Ångest

Ångesten har det senaste året varit som en kvävande tung matta i mitt liv. Tidigare har jag kunna gömma undan den och fortsätta precis som tidigare, men kroppen vill inte samarbeta och gömma längre. Nu är det som en on/off-knapp jag inte själv kan styra. Oftast är ångesten där för att hälsa mig godmorgon redan när väckarklockan ringer första gången. De flesta dagarna lyckas jag trotsa den och ta mig iväg till jobbet, trots känslan av att ha ett bälte spänt runt bröstet, men ibland bryter jag ihop redan när jag ser mig själv i badrumsspegeln. 
 
Men det finns också ångesten som bara dyker upp, till och med på de bra dagarna. Ena sekunden sitter jag och skrattar åt ett skämt från en kollega, och i nästa andetag är trycket över bröstet plötsligt där igen och skrattet på mina läppar dör ut lika snabbt som ångesten dök upp. Jag vill fly. Från konversationen, men också från min egen kropp. 
 
 När ångesten väl kommer släpper den ogärna greppet om mig på flera veckor. Den andas inte alltid hetsigt in i mitt öra, men den är hela tiden någonstans i rummet, väntandes på det rätta tillfället. Motståndskraften tar slut och trycket över bröstet exploderar. Jag får svårt att andas, rummet snurrar, delar av kroppen domnar bort, jag svettas och det går inte att fokusera längre. Paniken kommer och jag måste bort. Tårarna bränner i ögonen och andningen går från ytlig till hyperventilation. Jag kastar mig in på närmsta toalett och låser dörren om mig. De kommande minuterna är evighetslånga. När de äntligen är över och jag ser mig själv i spegeln kommer panikgråten nästan tillbaka igen när jag inser hur svullna och rödsprängda mina ögon har blivit. Hur ska jag förklara för resten av världen varför det ser ut som att jag har förlorat en nära släkting trots att absolut ingenting har hänt. Hur ska jag förklara att det bara är lite ångest?  

Mitt nya bibliotek

Eftersom ni har missat ungefär ett år i mitt liv så vet de flesta av er säkert inte att jag har flyttat hemifrån. I augusti flyttade jag till min första lägenhet, och eftersom jag hade sådan tur att få tag i en trea som jag faktiskt har råd med så var jag ju tvungen att dedikera ett av rummen till ett "bibliotek" (trots att jag knappt minns hur man läser en bok längre). Jag tog med mig mina gamla bokhyllor, men tanken har hela tiden varit att byta ut dem mot nya hyllor. Ett långt letande på både Secondhand och i vanliga affärer efter de perfekta hyllorna ledde tyvärr ingenstans och till slut fattade jag samma beslut som de flesta andra svenskar och inhandlade tre Billy-bokhyllor. Här kommer lite bilder på hur resan till mitt nya bibliotek gick till (ursäkta bildkvalitén. Jag inser nu att mina mobilkamera tyvärr inte tar så bra bilder som jag hade trott, men det är vad ni får leva med för det är det enda jag har. Nu ser jag dock också att härliga blogg.se dessutom gör bilderna suddigare än vad de redan är):
 
 Mina gamla hyllor
 
 Här fick jag lite hjälp från mina bästa vän och hennes pappa att sätta ihop mina hyllor. Anledningen till att hennes pappa fick komma var för att vi på den första hyllan lyckades sätta ena hyllplanet åt fel håll (hur lyckas man ens med det på en IKEAMÖBEL?!) och spika fast baksidan så att det blev spikhål i den sidan av hyllplanet som skulle vara utåt. Så han fick komma med lite vitt spackel, och när han ändå var där ville han hjälpa till att sätta ihop de andra hyllorna också, hahah. 
 
 Efter ett vattenfall av svett lyckades jag äntligen flytta hyllorna till väggen där de skulle stå. Att taklampan överhuvudtaget klarade sig hel genom det här lilla äventyret är jag fortfarande förvånad över. 
 
Och efter ännu mer svett och kånkande på både böcker och filmer så är det här det slutliga resultatet! Jag är fett nöjd och tyckte att det blev väldigt snyggt! Väldigt basic, men sen är ju jag en basic bitch också. (synd att den här bilden vägrar bli skarp... Story of my life tyvärr)
 
Den här krukan köpte jag på ett loppis förra helgen, och jag älskar hur den står ut i hyllan tack vare sina starka färger
 Ännu ett loppisfynd från förra helgen. Inte lika skrikiga färger, men fortfarande en fett snygg kruka
 
 
Det var mina nya bokhyllor! Vad tyckte ni? När jag stoppade in böckerna i hyllorna blev jag förvånad över att jag faktiskt inte har fler böcker än så där. Jag trodde att de tre hyllorna skulle bli fullproppade bara av mina böcker, men jag fick ju faktiskt plats med alla mina filmer också!
/Anna(:

RSS 2.0