Britt-Mari lättar sitt hjärta

Titel: Britt-Mari lättar sitt hjärta
Författare: Astrid Lindgren
Sidantal: 150
Betyg: 9/10
Originalspråk:Svenska
 
Britt-Mari får en dag en skrivmaskin och bestämmer att den kan man inte bara använda till att skriva onödiga och dumma saker på. Nej,man måste skriva något vettigt. Därför skaffar hon sig en brevvän och genom breven får vi lära känna Britt-Mari och se allt hon hittar på under dagarna.
 
Ni som inriktat er på djupare studier inom "Annas boksmak" vet garanterat att jag absolut inte föredrar böcker skrivna i dagboksform eller brevform. Ändå sitter ni nu här och läser en recension om en bok skriven i brevform som fick 9/10. Har jag blivit en ny människa eller har den riktiga Anna blivit bortförd av aliens? Faktiskt är jag förvånad själv. Dock måste jag erkänna att det inte alls kändes som att läsa brev när man läste den här boken och det bidrog säkert till det höga betyget.
 
Astrid Lindgren. Den mest kända barnboksförfattaren i Sverige. Det vet alla. "Britt-Mari lättar sitt hjärta" däremot. Vad är det? Inte riktigt lika många känner till den här boken, men jag hoppas att jag i denna recension ska kunna övertyga er om att ni faktiskt MÅSTE läsa den här boken. Helst igår. För den är riktigt bra. Och det är den boken Astrid debuterade med.
 
Det som slog mig när jag öppnade den här boken var hur underbar Britt-Maris hjärna är. Nej, det fanns inte någon detaljerad skiss på hennes hjärna på första sidan, jag lovar. Jag menar mer innehållet. Innehållet i Britt-Maris hjärna var UNDERBART! Eftersom det var ungefär nästan precis som innehållet i min. Britt-Mari (eller egentligen Astrid) lyckades sätta de perfekta orden på saker jag också tänkt, men inte vetat att man kunde uttrycka på det sättet. Jag skulle helst vilja markera varannan sida i den här boken eftersom de var fyllda med så underbara citat att det bara kändes helt underbart att veta att jag inte var ensam med att tänka så.
 
Något som dock "förstörde" boken lite för mig var skoluppgiften jag gjorde på den här boken. Fast det var också den uppgiften som gjorde att jag ens plockade upp denna fantastiska bok från första början. I vilket fall som helst handlade mitt arbete om hur kvinnor och män framställs i olika ungdomsböcker i olika epoker och det gjorde att min hjärna blev väldigt inställd på att hitta sådant material till mitt arbete. Därför kunde jag inte njuta av boken så mycket som jag annars skulle ha kunnat. Förhoppningsvis kan jag läsa om den här boken någon gång!
 
Något mer om den här boken kan jag egentligen inte säga eftersom den handlar om Britt-Maris liv och jag har redan förklarat min eviga kärlek till Britt-Mari (eller egentligen mest hennes hjärna). Språket i boken är underbart och faktiskt mycket smart och roligt skrivet. Detta var den första boken jag någonsin läste av Astrid (skäms) och nu ser jag fram emot mer! 
 
LÄS DEN! Boken är dessutom kort och går snabbt att läsa så ni har inget att skylla på!
 
Bästa med boken: BRITT-MARIS UNDERBARA TANKAR OM ALLT
Sämsta med boken: Inget som egentligen hade men innehållet i boken att göra.
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Emelie

VARFÖR LÄSER DU DE KORTA BÖCKERNA INNAN LÄSALOT?!?!!? xD

Svar: JAG LÄSTE DEN I MAJ INNAN JAG VISSTE ATT DET SKULLE BLI AV ^^
bookshelf

2013-06-27 @ 23:35:05
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Linnea - mamma till Freja

Jag läser just nu en kurs på universitetet som heter Astrid Lindgrens författarskap. Jag har funderat ett tag på om man skulle ta och läsa typ alla böcker som hon har skrivit, eller i alla fall de böcker som man inte har läst/hört talas om. Jag var inte jättesugen faktiskt, men nu ÄR jag det. :-)

Svar: Du borde verkligen läsa den här boken! Den var superbra! :)
bookshelf

2013-06-28 @ 06:09:10
URL: http://nehlias.blogg.se
Postat av: Jana

Den är så himla bra, vet inte hur många gånger jag läst den. Har du läst hennes andra ungdomsböcker? Kati böckerna är min favorit men Kerstin o jag är också superb. Läs!

Svar: Jag måste läsa fler av hennes böcker! Vad kul att du hade läst den här förresten! :)
bookshelf

2013-06-28 @ 12:21:57
URL: http://Www.janasbokhylla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0