Seriealbumsrecensioner

Titel: Lou! (del 1-6)
Författare: Julien Neel
Originalspråk: Franska
 
Det här är en serie som jag pratat om minst en miljon gånger de senaste månaderna och jag pratade inte om den för att den var dålig. Tvärtom faktiskt. Innan jag började läsa den hade jag ganska låga förväntningar eftersom den verkade ganska barnslig, men när jag väl satte igång att läsa märkte jag att så inte var fallet. Den här boken är väldigt lättsam och rolig, men den känns samtidigt inte löjlig eller barnslig och trots att jag är 18 år njöt jag av den till fullo.
 
Serien började väldigt bra och de fyra första böckerna tyckte jag väldigt mycket om. Sedan började det tyvärr gå utför. Femte boken var rätt bra, men den tog en vändning i slutet som jag verkligen inte hade väntat mig och som förstörde boken (speciellt när jag hade läst sjätte boken och märte att problemet inte hade löst sig). Sjätte boken var dock ÄNNU sämre. Jag hade varit superexalterad över att läsa den och lånade den därför så fort den fanns på biblioteket. Och så besviken jag blev! Sjätte boken var inte alls som de fem tidigare böckerna och jag ville bara gråta av besvikelse. När jag började läsa den trodde jag till och med att jag skulle kunna känna igen mig ännu mer i boken eftersom Lou var äldre nu, men det visade sig bara att boken var superförvirrande och inte alls bra. Så om ni ska läsa serien rekommenderar jag att ni struntar i sjätte boken.
 
Själva tecknarstilen älskar jag - att tecknarstilen tilltalar mig är som ni vet mycket viktigt - och jag tyckte även om att hela serierna var i färg. Pluspoäng för det!
 
Om ni vill ha en rätt lättsam och mysig serie med en hint av djup så ska ni definitivt läsa den här serien!
 
Titel: Mamette
Författare: Nob
Originalspråk: Franska
 
Mamette är ännu en serie som jag har pratat om väldigt mycket den senaste tiden. Själva serien handlar om en tants liv och som ungdomspensionär kan jag inte annat än älska det här seriealbumet. Min enda fråga är: när kommer Wibom Books släppa fortsättningen?
 
Mamette själv är supergullig, men min favorit är nog nästan hennes halvdöva vän. Hon hör ständigt fel och jag skrattade varje gång hon svarade på något eftersom det alltid var ett helt konstigt svar.
 
Tecknarstilen är även i det här albumet underbart, jag gillar nog faktiskt den här stilen mer än den i Lou, och även hela detta album är i färg. Kan nästa del släppas helst igår?
 
Även den här boken passar om ni vill ha något mysigt och gulligt under jullovet!
 
Titel: Sommarregler
Författare: Shaun Tan
Originalspråk: Engelska
 
När jag fick veta att en ny bok av Shaun Tan skulle släppas på svenska började jag fangirla lite smått. Shaun Tan är nämligen min favoritillustratör och jag har läst allt som hittills släppts av honom på svenska + The Rabbits. 
 
När jag äntligen fick hem boken läste jag den och förundrades av de gigantiska och underbart vackra bilderna som täcker hela sidorna. Historien tyckte jag var lite svårtolkad första gången jag läste den, men sedan läste jag den igen direkt efter och fick redan en lite klarare bild. Jag tror att detta är en bok där man själv får tolka väldigt fritt och även om jag är lite av ett kontrollfreak så tyckte jag ändå att det var mysigt. Man måste inte alltid förstå allt. 
 
Om ni gillar/älskar Shaun Tan måste ni garanterat läsa den här boken, men jag rekommenderar den absolut till er andra också. Bilderna är superfina och bara det räcker för att man ska älska den här boken! Bara OMSLAGET räcker för att man ska älska den här boken!
 
Tack så mycket till Kabusa böcker för rec-exet!
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Hemlig bokvän

Hej!

Din julklapp är på väg! Jag var tvungen att använda mig av Schenker, så du kommer att behöva hämta ut paketet på Shell, Stockholmsvägen. Ett mejl kommer att skickas till din bloggmejl när du kan hämta ut det.

Svar: Det blir toppen!
bookshelf

2013-12-15 @ 13:00:12
Postat av: Beate

SV: Eller hur! Det känns som om jag numera kommer kunna lägga mer tid på mitt liv i allmänhet när jag är klar med körkortet :) Jag har fortfarande impulser varje ledig sekund att "nu kan jag gå och plugga teori" och sen kommer jag på att jag inte behöver det! xD

2013-12-16 @ 19:15:38
URL: http://bokbeate.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0