle fortsätta i den här. Då bestämde jag mig för att dra en lapp från den Book Jar som Anna gav mig, och fick upp lappen som ni ser på bilden. Gissa om jag blev förvånad! Det verkar som att det är menat att jag ska läsa den här boken, så då gör jag väl det.
 
Läser ni något bra nu som ni kan rekommendera?
 
/Anna(:

RSS 2.0