Att aldrig behöva vänta på att böcker ska släppas

Vet ni vad jag kom på att jag hatar när jag var ute och gick förut? Hade detta varit en blogg om småkryp i naturen hade jag kanske skrivit myggor, men eftersom det inte är någon sådan blogg så måste jag meddela att det inte var det jag tänkte på. Nej, istället tänkte jag på något lite mer bokrelaterat. Vad?
 
Att jag aldrig någonsin behöver vänta på att böcker ska komma ut längre. Astråkigt ju.
 
Förr i tiden så såg jag till att läsa böcker ganska snart efter att de hade kommit ut. Jag var hela tiden uppdaterad med den senaste boken i serien och när jag läst färdigt den undrade jag hur jag någonsin skulle kunna överleva tills nästa del kom ut. Så är det inte längre och jag kan inte låta bli att tycka att det är väldigt tråkigt. Jag har inte direkt funderat över det tidigare, men nu när jag kom att tänka på det så förstod jag att jag har saknat det utan att veta om det. Trots att man hatar känslan att behöva vänta på fortsättningen i en serie så är det ändå ganska spännande. Man räknar ner tills boken släpps, man är superexalterad när omslaget till boken äntligen finns ute och man blir som tokig när man ser att den äntligen går att förhandsboka.
 
Jag kommer knappt ihåg när jag väntade på att en bok skulle komma ut sist. Jag kommer ihåg att jag längtade efter Lola and the Boy Next Door eftersom jag önskade mig den i födelsedagspresent, men den hade ju redan kommit ut så jag hade ju kunnat köpa den om jag velat. Kanske var det då när jag väntade på att Yttersta offret skulle släppas i augusti förra året. Förstår ni hur längesedan det var?
 
Det är ju också roligt att ha förhandsbokat en bok och få hem den, blogga om den och sedan läsa alla andra blogginlägg om samma bok från personer som också är precis lika glada som jag. Nu för tiden sitter jag mest och önskar att jag också hade kommit så långt med den serien så att jag också hade kunnat vara exalterad när andra bloggar om en bok de fått hem.
 
Det finns några författare där jag verkligen ligger efter med läsandet av deras böcker. Det är dessutom serier som jag gillar och det hade varit roligt om jag hade kunnat sitta och vänta på nästa bok. Dessa författare är Richelle Mead och Cassandra Clare. Cassandra Clare har skrivit 4 böcker som jag ännu inte hunnit läsa(visst är det inte samma serie,men ändå). Trots att det känns som evigheter mellan släppen av hennes böcker så hinner jag ändå aldrig läsa ikapp och det är hur tråkigt som helst för jag kan knappt läsa om serien utan att riskera spoilers.
Richelle Mead har 2 böcker som jag vill läsa som jag ännu inte hunnit. Det berodde dels på att jag inte hade läst ut Last Sacrifice och alltså inte kunde börja på Bloodlines-serien, men om jag känner mig själv rätt så kommer det ändå dröja ett tag innan jag läser Bloodlines,nu när jag är färdig med Last Sacrifice, trots att jag är väldigt sugen på att läsa den just nu.
 
Den enda boken som jag kan komma på att jag längtar efter just nu måste vara Isla and the Happily Ever After och det är en evighet tills den kommer ut, jag har inget att längta efter tills dess... Inte som jag kan komma på nu i alla fall.
 
Poängen med det här milslånga inlägget var att jag tycker att det är tråkigt att aldrig hinna ikapp serier som jag gillar så att jag kan förhandsboka och läsa den nya boken direkt när den kommer ut.
 
