Recension Linas kvällsbok

Okej. Jag har redan skrivit sjukt mycket om den här boken men nu kommer det en recension. Jag hoppas att det är okej.

Linas kvällsbok
Emma Hamberg
249 sidor
5/5

Lina är 15 år och bor i Rödköping (Dödköping...), hon hatar att vara okysst (hon funderar till och med på att kyssa sin minderåriga kusin, snacka om panik) och berättar inte för någon att hennes älsklingsrätt är kåldolmar det är inte coolt (bara det att man lägger värsta rökarna av kål gör ju att det erkännandet går bort). Bästa vänner vet hon inte riktigt om hon har (vill de vara med henne bara för att hon är fulare och dummare än de?), och kärlek vet hon inte ett piss om när höstterminen i nian börjar. Men det här blir året då ALLT händer (lite väl mycket kanske...).
Text från Adlibris.

Jag älskade den här boken. Jag gillar typiska ungdomsböcker väldigt mycket. Med typiska ungdomsböcker menar jag böcker med tjejer där det flesta cirkulerar kring kärlek och killar. Det är faktiskt väldigt underhållande att läsa.
Men man börjar faktiskt fundera väldigt mycket över den här boken. I början störde jag mig på att texten var så liten i boken men alltså man vande sig och texten var ju inte över hela sidorna hela tiden eftersom att det var roliga bilder och så.
En väldigt rolig bok som man samtidigt funderar mycket över efteråt. Jag älskade den här boken och sträckläste den! I andra boken så var det ett stycke eller vad man ska kalla det som jag gillade extra mycket. Jag tänker lägga in det här



Ska man bara leva på? Söka det trygga, det vana? Det man redan vet hur det är. Eller ska man leva? Leva ut? Ska man pröva på det man undrar över. Pröva så att man vet? Och sedan när man prövat så kan man ju alltid tacka nej. Och gå vidare. Mot nya prövningar. Vad vill man leva för liv? Ett liv där man alltid undrar hur det är på andra sidan. Eller ett liv där man faktiskt hoppar över och kollar läget. Vad är det värsta som kan hända? Att man blir ledsen? Ja. Och det klarar man väl.
Det borde jag väl klara

Utdrag ur Linas kvällsbok 2 s152

Som sagt,jag trodde inte att jag skulle gilla den här boken,(konstigt att jag trodde så eftersom jag brukar läsa den här sortens böcker) men jag älskade den! Nu har jag inte ens lust att läsa någon annan bok eftersom att jag gillade de två böckerna så pass mycket!

/Anna(:


Kommentarer
Postat av: Malin

Jag måste läsa den^^

2010-08-08 @ 22:23:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0