Brevvän sökes!

När jag var yngre hade jag flera brevvänner, men sedan dog det intresset ut för mig i några år. Intresset tändes igen när jag började jobba på Posten och kom ihåg hur roligt det är att gå runt och vänta på att handskrivna brev ska dimpa ner i brevlådan. För tillfället har jag en brevvän, men jag söker alltså fler (oklart än hur många).
 
Mina brevvänsönskemål:
 • Slutar inte skriva efter några brev
 • Svarar ganska kontinuerligt (helst alltså inte med typ sex månaders mellanrum)
 • Skriver inte bara en halv sida
 • Gärna lite kreativ (och med det menar jag inte att man måste måla en Mona Lisa i varje brev, mer typ att man anstränger sig och gör det lilla extra)
 • Gärna runt min ålder (mellan 18-25 typ. Men om du är äldre/yngre och känner JAG VILL PRATA MED ANNA så feel free att mejla mig. Jag är inte den som är den)
Jag är också öppen för en vykortsvän, eller vad man ska kalla det, där man bara skickar vykort till varandra. Ett vykort har ju bara plats för en viss mängd information och är därför inte lika tidskrävande, men kan ändå vara lika roligt att få. 
 
 Som sagt, om ni känner er intresserade av att brevväxla med mig så är det bara att mejla bookshelves1@hotmail.com med en liten beskrivning av er själva (om vi har pratat med varandra tidigare och typ redan är vänner så räcker det med att ni skriver "HEJ ANNA, DET HÄR ÄR ______ OCH JAG VILL JÄTTEGÄRNA BLI DIN BREVVÄN". Om jag inte har pratat med eller träffat er tidigare så kommer jag vara lite försiktigare med vem jag ger min adress.
 
Jag hade ju kunnat skriva en liten presentation av mig själv här, men jag orkar inte (wow, vilken bra brevvän hon den där Anna verkar vara. Hon orkar inte ens skriva en presentation.) och jag tänker att om ni läser min blogg så har ni redan ett litet hum om vilken konstig person jag är. 
 
Som ett sista litet lockrop kan jag ju bara meddela att jag nyligen köpte nya frimärken och de är SÅ MYSIGA. Så look forward to that. Jag kan också lova att jag är bättre på att svara på brev än vad jag är på att svara på kommentarer här på bloggen, hahah. 
 
 
/Anna(:
 

En något sen titt på 2016 års mål

Trots att jag som alltid är något sen så är det nu alltså dags att se om jag klarade förra årets läsmål. Jag vet att ni alla bara har väntat på att se mina misslyckanden, så låt oss köra igång direkt (för misslyckats har jag garanterat gjort)
 
2016 ÅRS MÅL
 • 1.  LÄSA FEMTE HARRY POTTER-BOKEN (trodde ni verkligen att Harry Potter-målen skulle försvinna bara för att jag lyckades läsa två böcker?  I så fall hoppades ni förgäves. Harry Potter-målen stannar tills jag har läst hela serien)
Jag var lagom kaxig förra året när jag hade hunnit läsa både tredje och fjärde Harry Potter-boken under 2015, men under 2016 gick vi äntligen tillbaka till gamla vanliga trash-Anna som inte lyckas med något. Inte en sida blev läst i femte HP. Jag har troligtvis haft den hemlånad från biblioteket åtminstone halva året, men läst har den däremot inte blivit. I DEN HÄR TAKTEN KOMMER JAG HINNA FYLLA 123 INNAN JAG HAR LÄST UT SISTA DELEN
 
 • 2. LÄSA MINST ÅTTA NOVELLER (jag säger ju ofta att jag inte är någon novellälskare, men häromdagen beställde jag tydligen en prenumeration från Novellix, så då vore det väl bra om jag faktiskt läste någon av de noveller jag kommer få hem? What have I done?)
Nej, det gjorde jag inte. Jag insåg att alla de gånger jag har hävdat att jag inte är någon novellälskare talade jag faktiskt sanning. Jag läste fem stycken, men gillade bara en. Sedan gav jag upp. Om ni vill veta har jag också sagt upp min prenumeration från Novellix. 
 
