14 år till salu-Caroline Engvall

14 år till salu
Caroline Engvall
263 sidor
5/5


Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.

Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?
Text från Adlibris

Den här boken berörde mig. Ett tag funderade jag på att sluta läsa den för att den var så hemsk. För att klara av att fortsätta läsa den så tänkte jag att den här tjejen faktiskt har avslöjat allt det hemska som har hänt henne. Då kan jag ju inte bara att strunta att läsa om hur hemskt hon hade det.
Men som sagt, den var väldigt jobbig att läsa och efteråt så börjar man tänka på mycket som händer henne. Ett tag är det nästan det enda man tänker på men det släpper efter ett tag.
Jag tycker att det är mycket starkt av henne att berätta om det hon har varit med om så att andra kan lära sig och inte göra samma misstag.

Alla borde nästan läsa den här. Men man behöver ordentliga nerver för att klara det.
/Anna(:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0