NaNoWriMo vecka 4

 
 
JAG HAR VUNNIT NANOWRIMO I ÅR IGEN! 
 
Igår hade jag cirka 4000 ord kvar, och jag ljuger inte när jag säger att jag på riktigt ville ge upp. Det låter väldigt överdrivet och dramatiskt, men det var sant. Efter lite peppande ord tog jag mig samman, och skrev ca 1800 ord. Jag kom upp i 48000 ord igår, och idag skrev jag de sista 2000 och det gick ganska bra. Mina plothål är fortfarande djupare än Marianergraven och min förhoppning om att skriva färdigt ett slut gick i kras, men jag är nöjd ändå! (nu dröjer det väl dock till nästa år innan jag ens tar i den här storyn igen)
 
 
 
Jag nämnde ju precis att jag inte hann skriva något fulländat slut på min historia, men det betyder inte att jag inte har försökt. De här senaste dagarna har jag i stort sett bara skrivit på slutet (tror jag i alla fall. Det känns som att jag redan har glömt allt jag har skrivit). Jag är inne på min tredje version, och det är hittills den som funkar bäst, men det kan hinna ändra sig. 
 
NaNoWriMo är en galen upplevelse och nu ska det bli skönt att få vila ut lite! Tack till alla som har hejat på mig då jag har tvekat! Slutligen vill jag heja på alla andra som ännu inte har gått i mål. NI KAN GÖRA DET!
 
NaNoWriMo, vi ses om ett år!
 
/Anna(:

NaNoWriMo vecka 3

 
Hallihallå! Målet för dagen är att ha skrivit 36666 ord, och det gjorde jag redan igår! Jag har inte börjat skriva idag än, för jag har varit lite upptagen (med så roliga saker som att byta däck på bilen...). Men jag tror att jag ska försöka tvinga mig själv att skriva lite snart. Mitt mål var att nå upp till 40 000 ord idag, men jag är osäker på om det kommer hända. (update: jag hann nå 40 000 ord!!)
 
Den här veckan har varit rätt lik den förra. Vissa dagar har det gått lätt att skriva, andra har det varit en kamp att ens orka öppna worddokumentet (men då har jag lurat mig själv och skrivit lite för hand. I'm so smart...). Jag har tyvärr inte varit särskilt nöjd med något jag har skrivit den här veckan (förutom en back story-scen som jag skrev igår som var så rolig och oväntad att skriva. Mest har det kanske berott på att jag har börjat inse att min plot inte håller ihop särskilt väl. Jag saknar svar till en hel del viktiga frågor, och det stör mitt flow och min lust att skriva.
 
 
Jag har haft en väääldigt lång och svår startsträcka den här veckan. Jag har suttit i typ en timme framför datorn utan att skriva ett ord, och sedan har jag fått tvinga mig själv att skriva. Igår införde jag en ny grej för att försöka bota detta vidriga prokrastinerande. Varje gång jag hade skrivit 200 ord fick jag se lite av en youtube-video. Det fungerade faktiskt RIKTIGT bra och jag tror jag kommer försöka fortsätta med det idag också. Det var kanske inte supereffektivt, men jag fick mina sista 1000 ord skrivna.
 
JAG HEJAR PÅ ALLA ANDRA SOM DELTAR! NI KAN GÖRA DET! OM EN VECKA HAR NI KANSKE VUNNIT! (wow, november har gått så fort...)
 
/Anna(:

Spooktober Wrap Up

 
Nu kommer äntligen min Spooktober Wrap Up! Visserligen rätt sent (väldigt...), men jag hoppas att ni kommer tycka om den i alla fall.
 
/Anna(:

NaNoWriMo vecka 2

 
Har ni någonsin åkt Balder på Liseberg? Först är det en lång uppförsbacke som man tror aldrig kommer ta slut, men så gör den det och då möts man av den brantaste nedförsbacke man någonsin sett. Så har min NaNo varit den här veckan. I början av veckan gick det så mycket uppför. Allt var så tungt och på tisdagen var jag faktiskt (på riktigt) nära att ge upp. Jag kände att det var kört. Jag tog mig igenom onsdagen också, men sedan kom torsdagen (som den brukar efter onsdag). Jag skrev helt plötsligt över 4000 tusen ord på en dag och lyckades skaffa ett trevligt lite försprång. Sedan har det fortsatt rätt bra resten av veckan. Jag vet inte riktigt varför det går bra under den andra veckan det här året, för det är jag verkligen inte vad vid. MEN JAG HAR KOMMIT HALVVÄGS SÅ JAG BRYR MIG INTE!
 
 Annars då? Jag är lite förtvivlad över min plot. Det känns inte som att jag lyckas fånga några av karaktärerna på det sätt jag vill och de är alla platta och tråkiga. Dessutom lyckas jag inte få med alla miljöbeskrivningar på ett naturligt sätt, och det känns som att jag missar massor av handlingen. Plus att jag oroar mig över att jag har 25 000 ord kvar och inte riktigt vet vad jag ska skriva...
 
Det jag dock har kommit på är att jag inte klarar av att skriva i kronologisk ordning. Det går inte. Jag måste få hoppa runt och skriva det jag vill. Det leder dock till att jag blir förtvivlad över att jag inte har koll på något. Inte optimalt...
 Den här veckan är jag hundra gånger mer optimistisk än jag var förra veckan! Det kanske inte blir nya Harry Potter, men jag lyckas åtminstone få ner ord på papper (bara det inte är nya "Brott och straff" jag håller på att författa...)! 
 
/Anna(:
 
 

NaNoWriMo vecka 1

 
Jag vill bara meddela att jag inte har börjat skriva än idag, så jag kommer nå upp till dagens mål som är 13333.
 
Ni vet det där jag säger varje år om att första veckan alltid är den lättaste och att man då ska skaffa sig försprång? Om det stämmer för mig i år så är jag nog körd... Den här veckan har nämligen varit fruktansvärd. 
 
Jag har jobbat åtta timmar varje dag den här veckan och när jag har kommit hem på kvällarna har jag mest bara velat krypa ner under täcket istället för att skriva. Min plan var att skriva lite på morgonen innan jag började jobba och under mina luncher (eftersom jag äter själv pga jobbar på Posten). Jag gjorde det några gånger, men inte varje dag som jag hade bestämt.
 
I år är det verkligen som att jag inte vet hur man skriver. Inspirationen har varit noll och allt jag har skrivit har varit bajsdåligt. Dessutom har min koncentration varit -110. Enda gången jag har kunnat koncentrera mig har varit när jag har skrivit för hand (vilket jag har gjort en del). När jag har suttit vid datorn har jag skrivit typ tio ord och sedan: "Undra om någon har skrivit något kul på Twitter", "Usch, den här låten vill jag inte höra, måste byta", "någon kanske har mejlat mig", "Jag måste verkligen kolla igenom varenda video som den här personen har gjort på Vine". Ni förstår. 
 
 
Nästa vecka jobbar jag (förhoppningsvis) bara en dag, och då hoppas jag att jag ska få in en bättre rutin i mitt skrivande. Den här helgen har motivationen börjat bubbla lite, och jag hoppas att den har kommit för att stanna. Annars är jag faktiskt oroad över om jag kommer vinna NaNoWriMo i år. 
 
Men jag ligger i alla fall inte efter än, och så länge jag inte gör det finns det fortfarande hopp!
 
Hur går det för er? Har ni något överlevnadstips för mig?
/Anna(:
 

RSS 2.0