 • 3. SVARA SNABBARE PÅ KOMMENTARER (det här är ett mål jag har haft tidigare och alltid misslyckas med, men jag kan inte fortsätta som jag gör nu. Jag borde få en award för Sämsta Kommentarssvarare för det stämmer nog faktiskt)
 
 • 4. LÄSA TVÅ FACKBÖCKER (En av nackdelarna med att inte längre gå i skolan är att man inte tvingas lära sig massa nya saker, och det kan jag sakna ibland. Därför vore det ju bra om jag kunde ta tag i mig själv och läsa lite facklitteratur, men jag har inga förväntningar)
Jag läste visserligen bara en fackbok som klarade mina egenpåhittade kriterier, men den jag läste var "Äta djur" och det är en av de viktigaste böcker jag någonsin har läst, så jag tänker säga att jag nailade det här målet OCH INGEN KAN STOPPA MIG.
 • 5. LÄSA EN BOK SOM HAR GJORTS TILL FILM/SERIE OCH SEDAN SE FILMEN/SERIEN
Jag läste till exempel "Room" av Emma Donoghue och såg sedan filmen, så klapp på axeln till mig!
 • 6. LÄSA 16 BÖCKER PÅ ENGELSKA (måste ju öka målet lite)
Ehm? Har jag ens läst 16 böcker i år? 
 Enligt mina beräkningar läste jag 7 böcker på engelska, så man kan väl lugnt säga att det målet var ett STORT FAIL. 
 
 • 7. SKAPA EN LÄSRUTIN (väldigt oklart, men just nu skjuter jag hela tiden upp läsningen, och om jag kunde få till någon slags rutin tror jag att det skulle bli bättre. Jag är ju trots allt en mästare i prokrastinering och ibland struntar jag i att läsa bara för att jag är lat)
Om jag med detta menade att jag skulle skapa en rutin där jag slutade läsa helt så har jag ju lyckats, men om jag faktiskt menade att jag skulle sätta mig ner vid en viss tid varje dag och läsa... då har det inte gått så bra. Just nu är det så illa att jag knappt kommer ihåg från vilket håll man börjar läsa en bok. 
 
I ÅR KLARADE JAG BARA 2 AV 7 MÅL OCH OM JAG HADE BRYTT MIG HADE JAG KANSKE BRYTIT IHOP I TÅRAR, MEN NU ÄR DET ETT NYTT ÅR (OCH EN NY CHANS ATT FORTSÄTTA MISSLYCKAS) SÅ VI GLÖMMER DETTA OCH GÅR VIDARE
 
 
MÅL FÖR 2017 (TROTS ATT BARA TANKEN PÅ ATT LÄSA GÖR MIG TRÖTT FÖR TILLFÄLLET) 
 • 1. LÄSA FEMTE HARRY POTTER-BOKEN (jag säger samma sak som jag säger varje år: de här målen försvinner inte förrän serien är utläst, så räkna med att se det i 101år till)
 • 2. BLOGGA ÅTMINSTONE EN GÅNG I MÅNADEN (sedan den här bloggen skapades år 2010 har jag publicerat åtminstone ett inlägg varje månad, och trots att jag är en lat loser så vill jag fortsätta med det. Det kan väl ändå inte vara för mycket begärt?)
 • 3. AVSLUTA EN PÅBÖRJAD SERIE (typ The Mortal Instruments, HOSTHOST)
 • 4. LÄSA EN BOK PÅ FRANSKA (alltså, det är som att jag vill misslyckas? Förra året började jag läsa första Narnia-boken och kom sju sidor innan jag gav upp)
 • 5. LÄSA TJUGO BÖCKER (snacka om att mina förhoppningar på hur mycket jag ska hinna läsa bara sjunker för varje år som går. Men som sagt har jag väldigt länge varit sjukt osugen på att läsa, och aldrig hittat något som suger in mig, så tjugo böcker verkar plötsligt som rätt mycket)
Min enda förhoppning egentligen just nu är att 2017 blir ett bättre läsår än 2016!
/Anna(:

RSS 2.0