NaNoWriMo | vecka 2

 
 
 
Alltså, please, save me från mig själv. Om jag tyckte att jag sög förra veckan då jag låg 1600 ord efter, så ska vi ju inte ens börja prata om denna veckas kaos. I söndags skrev jag 4000 ord och lyckades nästan ta mig ikapp. Naiv och korkad som jag är trodde jag att det var vändningspunkten. Nope. 
 
Det här årets NaNoWriMo är en så speciell upplevelse för mig. Dag efter dag efter dag skiter jag bara i att skriva, och jag bryr mig knappt ens. Samtidigt är jag fast besluten att vinna det här. Jag har lovat mig själv att köpa den nya Muminvintermuggen om jag vinner, och den vill jag ju ha. Men jag jobbar rätt mycket för tillfället vilket gör mig T.R.Ö.T.T. Så trött att jag bara vill se YouTube-videor (utan att skriva 200 ord för varje minuts tittning), så det har jag gjort. Och nu ligger jag nästan 7000 ord efter. Den där muminmuggen verkar svår att nå i år.
 
Herregud, vilken dålig dag jag hade häromdagen. Jag var fast besluten att skriva de där 1667 orden, men alltså, jag kunde inte skriva. Min frustration var total och till slut skrev jag en scen ur en kattunges perspektiv och jag ville gråta hela tiden. Här får ni ett litet exempel på kommentarer från min text den dagen:
 
Min plot och mina karaktärer är fortfarande all over the place, men jag förväntar mig inte att det ska ändras. Det är väl en del av processen antar jag. 
 
Nu MÅSTE jag VERKLIGEN SKRIVA, så HEJDÅ OCH WISH ME LUCK. I SURE NEED IT *gråter*

/Anna(:

ETT HELT ÅRS BOOK HAUL

 

NaNoWriMo | vecka 1

(jag har inte börjat skriva än idag, så förhoppningsvis når jag dagens mål)
 
Förra året hade jag väldigt svårt med motivationen under den första veckan, och tyvärr har det inte sett särskilt annorlunda ut i år. I onsdags (alltså dag två) höll jag faktiskt på att ge upp. Jag har nog, under alla mina år, aldrig varit så nära att ge upp som jag var då. Jag hade rent ut sagt en bajsdag och mådde psykiskt ganska dåligt och trodde att det berodde på stressen från NaNo. Så, jag struntade i att skriva (förutom 300 ord på kvällen), och dagen efter kändes det som tur var bättre. Och med bättre menar jag tillräckligt bra för att tvinga mig själv till att skriva 1666 ord. 
 
För första gången har jag också bytt plot under själva NaNo-månaden. Jag började i tisdags med en övernaturlig handling som jag hade kommit på dagen innan, men redan första dagen när jag satt och skrev kände jag att det inte kändes rätt, så på tisdagen gick jag över till den handling som jag egentligen hade tänkt skriva från första början. Det är faktiskt en romantisk contemporary (eller vad man nu kallar det) helt utan övernaturligheter. SAY WHAAAT? Det är faktiskt första gången under NaNo jag skriver något helt utan övernaturligheter. Många förstagånger i år alltså. 
 
Några scener jag har skrivit har jag faktiskt känt mig riktigt nöjd med, men mycket är också ren skit. Där är allt som vanligt. Jag har även i år skrivit en del för hand, och jag gillar det verkligen. Något annat jag har fortsatt med är att för varje 200 skrivna ord får jag se en minuts YouTubevideo. Funkar perfekt! Mina prokrastinationsproblem har dock tyvärr inte lättat något från tidigare år (det är till exempel därför jag skriver det här inlägget). 
 
LÅT OSS HOPPAS PÅ MER MOTIVATION NÄSTA VECKA!
 
/Anna(:

RSS 2.0