Lider ni av samma problem som jag?
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Anna - Boktycke

Har inte riktigt det problemet för jag är en sån som kastar mig över böcker så fort de släpps. Eller ja... jag köper hem dem men sen så kanske det går ett par månader innan jag läser dem. För mig så handlar det nästan mer om att längta efter att få äga boken än att läsa den. Det är rätt konstigt egentligen. Det finns många böcker jag har förhandsbeställt och verkligen längtat efter. Men sen när jag har dem hemma så känner jag inte alls samma sug att läsa dem :s

Men jag förstår vad du menar! En av charmen med att läsa serier är ju att kunna längta efter bok. Det är ju då man känner hur mycket man älskar en serie. Böcker är som vänner, man inser inte hur mycket man gillar dem om man inte får chansen att saknar dem :)

Svar: Jag håller med dig där! När man väl väntar på boken så förstår man nästan inte alls hur man ska kunna klara att vänta så länge, men när man väl får den så är man helt plötsligt inte särskilt sugen på att läsa den längre. Så var det t.ex. med Last Sacrifice för mig. Jag väntade verkligen på att den skulle släppas, men när den väl hade gjort det och jag hade den i min bokhylla så tog det ungefär ett år innan jag läste den.
Ja, det är riktigt härligt att längta efter böcker och jag måste se till att läsa färdigt de serier som jag håller på med!
bookshelf

2012-07-19 @ 21:42:45
URL: http://boktycke.se
Postat av: Susanne

Hej
jag har ju massor av sserier som du bett mig att läsa där jag verkligen väntar på att nästa bok skall komma men det gör det ju ALDRIG.

2012-07-20 @ 11:48:41
Postat av: Emelie

Ja.. jag lider. Har fått det problemet det senaste året. Jag vet inte, mycket har förändrats det här året med mina läsvanor och... jag umgås mer med mina kompisar, och på ett sätt är det lite tråkigt eftersom det försummar min läsning. Senaste boken jag var super-exalterad av väntan på var nog Arvtagaren, vilket var i november förra året. Visst, jag var taggad inför CoLS, men jag kände inte det där behovet av att läsa den DIREKT (även om jag gjorde det) som jag har gjort tidigare med många böcker. Jag hade massa planer förra sommaren, men oj vilka böcker jag har missat uppföljare på. Jag har inte läst dem än, och jag känner inget stort behov av att HA dem och LÄSA dem NU. The Power of Six, Insurgent, The Savage Grace... usch, jag tycker inte om att vara efter i serier. Okej, jag är ganska taggad för Insurgent och jag vill ha den snart, men jag får inte psykryck för att jag inte har läst den än. Ehm. Tråkigt är det... saknar besattheten. Jag köpte för fan Arvtagaren och Dust & Decay direkt när de kom ut, och jag har inte läst ut Dust & Decay än... fan.

Enda serien som jag är supertaggad för just nu är typ Game of Thrones, den är jag helt såld på... måste läsa ut SoS snart. Känner mig efter i den med. Önskar jag hade tiden och behovet av att läsa hela dagarna, hela sommarlovet. Sadface.

Svar: Det är astråkigt när man inte direkt känner sig taggad på att läsa några böcker. Det blir ju så himla mycket roligare att få hem böcker som man är riktigt taggad på att läsa! Det finns inte direkt någon serie som jag är helt besatt av just nu heller. The Mortal Instruments ligger jag ju till och med efter i.
bookshelf

2012-07-20 @ 12:14:36
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Lucy Chen

Jag har rätt många böcker som jag väntar och ser fram emot, däremot är problemet med mig att jag inte får tag på böckerna tlilräckligt snabbt. Gör itne bokbeställningar alls ofta, och då oftast små på två-tre böcker. Och i bokhandlar är det ju oftast väldigt dyrt att köpa nyutkomna böcker.

2012-07-20 @ 14:31:14
URL: http://bokrygg.blogg.se/
Postat av: Amelie

Ohja, känner igen mig i det där. Ligger alltid en eller två böcker efter... Och när jag är ikapp så kan jag oftast inte kasta mig över nästa del iallafall, på grund av andra böcker jag måste läsa först :/

2012-07-25 @ 16:09:18
URL: http://ameliesboktips.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0