Nikkis dagbok

Titel: Nikkis dagbok
Författare: Rachel Renée Russell
Sidantal: 283
Betyg: 3/10
Originalspråk: Engelska 
Originaltitel: Dork Diaries #1
Serie: Ja (del 1)
 
Boken handlar i stort sett om 14-åriga Nikkis liv. Man får se hur hon skaffar sig vänner i den nya skolan hon börjar på, men också hur hon skaffar sig ovänner. 
 
Upplägget på den här boken påminner väldigt mycket om Diary of a Wimpy Kid-serien som jag tycker väldigt mycket om. Jag hade dock hört att den här inte skulle vara riktigt bra och därför plockade jag upp den utan allt för höga förväntningar och tur var väl det. 
 
Både Diary of a Wimpy Kid riktar sig till ungefär samma åldersgrupp, men medan Diary of a Wimpy Kid lyckas intressera mig - trots att jag är mycket äldre än den tänkta åldersgruppen - så faller Nikkis dagbok platt. Först och främst är huvudkaraktären Nikki så sjukt barnslig och hon bara gnäller om allt hela tiden. Greg är väl inte direkt den mest optimistiska personen i världen heller, men hans klagomål och gnäll görs i alla fall på ett roligt sätt och han lär sig av sina misstag.  
 
Resten av karaktärerna i den här boken är ungefär lika tråkiga som Nikki och det är där jag tror boken skiljer sig mest från Diary of a Wimpy Kid. I DoaWK (förkortning för Diary of a Wimpy Kid) finns det så himla många galna och intressanta karaktärer. Greg själv råkar alltid i trubbel och han är ganska elak, hans bästa kompis vill alltid bara väl men råkar alltid ut för trubbel ändå, Gregs bror är sjukt elak på ett roligt sätt, hans lillebror sätter alltid Greg i knipa och hans föräldrar är också roliga. I Nikkis dagbok finns det inget sådant. Alla karaktärer som finns är antingen supertråkiga, stereotypa eller så får man bara aldrig veta något om dem. 
 
Sedan har vi humorn också. I DoaWK skrattar jag nästan hela tiden, men här drog jag inte ens på smilbanden. Jag såg var skämten var menade att vara, men jag tyckte verkligen inte att det var roligt. Dessutom hjälper bilderna i DoaWK till för att skapa en rolig stämning och för att göra det de råkar ut för ännu roligare, men så är det inte i Nikkis dagbok. Bilderna var inte alls roliga. 
 
Som ni kanske förstår var jag inte alls förtjust i den här boken. Det är som en riktigt dålig version av DoaWK och det kände jag nästan direkt när jag började läsa. Om ni vill ha en rolig lättläst bok med bilder föreslår jag verkligen att ni plockar upp Diary of a Wimpy Kid istället. 
 
Bästa med boken: Gick snabbt att läsa ut
Sämsta med boken: Kändes alldeles för löjlig, karaktärerna var inte roliga och humorn var inte heller något att hurra för. 
 
/Anna(:

Kommentarer
Postat av: Emelie

SV (på alla hjärtans dag-kommentaren):
Alltså... vad ska jag svara på det?

JAG TYCKER VÄLDIGT MYCKET OM DIG DU ÄR EN SÅDAN FIN MÄNNISKA VAD SKULLE JAG GÖRA UTAN DIG<33333
(inte spela Harpan iallafall...)

Det är så roligt att bara sitta och chatta med dig om allt möjligt, för du är en sådan sjukt härlig människa och gör att jag känner mig en del av bloggosfären, vilket är väldigt duktigt av dig (vilken lång mening det blev...). Jag bryr mig inte om hur awkward vi är tillsammans IRL, för vi är awkward människor och vi är awkward tillsammans AND THAT'S ALL THAT MATTERS<3

Puss och kram (jag, typ, gillar-gillar din blogg också :3)!

Svar: Taaack, Emelie! <3
Haha xD Vad är väl livet utan Harpan?! Och ja, vi är sjukt awkward tillsammans^^
bookshelf

2014-02-14 @ 18:07:55
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com
Postat av: Anna - Boktycke

Tack så jättemycket för din fina kommentar Anna. Det värmer verkligen mitt hjärta! :D
För övrigt så älskar jag dina bokvideor och du är hur härlig som helst <3

Svar: Taaack så jättemycket! <3 :D
bookshelf

2014-02-14 @ 22:25:59
URL: http://boktycke.se
Postat av: Beate

Anna! <3 Vilken otroligt genomtrevlig och upplyftande och härlig och underbar person du är! Tack så JÄTTEMYCKET för allt fina du skrev, det gör mig superdupermegaglad! :D Jag tycker att din blogg är så himla bra för att du läser många olika sorters böcker och skriver långa, bra recensioner om dem. Och för att du har åsikter och inte rädd för att dela med dig av med. Och för att du alltid är så uppriktigt excited i dina videos, jag ÄLSKAR att titta på dem! (Ska vi skapa booktube för svenskar?! Boktube?)
Så TACK för att du har en blogg så att jag kan få ta del av din härliga personlighet och fått lära känna dig via the interweb :D Utan dig skulle inte bokbloggosfären vara densamma <3 (Vem skulle jag annars fråga om hur man tar bort den svarta kanten på videos liksom?!)

Svar: Taack så himla supermycket Beate! JAg blev suuperglad för den här kommentaren! <3 Boktube it is!
Tack igen! <3
bookshelf

2014-02-14 @ 23:33:10
URL: http://bokbeate.blogspot.com
Postat av: Anna

Men Anna <3 Åh vad snäll du är! Tack!! Du vet väl att jag tycker väldigt mycket om dig och din blogg också? I annat fall får du veta det nu: så som jag har lärt känna dig verkar du vara en helt underbar person! Bloggosfären vore inte densamma utan dig! (:

Svar: Taack så himla mycket, Anna! :D <3
bookshelf

2014-02-15 @ 00:05:52
URL: http://readingthisworld.blogspot.com
Postat av: LexieLäser

Denna boken gillade jag trist du inte gjorde det:(

Min nya adress till bloggen är: lexielaser.com :)

Svar: Ja, det var synd!
bookshelf

2014-02-19 @ 19:19:33
URL: http://www.lexielaser.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0